Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 22:07 1 141 0

Кърменето намалява риска от затлъстяване

  • кърмене-
  • затлъстяване-
  • майки-
  • бебе

Майките, които кърмят бебета си, могат да бъдат сигурни, че децата им няма да бъдат изложени на риск от затлъстяване в по-късен етап от живота си.

Всички родители искат да имат здрави деца. Ако не искате да имате проблеми с наднорменото тегло на отрочето си в по-късен етап от живота му, го кърмете, докато е бебе. Това съветва ръководителят на проучването Елън Таунсенд, според която контролът на бебешката храна е изключително важен фактор за избягване на по-късни проблеми с теглото, съобщи БГНЕС.

В изследването участват 92 деца. Специалистите съветват след като спрете да кърмите детето си, да започнете нормален хранителен режим, включително с плодове и зеленчуци.

 В бъдеще този подход ще ви помогне да избегнете проблемите с наднорменото тегло, които са причина за затлъстяването. А в подрастваща възраст, обръщайте внимание детето да не яде нездравословни и висококалорични храни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА