Last news in Fakti

18 Ноември, 2011 13:34 8 543 46

Вълна от напускащи удря бюджета на МВР

  • мвр-
  • напускане-
  • пенсиониране-
  • синдикати-
  • полиция

Не е изключено да се стигне до полицейски протести

Вълна от напускащи удря бюджета на МВР - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Несигурността в полицията води до масово напускане на служители на МВР, изпълнили условията за предсрочно пенсиониране. Резултатът – системата остава без достатъчно кадри, а останалите  се натоварват до степен да не могат да изпълняват спокойно служебните си задължения, алармира пред Факти.бг Иван Павлов, председател на Синдиката на служителите в МВР.

На ден молби да си тръгнат депозират няколкостотин служили от системата.

По-големият проблем е, че това ще нанесе сериозен удар върху разходите на силовото ведомство за догодина, коментира синдикалистът. Причината е, че сумите за обезщетения няма да могат да бъдат обезпечени: „Те ще трябва да се платят от бюджета за догодина, който още не е приет. Не се е имало предвид такова главоломно напускане“.

Така ще се стигне до орязване на пари за други разходи на МВР, като материално-техническо снабдяване, капиталови разходи и текуща издръжка, прогнозира Иван Павлов.

Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов предупреди, че  намаление на бюджета на МВР може да доведе до закриване на районни полицейски управления. Има призиви от партии за орязване на парите на вътрешното министерство за догодина.

„Ако продължи хаосът по отношение на социалните придобивки на служителите на МВР“, категоричен бе Павлов.

Полицейските синдикати ще продължат защитата на социалните права на служителите между двете четения на Бюджет 2012.

„Всички синдикати седнаха на масата и имат единна позиция, която в общи линии е в несъгласието. Към нашите организации се присъединяват и синдикатите на служителите от затворите, охрана на съдебната власт, също „Легия Раковски“ и армията“, заяви Павлов. 

„Аз лично не желая да се стига до конфронтация между полицейските служители и ръководството на МВР. Имаме еднакви цели“, заяви Павлов, който не е доволен от това, че всеки поет ангажимент към родната полиция е предпоследен.

„В медиите се тиражират всевъзможни неща – орязване на обезщетенията, осигурителен стаж, премахване на категориите и още, и още. Това не е управленски подход, така се създава хаос“, коментира синдикалистът.

„Притеснява ни всичко, което е свързано с орязване на социални придобивки и промяната на условията на труд на служителите. Няма опасност от протести, ако това не се прави“, категоричен е Павлов.

„Когато имате полицията, която е ниско заплатена, зле облечена, зле обута и без гориво за автомобилите, каква сигурност очаквате да получите? Продуктът ще е адекватен на това, което сте платили за него. Сигурността е специфичен продукт и струва скъпо по цял свят“, коментира още той. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дянко

    3 0 Отговор
    Нали е демокрация нека протестират.
  • 2 възмутен

    2 2 Отговор
    Според господина колко трябва да стане бюджета им.Толкова ли е трудно да съпоставят напр.Германия на човек от населението колко полицаи се падат и тука да ги направят толкова.Освен големия им бюджет министерството не им внася осигуровки, а държавата после превежда недостига в НОИ и се твърди, че има дефицит.Ами ще има като не внасят осигуровки на държавните служители.И кви са тия пенсии с 25г.стаж ,а обикновенния служител с 40г. Май станахме много нагли.Затова младите ще напускат страната щото не желаят на същите тези да плащат до живот!!!
  • 3 123

    0 1 Отговор
    Грабителите по пътища и паланки да се намалят! Хората са измислили камери.Лошо само е че ще се увеличи престъпността, защото ще почнат да грабят без пагони, но пък държавата няма да им плаща за това.
  • 4 ppb

    1 1 Отговор
    До възмутен: Като искаш да се пенсионираш след 25 години стаж, защо не стана полицай или военен? Защото е много лесно да си "обикновен служител" и да не рискуваш живота и здравето си, да не носиш отговорност за нищо (включително и за оная си работа, защото имаш началник, който е натоварен с тази задача), да си знаеш празниците и почивните дни, всяка вечер да си при семейството си, никой да не може да те накара да работиш в извънработно време и т.н. Освен това, броя на служителите в МВР и МО вече е толкова малък, че е без значение... А "решенията" на управляващите са съвсем различно нещо - точно заради тях напускат младите, а не заради осигуровките на държавните служители. А случайно да си се замислял колко държави в света нямат полиция и/или армия? А тези около нас? Дори Люксембург има армия. Големи разбирачи сте, когато се отнася за някой друг!

    Коментиран от #15

  • 5 uuuuuuuuu

    1 1 Отговор
    Направо да ги закрият. На кого са нужни?
  • 6 uuuuuuuuu

    0 2 Отговор
    Не се наядаха само мрънкат.Вечно не им харесва. Не им стигали заплатите.Купували си листи.Нямали тонер.Вижте ги по курортите навсякъде са гратис.Милите какви отпуски имат.
  • 7 uuuuuuuuu

    1 1 Отговор
    Истината е,че ги търсят за всевъзможни тъпотии. Много от тях са подложени на голям стрес и са на хапове за сърце. Всички мразят катаджии, но освен тях има и съвестни служители на реда.
  • 8 Мнго чиновници

    4 0 Отговор
    Девоенизирайте всички , които лежат по канцелариите. Съответно върнете ги в групата на пенсиониращи се на 63г.
    Увеличете заплатата на останалите. които наистина работят.
    Просто е
  • 9 Ангел

    4 0 Отговор
    На 100000 души от населението 481 полицая /милиционери срещу 153 полицая във Финландия.На всичкото отгоре и поне 1,3 от нашите милиционери не работят в полза за обществото а обратното.И веднага ви давам пример със събитията в Катуница понеже са най пресни не че няма и други такива...
  • 10 Packo

    2 1 Отговор
    По времето на соца милиционерите бяха не 1-ва , а 2-ра категория труд и се пенсионираха на 58г.Тогава бяха 30 хил. човека и престъпноста беше минимална и неорганизирана.Хайде да го пробваме пак това.
  • 11 Цецо

    2 0 Отговор
    Защо не оставят чистите полицаи, вкл. криминална на пенсиониране след 55год. Останалите, които се водят Полиция, да бъдат с по-ниски заплати и пенсиониране след 63г. На Запад е така. Има много, които цял ден са по канцелариите и не знаят какво да правят - голямо четене на вестници пада - видях го.
  • 12 Робин Худ

    0 2 Отговор
    Ако се приемат тея простотии в системата на МВР ще останат само тизи полицай от който нищо не става .Защото можештите и знаещите ще избягат и ще се срине нищожното довериев МВР.А ако се вдигне възраста при пенсионира редовите унифомени полицай ще ходят с памперси и икатетри , да не забравяме че няма вече Полицейско училище и няма как да излязат на 18г от таканаречена Люпилна "Дзерджински".А и сега като няма и казарма се пърхат едни мамини пиклювци които и на пост немогат да стоят а камоли да ни пазят от бандити.До две години МВР ще развява бели знамена пред РПУ а не Български трибагреници.А за бензините и за материалната база не ми се говори защото е голяма боза, не може да спонсорират еднократно принтери с които да работиш 5-6 месеца и после да се чешеш че няма бели листа за тях или пък неможе да се напълни тонер касетата .Това е жестоката изстина с по 4литра бензин на полицейските коли на по 300-400 хил километра които градско горят 15 литра за 12часова смяна нема на къде .А министара да твърди че полицейска кола под 500 хил км средна хубост .Това си е чиста подигравка с хората под пагон и институцията като МВР
  • 13 аз

