Last news in Fakti

9 Април, 2019 21:53 4 447 11

Кеба, Павел и Венци, Годжи и Краси Радков на една сцена

  • кеба-
  • павел и венци-
  • краси радков-
  • годжи

Фестивалът е с благотворителна кауза срещу насилието в училищата

Кеба, Павел и Венци, Годжи и Краси Радков на една сцена - 1

Фестивалът на балканската скара и хубавата музика - “Мези” се отправя към Стара Загора в следващите дни. В периода 10-14 април в града под липите - парк Артилерийски ще се вихри 5-дневен маратон с много игри, музика и изненади за посетителите, входът е свободен.

Традиционно и този път най-добрите майстори на грила на Балканите ще завъртят специалитетите си за всички гости. На сцената на “Стара Загора Мези” ще се качат не едно и две имена от шоубизнеса. От музиканта на “Ку-ку Бенд” Годжи през рапърите Павел и Венци до сръбската звезда Драган Коич - Кеба и комикът, който разсмива малки и големи Краси Радков.

Програмата на фестивала е целодневна и изключително богата откъм разнообразие. Детска анимация, спортни демонстрации, караоке изяви, игри и какво ли още не ще разнообразят ежедневието на заралии. В първия ден от фестивала “Стара Загора Мези” ще се изявят на сцената рапърът Енчев и дуетната му половинка Мариета, след тях с хитовете си ще щурмуват Павел и Венци.

На следващия ден - 11 април ще се проведе комедийна вечер с музикантите от “Виво Монтана” и актьорът Краси Радков. Репертоарът на Годжи ще бележи 12 април, а на 13-и сцената ще посрещне певицата Марина Тошич.

Освен нея тогава се очаква и изявата на гръцкия й колега Аристос Константину, който пристига у нас с бенд и много бозукита. Последният ден от “Стара Загора Мези” ще завърши ударно с концерт на Кеба и народната певица Ивелина Колева. “Освен хубавата музика, посетителите ще имат възможността да опитат уникални гръцки специалитети. Майстори на грила от Турция, Сърбия и България ще се включат във фестивала. Ще има специално съоръжение за пушено месо, чевермета.

Извън вкусната тема, очаквайте лунапарк, на който ще гастролират най-големите каравани с атракциони, уникално стрелбище, което идва за първи път у нас”, разказват организаторите на “Стара Загора Мези”. Новото този път е и 3D кино, което е безплатно и ще зарадва малките гости на фестивала всяка вечер. “Октоподчето Дий”, “Балерината”, “Крадци на ядки 1”, “Крадци на ядки 2” и “Синът на голямата стъпка” ще бъдат излъчени в различните дни на събитието.

За възрастните пък са предвидени турнири по белот, табла и бирпонг. Час по родолюбие пък е семейна игра с любопитни въпроси от историята на Стара Загора. Най-добрият в нея ще спечели бутилка вино и 3 кг хайдушко плато. Всяка вечер ще се разиграва и благотворителна томбола на “Фондация Георги Енчев”. Каузата под надслов “Да на ненасилието” е срещу насилието в училищата у нас.

Събраните средства ще подпомогнат заснемането на комерсиален филм разискващ проблема. Следващите спирки на националното турне “България Мези” са в Банкя от 28 април до 6 май, Пазарджик - от 16 до 19 май. По случай Празника на розата в Казанлък - от 30 май до 2 юни. Пловдив да се готви между 5 и 9 юни, а в Свиленград фестивала ще гостува от 13 до 16 юни. По повод шопските празници “Мези” ще гастролира и в Елин Пелин от 20 до 23 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нервен

    11 1 Отговор
    Къде пък ги събрахте тия от ливадите, ега ти и хумористите.
  • 2 Meganoob BG

    12 0 Отговор
    Само в България правим фестивал срещу насилието със участие на утайката на обществото.
  • 3 Голям Слон

    14 0 Отговор
    Венци и Паффффка - с изразен ламбдацизъм нарциси, бездарни клоуни, винаги едни и същи и със силно ограничен умствен капацитет, но пък с "правилните" продуценти...

    Коментиран от #4

  • 4 СТАНЧО

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ..... БИХ ДОБАВИЛ ЗА ТИЯ...... 4-МАТА ПЕДАЛИ

    Коментиран от #5

  • 5 Голям Слон

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "СТАНЧО":

    Краси си е талант. Годжи свири, но не пее. Другият даже не знам кой е...

    Коментиран от #8

  • 6 Tiffff

    4 0 Отговор
    Палячовци вас ви слушат само в Златоград !!!!
  • 7 X.x

    2 0 Отговор
    Кои бяха тези ?
  • 8 СТАНЧО

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Голям Слон":

    ВЯРНО Е......СПОР НЯМА.....НО НА МОМЕНТИ НЕ СЕ ТРАЯТ ......С ТЕХНИТЕ ЛИГОТИИ.......СЪЩО КАТО ЗУЕКА И РАЧКОВ..И „КАПКИТЕ....В ЖЕЛАНИЕТО СИ ДА РАЗСМЕЯТ ПУБЛИКАТА....ДА Е ЗАБАВНО ШОУТО , СЕ ПОСТИГА ОБРАТЕН ЕФЕКТ....СТАВАТ ОТВРАТИТЕЛНИ.......ОТДАВНА НЕ ГИ СЛЕДЯ,ВСЯКАКВИ „ЗАБАВНИ ПРОГРАМИ “ ПРОСТО СА СЕ ИЗЧЕРПАЛИ.......ТОТАЛНО.....

    Коментиран от #9

  • 9 Голям Слон

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "СТАНЧО":

    В нашата страна хуморът е изключително плосък и просташки. Вероятно се прави по начин, по който да се хареса на общата маса зрители. Много, ама много рядко се правят интересни и наистина забавни неща. Често гледам руски хумористични предавания. Слушам и онлайн радио със stand-up comedy. Повярвайте ми, няма нищо общо с нашите бозави комици, които рядко могат да ме накарат да ми трепне връхчето на горната устна. Музиката даже няма да коментирам. Има доста утвърдени певци и певици от далечното минало, няколко от близките 15-20 години и няколко за последните 5, които си струва да слушаш. Всичко друго е един отвратителен пълнеж, от който поне на мен ми се драйфа. Но може би каквото търсенето, такова и предлагането?!!

    Коментиран от #11

  • 10 Георги

    0 0 Отговор
    Поканете и Ицо Хазарта,поне ще стане шоу.
  • 11 СТАНЧО

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Голям Слон":

    МНОГО ТОЧЕН КОМЕНТАР И +++++++++++++ ОТ МЕН.......