ФАКТИ.БГ
  • патриот-
  • патриотизъм

Особености на българския патриотизъм

Венец на венеца на създателя. Чудо на чудесата

Публикувана: 31 Декември, 2017 15:00
35 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4093
Особености на българския патриотизъм - 1
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българският патриот е уникално творение. Венец на венеца на създателя. Чудо на чудесата. Парадокс в самата си същност. Или поне така го оприличава Албена Бъчварова в свой текст, публикуван в списание "Клуб Z".

Парадокс 1

В България и по света живеят около 8-9 млн. души. Патриотите са обаче поне два пъти или три пъти повече. Сметката не излиза. От тези милиони все пак трябва да се извадят соросоиди, предатели, етнически подозрителни, обикновени безродници, неопределени... Това е, защото едно тяло може да събере няколко патриотични души. Нещо като минимодела на „Обединените патриоти“, известни още като Триглавата патриотична ламя. Формулата гарантира неизтребима патриотичност.

Парадокс 2

Българският патриот е чел малко, но знае всичко. Той е родèн историк. Знае всичко за България на три морета и за законите на хан Крум – особено в частта с рязането на ръце. Това Аспарух, това Симеон... Важното е, че едно време сме били най-умни и най-силни не само на Балканите, но и в Европа (а то едно време друго освен Европа не е имало).

Историческите врагове – „Турция ке падне” и „Турция трябва да се извини”, и историческите братя, братушки по-точно, също са ясни – славяни, с близки езици и цар освободител (истинският патриот знае, че е наречен така, защото ни е освободил от турско робство, за крепостни в това уравнение няма място).

Българският патриот държи на паметниците – големи и светещи, по възможност. На крепостите – пластмасови и пак светещи, по възможност. Опива се от величието на отминалите времена дори и да не различава Борис Първи от Калоян.

Българинът докрай е трескав защитник на кирилицата. Посегателствата срещу азбуката, „която сме дали на света“, са почти толкова скверни, колкото и срещу киселото мляко. Шопската салата и компютърът са на следващо място. Да се протягат мръсни ръце към кирилицата е нещо, което кара всяка кротка родолюбива душа да се хване за кобура. Всеки знае, че азбуката е измислена от Кирил и Методий, подробностите за техния произход, ученици и какво е глаголица, какво е кирилица и как точно се е стигнало до сегашната ни писменост са маловажни.

Истинският патриот е готов и в огъня да влезе, за да брани писмото си (дори и да възроптае срещу големия брат руския президент Путин), но не и да го ползва по предназначение. За какво е измислена шльокавицата – ако не за яростни словесни битки във фейсбук в защита на кирилицата, разбира се.

И на „История славянобългарска“, когато някой посегне да я мести из училищната програма, и на „Аз съм българче“ (нищо че патриотът е чел само заглавието на труда на Паисий, а от христоматийното стихотворение знае най-много първия куплет).

Патриотът няма нужда да пише правилно, да знае елементарните закони на граматиката, а пълният член е забавление за Ентелектуалци и хора с претенциЙ (по новия български правопис).

Истинският патриот няма нужда да чете книги, защото той черпи познание от университета на живота (а и бавно чете).

Той обича образованието, не в смисъл на реални знания, а сведено до диплома за виЗше.

Познанието като ценност е скучно и безсмислено. И само усложнява света. А за патриота картината е проста – ясно е кой е лошият, кой е добрият, кого „да люби и кого да мрази силно“.

Парадокс 3

„Българинът докрай“ има голям респект към законите. Трябва да има ред и законите да се спазват. Здрава ръка, силен човек, малко нещо диктатура, военен режим – само те ще ни оправят. Всички политици са корумпирани и трябва да са в затвора, а смъртното наказание немедлено да се възстанови, убеден е той.

Законите са безкрайно важни за истинския патриот. Логиката е проста – законите са създадени, за да ги спазват другите. Цялото съществуване на подобни изградени от принципи персони следва ясна философия – правилата трябва да се нарушават, на дребно, по андрешковски, но неуморно – дори и само да е пререждане на опашката или минаване на червено.

