5 Август, 2024 13:29 6 808 6

Уесли Снайпс счупи два рекорда на Гинес със завръщането си като Блейд в "Дедпул и Върколака"

  • уесли снайпс-
  • блейд-
  • марвел-
  • дедпул и върколака-
  • роля-
  • рекорд на гинес-
  • рекорд

Кино звездата е един от няколкото изненадващи появяващи се знаменитости във филма

Уесли Снайпс счупи два рекорда на Гинес със завръщането си като Блейд в "Дедпул и Върколака" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Уесли Снайпс счупи два рекорда на Гинес, след като неочаквано се завърна в ролята на Блейд във филма "Дедпул и Върколака".

Завръщането на актьора в ролята на полувампира в трилогията за супергероите идва 25 години и 340 дни, след като той за първи път изигра героя в 1998 г. “Блейд”, според рекордите на Гинес, което му осигури рекорд за най-дълга кариера като жив герой на Marvel. Снайпс изпреварва своя колега Хю Джакман, чиято първа поява като Върколака е преди 24 години в 2000’“X-Men.”

Изненадващата поява на Снайпс в ролята на Блейд му донесе и друг рекорд на Гинес: най-дългата пауза между появите на персонажи във филми на Марвел. Според Гинес той за последно е играл героя преди 19 години и 231 дни във филма “Блейд: Троица”от 2004 г., с което надминава 17-годишната пауза на Алфред Молина, който пък се завърна към ролята си на Док Ок от филма “Спайдър-мен 2”от 2004 г. в “Спайдър-мен: Няма път към дома” от 2021 г.

Блейд на Уесли Снайпс е един от многото епизодични герои в “Дедпул и Върколака”. Във филма ловецът на вампири обединява сили с главните герои, както и с Електра (Дженифър Гарнър), Х-23 (Дафне Кийн) и Гамбит (Чанинг Тейтъм), за да се борят с Касандра Нова (Ема Корин) и нейните слуги мутанти.

“Дедпул & Върколака”, който излезе на 26 юли, вече счупи множество рекорди в боксофиса. Филмът спечели 205 млн. долара през премиерния си уикенд, с което се нареди на осмо място в класацията за най-добър дебют на всички времена и постави рекорд за най-голям премиерен уикенд с рейтинг R. Филмът също така се нареди на челно място и като лентата с най-касов старт за 2024 г., изпреварвайки продължението на Дисни и Пиксар “Отвътре навън 2”. В момента той е вторият най-печеливш филм за годината в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    22 3 Отговор
    Един от малкото кадърни чернокожи актьори от старото поколение,който така и не получи призвание от кино критиката.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да така си е

    7 3 Отговор
    много готин пичага пък и Блеид ми беше любим но със какви глупости се занимават тия американци кога почнал кога се появил изпреварил вълколака сигурно там си вярват че е вампир човека.
  • 4 Мухахаха

    4 1 Отговор
    Блейд беше първият почернен герой на Марвел

    Коментиран от #6

  • 5 ПолитКоректен

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Ами щото още не си е плюл на сурата и не си е сменил пола. А това от Академията не се прощава
  • 6 Гордостта на Тарра

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мухахаха":

    Ти гледал ли комиксите на Блейд? Май не .. да ме мислиш че е бил бял по оригинална версия .. като почнете с тия конспирации..