16 Юни, 2015 13:57 19 298 104

Аз НЕ мразя циганите

  • георги харизанов-
  • цигани-
  • орландовци-
  • гърмен-
  • нови хан

.

Аз НЕ мразя циганите - 1
Снимка:БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съжалявам, но не мразя циганите.

Някой веднага би казал, че имам всички основания да мразя. И сигурно е прав, не знам.

Не мразя циганите когато ме хваща яд, че майка ми упорито отказва да живее в България.

Не мразя циганите и когато помагам на брат ми за наема, защото след две нападения и няколко кражби от колата му, той пък отказва да живее до виетнамските общежития.

Не мразя циганите и в дните, в които не виждам добре, вие ми се свят и ушите ми пищят, сякаш съм застанал под излитащ самолет.

Не мразя и либералите и мултикултуралистите, които назидателно ни казват да не наричаме циганите цигани, и да не им търсим сметка за 13-годишните булки и 14-годишните майки. Традиция било, казват. Роми били, казват.

Защо не мразя? Не знам.

Може би не мразя, защото съм прагматик. Не виждам какво би ми донесла омразата.

Може би не мразя, защото съм егоист. Твърде зает съм със себе си, със съпругата си, с работата и семейството си. В свободното си време съм зает с хобитата и приятелите си. Да, моят свят се върти около мен. Нямам време да мразя чуждите светове.

Може би не мразя, защото познавам прекалено много цигани. И знам че в нормални условия те обичат да живеят като нормални хора. Гостоприемни, топли и сърдечни. Весели, отзивчиви, бъбриви.

Циганите са виновни, казват. Сигурно е така. Махали, квартали, села и малки градчета от цигани се изхранват само с престъпност. На гърба на работещите данъкоплатци. На гърба на ограбените баби и дядовци, на гърба на окрадените фермери, на гърба на социалната система - създала бизнес с ТЕЛК-ове за оправните и склонни да плащат рушвети кандидат-инвалидни пенсионери.

Българите са виновни, казват. Сигурно е така. Милиони българи не търсят сметка на избраниците си за липсата на власт и правила в тези анклави на алтернативната реалност, анклави потънали в безплатна вода, безплатен ток и безплатни реки с помия по улиците, в които реки джапат съществуващи рецидивисти и несъществуващи номади.

Не виждам къде във формулата на решението е омразата. Не виждам и с какво помагат момчетата, постригани нула номер, които хвърлят камъни и бутилки по полицаите. Не виждам с какво помагат и политиците, макар и наричайки ги политици да им правя излишен комплимент, които чакат всеки повод да се покажат по телевизора с поредния си шоуменски лаф за раждащи кучки, изроди и сапун.

Ван Гог не е нарисувал слънчогледите, защото мрази царевицата. Григор Димитров не побеждава, защото мрази другите тенисисти. Елон Мъск не прави Тесла, защото мрази бензиновите коли.

Омразата не изгражда. Не тегли напред. Не създава. Не подобрява. Не решава.

Но не виждам къде е омразата, ако просто заставим властите да си свършат работата. Не виждам защо да не се спазват правилата. Защо незаконна постройка не може да бъде съборена. Защо незаконно закаченият кабел за ток да не бъде срязан. Защо незаконният водопровод да не бъде прекъснат. Защо на жилавият каскадьор, мъкнещ влакови релси на гръб, да не му бъде взета незаконната инвалидна пенсия. Защо на 14-годишната майка не й бъдат отказани социални плащания до навършване на пълнолетие. Защо на родителите на деца, които не ходят на училище, да не им бъдат спирани помощите. Защо да не бъдат писани актове за мръсотия, шум и неспазване на разпоредбите – същите, каквито експресно и усърдно се пишат за непочистен от сняг тротоар на магазините и входовете в центъра на града. Дори докато още вали.

И тук няма място нито за емоции, нито за омраза, нито за фашизъм, нито за либерализъм и мултикултурализъм.

А само за правила. Които са еднакви за всички. Или поне трябва да бъдат.

Може би сложността на казуса е точно в простотата му. Но че време за отлагане няма е очевидно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    9 0 Отговор
    "Аз НЕ мразя циганите", sorry, ама НЕ...
  • 2 любител

    8 0 Отговор
    Хайде отново същите статии на нов глас!!!
    Идеята е че Великото Българско Правосъдие НЕ РАБОТИ!!!
    И в крайна сметка циганите си остават безнаказани!
    Аз съм против футболните фенове, скинари и т.н. НО днес съм радостен че те отиват да защитят правата на българите, ЗАЩОТО крайната линия, е че просто няма кой да ни защити.
    Всички казват, (+ автора на статията) нека оставим органите да си свършат работата, НО какво правим когато органите казват, че няма проблем?!?
    П.С. И моля да не се споменава "интеграцията на циганите", училища, детски градини и работа за неквалифициран персонал има за всички!!

    Коментиран от #10

  • 3 Prius

    8 0 Отговор
    Държавата, обгрижва циганите, а за работещите българи, само задължения. НИКОГА не са предлагали на българи , земя по 2-3 лв. квадрата но за бразилците от Гърмен- може. Ако хванат българин да краде ток или вода, жална му майка, но за джунгалите това е в реда на нещата. Няма държава, няма закони и циганите прекрасно се възползват от ситуацията. Жалко за хубавата БЪЛГАРИЯ !
  • 4 РЕЧен ГЕНър

    3 0 Отговор
    Калпазанов, шекер в джобчето ли ти пуснаха от ДПС, че веднага получи пристъп на облизване?!
  • 5 Обич

    3 0 Отговор
    Аз обичам циганите.Обичам ги до полуда.Но когато полудея ги избивам.
  • 6 чааве

    4 0 Отговор
    аз не съм циганин но ми се иска
    -не плащам ток
    -водата ми я опростяват на всеки 2 години или на по-къс периодако има предсрочни избори.
    -аз работя по 10 часа на ден но не получавам детки за дъщеря ми. Ако бях циганин щеше да имам 5 деца и да получавам половин заплата щото не ползвам презерватив, и сексуалния нагон е по-голям от здравия ми разум.
    -за мен законите на държавата и установените от народа правила не важат. Или пярво строя и ако не дай си боже цял един народ констатира, че съм в нарушение никой (ама никой) не може да ме накара да си бутна бараката. Само ако съм си го преместил в левия крачол мога да се съглася да си купя земята на 2-3лв.м. Ама само ако ми е в левия крачол иначе Не.А разрешителни за строеж, планове - те са за балъците. Аз съм Циганин!
    _!_ ???

    Коментиран от #104

  • 7 123455

    4 1 Отговор
    В Гърме пратиха 8 души в болница ей така,защото им направили забележка,
    в Орландовци пратиха 7 души в болница ей така,защото им направили забележка,
    Слави се изцепи,че било така защото държавата била абдикирала от ромските квартали,което не е така,защото пари се харчат и то много за помощи,детски ивсякакви други неща свързани с циганите....................
    Те не желаят да спазват правила-това е истината и не разбират от добро...........и теглят държавата към дъното,
    а сега излиза,че българите са им виновни и ги тикат в промишлени количества в РПУ-тата.........
  • 8 pepe

    4 2 Отговор
    Съжалявам, но мразя циганите!
  • 9 vassseto .

    4 1 Отговор
    Дори циганите не се обичат един друг, та аз ли?
  • 10 Петър Кимонов

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "любител":

    Не бро', не правосъдието- държавата не работи!!! И никога не е работила! И вервай ми- няма механизъм, по който да й се поиска сметка.

    100% мажоритарни избори!
    В два тура!
    С право на отзоваване!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 емо

    1 0 Отговор
    Истината е в това,че липсва правосъдна система в България.Не го казвам аз,а американския посланик преди4 години-в прав текст.Това,което се прави като "реформа"е една мимикрия-ББ ще запази протежето си Цацаров-прокуратурата ще продължава да се "самосизирз"след телевизионни разследвания. Не ви ли се струва,че БТВ и Нова Телевизия вършат много повече работа от така-наречената ни прокуратура?

    Коментиран от #14

  • 13 000

    2 0 Отговор
    ЕВАЛА БРАТ Омразата е най-грозното нещо ! решението е най- правилният избор :)
  • 14 въльчу

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "емо":

    Що си толкова заблуденза телевизиите? Каква работа свършиха БТВ и Нова. Разлаяха кучетата. И сега какво? Осъдиха ли някого. Влезе ли някой в затвора? Просто шум за рейтинг. Направиха полицаите няколко ареста и това е . Ако нещата ставаха, то полицията и другите отговорни органи отдавна да са си свършили работата. Но не става. Защо ли? Защото сме такава държава. А сме такава държава, щото сме такъв народ. Всеки гледа да прекара другия , независимо българин или циганин.Ще ти дам един пример: Има много незаконни цигански къщи. Ако е това проблема, то има и много незаконни имоти на богаташи, които също ги даваха по телевизията . И какво стана?Ако пък прокуратурата и полицията проработят, нали знаеш , че работата отива до съда. А там- вече си прав. Нещата спират. Ако пък полицията и прокуратурата са много активни, ще се надигнат маса защитници на човешките права, които трябва да доказват през чуждестранните си спонсори активност.Ще надигнат глас политици, които търсят изостряне на ситуацията за лични интереси. Ще оплюят публично някой прокурор, че казал на някого „Ти си престъпник“ или ще уволнят някой ченге и край с полагащите му се 20 заплати.Пък може и да освободят чрез ВСС някой следовател щото за да разкрие корумпираните „провокирал даване на подкуп“. Е, айде иди ти работи там. Що да се хабят , като си вземат добри заплати. Нали на техните началници – политици така им е изгодно.
  • 15 роко

    2 0 Отговор
    АЗ МРАЗЯ ЦИГАНИТЕ И ЦИГАНИЗАЦИЯТА В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА.До кога ще ги търпим тия крадливи,нагли и нахални.
  • 16 Хорас

    3 0 Отговор
    Циганите са най-големия проблем на държавата ... , за който си затваряме очите абсолютно всички !!! Убиват и крадат безнаказано и на всичкото отгоре живеят като царе на гърба на РАБОТЕЩИЯ българин ! Но ной-лошото от всичко е, че се разможават със страшна сила не и без помоща на държаната ни(“Скъпата“ ни родина) благодарение на която след време просто няма да има България ! Благодарение на който МЛАДИТЕ хора бягат далеч от тук и неискат и да чуят за връщане...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    0 0 Отговор
    БРАТЯ БЪЛГАРИ, НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГИ МРАЗИМ ЦИГАНИТЕ И ОТ ЛЮБОВ СЕ УБИВА, А ОТ МНОГО ЛЮБОВ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!
  • 19 Кой спонсорира

    1 0 Отговор
    Тая статия от коя фондация или НПО е спонсорирана.......Защото нормален човек няма да нпише заглавието така показно....
  • 20 John Gottin

    1 0 Отговор
    Много защо в тази статия!ЗАЩО? Мразете циганите с чисто сърце - спрете им помощите и ще се научат да работят, спрете им тока и водата и ще се научат да ги плащат, не толерирайте раждаемостта и неграмотността им и те ще намалеят, не ги интегрирайте и те сами ще го направят, мразете музиката им и тя ще престане да звучи от всякъде, мразете фалшивата дрога която продават на децата ви и те сами ще загинат от нея, мразете ги за тяхно добро и за доброто на МАЙКА БЪЛГАРИЯ. Помнете историята за да ви запомни и тя. Или както го е казал хан Крум - пръст за ръка, крак за два, зъб за чине, око за две.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! ПАЗЕТЕ Я ТЯ Е ВАША!
  • 21 Koolio

    1 0 Отговор
    Държавата не работи хора. Циганите са продукт на политиците. Това са хора , всеки един от вас можеше да се роди циганин или сириец. Така както съдите така ще съдят и вас !
  • 22 joojo

    1 0 Отговор
    Не се ядосвайте хора,просто метежа трябва да започне от медиите...
  • 23 гост

    1 1 Отговор
    Аз пък ГИ мразя
  • 24 Gost

    0 1 Отговор
    Абе Giorgio, ти от панделата ли се словоизливаш?
  • 25 аз

    1 0 Отговор
    А как може да се кандидатства да стана ЦИГАНИН?Искам и аз да получавам помощи без условия,да си построя къща,където ми е кеф,без да съм си купил земята,да не плащам ток,вода,да си "взимам"каквото ми харесва,без да ме е страх,че ще ме осъдят,да ми предлагат парички и почерпки покай изборите,жен ми да взима детски без никакви условия.Как се става ЦИГАНИН в тая "държава"?
    Искам и аз!!!

