Last news in Fakti

12 Декември, 2013 08:34 1 861 4

Нахапаното от питбул дете е оперирано

  • питбул

Инцидентът с нападението от страна на кучето станал на улицата пред дома на детето в Луковит, докато то играело с приятел

Детето от Луковит, чието ухо бе откъснато от питбул се възстановява в столичната болница ИСУЛ. Пред bTV бащата на 9-годишното момче - Филип Вълчанов, обясни, че на сина му е била направена операция.

„Не се дава шанс обаче, че организмът му ще приеме напълно ухото, намерено след 18 часа на пътя от наша съседка. Зашито е, но след толкова време не дават шансове, иначе е сравнително добре. И психическата травма остава”, допълни мъжът.

Инцидентът с нападението от страна на кучето станал на улицата пред дома на детето в Луковит, докато то играело с приятел. Питбулът прескочил оградата, зад която бил затворен и се нахвърлил върху едно от децата.

Кучето - на девет месеца, е на бащата на едното от децата и е затворено зад дървена преграда. В един момент обаче то успява да излезе и се нахвърля върху сина на Филип Вълчанов. Хората от съседните магазини първи чуват писъците на момчето.

„Видяхме как детето лежи на земята и кучето го влачи. Бяхме безпомощни да помогнем на това всъщност, защото е страшно, кучето си е голямо”, коментира пред bTV Нина Цолова, очевидец.

Собственичката на животното също чува писъците и успява да прибере кучето. То вече не е зад оградата - затворено е в помещение на първия етаж на къщата. Собствениците на животното не пожелаха да разговарят с екипа на bTV.

Двете семейства са приятели от години, децата им играят заедно. Пострадалото дете е познавало кучето и не се е страхувало от него. Срещу собственика на кучето - 38-годишният Атанас Александров, е образувано досъдебно производство. Съдбата на кучето му засега е неясна, тъй като от кметството в Луковит могат единствено да наложат парична глоба на Александров, но не и да предприемат мерки срещу четириногото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диканеца

    2 0 Отговор
    Питбулите са опасни дори за притежателите им.Не е изключено кучето да отхапе ухото и на детето на г-н Александров!Наѝ добре и за двете семеѝств е кучето да бъде приспано както правят в белите държави с кучета които са опитали човешка кръв.Моя съвет към г-н Александров е да си вземе куче от селектираните породи-Самоед,Чао Чао или дакел за да няма
  • 2 Мартин Стоянов

    0 0 Отговор
    Живеем в Европа! Що трябва да има всякакви песове, за шейната, за охрана ли?! Аз не обичам кучета в градовете, гнус ме от уличните и мисля, че най-правилното е да се леквидират. Ако бях от семейството на пострадалото дете, щях да .......... песа, и лично бих отхапал ухото на по-големия ........... стопанина му!!!!!
  • 3 EMSKI

    0 0 Отговор
    Защитниците на животни ,къде сте??? Взимайте кучето и хубаво му се накарайте да не прави вече така!!!! Бренеке в главата...и пак да хапе!!!
  • 4 Dimitar Roev

    0 0 Отговор
    В една цивилизована страна като Германия собственика на кучето трябва да плати глоба от 5000 евра пък в тая цигания дет сме родени ще искарат детето виновно...