26 Март, 2020 12:26 3 242 12

Подробности за починалата българска диригентка в САЩ

  • българка-
  • коронавирус-
  • почина-
  • диригент-
  • сащ

Описват починалата от коронавирус Офелия като невероятна жена

Близките на Офелия Русева, която почина от коронавирус в САЩ, са шокирани от загубата. Те я описват като жизнена и пълна с енергия и признават, че до последно са се надявали тя да оцелее. Офелия Русева е именит музикант, последно е била диригент на дамския хор "Арфа". Оттам публикуваха сърцераздирателно послание във Фейсбук: "Напусна ни нашата любима Офелия. Само тялом. Духом винаги ще е с нас. Обичаме те и вечно ще те пазим в сърцата си. Бог да прости светлата ти душа."

„Но тя замина за Америка съвсем в добро здраве и добро настроение с желания да се срещнем отново и да продължим в музикалното поприще, но там се разболява от коронавирус, който я покоси и така ние я загубихме завинаги“, сподели хористката Светла Йотова.

Подробности за починалата българска диригентка в САЩ

В болница в Питсбърг се лекува и синът на починалата диригентка - Людмил Велев. Оттам казаха, че мъжът е в сериозно, но стабилно състояние. Людмил Велев живее в Питсбърг от 2001 година заедно със съпругата си Кармен. В момента негови приятели събират средства за погребението на Офелия Велева на една от интернет платформите и са събрани вече 4500 долара.

Ето какво пише за българката там: "Ние сме дълбоко натъжени от внезапната загуба на нашата скъпа приятелка Офелия Русева, която почина на 19 март 2020 г., докато гостуваше на семейството си в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ.

Офелия беше любима майка, съпруга, баба и сестра. Родом от София, България. Офелия обичаше музиката и пеенето. Завършила Българската държавна музикална академия, Офелия беше основател и музикален директор на Дамския камерен хор ARFA. Офелия обичаше да пътува и да опознава нови места и винаги намираше начин да се свърже с хората, независимо от родния им език. Кончината ѝ е голяма загуба за всички нас, които имахме възможността да я познаем!

Поради пандемията COVID-19 понастоящем няма да се провежда погребална служба. Семейството ѝ обаче се надява да направи помен веднага щом е безопасно всички да се съберат. Междувременно нека празнуваме живота на Офелия, като споделяме нашите щастливи спомени за тази невероятна дама!"

На страницата коментират американци, които са се срещнали с Офелия Русева, докато тя е била в САЩ. Те споделят впечатленията си от талантливата дама: "Беше удоволствие да имам възможността да се запознаем с нея и дори за кратко време бяхме изумени от нейната личност и любов към живота. Казахме си, че ще се радваме да имаме нейната енергия, когато сме на нейната възраст."

"Все още мога да я видя как пее българска приспивна песен на нашия син Нико! Сърцето ни отива при Людмил, Кармен и Изабела. Обичаме ви!", пишат други.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jo hustan

    8 12 Отговор
    По-добре Офелия, отколкото кУрнелия!
  • 2 оня с коня

    12 4 Отговор
    напускайте кочината сша
  • 3 САЩ - Безплатно ни КОРОНЯСВАТ

    1 3 Отговор
    И пак сме недоволни ! Корона за всеки ДАРОМ обещават а Русия - КРЕМИКОВЦИ ,АЕЦ , ФЕРИБОТ "Варна - Иличовск" и НХК и служебни апартаменти ! А бе какво да ти говоря , САЩ е щедра държава и благородно джулари раздава , само дишат и те ти - НА ! НАКИЧЕН СИ ЕЙ ТЪЙ - от добра душа ! Ам чи тъй ве !
  • 4 Една БЛАГОДАРНОСТ не чух от

    2 2 Отговор
    Нашият ЕЛИТ ! Без да сме лев платили а САЩ с КОРОНИ ощастливили ! НЕБЛАГОДАРНИЦИ !
  • 5 Неблагодарни народ сме !

    0 2 Отговор
    И туй то !
  • 6 От Русия шъ видиш КОРОНА

    1 2 Отговор
    А ма на Върба !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Трети ден Русия с армия

    1 3 Отговор
    Транспортни камиони и самолети , забират БЕЗВЪЗМЕЗДНО КОРОНИТЕ на Италия и ги влачат В неизвестно направление ! Е как няма да е богата после Русия !?
  • 9 Соросоп/тките у нас

    0 2 Отговор
    Първи да ги КОРОНЯСАТ! ЛАКЕИ !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе ,

    2 0 Отговор
    Защо тези българи , постигнали Американската мечта нямат пари да погребат най-близките си ?
  • 12 Направя разлика самичък между СССР

    0 1 Отговор
    И САЩ ! Америка на цял свят дава КОРОНИ - безплатно ! А РУСИЯ - заводи , че да бачкаме ! Разлика е на светлинни години ! Неи ли тъй !