Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 16:41 622 2

И полицаите на стачка, ако им вдигнат възрастта за пенсиониране

  • мвр-
  • протест-
  • стачка

Полицейските синдикати са готови за протести срещу решението на правителството да увеличи осигурителния стаж на служителите от 25 на 27 години. Решението на полицаите е взето на среща през почивните дни.

Дали ще има протест на полицаите и кога точно ще бъде той, ще се реши през следващите два дни, съобщиха от Синдикалната федерация в МВР. От другите синдикални дружества обаче засега не потвърдиха новината. Част от синдикалистите във вътрешното министерство дори се усъмниха в готовността на служителите да се организират за сериозни прояви в момента.

Освен с увеличаването на осигурителния стаж полицаите не са съгласни с начина, по който са разбрали за тази новина - от медиите. Според тях не е решен и въпросът с материалното осигуряване.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР още в края на миналата седмица оповестиха идеята си за създаването на съвет за тристранно сътрудничество, който да се отнася само за сектора "Сигурност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенсионер

    0 0 Отговор
    за да могат като се пенсионират на 47 да влязат по-лесно в застрахователния и охранителният бизнес.между впрочем имам съседи полицаи които имат по 30 години стаж в полицията но не искат да се пенсионират
  • 2 тео

    0 0 Отговор
    Прав си,има служби в полицията които не са виждали жив престъпник,но недей да говориш за тези които по цял ден и нощ се занимават стях.Стани и ти охранител за 200лв.на месец ,ще прокопсаш много.