Патриотът обаче много се дразни, когато Другите действат като него. Особено ако това са онези, които той НЕ одобрява.

Дразни се от корумпираните и крадливи политици само когато той не ги корумпира или него не го корумпират.

„Законите са за всички“, казва той при поредния репортаж как роми не си плащат водата/тока/друг консуматив.

Обича да се възмущава от нечистоплътността и мръсотията в циганските гета, докато небрежно си хвърля опаковката от вафла на земята или още по-небрежно си мята боклука от седмия етаж.

„Държавата е длъжна...“, казва по същия начин, по който го твърдят недолюбваните от него малцинства.

Парадокс 4

Патриотът докрай е страшно загрижен, че нацията изчезва, претопява се, винаги е готов да цитира неособено приятните световни статистики кога ще се роди последният българин. Той има дълга тирада за това как ни превземат турци и роми, а ако малко се отпуснем и не сме така бдителни, и бежанци джихадисти.

Същевременно обаче истинският патриот няма повече от две деца, защото държавата не му е създала условия да ги отглежда.

Той има строги патриархални разбирания – бедствие е дъщеря му/синът му да са хомосексуални (само по-ужасно е да се оженят/омъжат за ром и малко по-малко ужасно за турчин), но и много либерален – абортите (мн. число) не са проблем, изневерите – също (данни на центъра Реw, а наскоро и изследване на ценностните нагласи на агенция „Тренд“ стигна до същите изводи).

По подобен амбивалентен начин подхожда и към православността си – тя е изцяло отдадена на празничната религиозност, но трябва константно да се брани и е застрашена.

Парадокс 5

Българинът, син на юнашко племе, хем обича Европата и ѝ се възхищава, хем я подозира във всички грехове и постоянна злонамереност (и желание да го прецака). Според скорошно сравнително изследване на Евробарометър над половината от българите са положително настроени към ЕС. Европейският съюз е важен за българския патриот, но най-вече като източник на финансиране.

Когато България трябва да покаже европейска солидарност, това за него е „изнудване“. Освен това Европа, т.е. Западът винаги иска да го мине – пробутва му храни с по-ниско качество и по-високи цени, отнася се с него като човек второ качество, не познава славното и величаво минало на майка България, приема го за гастарбайтер и т. н.

По какво ще го познаете?

Най-вече по враговете му

Те са много и разнообразни, но доста предвидими. Опасностите, които грозят българщината, дебнат отвсякъде.

Голямата заплаха – бежанци/мигранти

Нито оградата по границата, нито уверенията на премиера Борисов – стабилно съоръжение за милиони – го успокояват и той продължава да е уверен, че пълчища мюсюлмани искат да нахлуят и да превземат най-скъпото му и да посегнат на неособено силната му, но православна вяра. Не помагат и твърденията, че голямата вълна от мигранти/бежанци е отминала.

(Снимка на Елена Йончева на стълба да оградата също не действа успокояващо.)

Българският родолюбец е убеден, че пълзящата заплаха на ислямизацията диша в лицето му. Затова трябва да се вземат спешни мерки. И прогонва – решително, смело и безкомпромисно – всеки враг. Било то деца, които искат да учат в селското училище, било то семейство сирийски бежанци. Всички те са скрити ислямисти и допуснеш ли един, не усещаш как скоро след това всичките ти роднини са изклани, а родното ти място завладяно, знае патриотът. Елементарната човещина – това са криворазбрани либерални глезотии. Ако на тях се поддава и католически свещеник като в историята с Белене, и той си носи последиците.

Бежанците/мигрантите трябва не само да бъдат прогонвани, но въобще да не бъдат допускани да припарят до земята българска, вярва патриотът. Затова той самоотвержено се впуска с голи ръце и свински опашки да хваща нарушители. А Динко и Перата поставят началото на нова професия – ловци на глави на бежанци.

Неслучайно в повечето изследвания мигрантите изтласкват като голяма заплаха ромите от първото място.

Второ място – роми/цигани

Но ромите/циганите са постоянна опасност, източник на неизкоренимо зло и спяща терористична клетка, която ражда по много деца, не работи, краде ток и живее наготово на социални помощи.

