Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 09:46 2 808 7

Приеха в болница принц Филип

  • британската кралица-
  • принц филип-
  • в болница-
  • хоспитализиран-
  • британско кралско семейство-
  • херцог на единбург

Съпругът на кралица Елизабет Втора не страда от болест, свързана с COVID-19

Приеха в болница принц Филип - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Съпругът на Елизабет Втора, принц Филип, постъпи в болница заради неразположение, съобщиха световни агенции.

Херцогът на Единбург, който е на 99 години, е настанен в болница "Крал Едуард Седми" в Лондон по съвет на лекаря си като "предпазна мярка". Той ще остане там няколко дни за наблюдение и почивка, се посочва в съобщение на Бъкингамския дворец.

Приеха в болница принц Филип
Снимка: EPA/БГНЕС

Принц Филип се почувствал зле за кратко, но влязъл в сградата на болницата без чужда помощ и е с бодър дух, съобщи източник от двореца, цитиран от Ройтерс. Според същия източник съпругът на кралица Елизабет Втора не страда от болест, свързана с COVID-19.

Кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ са в двореца Уиндзор, западно от Лондон, от пролетта на миналата година заради пандемията. Кралицата е останала в Уиндзор.

Приеха в болница принц Филип
Снимка: EPA/БГНЕС

През януари от Бъкингамския дворец съобщиха, че кралицата и принц Филип са били ваксинирани срещу COVID-19.

Принц Филип се оттегли от официалните си ангажименти през август 2017 г. За последен път той бе хоспитализиран през декември 2019 г. и прекара четири нощи в същата болница в Лондон за планирано лечение, съобщиха тогава от Бъкингамския дворец.

Когато бе на 97 години, принц Филип бе принуден да се откаже от шофирането, след като блъсна автомобил, докато управляваше ленд роувъра си край имението Сандрингам през януари 2019 г. Тогава пострада жената зад волана на другия автомобил.

Филип сключва брак с тогавашната принцеса Елизабет през 1947 г. и е най-дълго служилият принц консорт в британската история. С кралица Елизабет Втора имат четири деца, осем внуци и девет правнуци.

Бившият военноморски офицер е запален по полото и се радва на добро здраве, макар през последните години да има здравословни проблеми.

През 2011 г. бе откаран с хеликоптер в болница заради болки в гърдите и бе лекуван за запушена коронарна артерия. През 2017 г. прекара два дни в болница "Крал Едуард Седми", а през 2018 г. лежа десет дни в болница заради операция на тазобедрена става.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    8 1 Отговор
    — Принц Филип е приет в болница във ВТОРНИК* вечерта „като предпазна мярка”‼ Та новина ли е статията или исторически ФАКТ⁉️
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    11 3 Отговор
    Същия паразит беше казал още преди години, че когато умре иска да се прероди в смъртоносен вирус за да редуцира човешката популация, защото ставала все по-неконтролируема. Топ-масон от Култа. Синът му е доказан педофил (за справка вижте аферата с Дж.Епстийн).
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ШИфьора

    1 1 Отговор
    Да им имам проблемите...
  • 6 Парашка и сие

    1 1 Отговор
    Горкия Филип, тъкмо го,, набелязахме,, че на, стари години добихме самочувствие, все едно сме,, принцесите,, на Дамски....!
  • 7 Чучулига

    2 1 Отговор
    И рептилите ли боледуват?
    Не ми се вярва.