Last news in Fakti

8 Април, 2019 11:34 2 285 4

30 братя и сестри се намериха, свързва ги общ донор (СНИМКИ)

  • донор-
  • братя-
  • сестри-
  • общ родител-
  • намериха-
  • сан франциско-
  • днк

Анонимният донор на сперма се оказал баща на над 30 души от района на Сан Франциско

30 братя и сестри се намериха, свързва ги общ донор (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Хората често задават въпроси като: "Имате ли братя и сестри" или "колко братя или сестри имате", когато се запознават с някого за пръв път. Е, американката Шона Харисън доста трудно би могла да отговори на тези въпроси, особено на втория, пише Fox news.

"Хората ме питат: "О, значи, имате братя и сестри. Колко са?" И аз им отвръщам "амммм не, да, амм, да имам - около 29!"

На 27 години Харисън научила, че баща ѝ не е нейният биологичен баща. Причината да се разрови в своето минало била свързана с нейното здраве. Шона Харисън се опитала да открие в родословния сайт 23andMe дали е предразположена към някакви болести. Тя потърсила информация за биологичния си баща, заради своята кръвна група и други детайли около своята здравна история. Така научила, че е зачената със сперма на анонимен донор.

След по-мащабно проучване тя открила, че той е живял в района на залива и е евреин с руски произход. След това откритие тя спряла да се рови, но през 2017 г. отново влязла в сайта на клиниката, за някои допълнителни подробности около своя произходи "Бум!" получила имейл от един от своите братя и сестри.

"Изглежда, че сме свързани. Не съм сигурен дали това е изненада за вас", пишело в писмото до Харисън.

Голямата изненада била, че освен този непознат мъж, Шона се оказала сестра на още 8 души.
След това невероятно откритие, случило се преди 2 години и половина, броят на братята и сестрите ѝ по бащина линия продължил да расте.

ДНК изследванията разкрили, че американката от Сан Франциско е едно от 30-те деца на анонимния донор.

Малко след като разбрала кой е биологичният ѝ баща — евреин от руски произход, живял в района на Санфранциския залив, започнали да ѝ се обаждат нейни роднини. Това продължило и Харисън вече знае за 29 свои братя и сестри на възраст от 24 до 41 години.

Братята и сестрите се събират редовно. "Приятно е още някой да е със същата съдба. Имаме много общи неща. Забавно е", казва Джоди Хейл, една от сестрите на Харисън.

Всички поддържат връзка във Facebook. Те имат и таблица с рождените дни и децата на всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    12 1 Отговор
    Да го съдят за издръжка
  • 2 Лулу

    6 0 Отговор
    Аз нямам рода и няма какво да се изследва...! Казаха ми в дома, че са измрели отдавна...!!!
  • 3 ИЦО ЧИКИЯТА

    6 3 Отговор
    Сигурно е много яко да си плод на чифутска чикия!
  • 4 Къванч

    3 3 Отговор
    Аз като студент бях донор. Избираха ни все русоляви, стройни високи и атлетични. Сигурно съм баща на десетина българчета поне....