Last news in Fakti

31 Август, 2014 13:40 4 070 8

Над 20 незаконни къмпинги бълват зарази по Черноморието

  • незаконни-
  • къмпинги-
  • бълват-
  • зарази-
  • черноморието-
  • природата-
  • плажове-
  • бунища-
  • национална асоциация "българско черноморие"-
  • септични ями

Райските кътчета са превърнати в опасни бунища и са осеяни със септични ями от тълпи псевдоеколози, алармират от Национална асоциация Българско Черноморие

Над 20 незаконни къмпинги бълват зарази по Черноморието - 1
Пресметнете с колко човешки екскременти е миниран този плаж...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Псевдоеколози, които уж се борят за опазването на българското Черноморие, унищожават безмилостно последните девствени плажове. Цялото крайбрежие от Дуранкулак до Резово е превърнато в смрадливо бунище. Това установи мащабен проект на Национална асоциация „Българско Черноморие”, чрез който бе извършено преброяване и картиране на незаконните къмпинги. От асоциацията алармираха с отворено писмо президента Росен Плевнелиев, премиера Георги Близнашки, министъра на околната среда и водите Светлана Жекова, вицепремиера Екатерина Захариева.

В него се казва: „Установихме, че картината е страшна. Върху дюните, плажните ивици и до тях са изникнали над 20 незаконни къмпинги, които бълват опасни зарази. В момента в тях къмпингуват или по-точно дивакуват над 5000 активни природозащитници. Това са същите „еколози”, които непрекъснато протестират под диригентската палка на „зелените олигарси” и техните съратници. Тези хора с манипулирано съзнание от „зеления октопод”  имитират любов към природата и вдигат през месец протести, с които уж защитават Черноморието от застрояване“.

Популярните лица от телевизионните екрани, които са готови да легнат пред багерите, всъщност са най-големите палачи на природата. Тези псевдоеколози са превърнали Черноморието ни в гигантски катун, обвит в непоносима смрад. Така наречените диви къмпинги тънат в тонове боклуци произведени от „природолюбителите”. Отсечени са хиляди дървета за нощни огньове и скари с кебапчета. Това е констатацията на доброволците, включили се в програмата на Национална асоциация „Българско Черноморие” - „Да картираме дивакуващите”.

„Около 5 хиляди човека бяха завзели частни, общински и държавни земи и в противоречие на всякакви законови и нормативни актове на воля унищожаваха и заразяваха природата по Черноморието. Прави впечатление, че основните места за дивакуване са тези, определени от псевдоеколози за забранени на живеещите по Черноморието да извършват почти всякакви икономически дейности, но са посочени като места за нашествие на „природолюбители”, извършващи унищожаване на самата природа“, гласи по-нататък текстът на писмото.

След приключване на първия етап на програмата „Да картираме дивакуващите” и събраните над 1000 фотоса с доказателства за отрицателното въздействие върху природата, Национална асоциация „Българско Черноморие” ще реализира втория етап от програмата. Този етап включва нанасяне на координатните точки от нелегалните къмпинги върху актуална кадастрална карта и върху картите на МОСВ, включващи защитени зони и защитени територии. Третият етап е изготвяне на доклад от събраните данни, който ще бъде изпратен в Европейската комисия и Европарламента. Тези институции вече са сезирани и очакват с интерес документа, завършва откритото писмо, подписано от Управителния съвет на Национална асоциация „Българско Черноморие”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 0 Отговор
    kakva nacionalna aciociacia ste vie be!!!!! Izprajneniata ot vashite hoteli da ne se otivat v parlamenta!!!!
  • 2 по темата

    2 0 Отговор
    Национална асоциация на дудуците се възмущава от безплатното къмпингуване и заработва лицемерните си и мръсни пари, които и плащат олигарсите.
    Та за тази нац. асоциация, каквото и негативно определение се даде, винаги ще е меко!
  • 3 Дудук

    0 1 Отговор
    Сериозните и мащабни изследвания трябва да са обективни и без бълване на омраза и обиди. От тук следва, че това изследване е промиващо мозъци, каквито са и всички действия на тази асоциация "Българско черноморие", която е добре позната като подлога на унищожителите на българската природа.

    Има мърша след къмпингуващите, но трябва да се води борба с нея, а не по принцип да се гонят свестните природолюбители, за да ги няма на мястото когато пристигнат багерите на олигарсите.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Аз съм "ЗА". Всяка незаконна палатка да се изгори, а хората в нея - глобени с 200 часа обществено полезен труд - да си изкопаят л..ната от горите и да садят дървета докато им изкапят ръцете. Колкото онези с бетона рушат черноморието толкова и тези... Абе всички сте маскари. Зер толкоз е скъпо да платиш по 10 лв на легло и да си ходиш в нормална тоалетна...диваци

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Преди почти всеки завод си имаше дървени бунгала или почивни станции!!! А СЕГА ВСИЧКО Е ОГРАБЕНО и ПРИВАТИЗИРАНО!!!!И явно НЕ ЗНАЕТЕ че ПАРКИНГА струва ПОВЕЧЕ от 10лв!!! Аз също съм против кощунствата но не слагайте всички под един знаменател!И къде да отидат хора с 400лв месечен доход !!!А за л-ната те поне торят горите а тия от хотелите се събират и в морето тях някой да ги е глобил !!!
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Добре де с една дума да няма къмпингуващи,а да има огромни хотели така го разбирам аз .
  • 7 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Трябва да има както хотели така и къмпинги,а не да се противопоставят един на друг,има нужда от едното и другото.Ролята на държавата и общините е да създаде регламента и да се знае кое е къмпинг,кое е частна собственост,кои го стопанисва и чисти боклуците.
  • 8 Yavor Stanev

    1 0 Отговор
    Tova sa hora koito iskat da prekarat pochivkata si v devstvena obstanovka. Vsichki koito ne go razbirat qvno otdavna mozycite im ne sa devstveni - otdavna izchukani ot mashinata za pretopqvane na mozyci :-(