    Коментиран от #103

  • 26 МДимитров

    0 0 Отговор
    Циганите са изключително адаптивна общност. Манталитетът и културата им са такива. Усетят ли, че минават метър, използват до последно. Ако обаче попаднат на строги правила, спазват и мълчат. У нас умишлено им беше позволено не само да съществуват без правила, а и да повярват, че това им се полага по право. Е, как няма да станат нагли? Цигани има и в Скандинавия. Обаче нямат нищо общо с нашите. Защото там не ги мразят, но и не правят компромис с правилата. Това е рецептата. Проблемът е, че не става веднага. Трябва да се прилага с години, за да има резултат. И то без никой да пречи.
  • 27 чирак

    0 0 Отговор
    Да не забравяме че циганите гласуват под строй и за това знаят че власта ще ги пази.
  • 28 mediator37

    0 0 Отговор
    Ако се спазваха крумовите закони трябваше по един банциг във всяко село и да им режем ръцете като краставици.
  • 29 ПРОГЛЕДНЕТЕ ХОРА

    0 0 Отговор
    Рибата замирисва от главата--в случая миризмата идва от Брюксел---нали те ни натискат за "права на малцинствата(гейове,цигани и т.н.)--нали заради исканията на Брюксел тези цигани си развяват байрака--щото ако полицай го удари-веднага ще го осъдят за расизъм----------там е главният проблем--Брюксел и "ценностите" им....
  • 30 Серджо Олива

    1 0 Отговор
    Кой си ти бе, неизвестен платен подлизурко?Как така не мразиш циганите?
    Къде са законите за циганите? Къде са българите, които бягат заради циганизацията на България?
    Полиция, държава и Евро-обратни/Рома/ пазят циганите от правораздаване.

    Коментиран от #36

  • 31 незнайно защо циганин

    0 0 Отговор
    циганен съм и съм съгласен с всички негативни коментари по циганите.Нека да има справедливост,тоест трябва да има и то експресно преди да стане нещо като от рода на гражданска война и тнт.писна ми от такива циганчета които крадът, убиват,малтретират,упражняват,насилие и незаконен бизнес и тнт.писна ми защото от такива като тях страдаме и ние.Ние нормалните- "хора цигани" които си вадим прехраната с честен труд и пот, плащаме си тока,водата,данъците,и се чудим как да свържим "двата края"-както всичи нормални хора и от горе на това да берем страх че ще ни се случи нещо лошо заради нашите събратя от по долен клас накажете ги само моля за едно разпределяйте ни във 2 класа интегрирани и неинтегрирани.предлагам незнам какво да предложа тези хора нямат управия животът им е състезание за надмощие има ли 5 лева той трябва да се покаже пред всички че има пари и че няма втори като него непобедим е това е проблемът при този така наречен вид неинтегрирани цигани. надявам се за подкрепа от всички сънародници българи и добро отношение към нас интегрираните цигани

    Коментиран от #34

  • 32 Хитлер

    1 0 Отговор
    А аз пък мразя повечето от циганите! Не работят и живеят на наш гръб!Жените им раждат по 20 деца които после оставят на нас да отглеждаме а те прибират майчинството парите.Миришат лошо!Не знаят БЪЛГАРСКИ и налитат на бой!Не плащат данъци а имат по големи права от нас!Не плащат ток! Не плащат вода!Нямат шофьорски книжки а карат масово коли и никой не ги бара!Крадат! Кажете ми поне едно за което да ги обичам?
  • 33 999

    0 0 Отговор
    Не мразя циганите а м.....рите но повече от м.....рите мразя политиците заради тяхната лакомия и алчност сме на тоя хал.
  • 34 пипалот

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "незнайно защо циганин":

    пич ти поне си ром а какво да кажем ние белоликите българи дето нямаме нищо общо с циганите така са ни накакали в европейския съюз че ме е срам да си кажа че съм българин да не говориме че за съседните страни сме си чисти цигани мислят ни всичките за крадливи,за мошеници сводници контрабандисти и какво ли още не
  • 35 Спиртослав Ромски

    1 0 Отговор
    Браво! Казано точно десетката:

    "Мразете циганите с чисто сърце - спрете им помощите и ще се научат да работят, спрете им тока и водата и ще се научат да ги плащат, не толерирайте раждаемостта и неграмотността им и те ще намалеят, не ги интегрирайте и те сами ще го направят, мразете музиката им и тя ще престане да звучи от всякъде, мразете фалшивата дрога която продават на децата ви и те сами ще загинат от нея, мразете ги за тяхно добро и за доброто на МАЙКА БЪЛГАРИЯ. Помнете историята за да ви запомни и тя. Или както го е казал хан Крум - пръст за ръка, крак за два, зъб за чине, око за две.
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! ПАЗЕТЕ Я ТЯ Е ВАША!"

    АМИН!
  • 36 Рони Колман

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Серджо Олива":

    Подлизурковци мазни...
  • 37 Волен Сидеров

    0 2 Отговор
    съгласен съм със написаното в статията-но трябва да се напише и още един ред ЗАДЪЛЖИТЕЛНО-
    много е лесно това да се напише от ситият и що годе с работа ,заплата и някакви доходи и да се приложат правилата от неговата гледна точка-но-
    - Нека има някаква алтернатива на този който ще му се събори колибата,ще остане на дъжда или слънцето...просто без да има някаква възможност за работа да му са намери и да му се дават пари за тази му работа-както на горният писал статията примерно-и вече този циганин да може да има алтернатива да си заработи парите и да си построи законна къща,законен ток да си свърже и да си плаща както всички нас и да може да живеем без разделение и заплахи а Задружно всички......още да пишали-забравята основното господа.
    Нека тогава който вече не иска да живее по правилата бъде тикнат в затвора и така нататтък...
    но всеки трябва да има алтернатива или първоначален старт да му се даде.....нали...

    Коментиран от #38, #40, #53

  • 38 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Волен Сидеров":

    НАИВНИК !
  • 39 Владислав Димитров

    1 0 Отговор
    Мразя им циганските номера !
  • 40 Спиртослав Ромски

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Волен Сидеров":

    Всеки циганин има възможност точно толкова, колкото и аз. Освен ако може да предложи повече умения на свободния трудов пазар, отколкото аз. Какво ме интересува дали щял да спи под дъжда. За мен кой мисли? Аз имам ли гарантирана храна и подслон?! Не, но м...лът е повече човек от мен, така ли?
  • 41 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    господа политици-помогнете на тези които искат да създадът фабрики тука в България и да отворят работни места за българи без значение от етноса- направете така че да дойдат инвеститори с парите си и да ги вложат тука за да произвеждат -така ще се вдигне стандарта на всички-ще имаме средства всички да си плащаме задълженията,данъците -ще има пари за всички и в пенсиони фондове и в болници -Какво ви пречи да помислите за народа си а не за интереса на определени групи които не искат хората да са добре и щастливи-защото в мътна вода се лови по добре риба.
    Колко малко трябва-направете и дайте добра основа на хората с пари които да си ги вложат тука за да отворят работни места за всички българи....толкова е лесно и просто....

    Коментиран от #42

  • 42 Гюрга

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Волен Сидеров":

    Волене наистина си голям наивник братко! Тези са касапи а ти ги молиш да станат хора.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Juliy

    0 1 Отговор
    Всички "Бай Тошовци" и патриотари да хванат да си го начукат!
    Ако българите имаха стандарта на западните държави нямаше да го има проблема.
    Но 50 години строихме някакъв измислен социализъм и сега ще консумираме.

    Коментиран от #46, #75

  • 45 Borba

    0 0 Отговор
    Ko nee,m...sarite sa paraziti koit samo znaqt da unishtojavat.Usobenno po selata te si gi imat za tehni i zaplashvat bulgarite. Parazit i trqbva da napusne durjavata dobrovolno.
  • 46 Бай Цвятко

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Juliy":

    Да бе нямаше да го има,циганина си е циганин навсякъде.Дали в Германия дали в Швеция или Франция.Все едно да кажеш че въшката не е въшка ако е на богаташка глава.
  • 47 БГ

    0 0 Отговор
    Аз ги мразя.
  • 48 orange agent

    0 0 Отговор
    Трябва да се запознаят м...лите с този кратък лозунг:

    ''Arbeit macht frei''

    Или стават хора или ........
  • 49 teшешешеш

    2 0 Отговор
    Аз па не моем ги траем
  • 50 badko

    0 0 Отговор
    Платен драскач. Кой те докара тук г-н Георги Харизанов? До оня ден все БСП ви беше в писалката, явно сега има друга насока.
    Аз пък мразя циганите и всички, които ги създадоха. Какво да правя срещу тях- не искам да им плащам на първо време, всеки месец взимат от моята заплата всякаш плащам откуп, за да живея спокойно, че иначе ще дойдат с брадвите гладните цигани. Изхода е един, напусйам страната и да се оправят. Ще работя за чужди хора, само и само да не се занимавам с тия!
  • 51 по темата

    0 0 Отговор
    Харизанов не мрази циганите защото е зад тях и им дава гръб срещу останалите граждани на България.
    Първо трябва да се поставят такива като Харизанов в затвора, докато му стане кожата като на двеста годишна костенурка, така в България ще изчезнат продажните завинаги.
  • 52 УЖАС

    0 0 Отговор
    Колко ти платиха да напишеш тая статия и да кажеш, че не ти пука, че всеки ден обират родителите ти. Искрено желая на индивида написал тази статия цигани да ти оберат жилището, да ти разбият колата.
  • 53 Аз

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Волен Сидеров":

    към # 37:
    Имаше време, през комунизма, когато им даваха да обработват безплатно земя. Декар-два, за техни нужди...не знам някой от тях да се е възползвал и да я е стопанисвал. Даваха и на българите и си правеха градинки, бахчи...строяха си къщички на местата, правеха вилни зони. Да си чувал да градина на циганин или циганска вилна зона? Циганина е работлив, много работлив, но трябва някой да го насочи правилно и да го държи много изкъсо. Иначе той не е по инициативата, не го бива, той е по далаверата. А това дали енергията му ще се насочи към съзидание или ще бъде оставена да мине на страната на разрухата не зависи от него. Тези от които зависи са в следващият ти пост #41:
    "политиците"...няма да напиша "българските политици", просто защото те не са Българи...Тези, които ни управляват от 89 насам, са специалисти само в кражбите и далаверите....те не правят така, че да създават условия...те дори не стоят безучастни...те съсипват, пречат, изнудват, вредят ... измислят и гласуват уж закони в своя полза и лошото е, че с времето толкова са пропили всичко и всички около тях, че няма начин нещо хубаво да се случи...привидно хубавите работи са много гнили под повърхността...България няма шанс да се оправи с това поколение политици, нито с техните наследници..не и по мирен път, защото те доброволно няма да се откажат от властта и корупцията необходима за съществуването им.
  • 54 ловеч

    2 0 Отговор
    Да си ходят в държавата, а ако нямат такава, да се държат като граждани в държавата в която пребивават.
  • 55 Morgoth

    2 0 Отговор
    Е аз пък ги мразя. Мразя ги, защото омразата е чувство и то не подлежи на логика. Иначе логиката е ясна по въпроса - омразата е безсмислена. Но аз си ги мразя.
    И за момчетата които сега правят джумбиша не си прав - има смисъл. Опасно е, заиграване с огъня е, но трябва да се направи. И сега точно преди изборите е правилното време. Трябва да се протестира на висок глас и на много места едновременно, за да се постреснат политиците. Защото оправянето на положението не зависи нито от циганите, нито от българите, а от политиците - тях трябва да стреснем, а те не се стряскат толкова лесно.
    Все пак трябва да се внимава, да не се прекалява и да не се пречи на полицията да си свърши работата, защото и на тях не им е лесно. И те мразят циганите, но мразят и хулиганите, а трябва да пазят и едните и другите.
  • 56 Ние

    4 0 Отговор
    Аз пък ги мразя, ненавиждам, отвращават ме и т.н..... Не съм чул и видял м....л да е направил нещо полезно.... Те са вредители, не стават за нищо.
  • 57 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Ще си мие някой ръцете...
  • 58 Прочел

    1 0 Отговор
    Добър коментар, премерен и ... прагматичен ... жалко че едва ли ще го прочетат фактори в законодателната и правораздавателна правоохранителната сфери, но и тях ги разбирам, работят на принципа на Платон, добрите хора спазват законите, лошите .... винаги ще намерят начин да ги заобиколят/нарушат (по спомен) така че защо да се напъват, пък и затворите отдавна вече са препълнени. Така че следващия път като Ви разбият колата, жилището или Ви ограбят "не се занимавайте с глупости и ходете да се почерпите, щото можеше и да е по-зле", съвет от софийски полицаи/криминалисти и като се замисля вероятно са прави, все пак те имат доста опит ...
  • 59 Прочел

    0 0 Отговор
    Добър коментар, премерен и ... прагматичен ... жалко че едва ли ще го прочетат фактори в законодателната и правораздавателна правоохранителната сфери, но и тях ги разбирам, работят на принципа на Платон, добрите хора спазват законите, лошите .... винаги ще намерят начин да ги заобиколят/нарушат (по спомен) така че защо да се напъват, пък и затворите отдавна вече са препълнени. Така че следващия път като Ви разбият колата, жилището или Ви ограбят "не се занимавайте с глупости и ходете да се почерпите, щото можеше и да е по-зле", съвет от софийски полицаи/криминалисти и като се замисля вероятно са прави, все пак те имат доста опит ...
  • 60 pi4a

    1 0 Отговор
    Господа,не може да казват на циганите български граждани по правилно би било да им казват граждани на Република България иначе излиза че и те са българи нали така.Arbeit macht frei.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    Скоро ми се наложи да влизам в циганска махала в гр.Върбица област Шумен и се изненадах като видях чисто новите асфалтирани улици и то много добре направени.Никъде другаде няма подобно нещо.
    В България отношението ни към циганите е абсолютно добро така ,че да не се сърдят ми да си плащат тока и водата за да не поскъпва пак
  • 63 Boro07

    1 0 Отговор
    Алоуууу след години интеграция сега пак ние сме виновни че слаб контрол сме им упражнили.Не се интергрира туй дето не ще интеграция и това е.С паразитите каква е борбата?Свиква ли организма да живее в хармония с него или гледа да се отърве
  • 64 Аз

    1 0 Отговор
    Каква интеграция, бе пич...това е само дума, зад която се крадат едни пари или присвояват - както ти е удобно...и към какво ги интегрирахме? ...може би към липсата на гражданско общество? Чужди организми могат да съществуват съвместно и да са си полезни един на друг - нарича се симбиоза. По скоро бих ги определил не като паразити, а като ракови клетки. И ДА - организма може да живее с раково образование, стига то да е доброкачествено. Проблемът не е раковите клетки, а в слабият организъм, грешното лечение и калпавите лекари - всички част от едно тяло. Друг е тумора и точно той трябва да се реже.
  • 65 циганин от класа

    0 0 Отговор
    аве ейййй кво на обиждате ве циганина крал циганина биел убивал циганина имал повече права я са вземете в ръце ве братя "българи юнаци" този който е.а м...та на държавата са политиците и парламента на един от коментарите пише че храна ми не е усигурена.да не би пък храната на циганинът да е осигурена ми циганинът е тарикат краде и яде и вие бадете тарикати и вие яжте тя самата държава и самите закони ги карат циганите да правят нелегални работи понеже в българският парламент и политика няма нищо легално само че ние циганите макар и без образование мислим много по бързо от вас и взимаме мерки докато вие ни обвинявате нас има един лаф "с твоите камъни по твойта глава" политиците крадат и правят само нелегални неща а ние циганите каквото гледаме от тях и ние това правим самата държава го изисква и ние копираме всичко което политиката диктува усъзнайте се и вие и вие бъдете тарикати като нас айде със здраве

    Коментиран от #70

  • 66 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    БОЙ НА ЦИГАНИТЕ БОЙ ДОКАТО ПОБЕЛЕЯТ
  • 67 обичам ви

    0 1 Отговор
    ако няма цигани след години може и народ да не остане в бг щото циганите са любят много и циганските булки раждат по много по 7, 8 парчета вие се радвайте че има ръждаемост

    Коментиран от #69, #100

  • 68 Пак ли

    1 0 Отговор
    ОТ дпс ЛИ ти ПЛАТИХА !!!!???????
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 обичам ви

    0 1 Отговор
    от ТУРЦИЯ ми платиха що с връзки съм на всякъде
  • 72 обичам ви

    0 1 Отговор
    до коментар 70 пак ли
    вас българите само вие яд с яд нищо не се постига ще ви побелеят косите агънце-ле бяло
  • 73 обичам ви

    0 1 Отговор
    обичам българия, българия над всичко, патриот съм макар и циганин, обичам всичко българско, било то и улично куче все пак е българско.
    Но много ви мразя вас РАСИСТИТЕ. Дори не заслужавате с главни букви да ви пиша,затова повтарям расисти.
    Извинявам се на всеки Достоен Български Гражданин Ако съм го убидил с Нещо,моля приемете моите извинения, и ако съм допуснал грешка то това е от гняв и нерви заради слепите расистчетата които не виждат или по точно не искат да приемат истината че не циганите са виновни за положението на българия.

    Коментиран от #76

  • 74 обичам вим

    1 0 Отговор
    като се замисля защо ли трябва да се обиждаме едни на други.
    Има една Приказка Която се сетих и се замислих има ли смисъл от всичко това,а тя е
    Няма равен Старт,Има равен Финал.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Скраб

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "обичам ви ":

    Добре тогава, спри да крадеш и започни някъде работа и всичко , ще е наред!И спри да лашкаш деца на жена ти защото заради нея нашите жени не смеят да имат деца ,че няма с какво да ви плащаме детските бе! Освен да крадете ,правите деца и гьобеци нещо друго можете ли?

    Коментиран от #93

  • 77 терормашийн

    1 0 Отговор
    Омразата не е градивна сама по себе си, обаче включена в контекста на нашата реалност би имала положителен ефект върху мисленето и реакциите на масите.
    Българина независимо от етническата принадлежност за 25 показа, че е готов да бъде РОБ и нито ниските заплати, нито високите цени на тока, горивата и храните могат да го накарат да се разбунтува, което беше умело използвано от Кукловодите на прехода.
    Единствено етническата карта, явно може да накара оскотялото население да се размърда и да потърси някакви права! За съжаление това е единствения начин стадото да се превърне в коректив на пост-комунистическото тоталитарно управление.
    Конфликта между етносите е на чисто социална основа поради липса на материални стимули, слаба икономика, липса на алтернативи, беззаконие и безнаказаност.
    Единствения начин да се промени статуковото, олигархичното управление и да се създаде реална и действаща икономика с действащи институции е конфликта и конфронтацията, а етническият конфликт е просто искрата за да се разпали огъня на гражданската война, която единствено може да детронира наглите комунисти от върха на икономическата пирамида и да превърне България в законова държава с реална, а не фасадна икономика, да се привлекат реални инвестиции.
    Етническият конфликт е СЛЕДСТВИЕ, а не причина за омразата и "расизма" в нашето общество.
    Циганите са последна дупка на кавала в България и са само маша в ръцете на наглите ченгета и комунистическа номенклатура, която узурпира икономиката и паричните потоци на страната.
    Циганите са средство за терор в ръцете на една самозабравила се прослойка в нашето общество, което реши, че може да прави каквото си иска безнаказано. Идеята е да се държи обществото в несигурност, в безпокойство, да се отвлича вниманието на обществото от важни обществени проблеми. За това се разиграва етническата карта при нужда. В конкретния случай НЯМА никакво дерижиране, а просто политиката на червените фараони придобива завършен вид, на робите взе да им писва да се гаврят с тях и да ги манипулират.
    Причината за циганските престъпления е липсата на наказание, липсата на работа и неефективна политика на приобщаване, асимилация, като последното е следствие от първите причини.
  • 78 терормашийн

    1 0 Отговор
    Какво се получава в действителност:
    Нека да погледнем директно конфликта в Гърмен. Измислената партия ДПС, която е клон на бившата БКП и е пълна с ченгета, по време на избори събира 200-300 циганина по градове и паланки и ги натоварва, като чували с картофи на автобусите, дава им кебапчета и бира и някой лев и ги изсипва в Гърмен, където ДПС печели изборите, след изборите циганите остават, като в небразно лозе, без доходи, без средства за препитание, без място за живеене, оставят ги на автопилот да се оправят, както могат. Тъй, като ДПС имат пари само от субсидиите (нашите пари) след това няма как да осигурят нормално съществуване на въпросната група за гласуване и ги зарязват, като бездомни кучета.
    Какво им остава на циганите?!
    Или да се самоубият или да започнат да крадат или убиват и те избират второто.
    Първо трябва да се спрат субсидиите за партиите, второ да се премахнат партиите на етническа основа, като ДПС, Атака, ПФ.
    Трябва да се спре "изборният туризъм", който го правят всички, така наречени "партии".
  • 79 smolata

    1 0 Отговор
    Нещото, което най-много ме дразни в положението е, че циганите са реално единствената група в България, на която се гледа като дискриминационна единица или по-скоро етническа единица обект на дискриминация. 6 год. висше образование, за да работя за 720лв. по специалността. Плащам си ток, вода, купувам си дърва и въглища, плащам си данъците, гражданската на колата, телефона и по дяволите всеки път като се кача в рейса си дупча билет. Къде остават пари за хубава храна, нормална почивка, пък да не говорим за дрехи и обувки когато и каквито си поискам, а не само по неоходимост. Ето това, братя, е нашата реалност, или поне на мнозинството българи. М....ла не плаща нищо от изброеното, не дупчи билет, краде ток, вода, чака пари да му се изсипят от небето и въпреки, че му се изсипват отива да краде. Една забележка на циганин е достатъчна, както видяхме да докара 50 в работно време с брадви и ножове на саморазправа с българите. Не искам аз да не си плащам сметките, не искам държавата да ми дава пари, които не съм изработил, но също така не искам това да се случва и с тия паразити. Тока, водата, градският транспорт си имат ясно обособени цени. На който не му харесва - да не ги ползва. Който ги краде - да си понесе последствията. Преди няколко месеца цигани пребиха една жена на центъра Самоков и и взеха парите и документите. Наказанието им беше 100лв. глоба. В такива моменти разбирам, че най-голямата етническа единица подложена на дискриминация в България са българите. Когато една етническа група може безнаказано да напада, граби и пребива друга, то последната е обект на геноцид. Българите трябва да се защитават от тая пасмина кой както може, докато държавата не застане зад собствените си закони. Само и единствено тогава ще има мир - когато всеки един циганин, българин, турчин, мутра и политик са равни пред закона.

    Коментиран от #87

  • 80 123

    1 0 Отговор
    Забележете как всички мазни к....та, и политически подлоги по вестници и телевизия скочиха да пазят м....стите.
  • 81 тодор

    1 0 Отговор
    Съгласен съм ,че не само циганите са виновни за това положение.ако държавата ги постави при равни условия и задължения ,като всички останали да си плащат сметките да си строят законни жилища и да си изкарват по законен начин парите ще се пооправим.
  • 82 аз

    0 0 Отговор
    Евалла на човека истуната каквато е
  • 83 каспи

    1 0 Отговор
    Аз обаче ги мразя , точно поради всичко това....Но за съжаление те не са виновни , просто им е позволено всичко !!! По времето на " развития социализъм" нямаше такива екстри , как работеха , учеха и си плащаха сметките. А сега са дискриминирани....май искам да работя циганин
  • 84 Мая Стоева

    1 0 Отговор
    Ох, аман от позитивизъм, от който никой няма нужда ...
    където и да бръкнеш и интернета, все някой те зашлевява с любов към циганите - непоискана да речеш. азис сниман - чалга стайлинг оскубани вежди, катинарче нова мода и той се разграничава от цитаните. лидера им кънчев крещи че не се снимат правилните цигани ... циганин-доктор на науки, циганин простак ... и т.н.
    Няма ли кой да напише истината!? Как циганите са електорат, те биват обгрижвани, обслужвани, държани са неграмотни и прости нарочно, манипулани, платени за без пари ... и т.н. Истини
    Няма ли кой наистина!?
  • 85 Разсъждаващ

