20 Август, 2017 16:16 3 588 18

Да изгоним мутрите от туризма

  • мутри-
  • море-
  • плаж-
  • туризъм

С революция това няма как да стане - революцията ще качи на гребена на вълната нова порция мутри

Да изгоним мутрите от туризма - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеки, който е ходил в Гърция знае добре, че чалготеките и всички останали бардаци на открито в българските курорти и градове, в които шумът продължава до зори и се чува на километри, нямат шанс да проработят и за три дни.

Това коментира в профила си във Фейсбук политологът Огнян Минчев.

В Гърция има и строги стандарти за строителство в крайбрежните зони -

там уродливи гигантски безвкусици от този тип, с който е презастроен българският бряг са невъзможни. В Гърция правят професионален туризъм, а не свинщини като тези, които унищожиха уникалните кътчета по българското Черноморие.

Ако някой се наеме да въведе стандарти на професионален туризъм в България ще трябва да се сблъска с цялата гилдия на тези,

които печелят от "туризъм пет за четири" -

с ниско качество, с препрани пари и с възможности за привличане на най-ниските социални слоеве на европейските - и не само - общества. Тази задача - въвеждане на професионализъм и по-високи стандарти за бизнес в туризма - е частен случай от огромната и все още неизпълнима задача за де-мутризация на всички останали сфери в българското общество.

Тук не става въпрос за прогонване на мутрите от обществото - това не е възможно, а за отнемането от мутрите на възможността да определят и налагат на цялото общество своите уродливи стандарти за туризъм, бизнес, ред и закон - безредие и беззаконност, култура, градоустройство и държавно управление.

С революция това няма как да стане -

революцията ще качи на гребена на вълната нова порция мутри, изтласкваща досегашните (това вече се е случвало). Необходима е дългосрочна обществена стратегия за промяна и цивилизоване - стъпка по стъпка, битка след битка, жертва след жертва... Трябва да жертваме спокойствието си, търпението си, малодушието си, ако не искаме изцяло да жертваме и да изгубим свободата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име (като гост):

    35 4 Отговор
    И пак само празни думи без конкретни предложения .... Всъщност повсеместната апатия с редки изблици на гняв , смесени с чувство на безсилие властват в таз земя .
  • 2 Партийци

    46 2 Отговор
    За да се изчистият мутрите от живота ни, трябва първо да бъдат изчистени от политиката, а това без революция няма да стане.
  • 3 Дядо поп

    28 3 Отговор
    Трябва да се чистим от такива,като Ангелакова,който
    с увъртания за легитимности на проверките и други от
    сорта открито защитават мутрафоните.А,че тя е от тяхна-
    та каста личеше по държанието и при проверките на Корал.
  • 4 малкият сашко

    6 7 Отговор
    каквото и да си говорим винаги става въпрос за ..... терминал две
  • 5 стоян георгиев

    4 14 Отговор
    минчев оди в гърция бе пич.в гърция е едно тук друго.там има обаче 14000 км брегова ивица у нас са 300.дано може да смяташ минчев , въпроса ми е ако сега почиват на българското море около 3 млн. човека по колко се падат на километър или метър?та кво му е хубавото на гърция.хубавото е самото море чисто, ненатоварено,топло.може ли българия тва да го конкурира ?другото хубаво на гърция е прясната риба и средиземноморската храна .може ли да ги конкурираме?следва обслужването ?което е в пъти по-високо платено заради дългия сезон и високите цени.може ли да го конкурираме?кво обаче правим по-добре от гърците и кво имаме дето те нямат?имаме въпросния купон и нощен живот дето там не могат да си го помислят притиснати от почиващи сноби като теб огняне ,дето си пекат по-цял ден дебелия г.з на 45 градуса ,а вечерта чревоблудстват.тва секс пък с някоя непозната ,тва танци ,тва музика и поркане в луди компании...за теб са недомислими и недостижими неща,дето тук на нашето море обаче се случват,а в гърция са невъзможни.там основното им дръзновение в тази посока е като се женят или доидат в българия.другото хубаво тук е че е хладно 27-35 градуса,вечер даже застудява и може да се порка и пиенето не е като в гръцко бозуки 300 евро една бутилка и докато подклякате в него като банда пе.али нямате никакъв шанс да ви върже нещо по така.та ходете си в гърция ,вече е удобно и даже е по-близко от нашето море ,но ни оставете да си ходим в чалга,хаус,рок или поп заведенията ,да си по

    Коментиран от #9

  • 6 стоян георгиев

    2 16 Отговор
    та ходете си в гърция ,вече е удобно и даже е по-близко от нашето море ,но ни оставете да си ходим в чалга,хаус,рок или поп заведенията ,да си поркаме на воля да си гоним пУ..и и да си почиваме така както ни харесва ,ние не ви пречим не ни пречете и вие.що се отнася до мутрите,мутрите сте вие огняне .хората от властта или близки на нея сте откраднали и изтрепали в десетки пъти повече народ и от наи-страшната групировка и ако имате мерак да няма мутри почнете с харакиритата ,особено ще са приятни пред парламента ,ще съберарат и много фенове да си сигурен.

    Коментиран от #8

  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Последното изречение е в разрез със статията. ТРЯБВА ДА СЕ ЖЕРТВАМЕ, ЗА ДА НЕ ИЗГУБИМ СВОБОДАТА СИ ! Нали това става в момента по черномарието ? Какво е искал да каже автора ???
  • 8 Патриот

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Ходим си, но заради хора като вас ни се смее цял свят и не повтарят да дойдат пак в БГ. Милиони транзит през БГ и в Гърция -поне тези които се уважават

    Коментиран от #11

  • 9 Ицо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    . Явно нямаш деца и си още млад. Приключваме тук

    Коментиран от #12

  • 10 Генералът

    3 2 Отговор
    Гърция има просто повече крайбрежна линия и съответно плажове. Могат да си позволят ниско строителство.
    Положението на Черно море се определя от търсенето. Много чалга фенове, много чалга хотели и заведения.
    Аз съветвам да не се посещават големи хотели, презастроени места с висока концентрация на чалготеки. Като фалират големите хотели и заведения морето ще се разчисти от нискочели бизнесмени. Пазете природата, не оставяйте болкуци след себе си!
  • 11 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Патриот":

    ти явно си в грешка.туризма и особено морския ни всяка година се вдига с ръст над 10%.смеят се на такива като теб дето се правят на патриоти като ходят в гърция.англичани,ирланци шотландци познават българия от слънчев бряг и при разговорите ми с тях откровено завиждат че курорта е у нас!
  • 12 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ицо":

    има три деца и съм на 46 ,млад съм предполагам :)))!!!!имал съм обаче бизнес по морето и знам кво е да те мачка държавата за глупости.освен това ми харесва да разпускам при възможност ,а в българия е едно от наи-добрите места от целия свят за това.евтино поркане,готини клубове,готини жени,хубав климат през лятото.тва ни гърци ,ни турци могат да си го помислят ,а не да го имат.както казах аз не ви се наглеждам макар да ме дразните като ви гледам дебелите тела размазани в пясъка на 45 градуса ,наричаики свинското си потене почивка, и няма как да се съглася ,че и нашето море трябва да бъде само със сюжет за такива като вас.има места и за семеини в българия и то предостатъчно.както с големи така и с малки бюджети.албена,слънчев ден,свети константин и елена,долу синеморец,ахтопол ,резово...няма ни една дискотека няма и силна музика ,междинен вариант златните ,там всичко свършва до 12.така че аман от патрити ама гръцки!
  • 13 1234

    0 0 Отговор
    О,КЕЙ кога почваме.Ти ще дойдеш ли или само даваш акъл,а другите да ходят да ги гонят?
  • 14 mediator37

    5 3 Отговор
    Безспорен факт е, че легловата ни база е на най-високо световно ниво, защото е изградена последна и по най-новите стандарти и технологии. Такива хотели- дворци, каквито имаме ние, няма нито в Гърция, нито в Румъния. Повечето хора, вкл. чужденци, се привличат от тези огромни хотели , особено семейства с деца, защото са разтоварени от грижа за приготвяне на храна и осигуряване забавления за децата. Има аниматори, готвачи, сладкари, водни пързалки, люлки, лукс и сигурност за семейството.
    Не ми я хвалете толкова Гърция с тия нафъндъчени ниски постройчици, клаустрофобични улички без тротоари, дървени електрически стълбове от времето на капитан Петко войвода и двойни цени спрямо България.
  • 15 321

