Last news in Fakti

10 Май, 2017 16:10 41 188 82

Забравете за рушветите на Капъкуле

  • капъкуле-
  • капитан андреево-
  • митница-
  • контрол

На Капитан Андреево – плюнка за печата и нещо за шмъркане

Забравете за рушветите на Капъкуле - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече не зная дали България е в Европа или нашата съседка република Турция.
Защо мисля така ли .... Сега ще ви разкажа и покажа.
Как да не ти се набива на око, как да не обръщаш внимание на служителите от турския пункт Капъкуле, на тяхното държание и униформа, отличителни знаци, баджове и среда за работа. Всички те са оборудвани с триколки на ток, за да могат да се придвижват по-бързо до работните си места по време на ротация, а в сградите на самия пункт – чистотата.
На влизане на пункта виждаш спретнати млади момчета и момичета, обработващи бързо, бързо документите.


Спираш на платното за проверка на паспорт, а отсреща има голям монитор, обясняващ на три езика, какви документи трябва да си приготвите и какви са разрешените количества алкохол, цигари и други неща за влизане в страната.

Да пробваш да дадеш рушвет на полицай или митничар да, да - ама не.

На всички гишета за контрол са монтирани камери на 25 см. от лицето на пътника, ще подадеш рушвет на полицая и до 1 минута си арестуван. Камерите целят изкореняването на корупцията не само сред самите служителите, но и сред тези, които предлагат.

Обработката от страна на митница става изключително бързо, всичко се извършва с един контрол на документи и физически контрол, след което митничар те вкарва на таблет директно в тяхната програма, отразяваща извършена проверка на съответното МПС и от кой служител е извършена. Преди влизане в Турция на последната бариера митничар вижда по електронен път дали е проверено и регистрирано в системата на техния контрол такова МПС и те пуска да влезеш в страната. Вземаш да се чудиш всичко това не трябва ли да е на нашата граница.

Но, как те посреща българският пункт Капитан Андреево?

Тук ще кажа едно голямо ХА ХА ХА. Минаваш през една локва вода и пръскала, след което те спират, за да платиш, 5 лв. за българско МПС и 3 евро за чуждо МПС.

Казвам нямам левове, имам карта, може ли с нея да платя. В отговор обаче искат 3 евро и готово, а разликата от 1 лев уж отивала в държавата, същото нещо и при камионите, попитах за какво ми взимате таксата, а те отговарят - това е, за да бъде обезпаразитен автомобила ви от птичи грип, а аз дори не съм чувал, че има такава карантина в този зимен месец в Турция. Както и да е - давам 3 евро, получавам тикет за 5лв. и се нареждам на контрол за паспортите. На гишето размърлян полицай, без бадж, без шапка, без каквито и да е отличителни знаци ми иска всички документи и ме пита имам ли цигари и какво нося. Аз отговарям, че не пуша и нямам цигари, при което ми се хвърлят документите с думи - айде изчезвай.

Преди митническия контрол друг полицаи ме спира пак във същия външен вид и той с думите - Айде уа утваряй багажника! Ко чакаш? А ли да ти го отуря.... Ужас, стъписан съм, отварям багажника, той рови като, че ли съм някой бандит и ми казва - Утьоой на митница, а аз вече не знам кой ме проверява. Идва някакъв с дънки и блузка на Армани и ми казва - Отваряй багажника, аз съм митница.

След което ми задава въпроса - имаш ли нещо за смъркане, бял прах ,тва, унова и ме гледа подигравателно. Стъписано седя и слушам как си разговарят с негов колега - Ауа ти купи ли сабахлен мастило от книжарницата за печати, че я нямам трябва да слагам плюнка в то печат.
Питам го - нямате ли някакво специално мастило само за митница? А те отговарят - Не стига че си го купуваме ние, пък и ревете.

Забравете за рушветите на Капъкуле

Оттам ме пращат на друго гише за регистрация на автомобила с един лист и печата с плюнка. След което се качвам в автомобила, слагам си колана да излизам. Хвърлям листа и тръгвам, на бариерата напудрена руса полицайка тип барби със силикон в устните ме пита цигарки да нямаш, казвам нямам, а тя давай та бележка и да та няма. Да така ми каза - да те няма. Качих се на магистралата и се чудех ,не трябваше ли да е обратно. Капитан Андреево да е Капъкуле а Капъкуле да е Капитан Андреево.

Този ужас, това отношение на европейски служители и питането на митничаря ... имаш ли нещо за смъркане, прах, това- онова - просто се сещам за една песен на Слави Трифонов – Няма такава държава!!!!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dada

    33 103 Отговор
    Пълни глупости.
  • 2 ХХХ

    68 127 Отговор
    Поредната платена псевдо-журналистическа статия? Ако не ти харесва тук - можеш да се прибереш вкъщи. Турските граничари, а и не само, били любезни. Любезнен им е само първоначалният поглед, а зад очите виждаш двуличието, злобата, надменноста, подозрението, че си винаги виновен, циганьорщината лъха от далеч. В момента са малко по-любезни, щото гащите им са пълни от страх да не ги заключат тях самите. Имали тротинетки - имат, ама от мързел и са турски и са все без батерия, стоят за театър. Имали таблети -
    имат, ама не за да ти е лесно на теб, а за да си изкъсо от влизането до излизането. Усещането е, не сякаш влизаш в съседска държава, която иска да стане членка на ЕС, а все едно влизаш в Берлин и те проверява Гестапо. Винаги зад рамото - цивилен ушев. Уникален кеф, няма що. По добре да ме питат имам ли за шмъркане, поне са искрени! Митничарите не са там за добро обслужване, а за да си вършат работата, която им дава началника - а тя каква е, не е предмет на статията. Със сигурност статията е безсмислена, още повече - настройва българин срещу българин. Айде спрете се с това подриване жалко и ниско платено и да ви няма у византия докато още капе от чешмата!

    Коментиран от #21

  • 3 Ссotgpp

    72 16 Отговор
    Отношението е отвратително.
  • 4 kiki

    48 52 Отговор
    Пълни глупости ,не е от служителите , а от държавата . Турската страна има три пъти повече персонал и вземат три пъти по-високи заплати . Журналиста да изкара един ден като служител на най-натовареният пункт в Европа 12 часа прав на студ и на жега ще го питам аз ... 4 години служителите не са получавали дрехи голи ли да ходят ???Добре , че не каза ,че всички са ти искали пари .Ако се знае кой точно е престъпник няма да има граница. На границата по принцип се извършват ПРОВЕРКИ !!!
  • 5 Хайко

    25 43 Отговор
    Това е пълна измислица според мен.
    Какво ми се случи на Сръбската граница веднъж.
    Документи-мокументи всичко мина....продължавам под навеса....до една кола стои един изтърсак...облечен като клошар - буквално ...сърболяк.
    Леко го заобикалям....а онзи ми тропа по колата....Ей къде отиваш бе...дрога ли караш....???
    Слизам....отварям багажника...
    И кво ся....цигарки тва онова...търговийка а - ме пита тоя клошар(сръбски митничар)...
    Викам не..отивам до Ниш за 1 вечер - плескавици, ущипаци....па се разделихме с усмивка и двамата.
    Та....др.шльовците не са само българските митничари...
  • 6 Гостът

    18 71 Отговор
    Абсолютни щуротии нема такива работи. Недей писахте глупости
  • 7 Пурко

    19 6 Отговор
    Стефанакиии,ква е таз лепенка на предното джамче на автомобила ти?
  • 8 Ддд

    105 9 Отговор
    До ХХХ
    ТОВА, че нашите митничари са пълен отвратит няма спор. Само които не е минавал границата не знае ,че произношението и диалекта са едно към едно както ги е описал човека .А това е така защото се слагат само НАШИ хора с мозък на врабче и обноски на маймуни.А относно организацията на митницата също е прав човека. Според мен трябва АБСОЛЮТЕН рестарт на цялата държава иначе оправия НЯМАААААА!
  • 9 Niko

    24 80 Отговор
    На 3 езика освен таблото не знам кое друго ти говори...Няма полицай който да говори да друг език освен турски, ако искаш го разбирай ако искаш не. Да не говорим за отношението им, това че в този момент така си склучил евала, това е рядко и изключение. Да не говорим за разликата в парите който вземат едните и другите, тук са 660 лв. от който се вземат данаци и т.н., а униформи от 4 години на 70% от хората не са давали, да не говорим за баджове и т.н. Супер смешна и продажна статия, докато има такива да плюят само а не да търсят защо е така и дали полицайте са виновни ще е така. Скоро и тези полицай и служители няма да има.....
  • 10 Алфата

    91 7 Отговор
    Добре описано. Факт!
    Питам ги нашите на гьола - защо да плащам, след като задължително ме прекарвате от там? Такъв бил реда. Ама аз не горя от желание да ми къпете колата с хлорна вар! След като Вие го изисквате, ще си го плащате! "Ама господине шегувате ли се"? Викам - не. Обикновено заплащам за услуги, които сам търся. Това Вашето си е рекет! Дори не мога да го определя, като законен такъв... Отзад започнаха дюдюци. Дадоха ми бележка за деклариране. Много бях озадачен, че на младежа, на последната будка му плащат явно също заплата - просто прибираше бележките!
    Три пъти отварях да ровят багажника. Слез-качи се, слез... и пак! На "младежа с дънките и армани-то" почти му обясних завоалирано,че са откровени кретени!
    А бе целият "персонал" на държавна служба е за чистене! Заедно с хигиенистите. Няма оправия не "назначим" ли качествени хора с необходимите маниери. Няма! Това с връзките - държава проваля!

    Коментиран от #15

  • 11 До псевдопатриотите

    67 4 Отговор
    Толкова ли не можете да видите когато съседите имат държава, никой не иска да я обичате повече от нашата кочина! Нямали пари нашите - аз ли лично да и давам заплата... няма ли държава за това?
  • 12 Тираджия

    31 4 Отговор
    До някъде съм съгласен със статията. Турците си държат на чистотата. Нашите са малко хуни , но поне като видят български тираджия и не са такива олигофрени за каквито ги представят. Виж появи ли се турчин и става шоу. Яко тараш , бавене... А пък ако е хладилен минимум 5 часа допълнително кибичене на границата, като го пратят на доктор за стоката. Е понякога и българите(руснаци,украинци и молдовци повече за алкохол) ни тарашат, но е рядко.

    Турците взимат рушвет, но не при леките автомобили. В редицата с камионите я за нафта (не може да се влиза с повече от 550л. или при инспекцията, наркотика дето му викаме. Зорлем да не ни бавят и бутнем 20 евро и ни пуснат) .

    Като цяло нямам особено добро или лошо впечатление от Капитан Андреево-Капъкуле, поне от служителите. Мазалото го правят турските шофьори от тва вечно ръчкане по опашките зорлем да мине пръв.
  • 13 ГОСТ

    56 4 Отговор
    абе не са глупости. НЕ СЕ държат както трябва нашите митничари/говоря за елементарна култура/............има един дебел с голям корем разкопчан без бадж /те и затова не му знам името ама другия път ще го разследвам/ да ми вика като чобанин що съм отишъл у тоалетната.....................за нужниците нямам думи..............ама минаваме вечер и не ми е добра камерата на тела, ама ще се подготвя за другия път...............скоро...................
  • 14 ачмонек

    69 4 Отговор
    това е самата истина! на нашата граница са някви раздърпани граничари и митничари държащи се унизително с хората преминаващи оттам, скоро минавах и потвърждавам нещата описани в статията, това с 5те лева за дезинфекция и бележките го няма на никоя друга граница, на нашата те третират като престъпник!
  • 15 Тираджия

    44 3 Отговор

    До коментар #10 от "Алфата":

    Блажени да бъдат невежите. Сериозно ли мислиш че пръскат и двете страни с препарат?

    Абсолютно т...к работа. На притворен джам влизам в дезинфекцията (автомивката й викаме ние). Вода и нищо повече....5 кинта от автомобилите, 20 евро за камион... Барем турците не искат пари за автомивката.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    73 10 Отговор
    И още да добавя - турските гишета са около 100. Зелен сигнал показва кои от тях работят. Шаешките гишета са няколко и не се знае кое работи. Турция е на светлинни години напред, както и Китай. Но необразованите и неинтелигентни българофили не могат да знаят това. Защото "много е хубаво да плюеш по тези, които те превъзхождат"!O
  • 18 Аматьори

    25 6 Отговор
    Извод: Да връщат митница Свиленград!
  • 19 Redoven

    51 2 Отговор
    Факт!!!Даже последния път наглеца носих 2 серий ризи и отвори пакета и каза искам ХЛ номер за сина ми.
  • 20 Ддд

    81 4 Отговор
    Какви пари бе???НА един ПРОСТАК и 2000 Лв да му направиш заплатата Тои пак си остава ПРОСТАК !! А и тя заплатата само "официалната" е 600лв Пък и като неим харесва да напуснат!!!!
  • 21 потвърждавам

    57 6 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    Често ми се налага да минавам през Калотина - подобна КАРТИНКА. Има и любезни слувижители, но са малцинство. Иначе трима човека ме спират - един за документи, друг за багаж и трети пак за багаж. Обръщения като "Добър ден" и т.н. са рядкост. Но най-големия проблем е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МУДНАТА ПРОВЕРКА! Било словаци, било унгарци, било хървати, било сърби - проверките текат и опашките са рядкост (освен ако унгарците не решат да правят мръсно - там също се е-ават с хората), но такова чудо като на нашата граница никъде няма! Мръсотия невероятна, разгащени плужеци се мотаят от кабинка в кабинка и се чешат 10 човека, докато 1 работи...

    Коментиран от #33

  • 22 harmanli307CC

    30 2 Отговор
    njama nikakwa dezinfekcia! wednaj zabrawih da digna guruka na kabrioto i celia me izkupa - WODA

    Коментиран от #38

  • 23 помак

    64 4 Отговор
    Мноого истинска статия.Наистина е така,а да не говорим за полужението като цяло на митницата едно осветено ,едно приветливо,а у нас да те в гнус и наистина мноого са нагли нашите митничари.
  • 24 До автора

    52 2 Отговор
    До автора.

    Честито първо излизане извън пределите на България. Пожелавам ти да се разходиш и до европейски държава и ще добиеш още по добра картина КЪДЕ СМЕ НИЕ - КЪДЕ СА ТЕ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Масонакис

    42 5 Отговор
    Има и интелигентни момчета там но са рядкост.Всеки чака да грабне нещо има едно от Харманли митничар Бамзето ..безкруполно взе ми баклавата един пут и ми вика махай се ,и никий не им казва нищо на те митничари нямат униформа абе нямам думи.
  • 27 XXX

    19 4 Отговор
    ДО- XXX, батка там ли бачкаш и ти ли крадеш на хората баклавата,кажи де ... моля те

    Коментиран от #32

  • 28 Будния

    52 5 Отговор
    Браво, приятелю, вдигам ти е двете ръце, че намери време е сподели всичко тук с негова величество Читателя от Народа! Много често ми се е налагало и на мен да пътувам и минавам от там. Хиляди пъти са ми правили впечатления тези неща, отношение, външен вид и подгравка, с която Нашите си изпращат и посрещнат Нашите... И съм се питал: Господи това ли е Европата и Българите европейци ли сме, ужас просто. Всичко това си е така казано: Хумор, Сатира и Забава! За жалост трагедията при нас е пълна :(
  • 29 Бай брадър Митничар

    47 6 Отговор
    1. Защо мастилото им е от книжарницата а не е специално... защото не могат да си правят далаверите имат си явно фалшиви печати си бачкат хората с обикновенно мастило.
    2. Митничара бил цивилен и нямал бадж и бил с тениска на армани... това е ако дойде ДАНС да се сле с тълпата и да не го хванат.
    3.Защо нямат баджове ли. ..... за да не ги снима някой и да им знае номерата.
  • 30 Иван

    7 14 Отговор
    Голямо реване голями европейци!
  • 31 GGG

    23 3 Отговор
    Само тези 5 лв не ги разбирам за какво са и за какво плащаме за щяло и нещяло .
  • 32 пътник

    25 18 Отговор

    До коментар #27 от "XXX":

    Често минавам през граничните пунктове, не си спомням да съм имал проблеми с НИКОГО! Мизерията е ясна, ама някой да ми покаже място в БГ където не е мизерия? Тия дето мрънкат тука са ми ясни кои са - от "РЕДОВНИТЕ" както се е писал и единия коментиращ! А кои са те какво толкова "редовно прекарват" през границата, само те си знаят... На единия му взели ризите от "серия" ква серия бе, брато?! Отявлени контрабандисти! Аз защо със служебната кола с учтив стегнат тон нямам никакви проблеми с персонала? Хората работят, и то здраво в мизерните условия които се виждат от всички
  • 33 Ай сиктер,бе..

    20 38 Отговор

    До коментар #21 от "потвърждавам":

    То "добър ден" би трябвало ти да кажеш когато спреш на гишето,ако са те възпитавали правилно,разбира се.Още малко и кафе ще искаш да ти се сервира,но да ти напомня,че там няма обслужващ персонал,а контролиращ орган!И колко пъти трябва да минеш границата,за да разбереш,че има 100% контрол на всички пътници и превозните им средства?!Ще чакате колкото е необходимо,иначе има и самолети,ниско тарифни,за такива с големи претенции и малки възможности!
  • 34 mediator37

    25 35 Отговор
    Стефанаки, стефни се малко!
    Казваш, много честни турските митничари, камери, облекло, маниери. А хилядите цистерни с петрол от Ислямска държава, които Турция контрабандира и печели милиарди ? Тях кой спретнат турски митничар ги обмитява, тях колко камери от колко сантиметра ги снимат ?
    Не бъди Стефанаки на триците скъп , а на брашното евтин. И не се прави на прост.

    Коментиран от #43

  • 35 Роси

    42 9 Отговор
    В Турция за да станеш митничар трябва да си завършил специално ущилище,а не като при нас да наберат персонал от обяви в вестници
    И като станеш митничар в Турция за първите няколко години си там където те назначават от министерството,няма не искам няма недей . Разбира се и заплащанто не е като при нас 600 лв на месец .
    И дициплината е на първо място
    А на края Турция е диктаторска Държава
    А ние сме Демократична
  • 36 ШАРАН БГ

    12 4 Отговор
    Все така се случва, че влизам и излизам през Дунав-мост при гр. Русе.Може пък и да не съм толкова капризен, но с годините забелязвам, че и в Русе , и отсреща в Гюргево, митниците работят все по-добре. Хората си гледат работата и се старая да им вляза и аз в положението - особено им е тежка работата на нашите с ТИР-овете После има значение абсолютно всичко на едно КПП! Като се почне от времето/дъжд,сняг,студ,вятър, ден, нощ/ , премине се през проверяващи или началници, които му висят над главата на отделния служител и се стигне до края на работната му смяна, когато вече целия свят му е крив и две не вижда- всичко има значение. И унгарци, и чехи, че и германци, испанци и французи - всичките все са хора и се стремят колкото се може по-бързо и по-добре да те обработят и да те пуснат по живо - по здраво. Разбира се и да те проверят както трябва. С турци,гърци и сърби не съм имал работа , ама си мисля че и те са хора. Виж, за екстериора трябва да се грижи държавата! Нужна е чистота - не само да се вее трокольора, а да влизаш в кочина!?!?

    Коментиран от #37

  • 37 мокри

    10 9 Отговор

    До коментар #36 от "ШАРАН БГ":

    какви митници в Русе и Гюргево бре шаран!?
  • 38 Тошо

    11 13 Отговор

    До коментар #22 от "harmanli307CC":

    Или се научете да пишете на кирилица, или си смъркайте сополите и ревете безгласно. И това, че пишете от таблет или телефон и нямате кирилица вече не върви. Няма ОП (демек операционна система) лоято не поддържа българска фонетока или най малкото традиционна българска клавиатура.
  • 39 Ж. Костов

    24 2 Отговор
    Стягайте се крадци на баклави и пари.Бати Жоро ще ви стегне да имате мастило и баджове . Нещо за смъркане ,тва онова.?????Налей от утре ви почват.
  • 40 Пътник

    43 3 Отговор
    Това положение е от години. Промените от турската страна се виждат ясно. За съжаление при нас обстановката е някаква замръзнала смесица от соца и първите години на демокрацията.
    Никой не иска промени. Нито митничари, нито лекари, нито прокурори и съдии, нито журналисти, нито политици и няма да има скоро промени. Дори голяма част от населението ни не иска промени. Може би трябва да проявяваме повече уважение един към друг.
  • 41 daaa

    47 4 Отговор
    Вярно е ,всичко написано в статията е вярно.....,който не е съгласен или не е ходил до Турция или не му изнася...:(,но за съжаление всичко описано е точно така
  • 42 bon40

    52 5 Отговор
    като редовно минаващ оттам, мога да ви кажа че за съжаление ситуацията е точно такава, пълен хаос е,нашите ходят цивилни без баджове, с маратонки то не може да разбереш кой къв е, държат се просташки,муфтят за кафе и сокче и ако не им дадеш те бавят и ровят яко, а при турците - спретнати, кабинките чисти, всичко става бързо и без проблеми и заяждания
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ссс

    50 5 Отговор
    Много меко,колега си описал ситуацията.То и няма как да се опише целия български резил.Често пътувам през Капитан Андреево и положението е много,много зле.Като започнем от кражбата на 5 лева,през мърлявите гранични полицаи,митничарите дето са събирани от конкурс за олигофрени.Жалкото е,че тези институции отговарящи за граничните пунктове знаят всичко,но не им пука.
  • 45 Гост от планетата

    37 6 Отговор
    Измислица но друг път. границата не е на наделече, може сами да се уверите, че всичко писано едно към едно е истина
  • 46 Бакшиш

    6 40 Отговор
    За нашите митничари, всичко в статията е вярно, но въобще не ми ги хвалете резаците. Я се опитайте да минете в Турция с такси, без да си разлепил квадратчетата и стикерите. Ще минете, ама на куково лято. От другата страна на границата чака рязан бакшиш, който (сещайте те се на каква цена и на кого ще се отчете после) ще закара клиентите до летището в Истанбул например. Така че въобще не ми ги хвалете фесовете.

    Коментиран от #63

  • 47 Обещавам

    33 5 Отговор
    Снимайте го тариката с дънките и арманито, ще го сложим да го види цялата държава и всички началници.... до министър! И ако пак няма промяна...значи така ни харесва...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ами

    38 5 Отговор
    Ами няма да си много популярен, докато казваш истини, които на ганъо не се харесват. Той ще седи скъсан и жалък поради мързела си и липса на дисциплина, ама ще плюе комшиите си. То си му е врадено, затова и 500 снимки и видео да направиш, ганъовската душица няма как да преглътне, цели поколения са им промивали мозъка, че са велика нация.. нищо, че на гол г.з;и даже сега, когато са задния двор на ЕС, пак си седят и намират вината в другите.
  • 50 гост

    6 19 Отговор
    Здравейте ,на нас ни се случи, след като преминах ме границата и влезнахме в Турция,веднага след последната бариера ни спряха двама души с бели ризи и започнаха да ни искат пари,останахме втрещени,,имали подобни случай или само ние упатихме
  • 51 Знаещ

    7 7 Отговор
    Митница-това е структура в М-во на финансите!Не търсете униформа,все едно е авиокомпания,каквато-такава!В БГ е така!Такива са и заплатите..и отговорностите(като на служител в цивилна структура).Това са служители на М-во на финасите-просто са на ГКПП!
  • 52 Знаещ

    9 5 Отговор
    Митница-това е структура в М-во на финансите!Не търсете униформа,все едно е авиокомпания,каквато-такава!В БГ е така!Такива са и заплатите..и отговорностите(като на служител в цивилна структура).Това са служители на М-во на финасите-просто са на ГКПП!

    Коментиран от #78

  • 53 Ххх

    3 37 Отговор
    Добре, знаете ли , че тея хора дето наричате раздърпани не са получавали дрехи от 4години . Някой от вас ходил ли е на работа 4 години с един и същт чифт дрехи и може ли да си представи подобно нещо
  • 54 сус

    39 6 Отговор
    Еевалла на бай комшо, а ние нека да им се смеем. СКОРО ще ви пратим клип как минават стоките през един харманлийски митничар къде баща му има сервиз в Харманли и колко са честни
  • 55 Elza

    44 4 Отговор
    Тези които казват че статията била платена или пък написана нарочно, ми просто приемете че България наистина е мн зле Напред си е Турция във всяко едно отношение.Не я харесвам но я признавам Признайте си и вие пък в крайна сметка ,че навсякъде сме си излагация...
  • 56 Иван

    6 18 Отговор
    Защо нападате полицайте те какво са виновни , че няма кой да им даде нови униформи, таблети и триколки за да се предвижват по-бързо :D
  • 57 Vasik Atanasova

    9 2 Отговор
    на нашите митници е просто без коментар

    Коментиран от #58

  • 58 Питам

    6 5 Отговор

    До коментар #57 от "Vasik Atanasova":

    Ами,половината БГ граници ,нямат митница!Тогава?Има ли коментар?
  • 59 Andrey

    29 4 Отговор
    Само да знаехте колко глоби колко актове се правят на ден колко мита се взимат за ден стотици хиляди и къде отиват тези пари? Само един трафикант хванат със няколко стека цигари 800lv акт а само един ли хващат на ден къде отиват тези пари не дрехи аммааа! Има и за s клас м..цедеси а не триколки
  • 60 случаен

