Честото ядене на бързата храна е в състояние да предизвика хрипове и алергични заболявания, като сенна хрема и алергичен ринит. Това предупреждават китайски учени в ново изследване, цитирано от британския вестник Sun.
Според данните честото ядене на хамбургери, което според учените е 3 до 5 пъти седмично, може значително да увеличи риска от развитие на астма.
Тази нездравословна храна е в състояние да предизвика хрипове и алергични заболявания, като сенна хрема и алергичен ринит. Според учените газираните напитки и пиците на парче, които също са неизменна част от менюто на веригите за бързо хранене, не са толкова опасни за здравето колкото хамбургерите.
Изследователите от университета в Съчуан твърдят, че през изминалите десетилетия, продуктите, предлагани от веригите за бързо хранене, са станали неотменна част от хранителния режим на богатите индустриализирани страни. Консумацията им е свързана с лош режим на хранене, с голям прием на калории и затлъстяване особено сред децата и подрастващите.
Наднорменото тегло е отделен риск, причиняващ астма и чувствителност към алергени. От веригите за бързо хранене големите отсъстващи са плодовете и зеленчуците, изтъкват китайските учени. А в тях се съдържат антиоксидантни и антивъзпалителни съставки, които снижават риска от астма.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА