19 Януари, 2020 14:53 3 804 10

Хари и Меган стават "обикновени хора"

  • принц хари и меган маркъл-
  • херцози на съсекс-
  • кралски титли-
  • отказ-
  • публично финансиране-
  • обикновени хора-
  • принц хари-
  • меган маркъл

Херцозите на Съсекс винаги ще бъдат много обичани членове на моето семейство, е заявила Елизабет II

Хари и Меган стават "обикновени хора" - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Принц Хари и съпругата му Меган се отказват от благородническите си титли в името на спокойния обикновен живот. Двойката няма да получава и публично финансиране, за да изпълняват ангажименти като членове на кралското семейство. Това се казва в официално съобщение на Бъкингамския дворец, цитирано от BBC News.

Двамата няма повече да представляват официално кралицата и няма да носят титлата "кралско височество".

Херцогът и херцогинята на Съсекс смятат да върнат на данъкоплатците 2.4 милиона паунда, изразходвани за ремонт на резиденцията Фрогмор котидж близо до Уиндзор, която ще остане техен семеен дом във Великобритания.

Споразумението за новия им статут ще влезе в сила през пролетта на тази година, уточняват от Бъкингам.

Съобщението от двореца идва след проведените в понеделник разговори в кралското семейство за бъдещата роля на Меган и Хари, които обявиха през този месец, че искат да се оттеглят от официалните задължения на членове на кралската фамилия.

"Хари, Меган и Арчи (синът на херцога и херцогинята на Съсекс - бел.ред.) винаги ще бъдат много обичани членове на моето семейство", казва кралица Елизабет II в официално изявление.

Тя посочва също, че до решението се е стигнало след месеци на разговори и е доволна, че заедно са намерили "конструктивен и подкрепящ път" за нейния внук и семейството му.

"Оценявам предизвикателствата, на които са били подложени заради строгите мерки за сигурност през последните две години и подкрепям желанието им за по-независим живот." - казва още кралицата.

Тя изказва благодарност към тях и за тяхната работа и изразява гордостта си от това, че Меган бързо се е превърнала в член на кралското семейство.

"Цялото семейство се надява, че днешното споразумение ще им позволи да започнат изграждането на щастлив и спокоен нов живот", допълва Елизабет II.

Двойката разбира, че трябва да се оттегли от кралските задължения, включително от военните назначения, уточняват от двореца. В изявлението се казва, че Меган и Хари ще продължат да изпълняват поетите частни ангажименти и участието си в сдружения.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 главанаци

    11 3 Отговор
    Да заповядат в Перник под крилото на Крал Боко Т. !
  • 2 Смотан

    5 3 Отговор
    Е така се прави теглиш майната и си живееш добре. Силно им завиждам на тия.
  • 3 Тост

    7 1 Отговор
    Те са обикновени хора!
  • 4 Не разбирам

    13 1 Отговор
    какви са тези етикети обикновени и необикновени хора?Сигурен съм,че макар и с кралско потекло миризмата в тоалетната след тях не е по различна от тази хората извън двореца.
  • 5 Горо

    5 1 Отговор
    На Мегън и Хари им отнемат само титлата "кралско височество", а не благородническите титли, защото те си остават херцози на Съсекс, това трябва да бъде уточнено в тази статия, защото хем авторът ги нарича "херцози", хем "обикновени хора" без благороднически титли.
  • 6 Рошко

    4 1 Отговор
    Всички са хора, ама някои като тез от двора и себеподобните им, си мислят че са нещо повече
  • 7 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ТИ ХАРИ ,ЧЕ СИ ТОЛКОВА УМЕН !!! ДА ПРОЗРЕШ ТЪПОТАТА НА ОСТАРЕЛИТЕ РЕЛИГИИ Е ВИСША ФОРМА НА РАЗУМ !!! И ТАКА -ЕВРЕЙСКА РЕЛИГИО -КОЙ Е ПО СКЪП НА ГОСПОД : АДАМ ИЛИ ХРИСТОС /ИЕХУДА/ .. ЕДИНИЯТ ИЗГОНЕН -ДРУГИЯТ РАЗПНАТ ЗАРАДИ ПЪРВИЯ ..-.ЕДИНИЯ НАПРАВЕН С "РЪЦЕТЕ БОЖИИ" -ДРУГИЯ С ОНАЯ РАБОТА- "СВЕТИ ДУХ ДУХ " !?!?!?!?!?
  • 8 Гост

    5 4 Отговор
    До сега да не са били извънземни . Това са хора който до сега бяха нещо а сега са нищо. Най обикновенни задръстени британци , а негрото е американка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СТАЛИН

    0 0 Отговор
    БРАВО НА ХАРИ И МЪККАН -ИСТИНСКИ МАРКСИСТЕ-ЛЕНЕННЦИ.БРАВОС.