Last news in Fakti

2 Януари, 2016 09:00 16 904 4

Канибали има и това е факт

  • цитати-
  • 2016-
  • канибали
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Подбрани цитати от рубриката на Факти.бгЛовци на бисери

Малко или много изминалата 2015 година мина под знака на бежанците. Някои заговориха за ново „преселение на народите”, други за „нашествие”. В България интерпретациите варираха от съчувствие до омраза, но безспорно „най-ударно” се изказа депутатката от партия "Атака" Магдалена Ташева, която коментира на 15 септември темата с думите: „Канибали има и това е факт!”.

„Не разбирам защо ви тревожат бежанците. В София за последните 25 години заживяха над 1 милион бежанци от селата и нищо страшно не е станало." Така пък писателят Иво Сиромахов иронизира ситуацията.

Нямаше как и премиерът да не вземе отношение по въпроса, защо бежанците ни заобикалят. „Те не искат да остават в България, защото в България трябва да работят, а има работни места непривлекателни - за овчари, за кравари, за шофьори...”

Един от колоритните цитати на 2015 безспорно е на проф. Юлиян Вучков. Той не пропусна да коментира новият паметник на цар Самуил, който разбуни духовете в средата на годината: „Видях го паметника на цар Самуил. Прилича на ядрен вампир."

През цялата година се говори доста за съдебна реформа. Нищо, че накрая май нищо не стана от нея. Но ето пък няколко прозрения по темата:

Михаил Миков: „Един проект трябва да е предмет на цялостно обсъждане, а не пазар. Твоите 20 гласа за какво ще дадеш и се драска в тефтерчето. Минаваш през другия кабинет – а твоите 15? Накрая се получава прасе с крака на пиле.”

Доскорошният министър на правосъдието Христо Иванов: „Когато тръгнете да правите баница, си броите яйцата, а ние очакваме, когато тръгнем да променяме Конституция, да не броим гласовете”.

Главният прокурор Сотир Цацаров: „Популистичните промени не ни интересуват. Те от само себе си ще оттекат в канала”.

Относно здравната реформа ще се позовем само на думите на министър Петър Москов, който каза през май: „Пациентът трябва да престане да бъде футболна топка между различни неговорещи си институции”. Ще визим дали ще се получи...

Друго добро попадение на годината беше на Татяна Дончева, която язвително коментира публичното поведение на бившия служебен премиер Георги Близнашки: „Той се обича толкова, че чак се ревнува.”

Интересно беша съдбата на доскорошния лидер на ДПС Лютви Местан. Докато в началото на октомври обясняваше по повод банкера-беглец Цветан Василев: „Крайно време е това лице да говори не само пред медиите, а пред българските следствени органи, в последствие - и пред българския съд”, в край на годината той беше низвергнат от всички постове. А почетният председател на движението Ахмед Доган заяви: „Такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправи срещу националните интереси на България”.

Руският президент Владимир Путин през годината постепенно оправи настроението си. По повод терористичните нападения, той коментира: „Бог може и да изпраща терористите, но мой дълг е да му ги върна обратно”. А на годишната си пресконференция разказа виц: „Срещат се двама приятели. Единият пита другия: „Как си?“ Другият му отговаря: Знаеш, като на пешеходна пътека – черно-бяла. Сега как е?, пита първият. Сега е черна, отговаря му вторият. Двамата приятели се срещат след половин година. „Как е положението?“ , пита първият. Черна, отговаря му другият. Но нали преди половин година беше същото... учудва се първият. Не, оказва се сега, че тогава съм бил на бялата лента... отговаря му приятелят.”

Министърът на културата Вежди Рашидов също се отчете с виц от парламентарната трибуна: „Питали един, защо целува ръцете на жени. Той казал - все от някъде трябва да се почне.”

Съветът на сексоложката Наталия Кобилкина във Фейсбук: „Аз вярвам, че ако всеки мъж се буди с хубава свирка, в този свят би имало много по-малко агресия, войни и проблеми,” срещна силно одобрение сред част от потребителите на социалната мрежа.

Премиерът Борисов, въпреки че през този мандат е по-предпазлив в говоренето, се отчете с доста бисери. Ето още три от тях:

В интервю: „Аз до 30 години съм живял така – ставал съм в 5.20 часа да хващам рейса... Ходех до почивните станции да взимам помия за прасета. Мога да покажа как се копае, как се гърли. Майка ми казваше, че бях картофено момченце, защото ядях пържени картофи с кисело мляко.”

При откриването на последния участък на магистрала „Марица“ към малко момиче, дъщеря на един от строителите: „Когато пораснеш и отидеш да пиеш кафе в Истанбул, да знаеш кой е направил тази магистрала”.

Към репортерките в кулоарите на парламента: „Ами кажете, к'во ходите като патици след мен...”

Това са само малка част от бисерите, които ловихме за вас през изминалата година. Обещаваме през новата 2016 г. да продължим да ги споделяме на страниците на Факти.бг.

Изкушавам се да завърша този кратък обзор с думите на кандидатката за кмет на София Мария Календерска: „Ще дойде ден – един тъжен ден, в който ще си кажете: Трябваше да се застрелям! Жената на Бареков беше права!”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    7 0 Отговор
    „Не разбирам защо ви тревожат бежанците. В София за последните 25 години заживяха над 1 милион бежанци от селата и нищо страшно не е станало." Така пък писателят Иво Сиромахов иронизира ситуацията.

    Достатъчно е да се прочете тази глупост и става ясно как хора придошли в София нямат представа от проблемите на София и се изказват. А бежанците са 1000 пъти по-голям проблем от придошлите в София. Едните придошли са все пак са българи, с които бежанците нямат нищо общо. То не е само да мислиш някой как ще може да го експлоатираш и щом има теоретично работно място за него, значи проблемът е решен. Те идват с мисия, те си имат своя интерес, който коренно се различава от нашия интерес, традиции и ценности. От изкаванията на такива писатели и политици сега Европа вече не може да се изчисти от маймуни.
  • 2 шофьорът

    0 0 Отговор
    Къде са тези канибали да изпратя тъщата на екскурзия? Хайде малко по-весело!
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    На този свят само едно нещо не може,а бежанците могат да бъдат прибрани и отпротени всеки от където е дошъл,вярно малко трудно ,но не и невъзможно,стига държавата да е на мястото си и да не слуша разни евро чиновници какво щели да кажат,пък ако много знаят им ги закарваме те да се оправят както знаят.Всеки да си командва в държавата ,а много ако знаят ще им изпратим и циганите ,нали много лесно ги интегрират.Писна ми от знаещи чиновници дето едно яйце не могат сами да си обелят.
  • 4 баба вуна

    0 0 Отговор
    -Е по-голяма канибалка от тази няма тя тътри не тяло а туловище като плюска по-50 кебабчета и депутатски кюфтенца по-15стинки за брой на ден....Представете си какво плюскане настава опссс дай яка кльопачка а се направила на дърти години и блондинка а на бас че има мустаци?