Третата позиция е за турците – враг по наследство

Мюсюлманите и ислямът са друга голяма тема – пълзящата ислямизация на Европа и на България. Затова и долу забрадките, зове истинският патриот.

Гейовете

Много неприятни са гейовете, въобще всички, принадлежащи към ЛГБТ общността, гей браковете са извращение, гей парадите трябва да бъдат забранени.

Евреите и световната конспирация

Истинският патриот има съмнения и за евреите и юдомасонската световна конспирация, макар че от грижи за по-горе изброените врагове му остава по-малко време да громи този неприятел. Нацистките поздрави са само шега (както обяснява един от най-първите патриоти на републиката Валери Симеонов – кой като студент не се е шегувал, като ходи в някой концлагер? И самият той кой знае какви майтапчийски снимки има от Бухенвалд – това по по повод нацисткия поздрав на задържалия се съвсем накратко на поста си зам.-министър Павел Тенев).

Соросоиди и „либерасти“

Сред недолюбваните са и различните видове „продажници“ и „родоостъпници“ – соросоиди и „либерасти“, които по подразбиране са платени агенти на зли външни сили, които се борят срещу българщината и подкопават устоите на православието и любовта към Русия.

САЩ – новият поробител

Има и подозрително отношение към НАТО, защото най-добре е България да бъде неутрална и да не дразним Големия брат, както и към САЩ – окупатор и поробител, който сее вредно културно влияние (например Хелоуин, упадъчен празник, борбата с който трябва да се води до пълна победа. „Когато американците си сложат мартеници, тогава и аз ще чествам Хелоуин” е фейсбук кампания около 1 ноември).

Както и по приятелите му

Близки до сърцето му са Русия, Путин, православието, Паметникът на Съветската армия и Македония (макар и по доста особен начин – македонски език няма, а и това си е част от България).

Има симпатии и към Орбан (и Полша на Качински), защото нервират Брюксел и си правят, каквото искат.

Езикът на омразата, социалните мрежи и медиите

Патриотът е голям почитател на социалните медии – най-вече на фейсбук, където често за всеки случай има по няколко профила. Там бори враговете на Отечеството неуморно на някакъв странен език, с обиди, закани и псувни. Публикува свои снимки – по татуировки, на маса, с уловен бежанец, на когото е стъпил на врата, с възлюбената си – преди или след като ѝ е упражнил патриотично домашно насилие...

Говоренето е с непрекъснато разделение на „ние“ и „те“. „Те“ са всички, които трябва да бъдат прогонени, заловени, набити или поне изолирани далеч от истинските българи и децата им.

Някои външни характеристики

Истинският патриот не оставя на случайността да бъде разпознат като такъв.

Левски

Затова най-често той има извезан с мастило на гърдите си лика на Левски (по-рядко на Ботев), или на бицепса си, или по други неназоваеми части на тялото си. Левски е особено потърпевш – той е размятан и като образ, и като слово (чрез произволни цитати, които му се приписват). В краен случай и тениска върши работа. Важното е да се снимаш в различни пози и да качиш снимките в социалните мрежи.

Трикольор

Радетелят на българщината е силно привързан към националния флаг – бяло, зелено, червено в опърпан вариант се вее от балкона. Много по-шик е обаче да закачиш малко знаменце на антената на колата или на страничното огледало. Така, изпълнен с национална гордост, можеш със самочувствие да минеш на червено или да паркираш със замах на място за инвалиди.

Надписите

Патриотът особено се екзалтира, когато попадне в чужбина и е убеден, че по всякакъв начин трябва да се обозначи и да се увековечи (най-добре на някоя антика и културна ценност на поне хиляда години). Възбуденото му състояние намира израз и в писмовна форма – по възможност нецензурна и едносрична, а в по-благовидния вариант нещо като „П. беше тук”. (Наскоро главният редактор на Vagabond Антони Георгиев разказа какво било изумлението му, когато открил характерния трибуквен надпис в пустинята Атакама, където рядко стъпват хора, на едни „скромни” 12 хил. км от славната българска земя).