    0 1 Отговор
    13 полицаи се явяват на изпит по обща култура и политическа подготовка :
    Първи влиза най-висшия и изпитващият го пита:
    Избройте видове животни!
    -Ягуари.
    Вторият полицай чул недочул казал февруари.
    ...Следващият март,...април,ноември , 12-я казал декември и за тринайстия не останал месец.
    Почудил се малко и казал:
    Честита Нова година!
  • 14 ИРАКЛИ

    0 2 Отговор
    Аз бях 21 ГОДИНИ В КРИМИНАЛНА.Имам в "човешки ресурси"моето
    прибиваване в МВР.Никога не отидох от другата страна.Сега,мога
    да кажа на колегите,които служат:КАКВО ИСКАТЕ БЕ С ТОВА ЗАПЛАЩАНЕ.Я елате в часния бизнес да видите .................немога да го напиша защото,полицая си
    остава полицай,макар от запаса.
  • 15 Бандюга

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "ppb":

    @4 абе колко "тикви" съм слушал, че и продължавам да слушам... Рискували си живота - ми ако работя ел. техник - няколко киловолта напрежение да не е безопасно бе, полицайче?! А ако съм таксиметраджия или друг шофьор - знаеш ли, че на година умират повече отколкото полицаи и военни взети заедно за 5?! Що реши, че там е риск, а в другите професии е само иху, аху? А на скеле 15 метра качвал ли си се?! Брей...горките. Каквато и да е професията, ако си компетентен и подготвен риска се минимизира, пък и за това ти се плаща! Обраха ми апартамента - дойдоха, двама, после още двама - попълниха си базата данни с мойте отпечатаци (че не се сетих тогава от стреса да им тегля една), попълниха с химикал един хвърчащ лист и толкос. Резултат?! После и следовател и прокурор заплати за какво?! Преди 89г. не само на блока, ами и на апартамента вратата не се заключваше! При друг инцидент - "разберете се по граждански"....ми ако е ставало с думи ще се стигне ли до полиция бе?! Случки мога да разказвам до утре и пак няма да стигне времето. Пазите политиците и бизнесмените, а хората кучета ги яли. Сигурно има и читави, ама едва ли са повече от 10%...
  • 16 елиза

    2 1 Отговор
    стига сте плюли по тая полиция. като ви опре яйцето да г...а викате веднага полиция но сега тя ви е трън в очите. докато не се върне уважението към полицая и нивото му не стане като в прословутия европейски съюз какво искате от него. същото е все едно да ви пази бедния и обругаван винаги скитник да не употребявам друга дума. на доктора плащате доброволно , на учител за уроци плащате доброволно в сервиза оставяте бакшиш пак доброволно , на съдии и адвокати плащате доброволно а на полицая кучета го яли..............айде стига сте се правили на вода ненапита!
  • 17 Кандидат полицай

    0 1 Отговор
    Глупостите, които се чуват напоследък и всички обиди ,изречени по адрес на служителите в МВР са абсурдни! Имам въпрос към всички Ви , простосмъртни! Ако , не дай се боже, утре м...л изнасили дъщеря Ви , или синът Ви бъде пребит , тогава какво правите ? Звъните в полицията ! скъпи събратя... мили сънародници! Бъдете съпричастни към болката на нашето общество , за да бъдете част от него , не се крийте като кучета! ДО МОДЕРАТОРИТЕ - нека има поне един коментар, който наистина да покаже на хората за какво става въпрос, не трийте , заради някоя и друга "обидна дума" ,която всъщност си е самата реалност !
    БЪЛГАРИ ! СЪБУДЕТЕ СЕ !!!
  • 18 Кандидат полицай 2ри коментар

    0 0 Отговор
    Ще кажа едно последно нещо !
    Физически съм достатъчно здрав, психически стабилен и с достатъчно високо ниво на интелигентност , но заради мамини пу...вци с ВРЪЗКИ не успях да се вредя в ш..ната ни система!!! Тва е... ще Ви охраняват гейчета ! По-добре си пазете сами гърба... :D
  • 19 Недоволен

