Last news in Fakti

14 Март, 2019 00:30 4 383 32

Планираният секс е по-вълнуващ от случайния

  • планиран секс

Това показва проучване сред 1000 двойки

Планираният секс е по-вълнуващ от случайния - 1
Снимка: Shutterstock

Спонтанният секс може да бъде фантастично изживяване - лесно получен оргазъм след шумни страсти. Според проучване на германски университет обаче това е пълен мит, резултат от изкривена представа, получена от медиите.

Оказва се, че планираният секс носи далеч по-голямо удовлетворение, отколкото инцидентните срещи. Никой не казва с кого се планира сексът, стига до него да се стигне на етапи взаимно от двамата партньори, се пише в статия на The Journal of Sex Research. Факт е обаче, че това се получава при по-продължителни връзки.

За да стигнат до този извод, изследователите анкетирали 1000 хетеросексуални двойки относно сексуалния им живот. Участниците трябвало да отговорят на въпроси като колко бързо постигат възбуда, дали е имало възпрепятстващи фактори, които да водят до сексуална дисфункция, личен темперамент и този на партньора по теста за 5-те основни персонални характеристики: екстровертност – интровертност, невротизъм – стабилност, откритост – консерватизъм, сътрудничество – конкуренция, добросъвестност – импулсивност.

Донякъде изненадващ е фактът, че най-добросъвестните хора от двата пола се радват на най-висока степен на сексуално задоволяване, пише struma.bg. Те имат далеч по-малко сексуални проблеми от типа на потиснатост или усещане за непълно удовлетворение от сексуалния акт.

Обикновено се смята, че жените се задоволяват по-трудно. Но това не се отнася за тези жени, които имат внимателен партньор, изпитващ наслада да им доставя удоволствие.

Авторите на изследването споделят, че при провеждането му те са се интересували дали физическите и сексуалните заложби и умения или персоналните качества са по-важни за постигането на удовлетворяващ полов живот. Добросъвестността се оказало, че дава по-ефективни полови отношения.

За да постигнете удовлетворяващ секс, все пак се изисква определена самодисциплина, освен собствено удоволствие трябва да се погрижите и партньорът да изпита такова. Понякога трябва малко повече упоритост, но пък и силата на оргазма в тези случаи си заслужава. Доверието е другото качество, което е от значение, за да има отпускане за пълна наслада.

Ако сте от тези, които смятат, че удоволствието от секса с партньора ще угасне след време, трябва да знаете, че и тук легендите грешат. Напротив, при тези двойки с отношение към другия сексуалната функция и удовлетворение са с най-висока продължителност и не изчезват с напредване на годините.

Или пък мислите, че да планирате секса отнема от пикантната му стойност?! Всъщност, планирането показва, че търсите ефективни усещания и споделено удоволствие и за вас качеството, а не количеството на половите контакти, е водещо.

В това да знаете онези тайни, които доставят най-голямо интимно удовлетворение за някого, има много голяма тръпка. Това е предимство, което дава планираният секс – мислите как да удовлетворите своите уникални и уникалните желания на партньора си.

За да имате задоволителен сексуален живот, трябва да имате способност да поставяте желанията на другия пред личните. Понякога се налага предприемането на усилия, което изисква отлагане на собствените нужди и интереси. Но все пак го има и това – ако двамата едновременно се съсредоточите върху разрешаването на сексуален проблем, отношенията стават дългосрочни и отдадени.

Въпреки че сексът е прекрасен начин двама души да общуват, пълноценен такъв се изпитва, когато има вербална комуникация. Честното споделяне на предпочитанията и безпристрастните искрени отговори правят секса сладостен. Съзнателното планиране на интимността е надграждане на всичко останало между двама души – то усилва страстта, повишава възбудата и превръща секса, дори с дълбоко познат партньор, в приключение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майло

    10 2 Отговор
    Внимателен партньор, който ми дава всичките му мръсотии да изям...!!!!? Мерси...!
  • 2 ГосТ

    8 3 Отговор
    Пълни глупости. На мен винаги ми е било по-вълнуващо когато случайно отида до градинката зад халите...
  • 3 Защитниците на ромките

    4 0 Отговор
    Много са организирани, така организирано ме изгониха от другия сайт...!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кикимора

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Защитниците на ромките":

    Няма страшно , ти си нашия човек , на правилното място!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Снимката!

