4 Септември, 2018 15:13 5 465 15

Орнела Мути иска руско гражданство

  • орнела мути-
  • актриса-
  • италианска актриса-
  • русия-
  • руско гражданство
Орнела Мути иска руско гражданство - 1
Снимка: shutterstock

Италианската актриса Орнела Мути е поредната западна звезда, която реши да поиска руско гражданство. Тя заяви това пред журналисти в Москва, където пристигна за участие в балета „Кристален дворец“.

„Имам собственост в Москва, имам и московско жителство, но нямам гражданство. Естествено, че бих желала да имам руско гражданство, защо не?", сподели италианският секс символ.

Тя припомни своите руски корени. „Дядо ми беше лекар на царя, а баба ми беше пианистка. В нашия род имаме още певица. Вероятно, именно заради нашите руски корени семейството ни е толкова артистично“, добави Орнела Мути.

Още през 2016 г. се появи информация, че тя е поискала руско гражданство. В същата година актрисата купи апартамент в Москва.

Франческа Романа Ривели, както е истинското име на Орнела Мути, е естонка по майка. За пръв път се снима във филма на Дамяно Дамяни „Най-красивата жена“ през 1969 г. Тогава тя е на 14 години. Орнела Мути е участвала в около 100 филми и сериали.

Работила е с режисьори от ранга на Дино Ризи, Франческо Рози и др. Едни от най-незабравимите и изпълнения са заедно с Адриано Челентано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост2

    34 13 Отговор
    Браво!една умна и красива италианка скри топката на много политически безгръбначни и показа,че да се опълчиш на системата се искат топки.
  • 2 МЕЧО ПУХ ТАТКО БАРБА СЕМЕЙСТВО

    31 9 Отговор
    ФЛИНСТОУН И МИКИ МАУС ТОВА Е КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ЗАПАДА.ТЕ НЯМАТ ПУШКИН ТОЛСТОЙ ДОСТЕВСКИ ТУРГЕНЕВ .БАЛЕТА Е ИЗМИСЛЕН В РУСИЯ А ДЖИХАДИСТИТЕ СЕ РОДИХА ОТ ЗАПАДА.

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Само питам

    11 25 Отговор
    А защо някоя от тези звезди наистина не заживее в руската кочина? Депардьо като изтрезня избяга чак в Белгия, други пък изкараха само по седмица. И тая баба ще вземе само паричките и ще избяга обратно. Ама то и българските русоиди предпочитат да обичат кочината от разстояние.

    Коментиран от #10

  • 4 Само питам

    11 26 Отговор

    До коментар #2 от "МЕЧО ПУХ ТАТКО БАРБА СЕМЕЙСТВО":

    Нито Пушкин, нито Тургенев, толстой или Достоевски си чел, неграмотнико, а и това, че руската кочина била родината на балета направо кърти! След Достоевски нещо да си спомняш?

    Коментиран от #5

  • 5 Ооо НЕРАЗУМНИ БЪЛХАРЧЕ

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    А КОЯ Е РОДИНАТА НА БАЛЕТА...???,,,???

    Коментиран от #6

  • 6 Само питам

    11 15 Отговор

    До коментар #5 от "Ооо НЕРАЗУМНИ БЪЛХАРЧЕ":

    Ленин и Сталин са бащите на балета. Дори Ленин е написал ръководството за начинаещи "Стъпка напред, две назад",а Сталин е построил лагери за начинаещи балетисти. Тя Русията е родина на всичко. И на локомотива и на радиото и на самолета! Слава России!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Бесен Язовец

    8 12 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    Точно, а Ломоносов е измислил азбуката, а Княгиня Олга, която е положила началото на покръстването в древна Русия, не е била българка родена в Плиска, а рускиня родена в Плисков, такова уж било древното име на днешния руски град Псков ! Русняшкити историци са гооолеми комплексари и крадци на чужда история, ми неможе някаква си там държавица наречена България да има нещо общо и със славянската азбука и с покръстването на Русия !

    Коментиран от #9

  • 8 табсо

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    Една питанка от много питане,в суп попала..А бе ти верно си чел,,ИДИОТ,,на Достоевски..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Philipoupolis Thrakia

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    Тая баба? Виждаш ли снимката? Аз виждам една опустошително красива жена. Въпреки възрастта.
  • 11 MT Гонтан

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "МЕЧО ПУХ ТАТКО БАРБА СЕМЕЙСТВО":

    Щом си стигнал до Флинтстоун и Мики Маус , явно хич те няма , ама глупави коментари да пишеш можеш . И компютъра на който пишеш , и интернета който ползваш сигурно са плод на русия . Балета не е измислен , просто се е състоял за пръв път в Италия , а после става популярен във Франция . По това време в русия е имало богатири които ядат само картофи , и през ум не им е минавало за балет ма тва е друга история . джихадистите не са дело само на запада , там има пръст и русия , точно и затова там бяха първите атентати , като този в московското метро . не пиши глупости че другите папагали четат оттука , и после приемат неграмотния ти коментар като извор на мъдрост . Те горките руснаци в 21 век още автомобилната им индустрия е смях в гората , добре че откраднаха от швабите системата за калашника , а войната спечелиха благодарение на финансиране от онези същите бащичковци- на флинтстоун и мики маус , мчи иначе уткъдя на къдя пари в раша бя ?
  • 12 гост

    7 0 Отговор
    Орнела Мути е красива жена с много хубави филми!С Челентано ,бяха много добър тандем!!!!!
  • 13 Изстрадал поданик на ЕС

    3 0 Отговор
    Гражданство В МОМЕНТА се взима с ходене до ММЦ в Сахарово (с автобуси 303, 1004 и МЦ1, даване на кръв за СПИН и венерически, флуорограма, езикова култура на руски език, история на Русия, трудово-правна грамотност и попълване на (молби)документи - дават ти РВП и после ВНЖ, а след това ако искаш(и можеш) гражданство!!!! Писнахте ни да ни пререждате!!! КГБистите и ГРУстите си чоплят семки, докато издевателстват над нас в ММЦ Сахарово!!! Тука русофобите ще напълнеят от кеф ако знаят, че от 10 години се опитвам да си направя РВП, а за ВНЖ да не говорим... Чудя се, колко ОЩЕ деца трябва да направя за Руската Федерация, за да мога да стана поданик и да си ги гледам???

    Коментиран от #14

  • 14 олигофрен

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    Като чета ,наистина си изстрадал!Кой ще ти помогне?Дано се намери някой,да те съжали!!!!!
  • 15 шефа

    1 0 Отговор
    Хубавелка макари вече на 64 г. но нищо напротив нямам .Бих я изплющял макар и без мъзга сигурно.