Необходими продукти:
- бисквити - 450 г обикновени
- сладкарска сметана - 300 мл течна
- маскарпоне - 750 г
- сладко от боровинки - 400 г
- пудра захар - 5 с.л.
- ванилия - есенция
Начин на приготвяне:
В дълбока купа начупвате бисквитите на малки парчета. Разбивате сметаната с пудрата захар и ванилената есенция на пухкав крем. След това добавяте маскарпонето и отново разбивате. Смесвате крема с начупените бисквити и разбърквате хубаво с шпатула.
Сглобявате тортата във форма с подвижен ринг- 22 см с подложка. Слагате ред от обикновените бисквити, смесени с крем, сладко, ред бисквити, сладко и завършвате с бисквити. Слагате тортата в хладилника за цяла нощ.
Махате ринга на бисквитената торта и разбивате допълнително 100 мл течна сметана. Измазвате бисквитената торта с маскарпоне и заравнявате цялата торта, след това декорирате със сладко от боровинки, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 инж технолог по хранене
11:49 06.06.2023