Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 17:50 2 099 2

Алексей Петров: Взривяването на колата на Диков е терористичен акт

  • кърджали-
  • алексей петров-
  • взрив-
  • колата на сашо диков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смятам, че това криминално деяние категорично може да се квалифицира като терористичен  акт с политически мотивирано насилие. Времето ще покаже какъв ще бъде последващият ефект. Смятам, че в тази предизборна ситуация случилото се засилва аргументите това да се определи като терористичен акт. Това каза Алексей Петров на пресконференция в Кърджали във връзка с взривяването колата на журналиста Сашо Диков, съобщи "Нов живот".
Петров е уверен, че ако някой иска да сплаши Сашо Диков, няма да успее.
Целта на един терористичен акт е да предизвика страх в обществото, защото той никога не е насочен само към една жертва, както в случая със Сашо Диков. Така се сплашва обществото по принцип, но винаги има една следваща цел, която е в основата на замисъла  - трябва да се промени поведението на обекта, подчерта Петров.
Той заяви, че ако в по-късен стадий се установи промяна в поведението на Сашо Диков, това ще означава, че актът е постигнал целта си.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    АЛЕКСЕЙ,в един предизборен клип се афишира "срам от това,срам от
    онова....."А НЕ ГИ Е СРАМ,ЧЕ ОТКРАДНАХА ПАРИТЕ НА ХОРАТА",дано
    усетят някои за какво намеквам.САШО ДИКОВ е прекрасен журналист
    Поклон пред него, за смелоста му.САШО,НИЕ сме с теб.
  • 2 DANI0300

    0 0 Отговор
    BAREKOV MU GO KAZA-ISKUPITELNA JERTVA NA SVOITE I NTERESI......KOGATO SI STISNA RAKATA NA TRAKTORA NE ZNAE6E LI 4E 6TE STANE TAKA????I KVO SAMO MI DAVA DAMBOVCITE OT KREMIKOVCI???TOVA E 100% PLATEN REPORTAJ....SA6E GLEDAI SI FUTBOLA...