Носия

Вече е напълно сигурно – ако в гардероба си не държиш поне една носия, в която да се появяваш по най-неочаквани случаи, ти не си никакъв родолюбец, а вероятно направо си и предател. Това е като нов тест за принадлежност – сдобиването и носенето на национална „униформа”.

След като националите по футбол решиха да направят патриотична сесия по носии, вече нищо не е същото. (Едно нещо остава всъщност без промяна – систематичността, с която губят мачове).

Преди тях обаче Цветан Цветанов сложи калпака и потурите в Жеравна, а наскоро Валери Симеонов се появи на фамозната сватба на коалиционния си партньор Волен Сидеров по елече. Всъщност в едни по-далечни времена днешната г-жа Сидерова в компанията на Калина Крумова срещаше чуждестранни високопоставени гости в носия и с погача. (Това между заетостта ѝ в подпомагането на днешния шеф на парламентарната група на съуправляващите „Обединени патриоти“ при атаката над джамията в София и други запомнящи се дела.)

Дали след предложенията за патриотично възпитание в училищата и въвеждането на задължителната казарма няма да има и следващо – за превръщането на народната носия в задължителна униформа.

За тези, които са пропуснали да се снабдят – в „Лидл“ вече има тениски с народни мотиви, клин панталон също, на народни цени от 11-12 лв. А новата родолюбива придобивка може да сложите в найлонова торба с националното знаме от „Кауфланд“ точно до киселото мляко. А после да отпивате доволно от обвитата с шевици бутилка на кока-кола.

Някога патриотизмът беше кауза, сега е тренд. И всичко, свързано с него, може да бъде и добър бизнес – патриотичен.

Което чуждите вериги находчиво използват. И не само те.

Кръщене

Последният патриотичен хит са масовите кръщенета. Защо не. Само скептиците и родоостъпниците могат да откриват неприятна прилика със сватбите на Муун. Патриотично е, а слоганът на инициативата, в която бяха кръстени из цялата страна 1000 бебета, е „Направи го за България“. С благословията и активното участие на Българската православна църква и патриарх Неофит.

Следващата стъпка в „Направи го за България“, организирано от шоумена Андрей и компания – може би ще са колективни, масови зачевания – защото раждаемостта трябва да се стимулира и да се борим с всички средства с отрицателния демографски прираст.

Понятието „патриотизъм“ е подложено на унищожение, то се превръща в игра на мускули, бутафория, синоним на агресия и сеене на разделение. Псевдопатриотизмът настъпва по всички фронтове. Маскиран под различни форми. Но тонът е ясно зададен. Политически.

„Обединените патриоти“, коалиция, състояща се от три партии с богата история на реч на омраза, разединение и насаждане на ретроградност в обществените отношения, е част от управлението на страната. При това от ГЕРБ често ги хвалят като добър и предсказуем партньор. Те могат да нападат джамии, полицаи, висши училища, да налитат на бой в самолети, да атакуват възрастни жени по границата, да твърдят, че няма проблем от шегички с холокоста, да сеят идеологическа и физическа агресия, да заплашват журналисти и медии, да злоупотребяват с власт, да са проводник на чужди имперски интереси и да утвърждават модела #Кой... След като са предсказуем партньор.

Да, и малка добра новина. Наскоро вицепремиерът Валери Симеонов беше осъден за реч на омразата заради думите си от декември 2014 година от трибуната на НС, че „ромите са се превърнали в „нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки“. Но това не е симптоматично.

Откъм Волен Сидеров няма подобно известие обаче. Напротив, той вече е уважаван председател на парламентарна група на съуправляваща коалиция и улегнал баща. Вярно, Борисов го осъди за клевета, но после и си плати разноските по делото. А наскоро и отиде на крака на сватбата на Сидеров. За да го реабилитира напълно.

Примерът е зададен. И изписването от доморасли патриоти по стените на думата с Х... е най-малкият проблем.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 0 от 0 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
на госта поста
1 Отговор
Авторката с каква сексуална ориентация е ?

Оценка:
-12 +41

Брат ми
2 Отговор
Уважаема Бъчварова,не се занимавайте с неща от които не разбирате.По добре подгответе нещо за хапване и пийване за новата година.