    1 0 Отговор
    "Убеден съм, че бъдещите историци ще признаят, че малка Гърция с нейната малка сила днес води непосилна битка не само за себе си, но и в името на народите на Европа", каза премиерът пред гръцкия парламент. Това е казал Ципрас промиера на Гърция, който защитава със зъби и нокти пред ЕС ВСИЧКИ ГЪРЦИ И МАЛДИ И ПЕНСИОНЕРИ ...В С И Ч К И!!!, а нашите се гънат като роби пред ЕС! Към автора, напиши как да се интегрират ромите, как да получават нашите пенсионери достойни пенсии, а не да пишеш врели некипели!!!
  • 86 Разсъждаващ

    0 0 Отговор
    Позитивизъмът е всъщностбездействие и пораженчество, така че ако НЕ СЕ ПРАВЯТ ДЕЙСТВАЩИ ЗАКОНИ ЗА ВСИЧКИ, НАРЕДБИ ЗА ВСИЧКИ НЯМА СМИСЪЛ,НЕ ПРЕМИЕРЪТ НИ ДА СЕ ПОДСМИХВА ЗА КМЕТОВЕТЕ МИЛИОНЕРИ,А МИ ДА ИМ КОНФИСКУВА ДЪРЖАВАТА ИМОТИТЕ И ДА ГИ ИЗПОЛЗВА З А БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ, ЗА МИЙЧИНСКИ, но да се м а х а т детските о т малолетните цигански майки....ето такива ДЕЙСТВИЯ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ
  • 87 ани

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "smolata":

    Пак допряхме до спазване на законите , което значи спазване освен от индивида така и от съда ! Корупцията във всички етажи на властта , особено в съдебна система е основният темел на сегашната действителност в България !Да , млади хора с висше образование, получават средно до 800 лева, като в същото време циганки с малки деца и с помоща на подкупни БЪЛГАРИ представят децата си за болни и доят пробитият социален джоб на държавата с пенсии по болест плюс детски добавки ... като всичко надхвърля 800 лева !В какви палати живеят някои от тези "социално слаби" български граждани ??! Да глада е лош съветник , но определено считам , че нашата социална система е сбъркана ! Социалните работници трябва да носят голяма отговорност при одобряване на социалните помощи ! Преди време гледах протест на социално слаби които ги карали да работят по 4 часа а заплащането било ниско според тях ! Ядосах се ! Това вече е безобразие ! Като събереш доходите на някои от социално слабите ще излязат по- големи от тези на хората които се трудят
  • 88 бат Пеко

    0 0 Отговор
    Аман от тая толерастия!А ако изнасилят баба ти ще ги мразиш ли?
    А ако пребият дядо ти за 5лв ще ги мразиш ли?Значи нямаш против да бачкаш цял ден и с осигуровката ти да се издържа м..го и да седи цял ден на площада и да пие бира ,да яде кебапчета и да пуши? А после щото му е малко да дойде у вас и да краде предмети купени от теб с лишения? Като отидеш при доктора да не може да ти даде направление щото е раздал на м..го и са му свършили и ти дори здравно осигурен отиваш да платиш даден преглед.
    Да се гърчиш като червей от притеснение дали ще сколасаш да платиш ток,вода,парно и данъци щото иначе ЧСИ-то ще ти тресне запор на заплата,а манго да няма часовник и да не му пука кой ден е .Sorry ,но няма как да не мразя някой ,който се опитва да се добере до всички блага даром ,докато аз се с пот на челото се стремя към прогрес и градация.
    А ти драги ми писарушко трудно можеш да ме убедиш ,че си написал тази статия самоинициативно,а не под натиск.

    Коментиран от #90

  • 89 разсъждаващ

    0 0 Отговор
    Роджър уотърс от Пинк Флойд казва:Мисля, че хората ще бъдат изненадани и впечатлени – дори тези, които са присъствали на концерта им на живо, защото филмът за състава предлага много повече. За мен/казва той/ той беше начин да размишлявам над видимото безразличие на нашата цивилизация към страдащите, онеправданите, жертвите на войните, лишените от свобода, цензурираните, експлоатираните, към маргиналите – всички онези, които са държани в периферията на обществото“.
    Това е пример как един преуспял богат човек НЕ Е ЕГОИСТ, А МИСЛИ ЗА ХОРАТА АУТСАЙДЕРИ, ЗА ТАКИВА ЖЕРТВА НА СУРОВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ,КОЙТО СПОРЕД НЕГО СЛАГА СТЕНАТА МЕЖДУ ХОРАТА....НО ТАЗИ СТЕНА ТУХЛА ПО ТУХЛА ТРЯБВА ДА СЕ РУШИ...
    Сега Харизанов схващаш ли разликата между твоя егоистичен и статичен позитивизъм и кредото на стойностните хора?!!!!!!!!

    Коментиран от #91

  • 90 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "бат Пеко":

    Получавате +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 91 улфе

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "разсъждаващ":

    А ти живял ли си поне за малко в Англия? Дали Роджър Уотърс е все още на същото мнение!?
    Англия е супер богата държава, заради бившите и колонии и заради развитата си икономика с развита социална политика и въпреки всичко имаше протести и негативни настроения срещу малцинствата!
    Да не говорим, че в Англия законите се спазват, а институциите работят!
    Дори и на свръх-богатите англичани им писна, а какво остава за свръх-бедната и корумпирана територия, България?
    Не бъркай капитализма с посттоталитарния мутро-комунизъм! :)
  • 92 ей си ди си

    0 0 Отговор
    Истината е, че в България има поне 2 милиона цигани, които живеят на ръба и разчитат на социалните си помощи и на престъпния си начин на живот. Ако държавата въведе ред и премахне тези допълнителни доходи циганите ще се вдигнат на бунт, защото няма да имат никакъв избор! За това полит-тарикатите няма да ги барнат, а ще продължат да ги хрантутят и да ги закрилят. ФАКТ!
    Ще потулят нещата, докато се поуспокои малко положението. Без икономика няма преобщаване!
    Даже ще става още по лошо, вече много българи живеят на ръба, като циганите и ще стават все повече.
    Просто не се ли отворят работни места, не заработи ли икономиката, не заработи ли съда и другите институции, не се ли премахнат олигарсите и другите дерибеи, които спират умишлено инвестициите, няма да се промени нищо, даже напротив, проблемите ще се задълбочават, докато излезнат нещата извън контрол.
    Тенденцията е циганите да станат повече от българите, след 10-15 години, тогава ще видите кой е малцинство или мнозинство.
    Всички правителства крадоха и ще продължават да крадат, само в това има приемственост, ЗАЩО ЛИ?
    Зад всички правителства стои една и съща върхушка, едни и същи хора, за това гарван гарвана око не вади!
    България си отива, както си отиват и българите, кой в чужбина, кой под земята, това е положението.
  • 93 обичам ви

