Last news in Fakti

9 Януари, 2018 14:00 18 183 19

Убийството в Нови Искър - голям кредит, неясни доходи и измамни фирми

  • нови искър-
  • убийство-
  • вила-
  • неделчо юнаков-
  • кети кюхова
Убийството в Нови Искър - голям кредит, неясни доходи и измамни фирми - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Работата на МВР и Прокуратурата за разкриване на зловещото шесторно убийство в Нови Искър продължава с проучване как е придобита къщата, където е извършено престъплението и какви фирми са имали убитите. Блиц-проверка на "Биволь" станови следното:

Вилата в Нови Искър е струвала 127 128,95 лв. Придобита е от убитите Неделчо Юнаков и Кети Кюхова на 19.04.2017. По-голямата част от средствата – 99 800 лв., са от ипотечен кредит от от "Уникредит Булбанк". Залог по кредита е въпросният имот, а Юнаков и Кюхова са съдлъжници по този кредит – показват справки от Имотния регистър.

Неделчо Юнаков е бил за кратко едноличен собственик на БАУ КОНСУЛТИНГ МЕНИДЖМЪНТ ЕООД (предишно име ТОП БРОКЕР), която е с 30 лв. капитал. Друг бизнес той не е имал нито преди, нито след включването си в БАУ. Сегашният собственик на БАУ Камен Иванов Благоев има над 15 фирми, занимаващи се със строителство, недвижими имоти и търговия.

Бизнес историята на Кети Кюхова се изчерпва със съдружие във фирмата ДЕВИ КЕ, регистрирана с 6 лв. капитал. От 2013 г. насам няма данни тази фирма да развива дейност.

Не е ясно с какво друго са се занимавали Юнаков и Кюхова. Няма данни Юнаков да е придобивал или продавал други имоти, а Кюхова през 2010 г. е продала гарсониера в Люлин, София. Засега е загадка какви доходи са доказали двамата пред Уникредит, за да им бъде отпусната сумата от близо 100 000 лв за покупка на къщата в Нови Искър. Очевидно е, че те са разполагали със средства както за купуването на вилата, така и за поддържане на относително скъп автомобил BMW X5.

БАУ – измамна фирма засечена от НАП

Tочно в периода, когато Юнаков е бил едноличен собственик и управител на БАУ КОНСУЛТИНГ МЕНИДЖМЪНТ, от април до декември 2012, фирмата е издавала фалшиви фактури и командировъчни, пише в решение на Административен съд Варна от 2015 г. От решението се разбира също, че БАУ КОНСУЛТИНГ МЕНИДЖМЪНТ е фирма без персонал и е участвала във верига за укриване на доходи заедно с други подобни дружества.

„Съгласно Дневник за покупките за д.п. м. 09 и 11.12г. като доставчик е включен единствено „Бау консултинг мениджмънт” ЕООД, но издадените от него фактури не са представени, липсват каквито и да е данни за лицата, участвали в извършените услуги, фактурирани по веригата „Бау консултинг мениджмънт” ЕООД – „Булгар гарант” ЕООД – „Булгар еко продукт” ЕООД – нито едно от дружествата няма нает персонал, а представените с възражението фактури и протоколи обр. 19, заповеди за командировка и ведомости за работна заплата, с издател „Бау консултинг мениджмънт” ЕООД не са кредитирани от органа по приходите като достоверни, а са приети за съставени с цел въвеждане в заблуждение на данъчния орган при определяне на данъчната основа и размера на данъчното задължение, респ. доставките, свързани с тях не са осъществени от посоченото като доставчик по фактурата лице и са симулативни“ – пише в цитираното решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    51 57 Отговор
    Кви доходи бре! Кредита е ипотечен. Теглят кредит, купуват вила и почват да плащат на банката. Вилата дефакто си е на банката, докато не бъде изплатена. Теглиш 100к, връщаш 130к. Тва е

    Коментиран от #3, #13, #16, #19

  • 2 гост

    86 5 Отговор
    Сега трябва да издирят хората, които са им одобрили кредита и да поискат публично обяснение как се дават толкова пари. След това да издирят полицаите, които уж са търсили човека от гората и тях да ги питат как търсят като всеки го знае. После да издирят таксиметровата фирма и да я питат как осъден кара такси с редовен лиценз. Българската реалност: писани закони има, но реалността е друга.

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    79 4 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Банката няма да ти даде и 1000лв ако нямаш доказан доход. Как ще плащаш вноска от 600лв за 20г. ако нямаш обявен доход от поне 1500лв? Всяка банка си има изискване за минимален месечен доход на глава от домакинството и какъв процент може да достига месечната вноска спрямо месечен доход.
    На НАП не им прави впечатление, че хора си живеят доволно с търговия, която не се декларира, със доходи от наеми, пак неоповестени. Нямаш трудов стаж, нямаш трудов, граждански договор, не си здравно, пенсионно, социално осигурен, а отиваш и си купуваш джип за 30х.лв. Във нормална страна като отидеш да я регистрираш в данъчното ще проверят и ще те питат как така си извадил толкова пари, след което ще ти проверят случая и може и колата да ти конфискуват, ако се окаже, че си на социални помощи.

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    43 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Това е вярно , аз исках да изтегля 2000лв ,че не ми достигаха за кола и всички банки ми отказаха. Доходи имам и то много повече от 2000лв но като не можеш да ги докажеш , духаш супата.
  • 5 ГЕРБ

    38 20 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Какви "толкова пари" ??? Става въпрос за 100 000 лв ? Такъв кредит дават на сам човек с заплата 2000 лв на месец. Плащаш по 600 лв 20 години и връщаш кредита с лихвите. Не са взели 1 000 000 лв, осъзнайте се. Въпросното БМВ Х5 струва 10 000 лв, не 200 000...
    От кога в България си тарикат с кола за 10 бона и кредит за 20 години ?
    Отклоняват вниманието на хората с тези тъпи новини, убийството не е извършено заради финансови подбуди, нарочиха удобен "самоубиец" за вероятен убиец. Според мен истинският никога няма да го хванат.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 ЗГЖ

    27 3 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ":

    ти прочете ли статията ? или просто си пишеш глупости . не са обявили никакви доходииииии !
  • 7 111

    34 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГЕРБ":

    Тарикат - без официални доходи, но с официален ипотечен кредит(за параван).
  • 8 BMW е WC

    7 10 Отговор
    "така и за поддържане на относително скъп автомобил BMW X5."
    Ти верно си билов, тея wc-та вече са по 5000лв, тоя вика скъп джип.
  • 9 Бълък

    25 3 Отговор
    Доходи имаш и то много повече от 2000лв., а теглиш 2000 щот не ти достигат за кола.....? Баа те и у бизнесмено и у прошляко имотен..

    Коментиран от #11

  • 10 ГОРАЗД

    9 1 Отговор
    Колата на снимките тия дни струва над двайсетачка!Което всъщност пак не са много пари,толкова струва ново Дачия сандеро с повече екстри!Ама не е купувана със средна работна заплата!Освен това на тия Х5 каското им е двойно ,защото се крадът!
  • 11 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бълък":

    Кво да обяснявам на балък като тебе. Факта е ,че не са ми достигали на момента някакви пари и съм искал да се възползам от кредит ,не че не мога да ги събера. Ти за каква коли си мислиш ,че не са ми достигали пари , със сигурност не за 10 годишна.
  • 12 мнение

