6 Януари, 2021 15:35 1 815 4

Търсят киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров

  • кино-
  • самотен остров-
  • филми-
  • търси се-
  • международен кинофестивал в гьотеборг-
  • кинофестивал-
  • фар патер ностер

Островът се намира в Северно море

Търсят киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров - 1
Снимка: shutterstock

Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров, ще премине тази година под знака на изолацията по схемата - една прожекция - един зрител, съобщава ТАСС.

Понастоящем организаторите обявиха в сайта си, че търсят киноман, който да изкара една седмица в гледане на филми на самотен остров.

Островът с фар Патер Ностер в Северно море, който е на върха на архипелага, е едно от най-безлюдните и обрулени от ветровете места в Швеция. На избрания любител на киноизкуството ще му бъде предоставена възможността да се наслаждава в продължение на цяла седмица на най-новите постижения в седмото изкуство. При все това той всеки ден ще трябва да споделя своите впечатления от затворничеството си и от кинолентите.

Аналогични ексклузивни прожекции само за един зрител ще бъдат направени и в кинотеатрите "Скандинавиум" и "Дракен".

Тази година кинофестивалът в Гьотеборг ще премине изключително в цифров формат, като публиката ще има достъп до всички филми, до премиерите и срещите с творческите колективи в интернет платформите. Основна тема на феста ще бъде "Социалната дистанция - новият свят, възникнал след пандемията и ролята на киното в него" Програмата на кинофорума, който ще се проведе от 29 януари до 8 февруари, ще бъде представена на 12 януари.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    1 0 Отговор
    Приемам такова предизвикателство, но........ никой не желае. социална дистанция, освен некои ,, събития,, не предизвикват това, дистанциите са за,, темерутите,,.....!
  • 2 А у нас

    4 4 Отговор
    се играят хора и тълпи вадят кръстове,сякаш от това ще станат по-българи.Напр. на остров могат да прочетат някоя книга сами...
  • 3 А киноманка

    5 0 Отговор
    Ще има ли за "компания"?
  • 4 СкандинАвци

    2 0 Отговор
    Те скандинавците така или иначе са номер едно по депресия и самоубийство ... пък и слагат допълнителни условия за да се депресира човека, гледащ филмите им ...