27 Септември, 2012 18:19 1 295 0

Наръганият ученик е още с опасност за живота

  • нож-
  • ученици-
  • наръган-
  • опасност за живота

Наръганото с нож момче от Ловеч е с опасност за живота, съобщи д-р Венцислав Грозев, хирург в университетската болница "Д-р Георги Странски" - Плевен, цитиран от пресцентъра на здравното заведение.
Васил Василев е направена хирургична операция от екип в състав доц. д-р Борислав Нинов, д-р Венцислав Грозев и съдовия хирург д-р Ангел Маринов. По думите на хирурга д-р Грозев, момчето е с реална опасност за живота, въпреки че състоянието му в момента е стабилизирано. Нараняванията му са между 11 и 12 гръбначен прешлен. Засегната е и част от дясната плевра на белия дроб, обясни д-р Грозев.
Той поясни, че специалистите са се съмнявали, че от нараняването има и засягане на чернодробния паренхим на 16-годишното момче. В момента той е настанен за лечение в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ"Д-р Георги Странски" в Плевен.
Нападателят Иван Т. го е наръгал с 15-17 – сантиметров кухненски нож. Скандалът между двамата съученици се разрази в 10,06 часа  вчера преди часа по физическо в професионалната гимназия по механоелектротехника.

Раненият Васил бе приет първоначално в болницата в Ловеч, но веднага след това бе прехвърлен в плевенската болница.
Нападателят Иван Т. е арестуван за 72 часа. Утре ще му бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража" с обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, потвърдиха от прокуратурата.

Според разказа на съучениците на двете момчета още в първия учебен час на вчерашния ден Иван се скарал с друг съученик, Васил се намесил и ги разтървал, предаде bTV. Това обаче провокирало Иван, който отишъл и си купил нож. Въпреки че в училището има охрана, той успял да внесе хладното оръжие в час.

„За оръжие няма как да проверяват. Ние си комуникираме с учениците, ако видят, че някой има такова, да съобщават”, каза Емилия Ненчева, зам.-директор на гимназията. Никой обаче не е казал, че Иван носи нож.

В следващото междучасие той забива острието в гърба на Васил. Ножът бил изваден от лекарите в Плевен.

Пострадалото момче Васил е спортист и е член на ръководения от отец Кънчо Кабадийски клуб за алпинизъм „Планински ангели“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА