15 Април, 2016 23:15 4 025 10

Военните игри на Москва

  • су-24-
  • военните-
  • игри-
  • москва

Путин съобщава на Обама и на НАТО, че Русия вече не се задоволява със статута на „регионална сила“

Военните игри на Москва - 1
Снимка: БТА/АП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не за първи път след Кубинската криза руските и американските военни самолети и кораби се доближават толкова близо един до друг както сега в Балтийско море, пише авторитетният в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. В миналото и американските пилоти показваха на руснаците колко бързо и ниско могат да летят.

Военните игри на Москва

Но зад военните игри на Москва не се крие само военен мачизъм, но и политическа сметка, коментира Бертолд Колер, издател на в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ (на снимката). С патрулирането на бомбардировачи над Атлантика, както и с операцията в Сирия, Путин съобщава на Обама и на НАТО, че Русия вече не се задоволява със статута на „регионална сила“. Руските финтове в Балтийско море казват на американците: Това е нашето езеро. Тези предадени в дозвукова скорост сигнали не са съвсем безопасни.

Даже и в това има скрито послание, а именно – Путин взема предвид опасността от сблъсък, за да демонстрира своята власт и амбиции. В отговор НАТО трябва да прояви благоразумие. Но по никакъв начин Путин не трябва да остава с впечатление, че неговото дрънкане на оръжие заставя Запада да скърца със зъби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 монс

    2 2 Отговор
    Американците се бутат в Балтика, обаче заглавието: "Военните игри на Москва" и на всичкото отгоре се започва с изречение за Кубинската криза?! Сега остава да напишете, че американците носят атомни бомби и Деси, Дошо(Стоян) и катърите ще си изгубят очарованието. Всеки мислещ човек с интелект над Тиквата и Съсела ще се обиди на скалъпената провокация за лов на коментари! Петък вечер си позволявам да заседна на чашка и да кажа "наздраве" за високото мнение на управляващите към електората... Добре, че съм в чужбина!
  • 2 onq s konq

    3 2 Отговор
    Добре написана статийка на немския вестник,но...нищо ново!Ясно че Путин и подопечната му Русия искат да бъдат отново "нещо важно" на световната сцена,ясно че на пияни глави руските управници си спомнят славните времена когато имаше "велик СССР",но ...вече няма и няма и да има.НИКОГА!А че Западът трябва да прояви благоразумие в подходът си към руснаците -две мнения няма и причината е очевидна -БЕДНИЯ Е ПО-БЕЗРАЗСЪДЕН И СКЛОНЕН ДА РИСКУВА ОТ БОГАТИЯ,ЗАЩОТО НЯМА КАКВО ДА ГУБИ!Затова и стратегията спрямо Русия е единствено вярна е ефективна-НИКАКВИ ВОЕННИ ПРОВОКАЦИИ "НА ДРЕБНО",СТРУПВАНЕ НА ВНУШИТЕЛНА ВОЕННА МОШ ПО ГРАНИЦАТА С РУСИЯ ЗА ОХЛАЖДАНЕ НА ЗАВОЕВАТЕЛНИТЕ ИМ НАМЕРЕНИЯ И...ЕМБАРГОВО ОМАЛОМОЩАВАНЕ ДО СПОНТАННО ВЪЗНИКВАНЕ НА ВСЕНАРОДНИ ГЛАДНИ РЕВОЛЮЦИИ,ПОМИТАЩИ ПУТИНОВИЯ РЕЖИМ ОТВЪТРЕ.

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Брабус

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ей, катъра впрегнат като говедарски трол!
    Ходи в сащ да се накичиш с американски ценности, хомосексуализъм, наркомания, гмо, инцест и други подобни "морални" нещица!
    А трите букви на щайгата ти бяха велики, ама не моА се сета кога,
    май като не харчеха масло!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 goni

    3 2 Отговор
    Мдаа! Интересна статия! И то не от кой и да е, а от издателя на много авторитетен вестник! Малко прекалява с изказването си че руснаците се опитват да заявят че Балтика е тяхно езеро, но иначе с останалото съм почти съгласен!:) Щатският боен кораб, макар и в международни води е бил твърде близо до Русия, а напоследък руснаците взеха да не разбират от майтап и реагират сериозно!:) Вярно че "скърцането на зъби" не помага особено, но в случая не Европа и САЩ са поставени на тясно, а по-скоро Русия! Няма никакъв смисъл да се демонстрира военната мощ на НАТО толкова близо до тях! Не случайно руснаците смятат че всички са им врагове!:) Като пиша руснаците нямам предвид Путин, а всички народи от който се състой Русия! Никак не са малко и не е необходимо да бъдат унизявани!
  • 6 РУСКАТА МЕЧКА ЗАСТРАШАВА РИБНИТЕ ПОПУЛАЦ

    2 2 Отговор
    НЕ БЕЕЕ ТЕ ТИЯ МАРОКАНЦИ СА ТАМ ЩОТ СА ЗА ЛОВ НА БАЛТИЙСКИ ШАРАНИ ДЕТ В АТЛАНТИКА ГИ НЯМА ????!!;;
  • 7 тошибиян

    2 2 Отговор
    както съм казвал и преди СССР трябва да унищожи целия запад на4ело със сащ англия израйл и ватикана и Швейцария под унищожение имам напредвид цялото население там като ген и раса и това е една от генералните грешки на свети Сталин 4е не го направи още по негово време...сега Путин да изпрати крайцера МОсква на 100 км от калифорния и още цяла армада от подводници и кораби а също и да обсади цялото крайбрежие на сащ под предлога 4е се води у4ение и да запо4не да пе4ата долари с лика на свети Сталин пак под предлог у4ение

    Коментиран от #9

  • 8 тошибиян

    2 2 Отговор
    АКО БЯХ АЗ НА МЯСТО НА ХРУС4ОВ НЯМАШЕ ДА ОТСЪПЯ ПО ВРЕМЕ НА РАКЕТИТЕ В КУБА ЩЕШЕ ДА СТАНЕ МАРМАЛАД НО НЯМАШЕ ДА ОТСТЪПЯ ЩЯХ ДА СЕ ДЪРЖА СТРАШНО НАДМЕННО И БЕЗСКРУПОЛНО И ДА ЕЛИМИНИРАМ КЕНЕДИ И САШ
  • 9 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "тошибиян":

    путин отдавна е изпратил подводници до калифорния,а за корабите няма пари да ги прати и после да ги върне :))!!интерасува ме ако бе на мястото на путин щеше ли да бомбандираш къщата дето живеят родителите или децата ти?
  • 10 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    конски, по добре недей да мислиш. Нали ти казах да се ограничиш само до преживяне на плява и цъкане на + и - дай малко плява и на стоен