Новини

Ето как да разберем, че пържолата ни не е пълна с химия

Транжори от русенско село обясниха как да познаeте доброто месо, което не е обработвано с тежка химия

Публикувана: 30 Декември, 2018 12:12
11 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 12370
Ето как да разберем, че пържолата ни не е пълна с химия
Снимка: shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

В началото на годината няколко мъже от русенското село Голямо Враново представиха страната ни за първи път на Световно първенство по транжиране и се наредиха в челната шестица, предава Нова тв.

„След последното състезание искаме да покажем, че сме сред най-добрите в света. Моето мнение е, че човечеството се тласка в едни хранителни навици, които не са в синхрон с еволюцията ни като биологичен вид. Това, че се бяга от свинското месо е груба грешка. Човешкият организъм е устроен да приема наситени животински мазнини”, каза в ефира на Нова тв готвачът Лъчезар Лачев. Той допълни, че месото се преработва по-лесно от организма, за разлика от преработените храни, например.

„Ако месото има хубав и свеж вид, значи не е обработвано с тежка химия. Ако видим в магазина месо, което изглежда като току-що заклано, нещо не е наред. То не трябва да изглежда и прекалено прясно, защото до няколко часа, след като бъде заклано, започва да потъмнява. За да изглежда свежо, го мажат с химия”, заяви Лачев. Той каза още, че истинското месо потъмнява леко по повърхността, а отвътре остава розово.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2 от 1 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Трънчев
2 Отговор

До коментар #1 от "JewellAnderson":


СПАМ?! Все още!?

Оценка:
-2 +7

Виго
3 Отговор
Още от "стария завет" свинското е сред забранените храни,сигурно има защо.

Коментиран от #10


Оценка:
-42 +5

Токо
4 Отговор
Препичайте кюфтетата на скарата добре , чак до изгаряне. Когато ги набодеш с вилицата и не джафкат значи стават за иЕдене... Тренчева разбра ли сега??

Оценка:
-5 +7

5
Този коментар е премахнат от модератор
qnko
6 Отговор
do komentar 2 vigo; ami qsh si kremvirshite be pedalche tapo kato mnogo gi razbirash neshtata

Оценка:
-6 +4

Бай Тошо
7 Отговор
Откакто си изпотроших зъбите с кокали в каймата не искам и да чувам за бг транжорни и кланици, взимам прасета и телета колят ги аверите и нещата са малко по ок така

Оценка:
-4 +9

Василев
8 Отговор
Селяни, дайте на жените си да оближат пържолата и ако започнат да плюят я върнете във фризера.
Агент Вълчанов. ЦРУ!!!

Оценка:
-16 +2

ЗАЮ БАЮ
9 Отговор
ТРЯБВА САМ ДА СИ ГО ДОБИЛ ИЛИ ПРЕД ОЧИТЕ ТИ ДА Е ДОБИТО ЗА ДА СИ СИГУРЕН.
ИСТИНСКОТО МЕСО ПУСКА КРЪВ А НА ВОДА.НА ОРЕБРЕН ТИГАН НЕ ПУСКА ВОДА И НЕ СТАВА КАТО ВАРЕНО А ПУСКА МАЗНИНКА И СТАВА ПЕЧЕНО.ОКОЛО НЕГО НЕ СТАВА ПЕТНО КАТО БЕЛТЪК НА ЯИЦЕ.СТРУКТУРАТА Е ТВЪРДА И КОНСИСТЕНЦИЯТА СТЕГНАТА А НЕ МЕКО ,РЕХАВО,БЕЗЦВЕТНО И С КАШЕВИДНА КОНСИСТЕНЦИЯ.
ИСТИНСКОТО МЕСО СТРУВА ДВОЙНО НА ИМИТАТИВНОТО И ХИМИЗИРАНОТО И НЕ СЕ КУПУВА НА ПРОМОЦИЯ.

Оценка:
-0 +5

тояпа
10 Отговор

До коментар #3 от "Виго":


От къде на къде пък стария завет ще ни казва какво да ядем.Ами ако в никакви завети не вярвям значи ще си ям какво ми падне.

Оценка:
-0 +6

11
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Председателят на БСП се обръща към съпратийците си на областното съвещание на левицата в Пловдив:
Кажете си мнението спокойно, не питайте началниците."

Още бисери