21 Август, 2017 08:46 1 481 10

Разделят курортите - едни за забавление, други за семейни почивки

  • курорти-
  • туризъм-
  • забавление-
  • почивка-
  • ангелкова

До октомври трябва да са готови промени в Закона за туризма, сподели министър Николина Ангелкова

Разделят курортите - едни за забавление, други за семейни почивки - 1
Снимка: БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че курортите в България ще бъдат разделени на такива за забавления и места за семейни почивки. Според думите ѝ до октомври трябва да са готови промени в Закона за туризма, които да определят статута на националните курорти.

"Идеята се роди след акциите на вицепремиера Валери Симеонов за ограничаване на шума от заведенията по морето. Проверките трябва да се извършват така, че да не пречат на туризма или да вредят на имиджа на страната", обясни Ангелкова.

Според нея определянето на статута ще регулира всяка дейност в един курорт - както инфраструктурата, така и архитектурната визия и градоустройствените параметри. Ще има нов регламент и за шума - могат да бъдат обособени зони за отдих, за забавления и за търговия.

"Трудно е да се сложат под общ знаменател всички курорти, а и не е рентабилно", коментира още Ангелкова. По думите ѝ с промените ще се очертаят ясно разликите между община и курортен комплекс.

Ангелкова заяви още, че е готова да се срещне със Съюза на собствениците в Слънчев бряг, които недоволстват заради инспекциите на Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 2 Отговор
    Следваме примера на големия брат Турция
  • 2 Пазарен Либерализатор

    14 3 Отговор
    Чудесно, нека слънчака стане още-по клоака :)
    Там не могат да бъдат наложени никакви законови норми, просто отпуснете края, без тва е пре-застроено и мръсно, така и така се събират всякви отрепки от долните прослойки в UK и източния блок, та да се разпират от шмъркане и драйфане. За шума не ми пука, в Гърция не се чува :)

    Коментиран от #6

  • 3 Family safe

    8 2 Отговор
    Дано тези промени включат мерки и срещу нудизма във всичките му форми! Хората със семейства са на възраст на която са по-спокойни и искат да си ПОЧИВАТ на морето, не да има шумни заведения, музики по нощите или разсъблечени пред децата им ексхибиционисти. Редно е да има повече спокойни и тихи курортчета, за съжаление май само Синеморец все още се включва горе-долу в това описание, всички други са се превърнали в клонинги на София... Днешните курорти са осарници - не можеш нито да си починеш, нито да се насладиш на природата, нито да спиш, нито да си спокоен за това какво вижда детето ти, нито дори да отидеш и се върнеш спокойно по джапанки от плажа, навсякъде всичко е вили връз могили и суета на суетите...
  • 4 marto

    13 2 Отговор
    Колко е проста тази женица и ни управлява
  • 5 хаахаа

    9 2 Отговор
    Ооо да и ги разделете за мъже и за жени, а п....сите отделно...
  • 6 123

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор":

    Даа, много точно си го казал...в Гърция не се чува. Там остана мястото, където е за семейни почивки. ) Чиста вода, големи плажове, тихи курорти. Миналата година ни настаниха в студио, две стъпала от партера. От тротоара, се качваш на импровизирана тераса и студиото. Директно от улицата. Викам си "тук няма да се спи" от колите и шума. Е да, ама не- тихо, спокойно, няма мотори, коли - резачки, Сутрин се будехме към 10. Аз и вкъщи не мога да спя до толкова късно. Принципно живея в "тих" квартал в полите на "Витоша", но във всеки двор има по един пес. Като зареват още в 5, понякога и по цели нощи лаят, абсурд е да заспиш на отворен прозорец и да усещаш полъха на вятъра от планината. Но в БГ се краде и хората с дворовете и кучетата ги разбирам.
  • 7 ГЕРБаха ни майката

    6 0 Отговор
    Поредната простотия измислена и предложена от бойковите по-малки тикви.
    Как напр., ще обяснят на тези, които са си купили апартаменти там за да ходят на почивки със семейството си или да ги отдават на др. семейства, че курорта, ще се превърне в още по-голяма кочина, където законите, ще диктуват мутрите, а това наткотици, алкохол, курви са само бонус ?
    По цял свят вече се опитват и борят такива коптори, а тук, ще ги създаваме ?
    Истината е простичка и една, стана ясно, че държавата не може да се справи, а защо, ами защото мутринщата е до най, ама най-високо ниво, сещате се !
  • 8 гост

    2 0 Отговор
    Идиоти. Това се прави от туристите. Тези си нямат друга работа, а седнали да плануват като по Татово време.
  • 9 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    хубаво се сетихте ама не се слага каруцата пред коня.сега ще фалирате една част от фирмите със санкции,а догодина ще им обясните че вече могат да се развиват на същите места със същите деиности!!!!кои ще плати загубите от провала на този август ,а госпожо министър?
  • 10 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Каквото не са пипнали,това не са провалили.Обаче ще ни управляват поне още 45 години - по стара традиция.В България който вземе властта си я държи здраво,все едно как се нарича...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове