Last news in Fakti

3 Юли, 2020 12:28 11 656 22

Бунт срещу Нора Шопова в БНТ

  • бнт-
  • нора шопова-
  • бунт-
  • качества

Никой не иска манекенката без качества за спортна журналистка

След като се пробва за синоптичка в Нова ТВ, а после се провали с гръм и трясък в ролята на водеща на актуалното предаване „Питай БНТ”, сега кльощавата манекенка Нора Шопова ще води спортните новини в обществената медия БНТ, твърди HotArena. Тя няма нито ден трудов стаж като спортен журналист. В спортната редакция на БНТ вече се готви бунт заради поредното безумно назначение на Нора Шопова. Хората с години опит в отразяването на спортни новини не могат да си обяснят чрез какъв механизъм иначе миловидната, но неопитна манекенка се оказва достатъчно компетентна, за да стане лице на редакцията им.

До момента тя едва ли е направила и един репортаж от спорно събитие, а доколко широки и задълбочени са познанията ѝ в тази област, само хората зад кадър, които се опитват да я обучат, могат да обяснят в подробности. Колегите на Нора коментират, че няма да се изненадат, ако се окаже, че тя не знае дори кои са Григор Димитров и Ивет Лалова. В същото време като водещ на спортните новини се очаква да бъде един от най-подготвените хора в екипа, защото човек на такава позиция на практика е началник на останалите. Той трябва да е навътре в материала, за да може своевременно да реагира при евентуални грешки в репортажите, да провежда интервюта, да редактира текстовете и да подрежда новините по важност.

Хората в БНТ дълбоко се съмняват, че младата Нора може да изпълни което и да е от изброените задължения. И коментират, че простият факт, че една манекенка спортува, за да изглежда добре, не означава, че е наясно със спортните събития в България и по света. Странният избор на моделката Шопова за водеща идва след като преди няколко месеца БНТ се раздели с доказан професионалист в областта, какъвто е Камен Алипиев – Кедъра. Той си събра багажа от сградата на „Сан Стефано” 29, защото нямаше диплома за висше образование. Няколко месеца по-късно се дипломира, но отказа да се върне в БНТ.

Нора Шопова има висше, което обаче е много далече от спорта. Завършила е специалност „Право” в Икономическия университет в София. Още когато се разчу, че манекенката сменя предаването „Питай БНТ”, където изкара само три седмици, със спортната редакция, Според таблоида „Уикенд” тя трябва да намери място, което отговаря на нейната професионална квалификация. На „Сан Стефано” 29 се коментира, че такова място е позицията на стажант-репортера, от която би трябвало да тръгват всички начинаещи журналисти.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    51 4 Отговор
    Като е добра орално що не?
  • 2 123

    42 3 Отговор
    Механизма за назначаване е един, стар, изпитан! Даже някои народи преди време са го направили на книжка с картинки!
  • 3 Fate

    27 4 Отговор
    Веднъж я гледах. По въпросите които задаваше въобще не приличаше на месирка
    И си помислих че вероятно няма да я оставят ..
  • 4 Доцент

    63 7 Отговор
    БНТ си беше що годе добра телевизия в сравнение с просташките бтв и нова.Но след като управляващите си назначиха продажника Кошлука нищо не става и от нея.
  • 5 Николай

    49 4 Отговор
    Питайте кошлучето какви умения има?
  • 6 Jeik

    47 2 Отговор
    Изгониха Кела защито бямал диплома за журналуст и мадтани манкенка също без диплома за водеща . Няма ли кой да го изхвърли най позорно от БНТ тоя деградирал тип Кошлуков?
  • 7 Кошлуков измет смешна

    34 0 Отговор
    ходи си от БНТ!
  • 8 ПЕНКО

    14 6 Отговор
    какво би казал Митко Чуко -в ??? ... " И аз преди да започна- нямах и един час опит " !!!!!!!!!!
  • 9 Ицо Багера

    18 1 Отговор
    Сигурно е участвала в копродукция :)-> (..)
  • 10 DRAGONFLY

    40 0 Отговор
    И кво ?! Имахме всякакви , които не работеха това, което са учили, а извъднъж се сетихте, че момата не била журналистка? Не подкрепям това, ама като имахте пиарка за вътрешен мнистър, юрист за здравен, и какви ли не още отрепки без качества, си мълчахте, нали?! А още по-рано - още незавършил право “юрист“ за следовател , че и зам.министър и член на бордове. Ако тръгна да ги изброявам, няма да ми стигне страницата ...