    1 0 Отговор
    Да се пенсионират след 25г може, но не за всички пожарникари и полицаи да съгласен съм за тях, но само за редовите не за чиновниците които си стоят по бюрата по цял ден. А за воените съм твърдо против те тях си горките не могат да защитят да не говорим за народа си. само се наливат по канцелариите а ако недаи си боже стане нещо ще има пълна мобилизация и каде са ми тогава моите заплати ако ме мобилизират питам аз. Много ми е чудно какво им е тежкото в работата. Ако имат мисия ги питат искатели да ходите, а те питет колко ще дават :) и ако не им хареса сумата не ходят не са задължени като Американските които щом си подписал договора нямаш право на претенции.
    За заплатите по 10 по 20 след 25г стаж кои ги дава така и с какво са си заслужили. Тогава на всички трябва да се дават по толкова макар и след 50г трудов стаж.
  • 20 Rogi

    1 0 Отговор
    С тия социални глупости които забърка правителството ще си сърбат попарата сега и такива неща ще са по чести и в другите професии.
  • 21 недоволен 2

    0 2 Отговор
    Както каза колегата бандюга ако недаи си боже няма значение кои дали циганин или българин изнасили дъшеря ми едва ли попицията ще може да ми помогне а ако пък е някои по известен дори квартален бандит със сигурност нищо няма да направи само моите отпечатаци ще вземат :))
    И дори като се замисля по - добре въобще да не им се обаждам а да си го намеря сам ще има по - големи резултати
  • 22 KeStirce

    1 0 Отговор
    Полицията зле заплатена, необута, че и без гориво? А дали е така? Мисля, че в сравнение с повечето работещи в страната, полицаите имат твърде много привилегии, като насреща получаваме неравностоен като стойност и качества продукт - охрана на живот и имущество. Милиард и сто милиона бюджет за тази раздута неимоверно организация, отделно са подкупите, за които се пише, даренията и т.н., да не влизаме в подробности, че и не им стигат?!
  • 23 Бандюга

    1 0 Отговор
    Драга Елиза, явно много трудно ви влиза...в главата което казах. А именно - да при проблеми от криминален характер веднага на полицията се обаждаме - то така е редно, нали за това им се плаща от нашият джоб! Ама като плащаме искаме и резултат - при сервиза - ремонт, при доктора - лечение, при учителя - уроци, а при полицая?! Разбиране и компания?! Хъм...ми то да си викна компаньонка бе?! "Обаждахме се" - минало свършено. Вече не ща ни да ги чуя, ни да ги видя, още по малко аз да им звъня! Да пази бог! То май само тва ни остана... Абсурдни били обвиненията - абсурдно е, че изобщо имат очи да искат!
  • 24 Христо

    1 1 Отговор
    Никакви обезщетения - никакви ранни пенсии - като не могат да работят, след 40 години като патрул - да отиват да си доизкарат стажа на друго място - има селско стопанство, има нощни пазачи, има метачи. Ще се пенсионират на възраст, като останалите - какво е това чудо! Хрантутници немарливи! Аз си намирам МПС-то, викам ги - те връткажиите пазят крадците и не идват. Една седмица ги чаках да отидат да го приберат - е отидоха, след като им казаха, че предната вечер са откарали МПС-то. Намирам им кой го е откарал и накъде, те се мотат още докато накрая последния "купувач" го обявява за откраднато. Прокурорът и той го оневини - направо отказа да повдига обвинение - мафиоти. Не работят за хората, които им плащат заплатите, а за мафиотите, които им плащат подкупуте!
  • 25 полицай

