Last news in Fakti

14 Април, 2016 12:42 3 472 30

Американският есминец – на 70 километра от руската база

  • русия-
  • сащ-
  • есминец-
  • су-24-
  • самолети-
  • балтийско море-
  • база

Кремъл обяви, че не разбира реакцията на американските власти

Американският есминец – на 70 километра от руската база - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският есминец, над който прелетяха руски бомбардировачи Су-24, е плавал на 70 километра от руската военноморска база в Балтийско море. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на говорителя на министерството на отбраната Игор Конашенков.

„Екипажите на руските самолети Су-24 направиха тренировъчни полети над неутрални води в Балтийско море. Маршрутът им пресече зона, в която плаваше американският разрушител „Доналд Кук“, заяви Конашенков.

Според руското министерство самолетите не са нарушили международните правила и след като са забелязали есминеца са променили курса си, спазвайки мерките за безопасност.

Кремъл обяви, че не разбира реакцията на американските власти, които обявиха маневрите като „непрофесионални“.

Вчера Си Ен Ен и „Ройтерс“ съобщиха – позовавайки се на Пентагона – че руски бомбардировачи са прелетели опасно близо до американския есминец „Доналд Кук“.

Маневрите са били последвани от няколко подобни на многоцелеви хеликоптер Ка-27, който е направил снимки на кораба отблизо.

Руските самолети са били невъоръжени. Пилотите им не са отговорили на опитите на американските военни да се свържат с тях.

Официален представител на Пентагона определи действията като „най-агресивните от доста време насам“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    2 2 Отговор
    После руснаците били виновни.
    Като дърпаш кучето за опашката,трябва да очакваш и да те ухапе.
  • 2 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    ПУТИН СИ ЗНАЕ РАБОТАТА
  • 3 Монго

    1 4 Отговор
    Не 70км. а 70мили,което е около 110км.
  • 4 onq s konq

    2 9 Отговор
    От клипчето ясно се вижда как лудите руснаци се опитват да впечатлят СИЛА НОМ 1 В СВЕТА и как янките ги наблюдават и коментират с интерес,но...с пръст на спусъка.А руските тролове след като каталясат да бръщолевят за памперси и фекалии от страна на американците не е зле да вдянат,че ЗА БРОЕНИ СЕКУНДИ въпросният есминец е в състояние да изчисти небето около и над себеси само с няколко ракети,при това БЕЗ ПРОБЛЕМ ДА НЕУТРАЛИЗИРА ЧУЖДИТЕ,изстреляни предсмъртно по него от летящите наоколо "твари"!

    Коментиран от #8, #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 onq s konq

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "мммда":

    Хаха!Е как да приема думите ти на сериозно след безподобния ти коментар?Честно казано ако ОРДАТА ВИ не ме смеехте така интензивно,НЯМАШЕ ДА СЪМ ТУК:)
  • 7 понито

    7 2 Отговор
    АЛОУУУУ КОН поне 1 руска подводница е имало под това ус корабче държано на прицел

    Коментиран от #9

  • 8 киро

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    ..................... и после ще се превърне в .............. подводница !
  • 9 onq s konq

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "понито":

    Аре последно и ви оставям-Естествено че е имало отдолу и руска подводница,но пропускаш че на "едно витло разстояние" от нея е имало и американска,която пък я е държала на прицел:)
  • 10 gost

    3 2 Отговор
    къде се врът хамериканскиге военни кораби на майка си в п`тката на 120 км от руска земя (Калининград). това не е ли обявяване на война, напълно непрофесионално и неадекватно. представяте ли си руски военни кораби да се паркират по хамериканското крайбрежие, край Флорида или Ню Джърси - ха-ха-ха.

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "gost":

    ima ruski podvodnici do amerikanskoto kraibrezhie dosta otdavna ,dori imat mesta deto davat vahta ot godini!
  • 12 Mmm

    4 2 Отговор
    Хахаха жалко, че клипчетата не предават и миризма :) Посредният път , когато стана нещо подобна, 27 американски войници подадоха отставки от армията на САЩ , защото изпаднали в нервна криза :). Както е казал мъдреца : Ако те е страх от мечки, не ходи в гората. Чудя се , колко ли ще подадат молби за напускане този път...
  • 13 Mmm

    4 0 Отговор
    ами те така са и наредени: руска, американска, руска , американска и т.н. :)
  • 14 Авера

    4 2 Отговор
    Ще ги неутрализира само в един случай, ако има ток и ако не са му спрели всички радиолокационни системи едновременно, както се случи в Черно море, ако разбира се помниш. След изключването на цялата радиолокация и компютри руския братски самолет направи 17 захода и унищожи американския разрушител условно 17 пъти. Напомням, защото може да си забравил, че имаше много наакани панталонки и после екипажа на есминеца слезе от Румъния вкупом. На тяхно място дойде друго свежо пушечно месо ......''made in USA''
  • 15 Авера

    4 2 Отговор
    Коментара ми по долу е към №4......... и към всички хамерикански смешковци !
  • 16 Гост

