Last news in Fakti

3 Юли, 2019 19:02 13 008 78

Българският туризъм: глупост, лакомия и мутренска наглост

  • туризъм-
  • плажове-
  • курорти

Не знам кого се опитва да излъже министърката с карикатурната си имитация на дейност

Българският туризъм: глупост, лакомия и мутренска наглост - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Всеки преце́ня къде да ходи и всеки има право на избор“, казва министърката на туризма. Нейният избор е ясен - щом наближи краят на седмицата, тя грейва от екрана някъде край морския бряг.

Приятното с полезното

Ако се съди по систематичните ѝ петъчно-съботни появи в новините, може да се предположи, че опитва да съчетава приятното с полезното - хем е на море, хем изглежда, че е на работа. Бори се с нередностите в туризма, като лично инспектира плажове, курорти, хотели. Неизменно съпровождана от телевизионни камери и голяма свита чиновници. От репортажите е видно, че много ѝ отива да е инспектор. Във всеки случай повече, отколкото да е министър.

Така в последните седмици "залови" неправоспособни екскурзоводи, туристически агенти без (или с непоставена на видно място) застраховка, къща за гости с изтекло удостоверение за категоризация. "Провери" алкохола по барове, храната в ресторанти и водата в басейни. "Установи" липса на указателни табели, повече преместваеми обекти, високи цени на чадъри и шезлонги. "Разкри" изпочупени плочки, мухъл и инсекти (мухи). Както и санитарни възли без алармена инсталация и апартаменти, "от които не може да се набере рецепцията с регламентирания номер 9"...

Карикатурна имитация на дейност

„За нас е много важно качеството на услугите. То трябва да отговаря на нормативните изисквания и затова министерството реагира на всеки сигнал и ще бъде безкомпромисно спрямо нарушителите", казва министърката, но едва ли някой приема приказките ѝ на сериозно. Най-малкото защото това, което прави, не е нейна работа.Все едно министърът на земеделието лично да следи колко дълбока е дълбоката оран, министърът на здравеопазването да инспектира по телевизията хирургически операции или министърът на вътрешните работи да спира на пътя за непоставени колани.

Не знам кого се опитва да излъже министърката с карикатурната си имитация на дейност. Може би трупа точки пред началника си в правителството, който вече десет години е главният идеолог и практик на подобни пиар акции на терен. Сигурно е обаче, че дори и денонощно да проверява дали качеството на услугите „отговаря на нормативните изисквания“, няма да привлече никого към българското крайбрежие. Точно обратното.

"Невярно твърдение"

„По отношение на презастрояването бих казала, че това наистина е невярно твърдение“, казва министърката. И моментално отблъсква всеки, който помни Черноморието преди да бъде превърнато в негостоприемна бетонна джунгла. Благодарение на държавата, която направи от глупостта, лакомията и мутренската наглост своя туристическа стратегия. И по всичко изглежда, че е решена да следва тази стратегия докрай. С последните промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие тя погна свободно плажуващите, кърпите, палатките и чадърите им и застана на страната на онези, които са се притаили и чакат, за да залеят с бетон и последните незастроени кътчета по морето. Самата министърка на туризма не само има възможност, но е и задължена от същия този закон да спаси пясъчните дюни, придобити някога по „втория начин“. Но години наред отказва да го направи. Вместо това обикаля студията и говори небивалици.

„Откакто е създадено министерство на туризма, е направено изключително много за привличане на все повече туристи към България и най-вече, които да оставят повече средства в икономиката“, казва тя с присъщата си скромност. Вероятно има предвид примерно германски пенсионери, които са си направили сметка, че ще им е по-евтино да прекарат две седмици на море в България, отколкото да си стоят в къщи. Или британски безработни с увлечение по алкохола (и други упойващи вещества), които са открили, че за дребна сума попадат в райско кътче, където бутилка водка излиза по-евтино от „едно малко“ в родината им.

Много жалко

„България е позната като дестинация, която предлага изключително добро качество на добра цена“, обявява министърката. Не знам на кого е „позната“, но е факт, че всяка година все повече българи отпадат от тази категория. А в последните няколко дни хиляди български туристи избраха друга дестинация и задръстиха с колите си изходите към Гърция. Тук министърката е права: „Всеки преце́ня къде да ходи и всеки има право на избор“.

Казвам всичко това със съжаление. Защото знам, че има много хора по българското Черноморие, които се опитват да правят туристически бизнес, работят съвестно и дават всичко от себе си, за да успеят. Въпреки държавата и нейната министърка на туризма.

Коментар от Ясен Бояджиев


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    203 22 Отговор
    Аз си ходя в Гърция ! Шезлонг 3 евро безплатна кола и напитки , чисти плажове и вода

    Коментиран от #9, #10, #44, #64

  • 2 СоцБоц

    179 11 Отговор
    Туризма е устроен катго мутренската ни Държава,Султана решава кой и къде ща крадне, заедно ДПС-то разпределят порциите,а вие пак гласувайте за Автокрация!

    Коментиран от #3, #61

  • 3 Факт

    155 7 Отговор

    До коментар #2 от "СоцБоц":

    Е нема друга такава държава като България !
  • 4 Гинка

    17 73 Отговор
    Тогава остани таМ да работиш и живееш

    Коментиран от #62

  • 5 Шумомера Валери Симеонов

    104 14 Отговор
    къде се скри? Пълни си хотелчето с командировани полицай - пишман граничари, точи бюджета на МВР и не му пука. Пак гласувайте за този идиот!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ха ха

    39 2 Отговор
    Е той Гъргамел, какво да направи да не мислите, че има думата за каквото и да е..
  • 8 Български турист

    22 88 Отговор
    Може и да не вярвате, но Дюни Роял Резорт е на ниво. От 15 май има посетители, а след това хотелите са почти пълни. Вярно, скъпичко е, но според лукса (4 и 5 звезди) всичко е много добре. Разходите в сравнение със същите услуги в която и да е чужбина, са по-малки. Значи можело. Природата е разкошна. Развлечения, обслужване на ниво.

    Коментиран от #35, #68

  • 9 Голям Слон

    91 7 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Зависи къде ходиш. Съдейко по цените е там, където ходят и останалите сънародници. А те със себе си носят и всичко българско :-) Честито! В Гърция колкото по-надолу, толково по-добре. Българска реч наистина не се чува. И водата е още по-хубава от това, на което българите казват "хубава". Иначе жалко за българския туризъм. Погребват го с всяка изминала година.

    Коментиран от #15

  • 10 Анти милиционер

    25 70 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Аз като ходя в Гърция, освен Колата ми дават и безплатен джет, безплатна проститутка и безплатна разходка с хеликоптер.

    Коментиран от #22

  • 11 плевен

    13 14 Отговор
    Дори да е вярно- никакво четене и минус. Това е гейското DW И то няма да ни дава акъл.Всичко това можем да го чуем и от нормален човек.
  • 12 ТОЧКАТА

    47 3 Отговор
    бооже и този ,,отраснъл,, трабваше да храни държавата според америчките препоръки.....А то си стана ,,пунта мара,, ,като и всичко останало.
  • 13 Българин

    125 10 Отговор
    Гледам, че има жлъчни коментарчета и не е трудно да се досетя, че са на хората от туристическия "бизнес".
    Много ви е яд, че хората вече ви отсвириха нали и ходят в Гърция там да си оставят парите. Така ви се пада.
    Щях да кажа дано да фалирате, но то вече е ясно, защото не е дано, а със сигурност ще фалирате. 1 стотинка няма да ви дам никога повече до края на живота си. Ще си дам парите на гърците, турците, че даже и на албанците, но не и на вас.
  • 14 Ангелкова ли

    83 2 Отговор
    Толкова дейност симулира, че е най-добре да и закачат и един файтон да тегли, че с тази конска глава ще е жива атракция за чужденците!
  • 15 111

    44 12 Отговор

    До коментар #9 от "Голям Слон":

    Едно е Гърция около Солун и Кавала дето се изсипват българите носещи си доматите и сиренето, друго е Гърция на юг под Атина и по островите Корфу, Лефкада, Санторини. На хубавите места си е баш дебело, един прост обяд с една биричка излиза 25 евро.

    Коментиран от #19, #50

  • 16 Бб666

    59 6 Отговор
    Все е по-добре от нашето бетонно-асфалтно черноморие.Да не подминаваме и чистота на вода и пясък на плажа?Но като по-глупав ще отскоча до Хърватска,а може да отида до Албания-от приятели чух добри отзиви......

    Коментиран от #21

  • 17 Край

    66 2 Отговор
    Вече и морето ни е обезлюдено. Всичко се дължи благодарение на мутрите. Все пак цялата държава е така и ще стане така.
  • 18 toko

    70 1 Отговор
    Нашето черноморие е супер. Там всичко е наред ...Цветя и рози. Проблема обаче е че това е само мнението една министърка на туризма със една мнооого тъпа физиономия и още по тъпо съзнание . Просто не доумявам може ли да има такива тъпанараи на такива ключови постове
  • 19 коко джамбо

    40 5 Отговор

    До коментар #15 от "111":

    че купи си домати бе. И на юг от Атина има Лидл. И не трябва да си носиш нищо от къщи дори. Кило домати в Лидл е 1.35Е, краставиците са на бройка по 0.25Е. Той тръгнал 25Е да дава за обяд! Ако ядеш риба - по-скъпо е дори :) Има за всеки! Кило сувлаки от местния месарски е 10Е, кило лаврак - пак 10Е, кило хубаво свинско - 7-9Е.

    Коментиран от #26

  • 20 Боко туроператора

    56 3 Отговор
    Ние от ГРОБ, ще прекараме закон, които да задължи всеки български гражданин задължително да "почива" поне една седмица в годината на Черноморието ! За социално слабите е предвидено да теглят кредити за почивката от нашите фирми за микрокредити, които любезно сме ви осигурили ! Подкрепете нашия туризъм и ще спечелите още един мандат за партия ГРОБ !

    Коментиран от #75

  • 21 0000

    17 9 Отговор

    До коментар #16 от "Бб666":

    Албания е много добре. Обслужването е добро,цените са поносими, курортите са добри, плажовете чисти. А тук е пълно с пияни англичани на социални помощи.Нашето Ченроморие ще се оправи ако направим като арабите в Тунис,Мароко,Египед и др. Да забраним Черноморието: Плажовете, Хотелите, Персонала за Българи както е в тези страни. Нека си живеят по Черноморието но да не се доближават до хотели, плажове, къмпинги. Да ходят на плаж на Черноморието чак като свърши сезона в края на Октомври и началото на Ноември. Само така ще се оправят нещата, друг начин невиждам.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Социумът

    49 3 Отговор
    ПрецЕням,че краят ще е позорен.Светът върви напред,само България е като черна дупка и засмуква времето в обратна посока,към миналото.Някои хора си останаха в 90те...психиатрия...

    Коментиран от #46

  • 24 asoos

    40 3 Отговор
    Заглавие то е много точно 90% от хотелите са пълна скръб персонал студенти. цигани и пенсионери.Храната хотелско производство като за румънци.
  • 25 Вуте

    48 3 Отговор
    Каков туризъм бе, вие на това туризъм ли му викате. Не зная колко е вярно, но наскоро Катя Пеева съобщи, че гърците очакват 30 милиона тази година. Тая с конската глава и сифилистичния нос ли ще докара туристи?! Не разбрахте ли една проста работа, в България всички разбират от футбол, туризъм и медицина. Имам поглед върху бранша от хлапак, а сега съм дъртак и нищо не се е променило. По-скоро се е променило към по-лошо. Да ви е блага почивката в бетонните чудовища при момченцата с дебелите вратове!

    Коментиран от #31

  • 26 СссереМ

    11 66 Отговор

    До коментар #19 от "коко джамбо":

    Бас хващам че 90 процента от възхваляващите тук коментатори Гърция са я виждали само по телевизора, там циганията е на ниво.

    Коментиран от #27, #53

  • 27 аве СерсеМ

    34 7 Отговор

    До коментар #26 от "СссереМ":

    СерсеМ, явно и ти си я виждал Гърцията само по телевизията ха ха ! Не се излагай повече, пиши си там по руските и герберастки въпроси за които ти плащат и не се изказвай по теми за които не ти плащат и са ти тотално непознати !
  • 28 Клъвтунь

    48 2 Отговор
    Те сами си го направиха 14 лева бутилка вода. Да им е сладко, турци и гърци да печелят а те да гледат и да ги хулят. Отделно милиционери отделно паяци и магистрала с 90 км. Приятно пътуване на вън.
  • 29 Гласувайте за ГЕРБ Дебили

    27 0 Отговор
    И скоро ще застроят и морето с бетони
  • 30 гларус кръстоносец

    54 3 Отговор
    Маргините , Маджо , Прасчо ДПСарски , ТИМ и после крадливи бивши министри начело с ЦВЦв и Велчевите Миро Севлиевски , Малкия Мук Някой друг партиен олигарх и крадлив кмет - това са концесионерите на плажовете и двигателите на туризма в България. Засега толкоз и затова е такъв туризма.
  • 31 1+2

    21 3 Отговор

    До коментар #25 от "Вуте":

    Пич, извинявай, но сифилиса не беше ли полово предавана болест? Как е хванала на носа? От 69 ли? Питам щот ще пиша магистратура по венерически болести.
  • 32 Бец

    22 0 Отговор
    Отдавна трябваше да е сменена.Къщи, апартаменти, некадърност.Мотиви колкото щеш...
  • 33 Mech

    30 2 Отговор
    Ясене, кажи моля те на простата селска пръчка госпожа "министърката", че правилната дума в българския език е "преценява", а не "преценя". Нека вземе някой друг час консултация по българска граматика тая селянка.
  • 34 Ники

    15 33 Отговор
    Аз в Гърция на евтино не съм бил , да гледам , чувам някакви неща .. ма това са места за тия с хладилните чанти , искаш ли нещо малко по така в Гърция .. те режат през краката .. в България .. чужди туристи идват все повече със всяка година , лесно е да се направи справка ... много се шуми по тая тема .. ще ви кажа че познавам доста хора дет им писна от Гърция ... просто вече има пътища и повече възможности да се пътува и как да си запазиш сам и тн .. и мн хора откриха Гърция ... пак казвам хора дет ходятт 20 год в Гърция сега ходят тука .. викат поне да ми ги взимат наште не тъпите Византиици ... а те не ни харесват ако не сте наясно ...

    Коментиран от #38, #58

  • 35 Дюни

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Български турист":

    Е як така е!
  • 36 Гадина

    36 2 Отговор
    Мога да си позволя почивка в чужбина и съм обикалял доста. За мен основният проблем е начина на мислене на българският хотелиер и рестораньор по морето. Тези хора си мислят, че могат да лъжат туристите , да се държат арогантно и нагло безнаказано. Те разсъждават на принципа - като не си ти друг ще дойде и смятат, че селските им номера ще вървят вечно. Е да ама не! Преди две години след като се разочаровах от Кранево заминах в Румъния и останах много доволен. Хората се стараяха всеячески да ни угодят а хотела ни излезе по 35 евро за четиричленно семейство за ден. Цените бяха като в България а шезлонгите и чадърите БЕЗПЛАТНИ!
  • 37 jambazina

    26 1 Отговор
    ТуризЪм е овца, която я стригаха и доиха, и после я заклаха. В резултат няколко региона на България катастрофираха и много хора няма да могат да посрещнат нито отоплителния сезон, нито новогодишните празници. Сами си го избрахме.
  • 38 Ууууууу

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ники":

    чекия!
  • 39 Венеролог Лев Израилевич из Москвы

    6 2 Отговор
    В третичной стадии при сифилисе разрушается носовая перегородка и нос проваливается.
  • 40 стоян георгиев

    10 17 Отговор
    след масираната антиреклама на българския туризъм оставаше да има и туристи!!!толкова пумия се изля включително и във факти за българското море и планини че няма как да не се отрази.като сложим и мерките на валерката симеонов и всичко си идва на мястото.сега гърци и турци ще ни кажат браво ,особено ще са доволни от предалекста и антибългарска риторика на медии и хеитъри.ходете в гърция да ви дерат кожите и да ви смятат за магали на 45 градуса на сянка.

    Коментиран от #41, #55

  • 41 Социумът

    12 4 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Не бе некой ще ви търпи селянията,щото така ви харесва.Света се променя,а вие оставате в миналото!

    Коментиран от #42

  • 42 стоян георгиев

    6 6 Отговор

    До коментар #41 от "Социумът":

    кои сме ние и кои сте вие бе красваец?кои сте вие че нещо не разбирам??ти българин ли си?

    Коментиран от #45

  • 43 Хайдук

    8 3 Отговор
    Като чета коментарите, писани предимно от стоУични и майн. И кеУеме.та и стигам да извода, че на такъв доб. Итък само дебела тояга му отива. Затова през соца вървяхме напред - защото имаше страх. Българският ту.Пан само бой го оправя. Ха сега отивайте да пласта на маляка ... Гов. Еда
  • 44 Хайдук

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    И ти е гот турко-чиф.Утина, наричащ себе си елин, да ти се подиграва зад гърба и да вика - колко плост вулгарос...пласта добле на маляка
  • 45 Социумът

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Вие сте малоумниците,които приемат неприемливото за нормално.

    Коментиран от #47

  • 46 Шовинист

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "Социумът":

    Такива екскременти като теб до живот в белене .... и всеки ден по 50 камшика.

    Коментиран от #70

  • 47 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #45 от "Социумът":

    не аз пич,ти си малоумника.ти си оня от приказката пази боже сляпо да прогледне.прочети я .написана е за теб.за две цаци си готов да плюеш в лицето на маика си.
  • 48 Септември съм на майка Туркия

    3 6 Отговор
    Там е истината не у гърция що гърците са мръсни хора
  • 49 Чете новини

    15 4 Отговор
    От скоро покрай въпросните новини за морето, започвам да си мисля, че всичко това се прави с някакъв умисъл. Да се изгонят хората, да ги настроят срещу нашето море и иначе красивите плажни ивици, дюни и природа, да не ги посещават, да опустеят и на хората да спре да им пука за въпросните красиви крайбрежни ивици. Предполагам, биха рискували загубите..., вече започва да се усеща една омраза, а дали е насадена... не знам. От последните новини се остава с такова впечатление, може и да се филмиръм. За мен е важно природата да се пази и съхрани. От мениджмънт не разбирам. Единноста е важна, а не всеки да хване нейде, без посока и да се прави пред останалите на велик, че бил еди къде си, бил на Гърция, бил на Слънчака. Нещата за Гърция малко са преувеличени с изключение на някое и друго спокойно местенце..., но основните им курорти са някаква "жунгла" :D Имаше едно много готино плажче и хоп следващата година, направен бар, музика, шезлонги, чадъри и спокойствието замина. Имаше коментиран плаж, който също местните си хвърляха телевизорите и прочие. Селенията я има навсякъде, ние, тука, просто смея мултиплицирали.

    Коментиран от #52

  • 50 vasik atanasova

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "111":

    а така кажи им го на селяците
    те сравняват гръцко село с най луксозното тука
    в гърция цените са същите като нашите само че са в евро
    тоест двойни
  • 51 Шовинист

    7 3 Отговор
    Медиите са подконтролни на шоп.ара, шорош и подобни вируси. За съжаление в стоУицата и в майнланд има прекалено много гладки мозъци. Трябва да се възражда държавата и да мачка т.нар. медии и да налага стоУичните бактерии, които хулят родината си.
  • 52 да се чете

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Чете новини":

    филмирАм, единностТа
  • 53 vasik atanasova

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "СссереМ":

    доста си прав
    като ходих с авера ми в Гърция гледат му бмв
    само трошлаци карат там
  • 54 кора ми Янку

    2 0 Отговор
    преценя всъсщност е преценява, но тя е НЕгрОмотна
  • 55 Знаещ

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Стояне обикновено не споделям твоите виждания, но в този случай си абсолютно прав.
  • 56 кномпи

    7 1 Отговор
    Тая по цели вечери хотелиерите я поят с уиски и пълнят джобовете й с благодарности..
    Тъпа, нагла и корумпирана личност
  • 57 джоджен

    12 3 Отговор
    От години ходя във Гърция,да пълня джобовете на българските мутри,Да,ама друг път.Сега пак отивам на Аспровалта, Ставрос.Чисти плажове,шезлонг и чадър=1 фрапе,чисто море,спокойно.Във България на море=НИКОГА.
  • 58 бай онзи

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ники":

    Оп един се включи и на някаква псевдо патриотична струна. И кво сега, като не се оставяме на някакви мутрички и дребни тарикати да ни стрижат, не си уважаваме страната а? Толкова сте прости и ограничени че НЯМА НАКЪДЕ. Като за парите си получаваме качествена услуга и уважение навън, ще ходим там. Сега ще ревете в ъгъла и ще ръсите ей така простотий под новините докато чакате някой заблуден да кацне и да плаща като поп за бетони и тотална мизерия :) Ще мрат тарикатите дето не се научиха че ден година не храни. А разните лаладжии тука дето разправят че еди кой си ни мразел - мразят утрепки и дребни тарикати НАВСЯКЪДЕ, очевидно вече и тук, следователно има задръствания по КПП-тата.
  • 59 Балканец

    11 4 Отговор
    Ходя на Обзор вече 20г. Миналото лято за първа година видях, как целият плаж беше осеян с малки цигански дружинки. В центъра на всяка такава дружинка беше един скандинавец, който гледаше много недоумяващо. Тази година ще пропусна.
  • 60 гощо

    11 3 Отговор
    След Гърция и Турция вече има супер оферти от Албание където се чуват все по добри неща за храна,хотели,плажове,море. Тука си продължаваме с мизерията,лошата храна и презастрояването!
  • 61 Факт

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "СоцБоц":

    Както и да гласуваш те сами си се избират!
  • 62 Пожарен шланг

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гинка":

    Ше остана ако можех бе Гинче, ама никъде не ни искат. Мислиш си, че като излезеш от мизерното си жилище и си купиш от кварталната бакалийка 2 домата за 0,80ст за ракията на твоя (да напълни мяха и тая вечер) и си цъфнала ли ма!?? Или като идеш с твойте на Слънчака за 3 деня и покажеш белия бански и лусиона купени от разпродажба зимата с коледните ти добавки - и си ОК а?
  • 63 sts

    8 1 Отговор
    Просто не можете да си представите колко много губим от този All inclusive!Сульо и пульо откраднали 5 лева и си купили хотел и станали "хотелиери" а не знаят въобще какво означава хотел,мотел,хостел и т.н.Пълнят си хотелите със трето качество туристи които и те незнаят какво е хотел ,мотел и хостел с ниска култура и манталитет.Първите години смесвайки се със западните ни туристи съответно те си казваха хората че не искат да за до техните стаи и маси в ресторантите,но никой не му правеше впечатление.Всеки гледа да си напълни хотела,защото "хотелиерите "разбират от туризъм е резултата е на лице помалко западни -богати туристи за сметка на тези прохождащите "туристи"които ядат два-три пъти повече,цапат два три пъти повече и ни носят само лоша слава за дестинация.Много мога да пиша но има ли смисъл то цялата Държава е надолу па туризма ли ще оправяме!

    Коментиран от #65

  • 64 БАЙ ШИЛЕ

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Все ми е тая къде ходиш ! Даже ако имигрираш там ще ми е още по-добре тук ! И да не забравиш да напълниш газовата бутилка на колата от "скапаната българска газ" преди да влезеш в Гърция !!!
  • 65 Sts ot nacional

    1 5 Отговор

    До коментар #63 от "sts":

    А ти кое качество си? Като ти гледам хейтърските писанки, май си по-долу и от ман.гал. Такива като теб само бой и блъскане цял ден за една боб чорба!

    Коментиран от #76

  • 66 Баба Гицка

    3 1 Отговор
    ...казала министЕрката: „Всеки преце́ня къде да ходи " И ама тази дума ПРЕЦЕНЯ, от кой диалектен край е? Аз знам литературната - ПРЕЦЕНЯВАМ...
  • 67 Бг е,това е

    10 0 Отговор
    Много елементарни,жлъчни и злобни коментари се изливат тук,защо такава злоба и простотия,бе хора?Напразно се хабите..Истината е,че никога бг хотелиер,ресторантьор или консеционер не си е разбирал от работата,защото с този бизнес по морето се захващат хора,които и грам ценз и представа нямат от мениджмънт на бизнеса,а само новоизлюпени крадльовци с по някой лев и си мислят,че така се прави бизнес и име..ден за ден,на глава,който излъжеш..и затова добре им се пада сега..нека.Аз се радвам,че средният българин почва да се събужда от клишето и преценя качество,професионализъм и истински туристически услуги.За съжаление бай Ганьо си е цървул и елементарно разсъждава..това е!Гърция и Турция не могат да ги стигнат нашите сельовци дори след 10г,манталитета на крадльото остава,за съжаление.Само пазарът ще ги оправи..пада им се,да се приземят..макар че от простак професионалист не става!
  • 68 Jeep

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Български турист":

    Беше як. От 6 години една от почивките винаги е там. За тези 6 години само аквапарка е стъпка на пред. Качеството и разнообразието на храната е ужасно за такава категория. За 6 години не смениха един път сценикита на аниматорите. Вече се пести и от миенето на чинии. Всяка втора е меъсна и това в 5* ресторант. Докато топ мениджъра беше немец всичко беше по конец, ама наместиха българин и всичко се прецака. Преди години всичко беше резервирано още от февруари, а сега има места. Ако не вярвате, изчакайте края на август, да видите каква промоция ще пуснат, защото се очертава септември да е много слаб.
  • 69 веф

    6 0 Отговор
    Оставете цените,българското море се превърна в кенеф.Много места нямат пречиствателни станции,а там където имат,включването на хотелите построени преди тях не е задължително.
  • 70 stukar

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Шовинист":

    Шлеп, шлеп!
  • 71 Бай Яни

    3 0 Отговор
    А ЗАЩО Е СЪЗДАДЕНО ТОВА ВЕДОМСТВО, ТА и чак министърка има. Разбирам хотелите да са държавна собственост, ама не те са частни. Всеки един частни е длъжен сам да си изготви план и реклама за гостите си. Ама верно то мутрите от София са малоумни безмозъчни примати. Па нема такава държава.

    Коментиран от #77

  • 72 Bobi

    4 1 Отговор
    Черно море освен, че е лайняно, но е и мн. опасно. Ако не погинеш от някой чревен вирус - морето ще те погуби. За миналата година 127 душа не са могли да излязат на сушата. От тях 26 деца. Тази статистика е стряскаща.
  • 73 И най важното в Гърция

    6 0 Отговор
    Никога не съм пил ментета и всеки ден ми сменяха завивките и кърпите в хотела! За това от както преди 6 години хванах ешерихия коли, на Черно море не ходя!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Данаил Кирилов министър

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Боко туроператора":

    Виж ,този закон не е справедлив, спрямо мен министъра искам да може и на Пампорово в Орловец и на Банско в Лодж, иначе няма да разпише Премиера.Поне в тези двата хотела, другите не са институционални и йерархията не го позвалява.
  • 76 учуден читател

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Sts ot nacional":

    Всичко е простено ,но ти започваш да си биеш сам шамари,
    това което сам си направиш и чумата в гора не може да го стори.
    Ти мислиш ли, че с бой ще забогатееш?
  • 77 Посетител на хотели

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Бай Яни":

    Добър въпрос!
    Има асоциация на Хотелиерите в България ,това е тяхна работа.
    Но там си раздават награди всяка година ,"Хотел на годината",
    така Председателя се харесва най-мнаго на Хотелиерите, защото правели реклама на хотела и бизнеса процъфтявал, след една година пак същия мизерен тормоз, празни хотели ,събота вечер
    е Дядо Коледа, ...и банката чука на вратата, ако не си откраднал някой лев да им се разплатиш.
    350 хотела се продават от съдии изпълнители другите се надяват на чудо а то не идва ...
  • 78 onq s konq

    1 2 Отговор
    Ас у Гърция не ходим щото комшията фана срамни въшки от там та умре от срам кога се върна на село