Last news in Fakti

13 Юни, 2017 08:00 1 963 3

Защо президентите рушат политиката?

  • стенограма-
  • ктб-
  • румен радев-
  • георги първанов

Те са вербувани под "български флаг" и са продължили да работят от баща през син, през внук, племенник

Защо президентите рушат политиката? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Георги Първанов пусна стенограма от срещата си с тогавашния министър Симеон Дянков. По този начин той съобщи на публиката - с президента никой не може да говори открито и честно, ако не е конформист в широк смисъл на думата.

Това коментира в профила си във Фейсбук Петко Симеонов.

Президентът Румен Радев пусна стенограмата от отговорен политически разговор по щекотлив въпрос и съобщи на публиката - разговорите на политическите сили при президента са част от политическите препирни пред публиката.

Двама президенти разрушиха правото на ОТГОВОРНА кабинетна политика у нас.

Кабинетната политика е свързана с правото на политиците да говорят откровено и открито по проблемите - частни, отраслеви или общонационални, без да се съобразяват с впечатлението, което биха имали пред избирателите. Разговорите са дискретни и остават за сведение на участниците в тях. Така те изграждат мнение, позиция. Честно съдбовна за държавата.Това е същностния политически разговор!

Сега политическите лидери ще знаят: откровено може да се говори в гората или на конспиративни срещи.

Първанов и Радев не разбраха какво правят!

Господин Президент и главнокомандващ, сигурен ли сте, че тази стенограма няма да бъде анализирана от аналитичните звена на чужди тайни служби? Те ще направят изводи, за които може би подозирате, но преценявате, че са несподелими. Или това не Ви интересува?

Имаше депутати, които от началото на 90-те години на миналия ХХ в. се стремят да разкрият пред чуждия свят всички държавни интимни тайни.

Все в борба срещу комунизма. Всички служили в ДС (от първо до ентно отделение) да бъдат огласени. Бяха избити и дори изчезнаха семейства в близка и далечна чужбина работили за българската държава поколения наред. Онова, което на 9 септември 1944 не беше направено - сториха го "наши антикомунисти". Тогава разузнаването и контраразузнаването не са били пипнати.

Те са вербувани под "български флаг"

и са продължили да работят от баща през син, през внук, племенник...

Глупаци!

Това, което се прави с огласяване на стенограми в президентството, е подобно.

Дава се обилен материал за чужди анализи. (Да забравим, че сме като разграден двор от последните десетилетия.) Създават се зли прецеденти.

Господин Президент, не от Борисов, вече от никого не бива да очаквате доверителен политически разговор!

Борисов говори, другите мълчат, но правят същите изводи.

Цацаров ясно каза - след седмици чрез обвинителния акт(!) важното от стенограмата ще добие публичност.

Не Ви разбирам!

Можете да пренебрегнете моето пенсионерско мнение, я стигнало, я не, до Вас, но всичко беше дотук. Предстоят Ви бързи реакции на случайни подмятания, като онова: "Остава ви една седмица!"...

По-безотговорен човек от Корнелия Нинова няма на българския политически връх.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    2 3 Отговор
    ПЕТКО ,ПЕТКО ,ЗЕМИ СЕ ВЪРЛИ ОТ НЯКОЙ МОСТ.
  • 2 незнайко

    2 1 Отговор
    Добър разбор, на сбърканата ни политика. Прав е и Нинова е като Станишев - борба за ВЛАСТ.
  • 3 Андре

    1 1 Отговор
    Няма нито един обесен...