Last news in Fakti

11 Декември, 2013 15:30 859 0

БЛС доволен от завишените суми за клинични пътеки

  • блс-
  • доволен-
  • завишените-
  • суми-
  • клинични пътеки

На 14 декември решават дали ще подпишат Националния рамков договор

Днес се състоя последното заседание между Управителния съвет  на българския лекарски съюз /БЛС/ и Надзорния съвет на НЗОК при пълен кворум и от двете страни. Беше постигнато съгласие за увеличение на някои силно недофинансирани клинични пътеки като раждане и отглеждане на новородено, както и в областта на педиатрията,  големите хирургични интервенции, неврохирургията и пулмологията. За болнична помощ са предвидени с 14,5 млн.лв. повече. С 10 млн. повече са заделени  за ПИМП и СИМП, с 1,5 млн.лв се увеличават средствата за медико диагностичните дейности и високоспециализирани дейности. Има и редица допълнителни текстови  изменения, които ще облекчат дейността на медицинските специалисти.

УС на БЛС смята, че на този етап са постигнати максимално възможните параметри на базата на така приетия бюджет на НЗОК и насрочи провеждането на извънреден Събор за делегиране права  за подписване  /или не/ на НРД – 2014 на 14.12.2013 г. в киносалона на Военно-медицинска академия, София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА