Last news in Fakti

15 Юни, 2015 11:51 6 618 28

Води се активна кампания за създаване на проблем с ромите

  • соломон бали-
  • орландовци-
  • българи-
  • роми-
  • вълнения
Води се активна кампания за създаване на проблем с ромите - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Властта трябва да започне да преследва законово тези, които живеят върху омразата, заяви за Факти.бг президентът на Б`ней Б`рит Соломон Бали.

Над 30 души са отведени тази сутрин в полицията за конфликта в "Орландовци". Има задържани, има обвинения за участници в мелето. Какво се крие зад изблиците на насилие в с. Гърмен и столичния квартал „Орландовци” разговаряме с президента на Б`ней Б`рит.

На какво се дължи напрежението в Орландовци?

Напрежението в Орландовци има много дълга предистория. То е свързано с наблюдаваната тенденция за дезинтегриране на обществото. От няколко месеца се води активна кампания за създаване на проблем с ромите.

Има ли връзка на проблема между столичния квартал „Орландовци” и с. Гърмен?

Абсолютно. Това е част от един и същ процес. Трябва да се зададе въпросът кой има интерес да извлече политически дивиденти от омразата.

Не трябва да се пренебрегва и въпросът кой има интерес от това институциите, за които ние ежедневно плащаме, да не си вършат работата.

Съществуването на тези шпицкоманди под формата на футболни агитки не е случайно.

Чуха се упреци към държавната администрация, че е позволила строителството на незаконни къщи в Гърмен и „Орландовци”...

Незаконното строителство не е патент само на ромите. Трябва само да погледнем родното ни Черноморие, за да получим яснота къде се е развихрило безумието на строителството и то със съучастието на всички институции. Смятам, че нещата са ясни. Да, има такова незаконно строителство, но този проблем трябва да се види цялостно. Доколкото съм запознат с анализи над 30% от зеленината на София за последните 20 години е унищожена от строителство. То, сигурно в някакъв момент е узаконено, но дали е полезно за обществото, също трябва да си зададем този въпрос. Интересно е и как то е било узаконено.

Какъв е изходът от тази ситуация, за да не се повтарят случаите подобно на този в с. Гърмен и „Орландовци”?

С две думи е трудно да се каже. Първо партиите, които се готвят за местния вот, да извадят от пропагандната си стратегия омразата.

Второто, което трябва да се направи, е омразата е да бъде преследвана чрез законови средства и наказвана. Всички, които живеят върху нея, трябва да бъдат санкционирани.

Трето трябва да започнат да се вземат активни мерки за подобряване на социалното положение на всички хора, живеещи в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 охо

    2 0 Отговор
    Ако бях циганин и аз щях да живея така. Никой не ми търси сметка за нищо,не плащам, вземам си парите от държавата, ям и пия и се веселя без отговорности,крада си и пребивам и някой като ми каже нещо, си имам готов отговор:ЗАЩО НЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ ПОЛИТИЦИТЕ И ГОЛЕМИТЕ БАНДИТИ?И съм прав
  • 2 ВЕДНАГА

    1 0 Отговор
    КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА.
  • 3 gostotburgas

    2 0 Отговор
    Рядко пиша на тема цигани,за да не каже някой ,че съм расист.Първо няма роми в България, роми има в Рим.В България са си цигани дошли с преселението на народите от Индия.Там те са били най-долната каста в тяхното общество и са били подложени на изтребление.Толкова за историята.Сега по темата.Много хората казват ,че циганите са тумора на обществото и до някъде са прави.На 99% е вярно,но има 1% от тях които са свестни хора и може да се разчита на тях.Нормално е да има напрежение с циганите.Токова години обществото ги търпи,храни ,облича ,опитва се да ги приобщи ,но за съжаление не се получава.В един момент на обикновените хора им писва и избухват в гневни реакции.Крайно време е политиците да спрат да се заигрват с циганите и да се държат с тях така както се държат с останалата част от населението на България
  • 4 йо

    1 0 Отговор
    ГЕРБ И ДПС са дупе и гащи.
    положението вече е истървано,няма връщане назад,
    българите изчезват по-бързо от всеки друг вид на планетата,
    машините ЕС,НАТО,ХЕЛЗИХКСИ КОМИТЕТ,МВФ,СВЕТОВНА БАНКА СА ЗА ЗАЛИЧАВАНЕТО НА НАЦИЯТА НИ,никога нее имало толкова явен и нагъл вид комунизъм в българия,и докато хората си гласуват за по-малкото зло,ние изчезваме...............
  • 5 комбат 18

    1 0 Отговор
    Евреина иска да каже, че не трябва да мразим циганите, когато ни крадат, изнасилват и убиват, ами да им се усмихваме, да ги каним вкъщи, да ги храним, т.е. да ги интергираме!

    Аз пък ще му кажа, че на първо място циганите не трябва да се ползвт с привилегиите, които имат. Тука рибата се вмирисва от главата, за което е прав.
    Щом аз трябва да плащам за всичко, защо циганите не трябва да плащат?
    Второ, какво има общо Соломоне, омразата със престъпността и съдебната система?
    Защо циганите не подлежат на съд и присъда?
    Защо винаги осъждат така наречените българи, ето и в Орландовци отново няма осъдени цигани. В Гърмен също прибраха първо българите?
  • 6 комбат 18

    1 0 Отговор
    Винаги казват, че не сме правили достатъчно за да ги интегрираме в обществото.
    Е какво да направим повече от това, което си е максимума?!
    В момента учители от училищата ходят по домовете на циганите и ги молят да пускат децата си на училище, на ръце ги носят малките циганчета, а те после, нямали достъп до образование!
    Много нагли политици има, от там е проблема.
  • 7 лаверда

    1 0 Отговор
    Е.ати и платената статия макар че ДПС има интерес от омразата на циганите спрямо Българи доказана в много конфликти.И невиждам какво лошо има щом държавата не си върши работата народа да се събере и да си реши проблема поклон пред хората които са отишли там и които набиха онзи мазен м....л от Бургас.
  • 8 Петър

    1 0 Отговор
    Не е важно за кой гласувате, а кой брои гласовете.. как да не ескалира напрежението след като 2 милиона работещи издържат 1 милион цигани.. това трябва да се промени възможно най-бързо, защото много скоро всеки работещ ще издържа 2ма циганина и тогава няма да има пари за нищо..
  • 9 бургазлия

    1 0 Отговор
    От коле време се дъвче проблема със незаконното строителство започнат от един район разлаят кучетата и заминават в друг захванат оставят.
    То не бе митничарско село десант по море в НЕсебър, Кметски палати а В Рибарските къщи в Отманлии край Бургас от 25 години ги събарят а по време на наводненията лично премиера им даде рамо да ги възстановят Природата даде знак че са незаконни и там не им мястото.
    Напоследък се захванаха със незаконните посроики на циганските гета Моите адмирации на кмета на Ямболи този на Ст.Загора и други които подеха инициативата така трябва да се действа с твърда ръка иначе няма оправяне.
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    Чашата с гняв на БЬЛГАРИТЕ ако прелее / а тя вече прелива / ....ще стане много ,,весело ,, . Да му мислят режисьорите и публиката !
  • 11 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    БОЙ НА НАХАЛНИТЕ ЦИГАНИ
    БОЙ
  • 12 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    тея агитки не носят безредиците ТЕ ВРЪЩАТ реда и законността които власт имащите не осигуриха на българския народ МАКАР да му събираха парите да осигурява 60000 полицаи / най голямата полицейска машина на глава население в европа И НАЙ НЕЕФЕКТИВНАТА...поради чадъра над ромската престъпност заради чиито гласове ни управляват мафиоти и ченгета от соца
  • 13 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    сега братя българи ченгетата пазят м....лите в махалата и арестуват българи на които чашата е преляла ...А КЪДЕ са били когато тея мангали с брадви са нападнали децатаи това БМВ с надута музика е обикаляло /и не на мене че не обикаляло и тормозило махалата с месеци/ АКО БЯХА ги арестували с един предупредителен протокол ПОНЕ нямаше да се чувстват НЕНАКАЗАНИ и да скачат с брадви . Разбира се българите ще ги арестуват. аз веднъж спрях на тревата пред входа и ме глобиха 50 лв докато свалях майка ми със счупен крак от болницата А М....ЛА може да тероризира цял квартал БЕЗНАКАЗАН и като му прелее на тоя квартал ДА ГО ПАЗИ ЖАНДАРМЕРИЯ. Е ЗА ТВА ГОВОРЯ
  • 14 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    и най накрая БРАТЯ БЪЛГАРИ да ви предупредя . когато ВИ ПИСНЕ от издевателствата на фашистите и вземете отказания ви ред законност и справедливост В СВОИ РЪЦЕ ще ви нарекат фашисти както народа в Донбас....И ще настроят срещу вас целия свят с пропаганда . И ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОИ СА ВИ БРАТЯ в Русия или В америка и евросъюза .....ЗАЩОТО Русия няма да ви нарече фашисти И ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ да си нормализирате РАЗГРАБЕНАТА държава
  • 15 Е450

    1 0 Отговор
    Един евреин ли ще ни дава акъл и ще ни нарича хора насаждащи омраза?
  • 16 Алеко

    1 0 Отговор
    "Гиди чифути с чифути..."
  • 17 223344

    0 0 Отговор
    Милиционери и м...ли са на държавна хранилка....
    ДА ИМ СПРЕМ КРАНЧЕТО........
    Спрете да плащате няколко месеца и ще започнат да ни уважават и едните и другите.
  • 18 taka e brat

    1 0 Отговор
    Българина требе да казва как ше стават нещата тука а не м...ла и тур..на

    Жулат ромеите по 5-6 деца държавата им ги издържа и накрая влизат със секира на българина у двора да го тепат е как стават така тия работи ? Полицията никакво отношение не взима. На мене така един панагюрски м.... ми влиза в гаража със секирата да ме реже добре че беше колата вътре та се въртех около нея та не може да ме уцели-----на другия ден ходих при градския прокурор и не земаха никво отношение хем при ПРОКУРОРА ходих в районния съд на ДРАГАН ЦАНКОВ и свидетел имах 100%тов ....и тоя ходи до ден днешен и се закача със хората. Тая нация е крайно време да се поразчисти.....не казвам да се изчисти а да се поразчисти. Ей тия замърсяват въздуха само.......никви ползи от тях.
  • 19 Emil Hristov EL TI

    0 0 Отговор
    брадато евреиче не провокираи
  • 20 Ан

    0 0 Отговор
    Да. Определено се преследват други интереси. Но по-важното защо политиците продадоха България. Кой има полза в държавата да царува анархията и безнаказаността?! Защо всички политически партии са легнали под европейския и американски ботуш? Кой има интерес от това? Със сигурност - не българският народ!!!
  • 21 emo

    0 0 Отговор
    Zaguben narod zagubena darjava,sami ste si vinovni za vsi4ko za6toto ste sviknali nqkoi drug da vi opravq ne6tata.Nikoga ne ste bili sploteni zatova 6te vi ma4kat kakto i kogato si poiskat.Nabiite si v 4e osven revoluciq drugo nqma da vi pomogne,prestanete da se oplakvate kato u4eni4ki i deistvaite re6itelno. PS:samnqvam se,kakto kazah nikoga ne ste bili sploteni
  • 22 ВЕДНАГА

    0 0 Отговор
    КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
  • 23 Монго

    0 0 Отговор
    Никаква етническа кампания не се води, друг е въпроса дали някой не е "яхнал" гребена на вълната за свои цели. Виновни сме си ние, т.е. нашите политици, всъщност вашите, защото аз никога не съм гласувал. Използват ги и БСП, и ГЕРБ и...ДПС. Сигурно са ги използвали и СДС, може, незнам. За ДПС да не говорим, характера на работата ми е бил такъв, че знам за какво става въпрос. Цигани (повечето) мюсюлмани=на глас по време на избори. Цигани (мюсюлмани) в джамия=на неканен гост. Циганите мюсюлмани правят месчити (защото турците не ги приемат), месчитите се спонсорират от (във време оно, от Кьолнския халифат на Каплан), който не е работил по този проблем ще му е трудно да разбере. Следват Уахабитите (Вахабитите), официалната религия в С.Арабия-спонсорство-гр. Пазарджик. Щафетата в момента е поета от ИД. За накрая, тука ще става все по-лошо. И за последно, взимам си куфарите и през терминал №2. Казват, че плъховете първи напускат потъващия кораб. Да, дори и да съм плъх, преди да стана такъв съм работил точно срещу такива проблеми, и резултат..., никакъв.
  • 24 Монго

    0 0 Отговор
    Само да добавя. 1997 г. един курорт-Нареченски бани. Събиране на мюсюлмани в една от почивните станции. "Конференция", залата преградена на мъжко и на женско. Лектори от Судан, тъмни, черни та чак сини. Проверка от службите, искат паспорти. За да вземеш документ за самоличност на жена-задължително си съпроводен от мъж. К*во лошо, говорят си за исляма! Странно-всичките бяха помаци от Велинградско, помаци. Не цигани, не турци. Лидер-Али Хайредин, мнозина не знаят за какво става въпрос. Кой е Ахмед Муса-също. Цитат "След 1997 г., когато Али Хайредин става софийски районен мюфтия, неговото усърдие в полза на Аллаха става неудържимо". Отделно фондация "Отворено общество"-интегриране на...ромите в обществото на Джордж Сорос. Много неща знам, но виж Десито, Киро Аноти и ония с коня, са далеч от истината. Дали са един човек, или двама, няма значение. Те са платени, и докато се дракат с русофилите, току виж Хасан е предявил претенции за вратните им жили.
  • 25 гражданин

    0 0 Отговор
    към коментар223344
    Моите адмирации господинеза уместния коментар и наппъно имате моята подкрепа .
    Ако ръководството на МВР НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА СЕ СПРАВИ СЪС СИТУАЦИЯТА В ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА ДА СИ ДАДАТ ОСТАВКА И ДА ПРЕДОСТАВЯТ ПРАВО НА Аркин Антонов който за една нощ навремето въдвори ред и спокойствие в гетото в ПАзарджик.
  • 26 незнайко

    0 0 Отговор
    Братя БЪЛГАРИ едно нещо е ясно, 45 години живяхме в СОЦИАЛИЗЪМ и БЪЛГАРИЯ съществуваше. Сега 25 години живеем в ДЕМОКРАЦИЯ и БЪЛГАРИЯ постепено загива. Хората в ЕВРОПА с много пари, натрупани през демократичния капитализъм искат ЦИГАНИТЕ да останат в БЪЛГАРИЯ и да не им се пречат в техния живот. Затова се наливат пари за интеграция при нас. И най тъпия да си е ясно че този етнос е най големия тумор в обществото. БЕЗ БОЙ НЯМА ДА СЕ РАЗМИНЕ ВЕЧЕ Е ЯСНО.
  • 27 възмутен

    0 0 Отговор
    Полицаите вместо да се замислят защо се стигна вдо този хаус те яхнаха вълната за свои комерсиални и корпоративни цели .
    Излязоха на протест в момент когато безредиците набират скорост и тяхните протести им да ват стимул.
  • 28 999

    0 0 Отговор
    Англия и САЩ мразят толкова много България ,че докато не ни погребът като държава няма да мирясат, и това ще стане до 20 години това е кампанията за която никои не говори а тя е очевадна.