    4 2 Отговор
    Подходили са както винаги американчетата самоуверено и професионално, и изведнъж руснаците абсолютно непрофесионално са прелетели опасно близо, което май пак е предизвикало масово на..ране на борда
  • 17 БУМ БАМ

    3 2 Отговор
    НАПРАУ МОИТЕ НЕРВИ НЕ ИЗДЪРЖАТ .КО ПРАЯТ ТАМ ТИЯ .МАЙ НЯМА НИКОЙ В ОБЛИЯ ПРИДАТЪК НА РАМЕНЦАТА НА ТИЯ АТЛАНТИЦИ
  • 18 кроко

    3 2 Отговор
    Е, какво се жалват американците - именно "Доналд Кук" има опит с прелитащите руските самолети! Да свикват!
  • 19 кютека наближава

    2 2 Отговор
    Това беше 2-рия път ''Стомничка за вода " на този кораб.
    Третия път наближава както виждам !
    Ще има сблъсък с реалноста и моментално отрезвяване на някой самозабравили се елементи :)
  • 20 tost

    4 2 Отговор
    Aмериканците си врът носа навсякъде и се държат така сякъш света е тяхна собственост,и шепа продажници тръгнали да ги защитават :( ,но какво да се прави „Във всяко стадо се намира по някоя мърша“
  • 21 Авера

    3 2 Отговор
    Американския документален филм за истината относно условното унищожаване на ''Доналд Кук" - 12 пъти в Черно море - препоръчвам да се гледа :)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZuL6zF2c2BQ
  • 22 Oven

    3 2 Отговор
    Империята на злото САЩ няма ли да си седнат на на.раните задници във прехвалената Америка с външен дълг от трилиони долари ами тръгнали по целия свят да се правят на рамбовци.Гнездото на злото САЩ барабар с престъпната организация НАТО трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството не забравяйте кой пръв използва атомни бомби и убива стотици хиляди мирни жители в това число и невини деца в японските градове Хирошима и Нагасаки,продължават да водят воини и създават хаос навсякъде-Корея,Камбоджа,Виетнам,Афганистан,Иран,Египет,Либия,Ирак,Югославия,Украйна Сирия...и др.само когато дявола от пъкала САЩ и престъпната организация НАТО бъдат премахнати тогава ще има мир на земята.
  • 23 Kcaniba

    3 2 Отговор
    ФАЩ каква работа имат в Балтийско море!!??
    Да пълнят памперси и да подават рапорти!!!
    Непрофесионалмо пак ги по.ират!!!!)))
  • 24 реформатор на деформаторите

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Есминеца и населяващите го не може да "изчистят" , а може да "замърсят" морето ... но с продукта от ританките си , взет непосредствено след захода на руския самолет! А как ще направи каквото и да е есминеца, като изключват радарите му и той става беззащитен като .... кончо пред празни ясли
  • 25 Киро

    2 3 Отговор
    Само за инфо на другарите ушанкаджии - Литва, Латвия и Естония са членки на НАТО.
    И кораби на НАТО могат да си влизат в териториални води на тия държави без да се интересуват от мнението на някой пияница, нито пък да му се обясняват!

    А Калининградския анклав е поредната територия ОТКРАДНАТА от Русия!


    Ако знаете изобщо къде се намира Калининград...
  • 26 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    тролска работа радват се на нещо ама не знаят на кво :))!руските самолети прилетели в опасна близост с американски кораб без никакви причини за това вдъхват огромни положителни емоции на троловете фенове на путин!
    американците така са се осрали ,че увеличават непрекъснато присъствието си в европа.миризмите са май от руските ушанки в региона и символ на този страх са тези комплексарски изцепки,както и неадекватните обянсения по въпроса.правили учение и в цялото море се натъкнали 11 пъти на американския кораб без да искат:)))!жалка работа!

    Коментиран от #28

  • 27 Oven

    3 2 Отговор
    НАТО е най голямата престъпна организация създадена от злото от пъкела САЩ която се крие зад него за да прави каквото на нея и изнася.
  • 28 Авера

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Как един стар СУ-24 превърна " Доналд Кук " - страшния разрушител с ракети Томахоук на борда - в жалка плаваща гемия и защо американския екипаж подаде вкупом оставка след инцидента
    Филмче за американските привърженици :
    https://www.youtube.com/watch?v=ZuL6zF2c2BQ
  • 29 Авера

    2 2 Отговор
    При евентуален конфликт Хамериканците ще бъдат учудени колко бързо и безпроблемно ще бъдат унищожени.
    Ще бъдат приключени за рекордно време, а после да започват анализите !
  • 30 гост

    0 0 Отговор
    Убягва ви цялата картинка. Пънете се всички кой е по-по-най. Кой, за колко време, кого би унищожил? Кое оръжие е по-добро и т.н.
    Разсъждавате прекалено повърхностно, прекалено частично.

    Дори, след натискане не бутона, да има някакво превъзходство за някакъв период, на дадена територия....в края на всичко победител няма да има, а оцелелите ще съжаляват, че са останали живи...това е.

    Няма САЩ, няма Русия, няма НАТО, няма никой....само физическо оцеляване ден за ден.