    Коментиран от #13

  • 11 Дон Куран

    9 1 Отговор
    Добре върти сикиш
  • 12 Ххх

    10 5 Отговор
    Доказаният професионалист - Камен Алипиев - Кедъра. Възможно е и да е доказан. Откровено казано - нямам мнение за него, защото почти не включвам на БНТ. Но мисля, че Камен Алипиев е син на Цветан Алипиев. А него многократно съм го гледал като спортен журналист по Тошово време. И без да искам да обиждам човека по някакъв начин, но той категорично нямаше качества да се изявява пред екрана. Нямаше подходяща външност, говореше трудно, мисълта му течеше бавно и изказът му също категорично не отговаряше на някакви критерии, съответстващи за спортен журналист или коментатор. Логично изниква въпросът - а защо, и как е назначен на такава позиция, след като няма необходимите качества ? Ами най - логичния отговор е - с връзки. А Камен Алипиев как е започнал професионалната си кариера ? Ами предполагам с известно подбутване от баща си - поне за началото. А иначе възможно е като визия и изказ да е бил на определено по - високо ниво от предшественика си. Но сега - може би 40 години по - късно, нещо ново под слънцето ? Ами не. Отново връзкарски истории, бих казал направо банално връзкарски - отнасящи се до Нора Шопова. Обикновено човек в стандартна ситуация кандидатства за работа на определена позиция, явявайки се на конкурс. Съответно става или не става. А Нора Шопова какво - отишла е там, и ще я разкарват като панаирджийска мечка по редакциите, че ако може да и намерят място. Връзкарски истории е имало, и винаги ще има. Но когато са толкова явни и очевидни е доста драз

    Коментиран от #15

  • 13 Йордан

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "DRAGONFLY":

    За това сме на това дередже. Стажуването започва от най-високия пост. Калинките са на всички началнически постове в БГ,а после търсят с обяви някой да им върши работата.
  • 14 Лора

    13 1 Отговор
    БНТ,бяха толкова стриктни в избора си на професионалисти,кой им влияе за неправилни избори,тази не може да казва за времето ,ами така е няма спорт,няма спортни журналисти..!(От висок ,,връх,,бързо се прекатурва. всеки...!)
  • 15 Kris51

    20 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Работех в БНТ, когато Кедъра започваше там. Вярно е, баща му беше спортен коментатор, но Камен тръгна от най-ниското стъпало и няколко години беше обикновен организатор, мисля, в спортна редакция. Но имаше голям интерес към няколко спорта, в които показа задълбочени познания, и полека-лека изкласи нагоре, според мен заради личните си качества. Някои може да не го харесват, но смятам, че е интересен като изказ, имаше присъствие на екрана и БНТ определено изгуби, като го освободи.
  • 16 Реджеп

    6 3 Отговор
    Стига сте плюли момичето!!! Екстра си е! Веднъж вкъщи много яки спортни новини ми направи. Който не знае да мълчи
  • 17 Вучков

    4 8 Отговор
    БНТ е телевизия от времето на соца. И на ръце да ходят, миришат на вехто. Просто там трябва да си отидат всички " опитни" и да дойдат млади хора, с образование, получено в чужбина, които не помнят онова време. С добри и истински конкурси ще ги намерят, без шуробаджанащина назначения.
  • 18 Абсурдистан

    6 2 Отговор
    Мдааа, да гледаш БНТ е все едно да гледаш тиквен пиар. Която и калинка да турите, все е като директора и.
  • 19 Консерватор

    7 0 Отговор
    Страната на "калинките" и шуробаджанащината и най-лошото е огромното им самочувствие! Колкото е по-тъп, некадърен и мързелив, толкова самочувствието е неограничено!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 чекмедже 2

    1 0 Отговор
    калинка..
  • 22 бойко

    1 0 Отговор
    кво да коментирам и аз? хората по-долу са си го казали: не я искат.
    и аз не я искам. да ходи в някоя детска градинка . да се усмихва лицемерно с тази недодялана захапка на дечицата.