    1 0 Отговор
    Господа пишещи срещу МВР, моля Ви запитайте се когато се приберете след работа стоите ли на тръни, че всеки момент можете да бъдете извикан поради извършено престъпление? Предполагам и, че спите спокойно вечер и не се събуждате по няколко пъти на вечер за да си повтаряте задачите за следващият ден. Вие отивате след работа на заведение и се разтоварвате, но аз не мога защото съм "на тръни". Ако не Ви е ясно много отдавна отминаха времената, когато на произшествие се вика само дежурният. Това, че отстрани се виждат само "привилегиите" на полицаите не означава, че те имат само привилегии. Не се оплаквам от работата си защото аз сам съм я избрал, но знаете ли докато Вие празнувате аз колко Коледи и Нови години съм изкарал на работа. Знаете ли, че нямам дефакто работно време. И в края на краищата знаете ли колко доволни хора има от свършена полицейска работа. Предполагам, че има служители в МВР, които както е написано не си вършат съвестно работата, но това не означава, че всички трябва да бъдат поставени под общ знаменател. В средата в, която ние работим много малко хора издържат. Има много напуснали и напускащи. За военните съм съгласен и съм на мнение, че привилегиите трябва да се ползват само от тези от тях, които са ходили на мисии. Те и за това са назначени. България е в НАТО и няма кой да ни напада. Не забравяйте, че полицията е в постоянна война. Заради кризата престъпността расте и полицейските служители работят на свръх натоварване!
  • 26 Даскала

    2 0 Отговор
    Научи се първо да пишеш грамотно и тогава пак кандидатствай в Полицията.
  • 27 ....

    0 1 Отговор
    я се .............. големия даскал...ти би трябвало да научиш хората да пишат но не ви остава време от кафета и интриги на работните места
  • 28 terminal

    2 1 Отговор
    Вместо отговор . Дано всички писали по-долу да прочетат написаното, то съдържа това което всички ние служителите на МВР преживяваме.
    от сайта firebg.net
    Бих искал да видиш мъката в очите на човека когато целият му свят е обгърнат в пламъци или когато прибиращото се семейство заварва цялата си собственост изгоряла и разрушена.

    Бих искал да знаеш какво е да претърсваш горящата спялня за скрило се малко дете, и пламъци търкалящи се по тавана и изгарящите длани и колене докато пълзиш по пода, извит от тежеста си а кухнята над теб гори.

    Бих искал да разбереш ужасът в очите на съпругата в 3 часа посред нощта, докато търся пулса на нейния 40 годишен съпруг а не го откривам, започвам АВС-мероприятия, с надежда да го върна, със съзнанието че е вече късно и желанието съпругата и семейството му да знаят че съм направил всичко възможно.

    Бих искал да разпознаваш уникалната миризма на горящата изолация, вкусът на разкаляните сажди, чувсвото за прекомерната жега нахлуваща през екипировката, звукът на пръщящите пламъци, безсилието когато виждаш абсолютно нищо в плътния дим – усещания които добре познавам.

    Бих искал да разбереш чувството да се качиш сутрин в градския транспорт след като си прекарал нощта потушавайки огромен пожар.

    Бих искал да ми прочетеш мислите когато отивам на пожар в жилище, „Дали е лъжливо обаждане или развиващ се пожар? Какво е вътрешното разпределение в сградата? Какви рискове ме очакват? Има ли застрашени хора? Дали ще мога да ги спася? .. или просто някой ме очаква с постолет в ръка?”

    Бих искал да си в спешното когато доктора съобщава часа на смъртта на 5 годишната красавица за чиито живот съм се борил през последните 25 минути, която никога да отиде на първа среща или да каже на майка си „Обичам те!” отново.

    Бих искал да усетиш чувството на безсилие което ме обзема когато на кръстовището ми отнемат предимството а аз махам с едната ръка с другата натискам клаксона отново и отново, а когато имат нужда от нас първите думи с които ни посрещат са „Защо се забавихте толкова много?!”

    Бих искал да знаеш мислите ми когато спасявам младо момиче от смачканите останки на автомобила и – „Ами ако това беше сестра ми, или приятелката ми, или накой който познавам? Каква ли ще е реакцията на родителите им когато заварят на входната си врата служител с шапката си в ръка?”

