ФАКТИ.БГ

Откажете се от тези лоши кулинарни навици

Това са едни от най-честите грешки, които домакините допускат при готвене

Публикувана: 29 Март, 2021 17:57
12 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3252
Откажете се от тези лоши кулинарни навици
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Всяка домакиня допуска грешки в кухнята, които не просто оказват негативно влияние върху вкуса на храната, но могат да се окажат и наистина опасни за здравето. Ето от кои кулинарни навици е по-добре да се отървете завинаги, пише actualno.com.

Една дъска за рязане за всички продукти

Повечето храни не трябва да се режат на една и съща дъска, дори ако след това се смесват в процеса на готвене. Дори и след измиване на дъската, върху която сте рязали месото, по нейната повърхност остават бактерии. И ако след това използвате тази дъска за рязане на хляба, вредните микроорганизми със сигурност ще попаднат върху него.

Размразяване и мариноване на храната при стайна температура

При стайна температура бактериите започват да се размножават по-бързо и това е опасно за здравето. Месото и рибата трябва да се размразяват на долния рафт на хладилника. Това правило важи и за мариноване на месото.

Често разбъркване на ястието по време на готвене

Честото разбъркване не позволява на продуктите да се изпържат добре. Освен това има вероятност да превърнете ястието в каша.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
hmhmhm
1 Отговор
i ba ви у спицялистити - а как да го ядем, после ...

Оценка:
-1 +3

За, помия,суров боб и шпек
2 Отговор
Дъска не трябва,, наближават отново гладните години...!

Оценка:
-2 +2

Рошко
3 Отговор
Събинче събинче наистина се чудя кой ти е дал и не само на тебе дипломите,

Оценка:
-1 +12

Не сме от крадливите
4 Отговор
Съседе....!

Оценка:
-0 +1

инж технолог
5 Отговор
Месото и рибата трябва да се размразяват на долния рафт на хладилника. Това правило важи и за мариноване на месото. КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ?!?! ВИЕ ИЗОБЩО ЧЕТЕТЕ ЛИ КАКВО ПИШЕТЕ? А? РИБАТА НЕ Е ЛИ МЕСО? МАРИНОВАНЕТО В ХЛАДИЛНИКА ЛИ СЕ ПРАВИ? НА ДОЛНИЯ РАФТ. А АКО Е ГОРНИЯТ? РАЗМРАЗЯВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ СЕ ПРАВИ НА ВЪЗДУХ,СТАЕН ВЪЗДУХ,СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА.

Коментиран от #7, #8


Оценка:
-1 +6

Катили
6 Отговор
Ако питате "групата англиски учени", които освен, че са пакистанци, но са и привърженици на еднополовата лИбФ, то ще се окаже, че яденто с УСТА е вредно, понеже може да поемете бактерии. Всичко трябва да се приема везнозно и да е приготвено от някоя фармацевтична-мегакомпания, за да е сигурно, че няма да се натровите с бактерии.
Разбира се, тези учЕни, няма и дума да отворят за ГМО, глифозиди, PTFE, хормони на растежа, тежки метали и пр.
п.п.
Дайте ми на мен чисто, ама на истина чисто месо, зърно, плодове и зеленчучи, а вие си яжте зенеката, байсефа, дюпонт-а и пр., па не ме мислете!

Оценка:
-0 +4

Шорош
7 Отговор

До коментар #5 от "инж технолог":


В НБУ, степендиантите на Дьорт Шорош не ги учат ,че рибата е месо. За тях всичко иде от лабораториите и ако решиш да си откъснеш ябълка от клон и да я изядеш, има опасност да изядеш някоУ бактерия.

Оценка:
-0 +3

Виж ко
8 Отговор

До коментар #5 от "инж технолог":


Наготово да, яде човек е най лесно.... но зависи какво....!

Оценка:
-0 +1

Жайме
9 Отговор
Прав е човекът с хранително образование-инженер-технологът. Хладилникът не е място за размразяване на храни,а за съхраняване.

Оценка:
-0 +2

Фикус
10 Отговор
Тази рошавата гуспуджъ с черпака хубаво духа. Ще ми сготви ли рибка?

Оценка:
-0 +1

кабел
11 Отговор
Рибата стана най-скъпият хранителен продукт в магазините. Пържената риба днес я продават по 7 лева на порция. А дали мога да се нахряня с 1 порция,това е отделен въпрос?!

Оценка:
-0 +5

12
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира миналото на премиера Бойко Борисов.
Когато Борисов говори за БКП да си вади партийната книжка"

Още бисери