    43 6 Отговор
    Мнението е написано прекрасно и правдиво и е абсолютно вярно. Разликата между нашата мизерия във всяко отношение - мръсотия, нечисти раздърпани и прости митничари, нахални, отвратителни. Изпитваш едновременно срам и погнуса, защото разликата между нашия роден граничен пункт и турския е огромна! Направо контраст! За разлика от нас от турска страна се срещаме с достойно поведение, леко снизходително, от което срамът ти се засилва още повече. А мръсната локва, която е направена за дезинфекция, е падението на държавата ни. Все си мисля, че трябваше да е обратно. Дезинфекцията трябваше да е на турска територия преди нашего брата да нахълта там. Не съм от турски произход, напротив, но докато не свикнем да гледаме истината в очите, никога няма да се оправим. У нас простащината властва по безпардонен начин! До такава степен, че се чудиш това генетично увреждане ли е!
  • 61 Гражданин

    17 11 Отговор
    И аз си го мисля всеки ден и се чудя!!!!
    Тези на границата им плащаме ние заплатите а лато минаваме през там се държат като кучета с нас никакво уважение,нула.Аз навремето сум се занимавал със транспорт и мастилото в печатите им бе спецялно едно червено фосворно къде го имат само служители на митницата да няма фалшивикати.А тези къде отварят багажниците от гранична са пълни сурлуци ,без шапки без нищо.А половината митничари са като модели на армани , точно униформа тип пътник не го разбираш какъв е държът се като индианци с нас но сега новият им шеф ще ги стегне.... Късмет на Георги Костов - имат си ониформа те митничари и трябва да не забравят за уважението когато са на работа.
  • 62 Ссссс

    20 6 Отговор
    Всичко в статията е истина. Аз си мислех че това отношение е само към хората от Свиленград но явно не. Имам приятел който работи там и сме говорили на тая тема и за опашките които правят нарочно. Той ми е казвал.Ами да си стоят в къщи да не съм ги карал аз да минават от тука ще чакат. Всеки петък има пазар в Одрин. На Турската митница чакат 2 коли на Българската 200. Незнам автора дали е минавал вечер да ги види как си пият уискито и да се почувства виновен че ги безпокои в този късен час.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 свиленградчавин

    9 6 Отговор
    което си е така , така си е , ама и фесовете не са китка , просто така се е случил денят . А между другото някой знае ли че така нар Автомивка или дезинфекция я оперира ЧАСТНА ФИРМА ? !!! На държавната граница пари събира ч. фирма . щото държавата "не можела" за тва е дадена тая река от пари На .... хора от мафията . анадън му ?

    Коментиран от #67

  • 65 Много Много

    3 21 Отговор
    Да ви кажа нещо на всезнайковците ,все не доволни,тези митничари взимат 700/800 лв заплата ,вие ако сте продавач в магазин и ви дават 500 лв , какво ще е вашето отношение към претенциозния клиент звезди ли ще му сваляте ,какво ще коментирате сега я да видим .Ноооо ако взимате 2500 лв май ще му сваляте звезди ми се струва .

    Коментиран от #68, #77

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Така е

    9 1 Отговор

    До коментар #64 от "свиленградчавин":

    Точно така е-частна фирма, създадена 1 месец преди да спечели "конкурса" от държавата...и никоя партия не протестира и не предприема нищо когато е на власт...точно шефът на тази фирма е този, който заедно с охраната си биха журналистите от НОВА на магистрала Тракия...срам ме е, че всички ние години наред търпим всичко това...
  • 68 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "Много Много":

    Ами защо работят там да отиват в чужбина
  • 69 Българин да се наричам

    12 2 Отговор
    Каква е тази частна фирма къде ги взимат тези пари там , никой не знае ?????
    Ами тази фирма къде взимат пробите за зеленчука там на Капитан Андреево знае ли се на кой е??????
    Всички знаем за калви пари става въпрос там но си мълчим като мишки.

    Коментиран от #71

  • 70 Българин да се наричам

    12 4 Отговор
    700000 хил. на месец за дизинфекция. На ден 400 камиони × 20 евро и 1000 коли по 3 евро без автобуси=12 000 евро на денннн × 30 дни=360 000 евро на месец .....Е.ати и кражбата и всички се правят ,че не знаят нищо .Точно като Слави Трифонов и неговата песен.
  • 71 БоКо

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Българин да се наричам":

    Познай от три пъти... или вече е правилно "за трети път"!?
  • 72 Пффф

    3 0 Отговор
    Радвам се на възмущенията ви. По тях съдя, че всички вие сте едни мнооого възпитани хора, и независимо в какви условия работите, сте на 100% най -прекрасните служители! Браво!
  • 73 Мемфис

    1 0 Отговор
    До като Народното събрание е пълно с прУстаци, всички държавни учреждения и те ще са пълни с прЪстаци!!!!
    Май в тази държава преобладават прУстаците?
  • 74 гост

    1 1 Отговор
    днес е петък,много българи пътуват за Турция,моля само пътуващи да изказват мнение,първата снимка е изхода на границата с Турция,след последната барера,стоят младежи,който спират български автомобили и искат пари искат паспорти за проверка,какви са тези хора,нека пишат само пътуващи.,след като напуснеш границата уточнение.
  • 75 Никой

    2 4 Отговор
    Господине.Всички гишета и трасета са оборудвани с камери със звук. При 100 процентов контрол ще стане ясно кога и как сте преминал.Дано няма дело за клевета.
  • 76 До - Никой

    2 1 Отговор
    Гн. Никой вие май работите като някакъв там не ви ли е срам и страх вие да не излезнете на някоя камера.Според мен трябва вас да ви е страх щото сте в батака с двата крака.И още нещо клевета за кое ще обвините хората за истината ли 😂😂😂😂
  • 77 БЪЛГАРИН

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Много Много":

    Ами като са им малко парите на митничарите да си сменят работата.
    Да чистят улици, да ходят в чужбина, да спят в тях по цял ден, ако искат.
    Никой не ги държи насила.
    Да правят друго или пък нищо да не правят.

    Не е начинът да простеят, да се излагат, да предизвикват отвращение, погнуса и антипатия.

    Че не трябва да е такова положението със заплащане, дрехи и други придобивки е съвсем друг въпрос, който касае не само този вид държавни служители, а и всички останали.
  • 78 Арманиту

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Знаещ":

    В България с изключение на армията, всички са цивилни. Вероятно правилния термин е работно облекло!?
  • 79 Нсйдйдйдйд

    3 0 Отговор
    Няколко пъти съм минавала през тази граница и отношението винаги е било коректно. За условията на труда не мисля,че вината е на работещите там,всеки би искал да работи на ново,чисто и лъскаво. А това за "добър ден " и поздрави вече прекалявате. Пътника идва до кабината за проверка,следователно е ваша работа да поздравите първи и всеки,който твърди обратното просто не е възпитан правилно. Друго ,което ми направи впечатление беше ,че имаше страшно много цигани наредени да чакат и да си кажа често ,ако това са хората с които трябва да работя всеки ден сигурно след една година и аз ще подвиквам като пъдар. Те бяха като някакво разпасано стадо. Наистина се чакаше,но всяка кола и всеки паспорт май ги проверяваха,което лично аз приветствам. Като цяло май авторът нещо са го настъпали по мазола в някой момент и се е назлобил много. Злоба лъха от цялата му статия.
  • 80 САМИ

    0 1 Отговор
    ТОЗ ГЕОРГИ КОСТОВ КВО ЧАКА ДА ГИ УВОЛНЯВА
  • 81 Многознаиковци

    0 0 Отговор
    Бе, че нашите митничари не са китка - не са! Ама айде да не ми хвалите и турските... турски митничар, внася наркотик от България в Турция, не ги хвалете!!! И не, че защитавам нашите.. ама нали българи сме, па се плюем едни други! Господина който е публикувал статията не е български гражданин 101% съм убеден в това!!! То цяла държава куцука, всички се хапят с митниците... Аман от такива ревльовци!!! Що Ни рИветИ срещу управляващите? Нали си давате сметка, че заради тях е такова положението във всяко едно държавно звено (или поне каквото е останало държавно)... че кЪ е тръгнало, да продават границите и да ни подарят на някоя държава, май ще сме по-добре... То и без тва тука българи не останаха, пълно е със изметта на Изтока...
    Айде мислете малко преди да пишете подобни глупости, защото сигурно вашето държание е предизвикало подобно държание от органите на границата!!! Само Вие сте минавали граница... да да... Сложете снимка, покажете се да ви види народа, колко сте честен гражданин...
  • 82 Кмета на Свиленград

    0 0 Отговор
    Момче имаш приятел който ти е казал няколко месни лафа и веднага измисли статийката фантазьор