Last news in Fakti

23 Май, 2022 17:43 19 586 3

Ева от "Тоника" спря да пее, ето защо

  • ева найденова-
  • тоника-
  • спря да пее

Вдовицата на Гого Найденов живее самотно в родния си Айтос, далеч от суетата и славата, обградена само близки приятели

Най-голямата фурия от обичаната група „Фамилия Тоника“ – Ева Найденова, се е отказала от певческата си кариера и вече не приема никакви концертни участия и изяви, твърди вестник Ретро.

Вдовицата на Гого Найденов живее самотно в родния си Айтос, далеч от суетата и славата, обградена само от шепа близки приятели. Певицата взела решението да захвърли микрофона след серията лични трагедии, през които мина. Първо загуби мъжа си, а преди половин година погреба и майка си. От кончината на Гого изминаха 8 години, но Ева продължавала да се буди с мисълта за него. Без никакви притеснения споделя, че усеща присъствието му около себе си.

„Гого ми липсва безумно много, идва в сънищата ми и разговаряме – аз го питам, той ми отговаря. С уточнението, че съм добре психически и не съм луда, аз знам, че Гого е при нас. Усещам го със сетивата си, усещала съм го и на сцената“, казва певицата, която още не е преодоляла смъртта на най-близките си хора.

Майка ѝ си отишла в ръцете ѝ тежко и мъчително. Тя беше прикована от години на легло и с тежка деменция, а Ева беше неотлъчно до нея.

„Казват, че времето лекува, но аз не мисля така. Болката от загубата на близък човек си остава завинаги. Просто се научаваме да живеем с нея, дава ни се някаква мъдрост свише да го преживеем и да разберем, че трябва да се примирим, че всичко си има начало и край. Загубих моя любим Гого, а сега и майка ми. Миналата година си отиде и Ваня Костова, много ми е болно за нея. Тя почина на 64 години, Гого също почина на 64 години, жалко е, че си отидоха толкова млади и двамата“, споделя Ева.

За разлика от редица свои колеги, които пеят до дълбока старост, Ева била на мнение, че човек трябва да спре навреме.

„Винаги съм уважавала чувството за мярка и човек трябва да знае кога е време да спре. Същото е и със славата. Животът е най-добрият учител – ако се главозамаеш, бързо ще слезеш на земята. Време е да дадем път на младите изпълнители, защото сега е тяхното време и бъдещето е тяхно. Имаме прекрасни млади дарования с уникални гласове“, категорична е звездата от „Тоника“.

Нейната собствена внучка Ева, кръстена на нея, също имала невероятен певчески талант, но засега сцената не я привличала и не искала да прави кариера като баба си и дядо си. Тя е дъщеря на единствения син на Найденови – Димитър, който работи в Англия от години и помага финансово на майка си, която дълго време бе с мизерна пенсия от 200 лева, но от година насам взема и премия за заслуги в размер на 500 лв.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИНА

    19 3 Отговор
    ЗНАЕ КОГА ДА СПРЕ БРАВО ЕВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 мечо

    2 20 Отговор
    туи чучело на фотуса митрофанова ли е
  • 3 Анонимен

    8 0 Отговор
    Тъжно е, когато по морето пееха и ни веселяха. БОГ ДА ГИ ПРОСТИ!