Last news in Fakti

2 Декември, 2016 07:10 2 741 3

Готви ли Великобритания Брекзит за източноевропейци?

  • великобритания-
  • източна европа-
  • имигранти-
  • българи-
  • брекзит

Кой ще върши "мръсната" работа на британците?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Готви ли Великобритания Брекзит за източноевропейци?

Мине, не мине време и британците започват да пищят против българските и румънски имигранти. Новият вой бе нададен покрай излязлата статистика, според която броят на „новодошлите“ е рекордно висок.

Румънците заемат челното място с над 54 000 души за периода юни 2015 г. - юни 2016 г. (до „Брекзит“), но по заглавията на британските медии, паралелно с името на северната ни съседка се спряга и нашето. Така, по навик отново излиза, че България е един от най-големите проблеми на Обединеното кралство, а българите са взели на абордаж икономиката на Албиона. Дето се вика политиката „Брекзит“ започва да се оправдава с ордите от Източна Европа. Ами България е 7 милиона души. И всичките да тръгнат наведнъж, едва ли биха застрашили социалния статус на най-много три средностатистически европейски града. Та и това е статистика.

Да не говорим, че пак по навик британската статистика и политика гузно мълчат за източноевропейската „нискоквалифицирана“ работна ръка, която крепи британската икономика. Темата е неудобна. Така и не се намери представител на политическата класа във Великобритания, който да пренебрегне националната си гордост и да признае, че няма да се намери потомствен британец, който да върши „мръсната“ работа на „прииждащите“ източноевропейци.

Готви ли Великобритания Брекзит за източноевропейци?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    13 1 Отговор
    Някои потомци на тези със синята кръв не знае какво говори или говори глупости целенасочено.
    Ако се дръпнат ръмънските и българските емигратни им остават индиции, пакистанци, авганистанци и прочее нискоквалифизирана, образована и мързелива сган.
  • 2 Благой

    12 0 Отговор
    Да си вземат Пакистанци, Афганистанци и Индийци. Така ще освежат гените на кръвосмешение през вековете.
  • 3 гостЪ

    11 0 Отговор
    то и без тва половината им новородени са със адски британското име Мохамед