    9 0 Отговор
    У нас винаги има хора, които заобикалят законите, и други, които им помагат да вършат това. Възниква въпросът дали причината за масовия разстрел е уреждане на сметки или любовна история. При всички случаи изводът е един - дори да има неизяснени парични проблеми, ако има нормални и спазени закони, ако държавните институции са на мястото си, ако нещата се вършат по легален начин с документи, свидетели и така нататък, ако има истински контрол, изходът няма да е толкова краен и шокиращ. Известно е, че държавата ни изобилства от хора, които няма как да докажат доходите си, крият се в сенките, уреждат сметките си тайно. Това обаче не им пречи да живеят добре. Това семейство ненапразно е отишло да живее на това рядко населено място. Всичко е догадки. Каква е истината, ще остане тайна, както за много други ужасяващи престъпления. При много от тях истината се крие умишлено. Държавата ни е подобна на вонящо блато, от време на време по някой мехур се пука на повърхността, страхотна воня, и след това все едно нищо не се е случило! Продължаваме както си знаем и както сме си свикнали!
  • 13 Кредитен инспектор

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Като си толкоз умин, що не отидеш да поискаш ИПОТЕЧЕН кредит без доходи да видим дали ще ти дадт и стотинка ?
    Банката не я интересува особено имота, а това дали ще и платиш вноските - т.е. трябва да си благонадежден платец.
    Банките се опариха от имотната криза с куп непродаваеми имоти и още не им трябват !

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сом и цаци

    6 0 Отговор
    Утрепаните са били източвачи и преточвачи на ДДС,като парите са отивали в партийна каса.Процент е имало и за тях.Замесени са и в изборни манипулации пак в интерес на партия.Убиецът Росен се е шматкал около тях за изпълнение на различни поръчки - от тривиални,до по-груби и поради това е паназнайвал някои неща от т.наречения им бизнес.Точно защото е изпълнявал дейности на хора под политически чадър,затова и МВР не са го търсили.Росен обаче,като завършен престъпник е започнал да става нагъл в исканията си към дедесароизборджийската шайка.Сигурно се е опитвал да ги рекетира,но шайката имайки политически чадър безцеремонно го е отрязала.Нито е могъл да ги издаде на текущата власт,защото тая шайка е служила на властта,нито пък някой друг,например журналист, би повярвал на доказан престъпник каквото и да твърди за изтребената шайка.За престъпник като Росен, с изявено ЕГО,единственият изход за задоволяване на ЕГОТО му е било тотално изтребление на шайката.Така една шайка на властта се самоизтреби,а и властта е доволна,че засега смърдящият политически аспект на тая история се затапи.С утрепаната великотърновска мутра ,обаче нещата дълго ще се размирисват.Ако новоискърската шайка се състоеше от цаци и кленове,то тоя търновския си е цял престъпен сом на Цвинокио и Чехлю.
  • 16 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Прав сте ! Срещу ипотека може ! Отделен е въпроса за тази 15 фирми които не са имали дейност !
  • 17 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кредитен инспектор":

    450 лева на месец към банката за 25 години и 300 лева което се иска за преживяване, прани 750 лева заплата или доход. Мислите ли, че тези измамници не са представили такъв докемент ??? Точно сте написал 130к.
  • 18 Митко

    1 0 Отговор
    А уж беше чистачка,сега фирма има.Според мен всички са в кюпа,Росен също е играел с тях.Може и с тях да е бил във вечерта на убийството ,и като човек с доказано криминално минало да е избран от истинските килъри като изкупителната жертва.Някой вярва ли на онзи уж дето работил при него ,че пили бира на 1 ,и той се държал странно.Целият му разказ беше като по ноти по версията на МВР.
  • 19 пропов до лост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    лост
    нещата с кредитите не са ти ясни никак.
    Кредитора иска да докажеш доход и да плащаш вноски. в случая поне 4-500лв на месец. дори и при ипотечен кредит на банката имот не и трябва. тя си търси парите с лихвите. има и правило, че вноската може да е до 50% от дохода ти месечно. банките приемат за доход само озаконен такъв - с платен данък.
    Та и тук кредита е яко миризлив.