    6 1 Отговор
    Ох ,че кеф , точно там ме боли!!!
  • 8 Радо

    12 1 Отговор
    Аз ежедневно планирам секс с разни сексапилни мадами, обаче накрая си оставам само с плановете.
  • 9 Щом казваш

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кикимора":

    Само запланувани лицемерия не ми трябват...!
  • 10 Шрек

    1 2 Отговор
    Планираният секс няма нищо общо с виртуалния, защото работата често става като с яйцето дето го чукаш отпред, а то вземе че се пукне отзад, а понякога става съвсем друго или...нищо! ;-)
  • 11 Лорчето

    1 1 Отговор
    Запланувано, от виртуален секс, също съществува, запланувано виртуално ревнуване...!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Шрек

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Лорчето":

    Всичко което се случва виртуално в главата е на 100% реализирано! Виртуалната ревност е нещо съвсем друго...там нещата стават дълбоки...;-)!
  • 13 Лорче ,ама пии ги тея хапчета

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Лорчето":

    Пишеш си ,отговаряш си и после викаш нищо ми няма ама ти има ...1,2,6,9,11 ще погрознееш още повече от тая психоза бе !

    Коментиран от #15

  • 14 Опааа

    1 1 Отговор
    3 не 2
  • 15 Сали Ангелова

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Лорче ,ама пии ги тея хапчета":

    Вижте автора как отново съм атакувана...! Така, че си търпете истините...! Ти ако си грозна, аз не мисля за мен така, все още запланувано разтрепервам мъжки сърца...! Ако и да ме наблюдаваш.и ме виждаш неглиже, това е твой минус, че навлизаш.в нечие чуждо пространство..! Казах, че красотата е специфично нещо, пък и съм омъжена, няма да се продавам запланувано, нито съм запланувала на стари години да ставам от магистралната индустрия...! Някой едиот., ми казва че съм бедна, но от никого не съм взела през живота си пари, аз съм давала...! Не ме интересува от тук насетне кой какво ще каже, пък мнението на стари и изкуфяли ромки, жадни за младежки атрибути не ме интересува! На пътя съм красива и със самочувствие и запланувано бих изневерила на съпруга си с когото си зная и ще му кажа без да правя ковренски номера...!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Хапчетата

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Сали Ангелова":

    Хапчетата, забрави !!! Ха ха ха
  • 17 Макрончо

    1 0 Отговор
    Бихте ли ми позволили, все пак да кажа още нещичко, че запланувано ме засърбя езика да го кажа, някой, въпреки, че снощи старата го измори от запланувания старчески секс, не го домързя да ми прочете лайковете, изплаши се да не стана по богат от него....!,, Интелект,, се казва на това...!
  • 18 Аз съм девствен

    1 1 Отговор
    Недейте говорете за секс защото съм пълен провал в живота. Болката в сърцето е огромна. Срамът е голям. Не смея да видя и говоря с никой точно поради тази причина. Защото всички са го правили аз как да говоря с тях. Те ще ме помислят за някакъв смешник провал или обратен и ще ми се смеят , бият. Срамът и униженията са големи. Все едно тези които са го правили са на по друго ниво от колкото мен.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Заради кукумявки....!

    3 0 Отговор
    Изпускате толкова интересна тема....!!!!
  • 21 Хапчетата

    0 0 Отговор
    Хапчетата, куку ...!!!
  • 22 Бай Гошо

    1 0 Отговор
    Е планирахме, ама тя забрави да дойде на срещата. Може да е от годините?
  • 23 дзак

    2 0 Отговор
    Отивам на планирана среща
  • 24 Сладурчето

    3 2 Отговор
    Темата е прекрасна, само за хетеро двойки и млади и възрастни, но мъжа да е с по голямата възраст, за да се чувства жената сигурна във всичко което той прави...! Хармония да, съвети от двете страни да, за да е връзката по здрава за вдно здраво и интелектуално семейство..! Имала съм изненади и е било интересно, но съм била млада и трепета не е фалшив, а красив...!

    Коментиран от #28

  • 25 P.S.

    1 0 Отговор
    Хапчетата не помагат!
  • 26 Потребител

    1 0 Отговор
    Ето кои са потребителите, които бойкотират:три. старици, трима тяхни роднини, това е гарата плюс плъхчо, все пак там е снаха, трябва да бъде единен с тях, запланувано има най голямата любов на живота си...!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Звяра

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Сладурчето":

    Хомофоб
  • 29 Лорчето

    1 0 Отговор
    И все пак ще кажа, обичам непринудени и незапланувани неща...! Доста е по интересно, пък и зодията ми е такава...! Богатите, не се подигравайте с бедните и те имат душа и то доста по красива от външната...! В този съвременен свят, на интелектуалците им е всичко чисто...!!!!

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Чехов

    1 0 Отговор
    Три сестри, запланувано отдавна, едната обратна, двете магистралки, всичко запланувано предварително от трите сестри...!