    0 1 Отговор
    Жалко, Ицо се беше опитал поне да оправдае инфантилните ти разбирания за живота. Имаш страшни цели в живота - "евтино поркане и готини клубове". Фактът, че си имал бизнес по морето допълва картинката. Вероятно си татуиран като гоблен и по цял ден висиш във фитнеса, освен като не с в клуба, разбира се. От начина ти на писане се вижда, че не си доучил и може би това обяснява тесния ти кръгозор. Интересното е, че човек почива по начин противоположен на ежедневния му стереотип. Като си в лудницата по цял ден, търсиш тишина и спокойствие и обратното. Може би си фитнес инструктор или подобно - нещо много те дразнят хората без аполоново телосложение. Вероятно по цял ден почти не говориш с хора и работното ти място е в някоя дупка без слънчева светлина, та ти трябва вечер да се развееш в някой клуб на открито за да компенсираш комплексираното ежедневие с евтина пиячка и някой друг въргал пред клуба.

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "321":

    ами такъв съм харесва ми да пия едно две в заведение с приятна компания готини жени,да потанцувам да пофлиртувам ...що тва инфантилно ли е?българия е много хубава дестинация за тва,нямаща аналог по целия свят,не е да не съм бил тук там:)!да, имах преди бизнес по морето сега нямам ,но във всички бизнеси у нас е така както стана на морето.идва един убавец и ти налага рестрикция след като си направил инвестициите в даден бизнес и хич не му дреме, че имаш да връщаш пари ,да гледаш семеиства.важни са му инфантилите ,но тези като теб дето викат браво ,ура,ти си, мачкаи ги тези мутри.познавам собствениците на солар ,дето сега пострадаха наи-силно не са мутри,те обаче направиха българия една от световните столици на хаусмузиката.тук идват имена от наи-високо ниво вместо да ходят в румъния или гърция .тва води освен събитя ,води имидж,води пари за страната и работещите,но кои го отчита?за теб мутра е човек дето тренира и има татоси.нямам такива ,но пеевски нито тренира нито е ошарен ,само че към момента е мутра номер едно и кво?и не си мисли че при мен не лудница гаранция съм в пъти в по-голяма от теб,но не приемам почивката като лежане в пясъка на 40 градуса.тва е начин на живот активния е активен и в почивка и работа пасивния е пасивен.само че както казах аз не съм за затварянето на твоя почивен стереотип,а ти уж толерантния адмирираш затварянето на моя!!!тва един лекар ще го класифицира като психологично заболяване :)!не съм фитнес инструктур нито пък работя в
  • 17 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    не съм фитнес инструктур нито пък работя в дупка,нито съм татуиран,а и за разлика от теб тук се подписвам с името си. във всеки пост стоя зад позициите си и ги отстоявам.не се лигитимирам като 123 и после анонимно да пиша минуси след като ме наврат в на кучето дивия!
  • 18 юрист

    1 1 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг:В Гърция има и строги стандарти за строителство в крайбрежните зони -там уродливи гигантски безвкусици от този тип, с който е презастроен българският бряг са невъзможни...“ Поради една проста причина- гърция е разтърсвана ВСЕКИ ДЕН от стотици микроземетресения, както и през нея минават и се кръстоват поне 6-7 разломни линии- т.е. гърция е СЕИЗМИЧНА зона- това е истината! Просто няма как да бъдат построени огромни хотели, които при поредното земетресение просто ще бъдат сринати от мощните размествания на земните пластове. Не е лошо, когато се разсъждава по този въпрос, да се има предвид и това обстоятелство, вместо да се задават смешни и очевадно несъстоятелни въпроси. Какво иска да ни каже авторът- че в гърция няма мастити “бизнесмени“, които не биха искали да застроят гръцкото крайбрежие с хотели - мастодони? Има, естествено, както има и мошеници, и измамници, и мафия, но те не чак толкова глупави, че да инвестират в строежа на огромен хотел, който може всеки нов ден да бъде стинат от някое земетресение! Точно за това бивша социалистическа гърция е създала тези закони и правила и поради описаната причина, която няма нищо общо с морала и гражданското съзнание на гърците, тези правила се спазват от тях самите...