Оценка:
-13 +42

стоян георгиев
3 Отговор
статията успешно описва няколко индивида списващи тук.има само един пропуск.съвременния български патриот мрази герб ,макар че таино гласува за него когато му се налага.

Оценка:
-12 +17

Гост с име
4 Отговор
Уау. Най-накрая една граматично и пунктуационно изпипана статия. Факти, авторката трябва да я направите главен редактор. На сегашния ви хем му е трудно да мисли, хем с правописа го няма много.

Оценка:
-27 +9

Ал Купоне
5 Отговор
Само искам да отбележа, че характерния трибуквен надпис в далечната пустиня Атакама може да е оставен, както от българин така и от руснак или украинец.

Оценка:
-3 +12

Пламен
6 Отговор
Наложих си да прочета цялата статия . Прочетох я много внимателно ( бавно , според авторката ) , тъй както подобен по обем и тема труд не трябва да се третира по друг начин . Въпреки това не можах да разбера какво всъщност казва тя ? Сигурно причината съм самия аз , простия и тъп патриот . Или има нещо друго . Например желанието на Албена да си види името и снимката публикувани някъде . Защо да не напише нещо , което ще ни разтърси из основи и ще ни накара да преосмислим смисъла на съществуването си . Бонус - авторката ще се почувства издигната над нивото на което оперират обектите на творбата и , тъй като по дефиниция осмивайки ги , тя се изключва от тяхното множество . Във ФАКТИ ще го вземат . Те вземат всичко . Камо ли епичен труд с цел българската душевност да бъде дисектирани надлъж и нашир и сложена под микроскоп . Сигурно и е отнело много време и изследвания . Сега очаквам втора част - как да сме ПРАВИЛНИ патриоти , според нея . ФАКТИ сигурно и нея ще публикуват . Както споменах по-рано , те публикуват всичко .

Оценка:
-8 +28

име
7 Отговор
бих искал да кажа на анторката , че е доста далеч от истината.ако има ОП сега, то преди 20 години не е ли имало? само у нас ли има патриоти? защо лошите патриоти за авторката са във властта? нали същите хора ,които преди 15-20 године гласуваха за хубавите партии сега гласуват за патриотите. защо променят вота си ? заради т н либерали.тяхното лошо управление довежда до това. и още- част от либералите се определят като патриоти-дпс!!!??? авторката да даде коментар.а дано ,ама надали.

Оценка:
-7 +16

Райчев
8 Отговор
Абе хора не давайте трибуна на такива сектанти като авторката.... според дамата най— вероятно е нормално да не казваме турско робство, а съжителство.... вместо да се занимаваме с кръщенета да говорим за трети пол.... а малкото мозъче което притежава разпознава само САЩ и Русия... ако случайно някой от Вас не харесва САЩ той непременно е русофил...и може би ще се радва ако вместо на църква ходим предимно по прайдове.... а пък тя не вижда никакъв проблем с мигрантската криза, както и в това че в някои части на България се говори само на турски и българите там са малцинство....но нека не съдим тази велика българка, защото тя просто изпълнява служебният си дълг... освен да пише такива статии, тя редовно посещава простести, без значение дали са организирани от сини или зелени, важното е че великият за нея сорос си плаща....

Оценка:
-4 +28

Morgoth
9 Отговор
Е те на това му се казва словоблудство :)

Оценка:
-3 +20

someone
10 Отговор
Доста ограничена статия, едва ли не ако си слагаш флага на терасата и си горд,че си българин е лошо, ако си патриот то ти си ограничен простак, който не може да пише.Трябва и да обичаш циганите, гейовете, да ги храниш и да им приемаш изкривените "ценности" просто защото така трябва.Само че има и грамотни и млади хора, които виждат изброените неща от авторката за мними опасности като абсолютно реални такива за нашата родина.САЩ действително са империя, която нанася много вреди,ЕС не донесе нищо за 20 години , циганските орди действително шетат безнаказано , бежанците действително представляват заплаха при демографски сриваща се Европа и не се изисква да си кой знае какъв, за да видиш реалността.

