5 Февруари, 2020 12:23 3 053 10

Хари и Меган обърнаха охраната си от Скотланд ярд на слуги

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • херцози на съсекс-
  • ванкувър-
  • скотланд ярд-
  • охрана-
  • кралско семейство-
  • слуги

Вместо да изпълняват основната си задачи като охрана, служителите прибират поръчки, ходят на пазар и купуват кафе

Хари и Меган обърнаха охраната си от Скотланд ярд на слуги - 1
Снимки: EPA/БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл третирали охранителите си като прислужници. За това се оплакват самите служители, които отговарят за сигурността на херцога и херцогинята на Съсекс, пишат британските медии.

След като официално напуснаха кралското семейство в началото на годината, Меган и Хари се установиха да живеят в Канада.

Въпреки оттеглянето си и изоставянето на благородническите титли, двойката все още трябва да бъде придружавана от висококвалифицирани служители от Скотланд Ярд, тъй като рискът от целенасочени атаки срещу тях остава висок.

Но източник на вестник Sun от службата за сигурност в двореца твърди, че вместо да изпълняват основната си задачи като охрана, служителите се оплакали, че двойката ги кара да вършат неща като да им носят кафе и да пазаруват в супермаркета, както и да изпълняват всевъзможни други поръчки, напълно несъвместими с длъжностната им характеристика.

В подкрепа на тази информация се появиха и снимки на охранители, които купуват храна от магазин за деликатеси и поръчват кафе в ресторант за бързо хранене, близо до кралското имение на остров Ванкувър.

Хари и Меган обърнаха охраната си от Скотланд ярд на слуги

„Докато момчетата са щастливи, че са там и си вършат работата, те имат чувството, че не изпълняват най-важните си задачи, а са третирани като слуги, защото им се поставят задачи като събиране на поръчки и пазаруване на хранителни стоки. Те не смятат за приоритет задачите, които Хари и Меган им дават. Те трябва да са неотлъчно до херцозите по всяко време на денонощието – за какво иначе са там", споделя кралски източник пред неделното издание на вестника и допълва: "Също така е опасно да се разхождат по магазините, защото през това време може да се случи нещо.“

Хари и Меган обърнаха охраната си от Скотланд ярд на слуги
Снимки: EPA/БГНЕС

Местен жител от остров Ванкувър, където двойката и техният син Арчи са отседнали, споделя пред изданието, че охраната на двойката има "автопарк с с типични британски автомобили, поради което „не е трудно да бъдат забелязани на изолирано място като това“.

Разбираемо е, че Хари и Меган са придружавани ни охранители, както от британската полиция, така и от службите за сигурност в Канада, докато разделят времето си между Северна Америка и Обединеното кралство. Но ротацията на охранителите означава, че служителите работят по две седмици наведнъж, което вдига техните заплати, заради часовете извънреден труд, тъй като дежурят денонощно.

Хари и Меган обърнаха охраната си от Скотланд ярд на слуги
Снимки: EPA/БГНЕС

Твърди се, че откакто Хари и Меган са във Ванкувър, над тях бдят 15 полицаи от британската полиция, които струва на данъкопладците в Канада и Великобритания между 3 и 6 милиона паунда годишно.

Бъкингамският дворец и британската полиция отказват коментар по темата, тъй като не могат да коментират въпроси, свързани със сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НСО

    29 0 Отговор
    Ми те в НСО са също прислужници. Основната им дейност е шофьор и прислужник, да купува хранителни стоки, цигари и да прибира дрехи от химическо, а народа плаща.
  • 2 Бин Ладен

    13 2 Отговор
    Хари, търсиш ли слуга? Аз съм готов.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 лигавник

    16 2 Отговор
    Тази е една разглезена лигла, чиито баща я мрази не случайно. Скоро и рижият ще я намрази или ще я сгази трактор.
  • 6 дсдс

    19 3 Отговор
    Реално погледнато е редно да им се свали охраната и ако искат такава да си наемат частна или да плащат за нея сами. Свалени са им титлите, не представяват кралското семейство, не се казват Доган или Пеевски, за да им се полага безусловно, нали?
  • 7 Въпреки всичко

    6 4 Отговор
    Аз бих казала, че Хари винаги е усмихнат и е мой любимец, ако някой го оприличава този свестен с някакъв,, БГ боклук,, то си е за негова сметка..!
  • 8 Капитан

    6 1 Отговор
    Да им имам заплатата на тези полицаи - 16700 паунда месечно !!!
  • 9 А КЪСМЕТ ДЕ

    3 3 Отговор
    ИСКАМ ДА СЪМ СЛУГА НА МЕГАН И ХАРИ...!!!!
  • 10 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    ДРИСЛО: ГЛЕДАЛА ЛИ СИ ФИЛМА -"СМЕЛО СЪРЦЕ "??? ТАКИВА ЖИВИ ДЕФЕКТИ КАТО ТЕБ СЕ ОПИТВАТ ДА РАЗПНАТ СУПЕРМЕН ХАРИ !!! ХЪРБАВИТЕ РОЯЛИСТИ ЗА "ИМПИРИЯТА "НА "БАБИШКЕРАТА " . И ВЕЛИКИЯ ШОТЛАНДЕЦ С ПРЕДСМЪРТНОТО: ... " ФРИЙДЪМ" !!!