Last news in Fakti

1 Април, 2014 17:23 3 862 0

„Майчин дом“ с ново спешно отделение

  • майчин дом

Новото спешно отделение е изградено по всички медицински стандарти и разполага с противошокова зала, която в случай на спешност, може да се превърне и в операционна

„Майчин дом“ с ново спешно отделение - 1
Снимка: БТА

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева откри новото Спешно приемно отделение в Университетската АГ болница „Майчин дом“.

Отделението отговаря на всички медицински стандарти, разполага с противошокова зала, която при необходимост може да се ползва и като операционна. Средствата за изграждането му - в размер на 960 000 лева - са отпуснати от Министерство на здравеопазването, а инвестицията, която болницата прави, възлиза на 30 000 лв.

Новото спешно отделение е изградено по всички медицински стандарти и разполага с противошокова зала, която в случай на спешност, може да се превърне и в операционна. Пространството пред новия вход за приемно отделение е оформен с алейна мрежа, паркинг и богато озеленен. Естакадата позволява спирането дори на две линейки.

„Досагшният вход към приемно отделение през тунела на болницата стана невъзможен за влизането на новите реаномобили, а и самите помещения са амортизирани. Това наложи да преосмислим цялостната концепция за прием на спешните случаи и да направим този мащабен проект“, заяви изпълнителният директор на Майчин дом проф. Виктор Златков. Той уточни, че годишно над 6500 са пациентите, преминаващи през спешното отделение на „Майчин дом“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА