Ето как да разберем, че пържолата ни не е пълна с химия

Транжори от русенско село обясниха как да познаeте доброто месо, което не е обработвано с тежка химия

Публикувана: 30 Декември, 2018 12:12
11 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11817
Ето как да разберем, че пържолата ни не е пълна с химия
Снимка: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

В началото на годината няколко мъже от русенското село Голямо Враново представиха страната ни за първи път на Световно първенство по транжиране и се наредиха в челната шестица, предава Нова тв.

„След последното състезание искаме да покажем, че сме сред най-добрите в света. Моето мнение е, че човечеството се тласка в едни хранителни навици, които не са в синхрон с еволюцията ни като биологичен вид. Това, че се бяга от свинското месо е груба грешка. Човешкият организъм е устроен да приема наситени животински мазнини”, каза в ефира на Нова тв готвачът Лъчезар Лачев. Той допълни, че месото се преработва по-лесно от организма, за разлика от преработените храни, например.

„Ако месото има хубав и свеж вид, значи не е обработвано с тежка химия. Ако видим в магазина месо, което изглежда като току-що заклано, нещо не е наред. То не трябва да изглежда и прекалено прясно, защото до няколко часа, след като бъде заклано, започва да потъмнява. За да изглежда свежо, го мажат с химия”, заяви Лачев. Той каза още, че истинското месо потъмнява леко по повърхността, а отвътре остава розово.

България

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Вежди Рашидов
Културният министър Вежди Рашидов продължава мисълта си, че ненавижда една жена да прилича на травестит във в. "Преса":
Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа."

Още бисери