10 Септември, 2024 12:32 799 6

Започна търсенето на Хари, Рон и Хърмаяни за сериала по „Хари Потър“

  • хари потър-
  • кастинг-
  • сериал-
  • рон уизли-
  • хърмаяни грейнджър-
  • роля-
  • деца

HBO обявиха, че започва кастингът за новите млади магьосници

Започна търсенето на Хари, Рон и Хърмаяни за сериала по „Хари Потър“  - 1
Снимка: Shutterstock

Търси се ново трио, което да изиграе емблематичните роли на Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър на екрана за новия сериал по книгите за Хари Потър на Дж. К. Роулинг.

Отворена покана за кастинг беше официално отправена вчера за деца от Обединеното кралство и Ирландия за прослушване за главните роли в предстоящия оригинален сериал на HBO. Обявата вероятно разкрива набелязаната дата за начало на продукцията на сериала, тъй като предвижда, че младите актьори трябва да са на възраст между 9 и 11 години към април 2025 г.

Периодът от седем месеца съвпада и с времето, което отне да се намери Даниел Радклиф през 2000 г. за главната роля във филмовия франчайз за Хари Потър, когато той беше на 11 години. Неговите колеги, Ема Уотсън и Рупърт Гринт, бяха на 10 и съответно 12.

“За всяка роля, моля, изпратете квалифицирани актьори, без оглед на етническа принадлежност, пол, увреждане, раса, сексуална ориентация, полова идентичност или всяка друга основа, защитена от закона, освен ако изрично не е посочено друго.”, гласи част от съобщението.

Това е подход, който фентъзи франчайзът възприе в постановката "Хари Потър и прокълнатото дете", която бе избрана чернокожата Нома Думезвени за ролята на порасналата Хърмаяни.

Първият кръг на откритата покана е за самозаписани прослушвания. От кандидатите се изисква да изпратят два видеоклипа, говорещи с родния си акцент. В първия, който е под 30 секунди, те трябва да изпълнят разказ или стихотворение, но “нищо от Хари Потър.” Във втория, с дължина до една минута, те са помолени да говорят за себе си, както и за „член на семейството, приятел или домашен любимец, с когото сте особено близки“.

Поканата за кастинг следва неотдавнашното наемане на дуото от сериала "Наследство" Франческа Гардинър и Марк Милод съответно като сценарист и режисьор на поредицата за Хари Потър.

Сериалът, който е дело на HBO, е описан като “вярна с оригинала” адаптация на книгите на Дж. К. Роулинг и ще включва нов актьорски състав.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Баце Бистришкият тигър

    4 0 Отговор
    Аз да дода? Мисля, че няма по-подготвен за трите роли от мен!
  • 3 Завист подир номер едно

    1 0 Отговор
    На едни им се помага многооооооо на други на менгемето и стискане до унищожение. Та това се видя от целия китай и европа 🤭
  • 4 Доормекс хунтата и съдийкс от сгс

    1 0 Отговор
    Бойко борисов ни е господаря
  • 5 Хаха

    3 0 Отговор
    “За всяка роля, моля, изпратете квалифицирани актьори, без оглед на етническа принадлежност, пол, увреждане, раса, сексуална ориентация, полова идентичност или всяка друга основа, защитена от закона, освен ако изрично не е посочено друго.”

    Като го прочетох това,спрях да чета статията 😅

    Значи в ролята на Хърмаяни може и да сложат джендър
    Чудно 🤣

    Коментиран от #6

  • 6 Чичо Андрю

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Така е, за съжаление... Развалят всичко хубаво, с което са израснали поколения... Ето, най-пресният пример: догодина излиза нов филм за Снежанка. В главната роля е Рейчъл Зеглър - чернокожа актриса.... като Снежанка???? Да, Зеглър не е съвсем шоколадена, но все пак не ми се струва удачен избор за снежнобялата Снежанка!