30 Декември, 2018 12:12 13 867 11

Ето как да разберем, че пържолата ни не е пълна с химия

  • месо-
  • обработка-
  • транжори-
  • добро месо-
  • качество-
  • химия-
  • химическа обработка

Транжори от русенско село обясниха как да познаeте доброто месо, което не е обработвано с тежка химия

Ето как да разберем, че пържолата ни не е пълна с химия - 1
Снимка: shutterstock

В началото на годината няколко мъже от русенското село Голямо Враново представиха страната ни за първи път на Световно първенство по транжиране и се наредиха в челната шестица, предава Нова тв.

„След последното състезание искаме да покажем, че сме сред най-добрите в света. Моето мнение е, че човечеството се тласка в едни хранителни навици, които не са в синхрон с еволюцията ни като биологичен вид. Това, че се бяга от свинското месо е груба грешка. Човешкият организъм е устроен да приема наситени животински мазнини”, каза в ефира на Нова тв готвачът Лъчезар Лачев. Той допълни, че месото се преработва по-лесно от организма, за разлика от преработените храни, например.

„Ако месото има хубав и свеж вид, значи не е обработвано с тежка химия. Ако видим в магазина месо, което изглежда като току-що заклано, нещо не е наред. То не трябва да изглежда и прекалено прясно, защото до няколко часа, след като бъде заклано, започва да потъмнява. За да изглежда свежо, го мажат с химия”, заяви Лачев. Той каза още, че истинското месо потъмнява леко по повърхността, а отвътре остава розово.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Трънчев

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "JewellAnderson":

    СПАМ?! Все още!?
  • 3 Виго

    5 42 Отговор
    Още от "стария завет" свинското е сред забранените храни,сигурно има защо.

    Коментиран от #10

  • 4 Токо

    7 5 Отговор
    Препичайте кюфтетата на скарата добре , чак до изгаряне. Когато ги набодеш с вилицата и не джафкат значи стават за иЕдене... Тренчева разбра ли сега??
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 qnko

    4 6 Отговор
    do komentar 2 vigo; ami qsh si kremvirshite be pedalche tapo kato mnogo gi razbirash neshtata
  • 7 Бай Тошо

    9 4 Отговор
    Откакто си изпотроших зъбите с кокали в каймата не искам и да чувам за бг транжорни и кланици, взимам прасета и телета колят ги аверите и нещата са малко по ок така
  • 8 Василев

    2 16 Отговор
    Селяни, дайте на жените си да оближат пържолата и ако започнат да плюят я върнете във фризера.
    Агент Вълчанов. ЦРУ!!!
  • 9 ЗАЮ БАЮ

    5 0 Отговор
    ТРЯБВА САМ ДА СИ ГО ДОБИЛ ИЛИ ПРЕД ОЧИТЕ ТИ ДА Е ДОБИТО ЗА ДА СИ СИГУРЕН.
    ИСТИНСКОТО МЕСО ПУСКА КРЪВ А НА ВОДА.НА ОРЕБРЕН ТИГАН НЕ ПУСКА ВОДА И НЕ СТАВА КАТО ВАРЕНО А ПУСКА МАЗНИНКА И СТАВА ПЕЧЕНО.ОКОЛО НЕГО НЕ СТАВА ПЕТНО КАТО БЕЛТЪК НА ЯИЦЕ.СТРУКТУРАТА Е ТВЪРДА И КОНСИСТЕНЦИЯТА СТЕГНАТА А НЕ МЕКО ,РЕХАВО,БЕЗЦВЕТНО И С КАШЕВИДНА КОНСИСТЕНЦИЯ.
    ИСТИНСКОТО МЕСО СТРУВА ДВОЙНО НА ИМИТАТИВНОТО И ХИМИЗИРАНОТО И НЕ СЕ КУПУВА НА ПРОМОЦИЯ.
  • 10 тояпа

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Виго":

    От къде на къде пък стария завет ще ни казва какво да ядем.Ами ако в никакви завети не вярвям значи ще си ям какво ми падне.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.