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Скраб":

    така ми харесва много добре пейййййй сърце.между другото това което каза че жените ви не смеят да раждат,май по точната дума е че ти не можеш да лашкаш говориш в множественно число което е обидно за за българският народ.и българките раждат имам приятелски семейства от български произход които имат по 4 деца и това ме радва защо неискаш да приемеш истината такава каквато е приятелю сладък само циганите ли вземат детски и помощи ако въобще вече се дава нещо от този род.Младеж вземи и приеми нещата каквито са не бери нерви и яд това само ще ти скъси живота.радвай се на живота положи усилие както висчи ние полагаме създай семейство деца и се радвай както казах няма равен старт има равен финал
  • 94 гост

    0 0 Отговор
    не е луд тоя дето яде зелника ...
  • 95 Скраб

    0 0 Отговор
    Да само циганките взимат пари за самотни майки,Всички циганки са самотни майки с по 15 деца и взимат повече пари от колкото ние работещите!Отидете в клоновете на пощите и вижте какви опашки от м...сти се извиват в очакване на помощите!Това не бива да продължава!Докога , ще ги издържаме?А те продължават да крадат и да не работят.Накрая, ще ни писне и , ще стане страшно!
  • 96 Иво

    0 0 Отговор
    Няма да е зле да въведат някакви ограничения в раждаемоста им.Промерно да плащат само до второ дете или нещо подобно, иначе както вървим след 20-30 години , ще станат колкото нас.
  • 97 До улфе разсъждаващ

    0 0 Отговор
    Разбира се ,че в България капитализмът е див, изчанчен в полза на олигарсите и властимащите и не считам за жерства на системата циганите които не желаят да учат, да работят, а искат да живеят наготово, така властимащите са ги НАУЧИЛИ. ЖЕРТВА НА СИСТЕМАТА СА КАТО МЕН , КОЙТО СЪМ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ И ПОЛУЧАВАМ В БАН МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА КАТО НАШИТЕ ЧИСТАЧКИ С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ, ЖЕРТВА НА СИСТЕМАТА СА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ИМАТ 40 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ, и ГЛАДУВАТ С ПО 120-130 ЛВ ПЕНСИИ!
  • 98 многодетна българка

    0 0 Отговор
    Абсурд да се дават ДЕТСКИ НАДБАВКИ на непълнолетни циганки, а и отгоре на това и самотни майки, това т р я б в а д а с п р е!!!!!!!
  • 99 Прагматик

    0 0 Отговор
    Г-н Харизанов, категориите "мразя-обичам" изразяват отношение, което предполага личен контакт. Всеки от нас е контактувал, да речем, с 5-6 до 10 циганина. На такава база, заявление от типа "мразя циганите" би било некоректно, защото ще се отнася до всичките 1 200 000 циганина, които населяват България.
    Моето лично мнение (което, опазил ме Бог, не насаждам никому) е, че циганите са паразити, зараза, която прояжда държавата ни (наред с корумпираната съдебна система и политиците ни-национални предатели, но това е една друга тема...) и следва да ги възприемаме и да се отнасяме към тях като към такива.
    Едва ли има някой, който да мрази (като емоция) плъховете, хлебарките или бацила на едрата шарка - не, ние просто се борим с тях.
  • 100 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "обичам ви ":

    Те, м..те, не че много секс правят, както се хвали един по..рко, ами не си слагат гумички на онази гага. В резултат - чичото преспал с племенницата и хоп - чаве, опънал и на брат си жената - чаве, синът минал леля си - чаве. В общи линии, пет пъти преспал с жена и пет м.ла отварят очи и цапат белия свят с кафявата си визия!

    Че то всеки може да го бодне пет пъти на някоя съгласна да забременее, ама малко се съгласяват, щото трябва децата и да се гледат, и издържат.

    За българите децата са отговорност и голям разход. За ц.ните са средство за извличане на печалби - пет м.ла = 1000 лева месечно.

    Отделно, с тези "прочувствени" обръщения на някои псевдописачи нямам представа къде отиваме! Кой те кара да мразиш когото и да е, бе?! Кой скача срещу останалите заради омраза?! Нали м...те тръгват да се бият заради забележка, че пречат?! Нищо работа ли е?! Българинът ли ги мрази?! Дето им плаща издръжка и лечение от джоба си, а не получава нищичко! Нищо!

    Колко м.ла познаваш отблизо?! Вероятно нито един! Живееш си горе в светлото, правиш се на общественик и въобще нямаш представа защо хората долу се избиват на местно ниво. Мнозина са пропищели от произвола, кражбите и убийствата, за които е ясно откъде произлизат в голямата си част, но държавата извива ръцете на българина и не му позволява да се погрижи за честта и достойнството си.

    Нали м..те няма да скачат с мотики и брадви, ако един път полицията остави пострадалите българи да влязат и "почистят" м.лското гето? Така че скачат много, дървят се, именно защото знаят, че после ще ги защитят! То к'во мислиш, че трябва да стане, журналисте, не е ли логично, ако престъпника се измъква ненаказан заради държавата и полицията, то квартала да вземе нещата в свои ръце?!

    Каква омраза те гони?!
  • 101 Методи

    0 0 Отговор
    А трябва ли въобще да скачат?
    Значи единият непрекъснато скача и се прави на мъж, другият непрекъснато отстъпва, защото държавата го мачка и съответно, контрол над гадините няма! То и аз мога да се правя на мъж, щом никой не ми пречи и полицията ме охранява всеки път, щом българското население въстане срещу крадците, б....ците и л...та.
  • 102 big cho

    0 0 Отговор
    Към редактора:
    -нека ти дойдат тогава м....ли за зетьове,като ги обичаш.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.