    Бих искал да знаеш какво е чувсвото да влезеш през задния двор и да поздравиш семейството ми, и да нямаш куража да им кажеш че за малко да не се върна от последото произшествие.

    Бих искал да усетиш болката ми когато хората, словом и понякога на практика, ни обиждат или омаловажават работата ми, или както те сами изкажат начина на мислене „Това никога няма да се случи на мен.”

    Бих искал да знаеш, да разбереш физическата, емоционална и умствена суша или пропуснатата вечеря или изгубения сън или пропиляното сплотяване на хората, като добавка към всичката трагедия разиграла се пред очите ми.

    Бих искал да разбереш приятелството, и личното удовлетворение когато помогнеш, спасиш живот, или нечия собственост, да се отзовеш на помощ или да създадеш ред от един пълен хаос.

    Бих искал да разбереш какво да държиш в ръце малко момченце вкопчило се в ръката ти с въпроса: „Мама добре ли е?”, без дори да имаш силата да го погледнеш в очите с очи пълни със сълзи и да нямаш отговора. Или да държиш дълго време на страна мъж чиито най-добър приятел е изваден от смачкания автомобил и откаран с линейка пред очите му, и да знаеш че той е бил без колан – добре познавам това чувство.

    САМО АКО СИ ЖИВЯЛ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ И ОЦЕНИШ КОИ СМЕ, КАКВИ СМЕ И КАКВО ТОЧНО ОЗНАЧАВА ЗА НАС ТАЗИ ПРОФЕСИЯ
  • 29 No coment

    1 0 Отговор
    Граничните и те са фуражкаджий ,една смяна и след това една седмица почиват ,че са се изморили много от спането на смяната им , заплата над 800 и се оплакват и мрънкат до като повечето хора изнемогвеат и ги хранят ,та те какви са и да Даскале могат ли да пишат според теб ,ще ти кава НЕ немогат
  • 30 Гостенин неканен

    1 0 Отговор
    Вие колко полицая познавате, които не взимат пари и никога не са взимали? А познавате ли митничари, които имат една кола в семейството и тя е да кажем - 10 годишен опел? Или живеят в ипотекирано жилище, купено с 20 годишен кредит???
  • 31 kolombo

    1 0 Отговор
    не знаете какво е да не разполагаш със свободното си време!
    отиваш на работа и не знаеш кога ще се прибереш не знаеш
    къде ще се озовеш кой ще ти насочи оръжие. а дали ще се прибереш?
  • 32 бонд

    0 0 Отговор
    Докато полицията не си преструкторира къшичката никакви придобивки и да не се жалват,че много работят защото си личи по престъпноста и ширещата се корупция.Защото няма село което да не е пропищяло от кражби или някои да е останал доволен от работата на полицията.
  • 33 джеймс

    0 0 Отговор
    Полицията била в постоянна война.ДРЪН, ДРЪН,ДРЪН каква война.Ходете някаде където се воюва и тогава ми говорете.Постоянно си возите семействата със служебните коли и си пиете кафета.Полицията в големите градове трябва да е първа категория труд в останалита трета категория.Защото в малките градове не се работи толкова много.
  • 34 военен

    0 2 Отговор
    до Недоволен-Еи мушморок ти имаш ли си на представа какво е да си военен.Знаеш ли че като подпишеш договор за кадрова военна служба се обричаш на бедност.Нямаш право да работиш втора работа и ако те хванат отиваш на военен съд.24 часа си на разположение и не е вярно че можеш да откажеш мисия.А бе ти изобщо знаеш ли в коя държава живееш,и ходил ли си в казарма.
  • 35 007

    0 1 Отговор
    Защо полицията си мисли ,че само те работят в тази държава.Само те са важни и разбираш ли на тях им е най- трудно.Като ви е трудно господа полицай - НАПУСНЕТЕ.КАТО СТЕ ПОДАВАЛИ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА РАБОТА СТЕ ПИСАЛИ МОЛЯ ДА БЪДА НАЗНАЧЕН,КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ РАПОРТА И НАПУСКАТЕ.ВОЕННИТЕ ПОНЕ СА ДОБЛЕСНИ И КАТО НЕ ИМ ДАДОХА БОНУСИ ПОНЕ И НЕ СТАЧКУВАХА И НЕ ЗАНИМАВАТ ОБЩЕСТВОТО С ТЯХНИТЕ ПРОБЛЕМИ.СЪЩО МИСЛЯ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПРСЪЩЕСТВУВАЛА ЗАЩОТО Е ИМАЛО АРМИЯ , А НЕ ПОЛИЦИЯ.СЛАВНИТЕ БИТКИ И СИЛНИ ДЪРЖАВИ СА БЛАГОДАРЕНИЕ НА АРМИЯТА ,А НЕ НА ПОЛИЦИЯТА.ДОРИ И ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ СА В НАТО,НО ВОюВАТ ПОМЕЖДУСИ.НИКОЯ СЕБЕ СИ УВАЖАВАЩА ДЪРЖАВА НЕ НАМАЛЯВА И НЕ ОГРАНИЧАВА И НЕ КАЗВА , ЧЕ НЕ И ТРЯБВА АРМИЯ.
  • 36 агент

    1 1 Отговор
    нищо не става от полицията само ревът..................................
  • 37 армеец

    0 0 Отговор
    АКО И ПРИ ВАС ПРАВЕХА ПОДБОРИ ПРЕЗ 3 ГОДИНИ ТОГАВА ЩЯХТЕ ДА ПЕЕТЕ ДРУГА ПЕСЕН.
  • 38 бригадир

    0 1 Отговор
    Дайте да съберем пари за заплати в полицията-13,14,15 заплата ,че те много работят............ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха -това беше смешно.
  • 39 шивач

    0 0 Отговор
    а бе ей КОЛОМБО шивачките в повечето фирми в България отиват на работа и не знаят кога ще се приберът.келнерите също отиват на работа и не знаят кога ще се приберът.много хора работят на нерегламентирано работно време,но само на вас от цяла България ви се плаща извънреден труд.
  • 40 министър

    1 1 Отговор
    КОЛКО ПОЛИЦАЙ СТЕ ВИЖДАЛИ СЪС ЗАСТРАХОВКА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ИЛИ СЪС ВИНЕТКИ НА ЧАСНИТЕ АВТОМОБИЛИ-АЗ НИКОГА И ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА.АМА ВСИЧКИ СИ МЪЛЧЪТ.
  • 41 БГ

    0 0 Отговор
    Полицаите да обявят протест,като не тормозят шофьорите за щяло и нещяло и ще им съчустваме,освен това да оставят бланки за заявления и стотиците младежи без работа да започнат незабавно !
  • 42 kolombo

    0 0 Отговор
    абе ей шивач ти луд ли си да сравняваш работата на полицията с тази на сервитьори шивачи и тн.
  • 44 шивач

    0 0 Отговор
    Прав си .Другите хора по трудно си изкарват парите от вас,защото взимат пари един път на два месеца, а вие два пъти.
  • 45 евлоги

    0 0 Отговор
    защо ни е толкова голяма полиция?защо питам?кому е нужна след като никой не е доволен от нея.постоянно слушаме за тях.постоянно.не може ли да ги намалят като армията и да има по малко лебоядци и там.докато не проработят законите в тази държава престъпления винаги ще има и винаги ще казват колко ни е нужна полицията,а в същото време Ставри от горно изнанадолнище пак ще пуска жалба заради разбита къща.
  • 46 kolombo

    0 0 Отговор
    така е работа като работа но някой трябва да я върши. има ли смисъл да коментираме?
  • 47 Крум Попов

    0 0 Отговор
    армията и полицията трябва да са 1-во място в една държава както навсякъде по света