Last news in Fakti

15 Май, 2017 07:05 10 163 12

Алилуя, министър Банов!

  • криско-
  • банов-
  • култура-
  • поздрав
Алилуя, министър Банов! - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Избори, мачове, конкурси...Събитията, които имат състезателен характер, обикновено закриват в сянката си вниманието към останалите, които не завършват с почетна стълбичка. Така и почитането на Криско с поздрав за рождения му ден от министъра на културата мина като част от бързо изчетената новинарска хроника. Конкурсът Евровизия почти напълно успя да покрие с полит-комерсиалната си сянка оказаната висока почит на родната "звезда". Мнозина не повярваха, обявиха новината за фалшива и продържиха напред, като Кубрат Пулев. Други бяха потресени. Трети директно призоваха за оставка.

Оказа се, че няма фейк, няма измама. Министър Боил Банов действително поздравил г-н Кристиан Талев. С пожелания за вдъхновение, професионални успехи и постижения. Синът на екранния професор Камбуров от "Откраднат живот" искал да либерализира затворена институция като министерството на културата. Държал да разкрепости практиките, мнозина да усетят, че към тях има отношение. Но след като бил попарен от обществената реакция, смятал повече да не изпраща поздравителни телеграми за рождени дни. За което се извинявал на всички непочетени в аванс. Нищо лично, ама нали "хората говорят".

След като МВР даде почетен плакет "За особени заслуги" на Фики Стораро, едва ли какъвто и да е "ивент" в подобна връзка може да ни изненада. В края на краищата бъдещето е пред Криско и феновете му. След време, вече като министър Кристиан Талев, той може да възстанови милата практика с поздравителните телеграми. Защо да се плашим. Както каза Вежди Рашидов, "възможно е Криско да е добър човек". Толкова мило, толкова простодушно. Страната ни е пълна с добри хора и по тази логика една печатница трябва денонощно да бълва поздравителни адреси по данните от ЕСГРАОН. Дори до 40%-те процента функционално неграмотни, които може и да не разберат жеста.

Не върви на един министър, носещ името на прабългарска болярска титла, да влиза в обяснителен режим, а да действа. Банов бързо се окопити след неудобството. И дори се закани не на кой да е, а на Киро Японеца, че ще го принуди да възстанови съборената "Двойна къща" в центъра на София. Която май изяде главата на предшественика му Рашидов, понижен от министър в редови депутат. Само преди година на свой ред Вежди издаде заповед за възстановяването на изгорелия тютюнев склад в Пловдив. Как лети времето. В министерството не могат да вдигнат глава от папките със строителна документация и разрешаване на имотни спорове. Дори опитен нотариус би се скрил в манастир от казусите, обсебили ведомствените културтрегери.

Да поздравим министъра с "Шапка ти свалям" за активността и куража. Който не работи, той не греши. Алилуя, министър Банов!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    56 12 Отговор
    Не знам защо публикувате такава безсмислена статия, лошите хора трябва да се игнорират, имам предвид грозната и недъгава проказа Криско, разбира се прочетох само първите 7-8 реда, няма да чета статия за случка с това тъпанарче което скапва и без това скапаното поколение

    Коментиран от #2, #3

  • 2 666

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    Как така коментираш и даваш квалификации (за цялата статия) при полужение, че както сам отбелязваш си прочел първите 7-8 реда?!! За съжаление е пълно с такива капацитети ....
  • 3 случаен

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "555":

    Много грозно обиждате Криско, 555. Много грозно. И не Криско скапва поколението, но това няма как да го забележите явно.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 555

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "случаен":

    Криско ги учи на най-лошото - да пушат, да се гъзят и разголват и да се лигавят и правят на тарикатчета - оттам нататък стават тъпанари и аутсайдери

    Коментиран от #6

  • 6 случан

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "555":

    Аха, Криско им е родител и учител, ясно.
  • 7 Пълзеше топката

    7 0 Отговор
    Няма лошо да го скапва и никой не кара на сила да го слушат. Измислил е как да прави пари и в това няма нищо лошо. Но е далеч от известността, която му предават и това да му сложат снимката в новини и да има такива статии е пълен фарс, каквато е и страната ни, каквито са и политиците и каквито сме ние разбира се.. до един :)
  • 8 боби белята

    13 0 Отговор
    Тази къща няма да се възстанови нито от японеца нито то циганина, това са смешни изцепки, но дерзайте гусин министър, нали знаете кой надпис спечели първо място при клозетното хайку-не пикай по пода-бъди герой осери тавана-вие го направихте ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ - браво!
  • 9 култура ми янко

    5 2 Отговор
    Всички си мислиха,че този министър е поздравил Кристиян Костов.От там идва гафът.Колкото до изказванията му,че ще накара Киро Японецът да възстанови къщата,нека първо да попита Вежди Рашидов кой е Киро Японеца и тогава да приказва глупости.Такива като Японеца управляват държавата.Ако искат и Царевец и Трапезица ще разрушат барабар с Мадарският конник.Докато Борисов е премиер и Рашидов ме у под шлифера.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Shmeker

    1 0 Отговор
    Криско е еталонът за културен деец. Поздравления от Абсурдистан!
  • 12 Луи дьо Фюнес

    0 0 Отговор
    Културата си култура! Че в кръчмата култура няма ли? Ако викнеш: „Давай дупарата„! Няма ли да хвърлиш двайсет лева и да поздравиш тъпанджията за рожденния му ден?Ще нали?