Оценка:
-4 +29

Ставрев
11 Отговор
Мдааа този пасвил не го четох докрай и няма защо.Тази Бъчварова е направила пълна "дисекция" на патриот ха да бъде такадобра да направи пълна такава що е то соросоид и чуждо НПО работещо за чужди интереси а ще го направи ли май не защото НЕ и е платено за това а за какво точно и е платено можем да се сещаме даже и по написаното !

Оценка:
-3 +19

Боцмана
12 Отговор
Ако някой прочете тази статия до края ще се казвам вече Мустафа.

Коментиран от #26


Оценка:
-4 +21

Али Бабата
13 Отговор
Имам чувството ,че говори някоя разпенена леличка от Брюксел.С хъс да ни втълпи, колко хубав би бил един Нов Световен Ред,Глобализацията…А всъщност се прикрива, че по време на глобализация националните традиции се подменят със световни стандарти, национална култура с масова култура. Творчеството се заменя с консумация. Създаваните през столетията национална култура и традиции, дух и нравственост, се заменят със шаблон от лесно управляеми стереотипи и поведение по калъп… Масовата култура има за цел хората от всички краища на планетата да се обличат еднакво, да слушат една и съща музика, да ядат еднаква храна, да се стремят към постигането на едни и същи лъскави стоки, да имат еднакви желания и мечти, да имат еднаква религия или еднакво да нямат религия, да имат еднакъв морал или еднакво да нямат морал, да имат еднакво отношение към хомосексуализма,чужденците,малцинствата, инцеста, проституцията и правозащитничеството, да имат еднаква ценностна система. Т.е.обезбългаряването/при нас/.
Масовата култура наравно с религията /липсата на религия/, ще играят решаваща роля в бъдещите войни, респективно ще имат решаващо значение за предотвратяването им и за оцеляване на империи.

Всички империи в историята на човечеството, са се стремели към поробване на целия свят и всички са рухвали, поради недостатъчни комуникации, транспорт, разлики в езика, разлики в морала, възпитанието и религията, култура на нравите и обичаите т.е. НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ,а качествата не

Оценка:
-2 +28

Али Бабата
14 Отговор
НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ,а качествата необходими за национална идентичност са патриотизъм,родолюбие,вяра в българщината/за нас/.
Автори подигравайки се с подобни неща нямат национално съзнание,защото националната идентичност е форма на националното съзнание.
Жалко за тях,бягат от отговорност и търсят лекото - медиен слугинаж …и не усещат ,как тялото им търпи мутация.Най-вече при гръбнака-изчезва и много бързо се превръщат в слузести безгръбначни мекотели.

Оценка:
-2 +24

Рая
15 Отговор
Албена да каже тогава как да възпитаме патриота в българина за да не изглежда див и смешен ,защото Пламен е прав иначе всеки може да пише всичко стига да има кой да го побликува

Оценка:
-1 +13

сори сорос
16 Отговор
е, те тва е баш шорошки текст.
само са испуснали да споменат за "турското присъствие"

Коментиран от #27


Оценка:
-2 +22

ВМОРО
17 Отговор
Отделих й 30-40 секунди на дамата. От възпитание. Няма да се повтори.
Весело посрещане на Новото лето Господне 2018!

Оценка:
-2 +19

Опа
18 Отговор
Може ли това момиченце да ми напише как е точно първия куплет на Аз съм българче. Защото, може да не сме най-добрите патриоти, може и много рядко да се прибираме в БГ, но дори и голямата ми дъщеричка, която е на 3 годинки рецитира Аз съм българче и знае, "Аз съм българче обичам, наще планини залени...", куплета който авторката най-вероятно има впредвид НЕ Е ПЪРВИЯТ...Весело посрещане

Оценка:
-2 +16

Иван
19 Отговор
Авторката не познава изобщо истинските българи патриоти ! Само човек , който не познава историята и не е извадил поуки от нея може да напише неща , които изобщо не разбира и да ги изопъчава по този долен начин ... Когато Ви посетят по тъмна доба тия с чалмите ще ревете с глас за тези описани патриоти по горе да Ви защитят. Те защитават и малкото българщина , която някой систематично иска да унищожи и унижи ... Вие г-жо нямате дори капка от морала на тези хора ,за да ги описвате и да им давате определения. Едно е сигурно ако мислят като Вас - утре няма да ни има като нация !!!

Оценка:
-3 +17

1234;_-#
20 Отговор
Самата истина. Аман от ПСЕВДО патриоти,ако в тази държава има патриоти нямаше да сме на тази хала.

Оценка:
-16 +2

Непатриот
21 Отговор
Авторката явно не може да приеме, че е възможно човек да не е патриотар и въпреки това да не одобрява извращенията, наречени еднополови бракове. Точно такива статии допринасят най-много за тупането по гърдите с викове "булгааар, булгааар" и за омразата към еврогейските "ценности".

Оценка:
-1 +14

ААА
22 Отговор
Поредният платен с чужди парички пасквил- създаден да разбива дух вяра,ценности , и малкото ни останала национална гордост. Разделяй и владей са рекли римляните, и станало мото на колонизатори, завоеватели , авантюристи. Разбит на части народ се превзема лесно. Стегнат и сплотен, под национална кауза народ е костелив орех . За тази цел се КУПУВАТ такива отпадъци като въпросната биологична единица-имаща се за драскач . Точно такива сме им нужни безгласни и безволеви БИОЛОГИЧНИ ЕДИНИЦИ . Учете децата си на гордост и български патриотизъм , не слушайте "боклука" създавайте ДЕЦА да милеят за родината. Издържали сме 500 години робство , ще издържим и този кратък период. А може би след време такива като нея и затвора. Гърците и Унгарците в момента ни показват що е патриотизъм - Срам за нас . Честита Нова Година.

Оценка:
-0 +12

Пеню
23 Отговор
Статията е чудесен пример за....... Празнословие.

Коментиран от #25


Оценка:
-3 +9

дедовия
24 Отговор
Браво на авторката!

Оценка:
-13 +2

25
Този коментар е премахнат от модератор.
26
Този коментар е премахнат от модератор.
27
Този коментар е премахнат от модератор.
Петко
28 Отговор
Точен анализ, виждам че има доста засегнати хора. Истината боли. Да добавя че осен евреите и соросоидите виновен е Косотов. Защото взе пенсиите и продаде Балкан.

Оценка:
-13 +0

29
Този коментар е премахнат от модератор.
30
Този коментар е премахнат от модератор.
Венелин Митев
31 Отговор
Госпожата е редактор Политика в списанието Клуб "Z". За него пишат статии и такива титани на мисълта като господа другарите Евгени Дайнов и Огнян Минчев. Така че пасквилчето си напълно политкоректно, точно както изискват новите ни презокеански господари и европейските им наместници.

Оценка:
-0 +13

Бъчваров
32 Отговор
Значи, според особеностите на соросоидската идеология българският патриот трябва да бъде евроатлантик,хомофил,ислямофил,туркофил,циганофил,ксенофил,соросоид,но задължително русофоб .Трябва да не обича българската история и да е съгласен с нейната подмяна.
Българският патриот,българинът,трябва да бъде разгологъзен и леко наведен с вазелин в ръка.Готов,по всяко едно време да бъде лашкан.

Е,точно това ни казват с тая статия!!

Оценка:
-0 +11

33
Този коментар е премахнат от модератор.
Siegfried
34 Отговор
С голям кеф изчетох статията.Не съм съгласен с някой неща но Браво !Много точна ди
секция на патриотара .Ако човек е изчел един критичен обем книги , не може да е пат-
риотар.Ама и да ги е осмислил !

Оценка:
-2 +0

Кака Гинка
35 Отговор
Че българинът си пати основно от собствената глава е ясно на всички.А това,че статийката е христоматиен пример за поръчкова журналистика,личи още от първите няколко изречения.У нас журналистиката (по стар обичай) е предимно такава...

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Дмитри Пайет
Френският национал разкри, че е забранил на своите деца да произнасят името на Кристиано Роналдо след Евро 2016, което бе спечелено от Португалия
Децата ми нямат право да произнасят името на Роналдо"

Още бисери