Last news in Fakti

13 Март, 2018 13:01 4 074 29

Оставете Кирил - чуйте Ердоган

  • ердоган-
  • патриарх кирил
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера турският президент пак притегли Кърджали към Турция. „Кърджали е част от душевните ни граници“ – казал той. И пратил поздрави на всички жертви и потиснати негови братя, включително и от България, които се молили за успеха на Турция.
Ха сега, пак го прегръщайте. Това написа в профила си във фейсбук Кеворк Кеворкян и продължава:

Хубаво е да му правите достлук с Меркел - обаче не е лошо да се сетите, че Кърджали все още е в България. Ердоган не за първи път се държи безцеремонно с Историята - нас пък изобщо не ни брои.
И защо да го прави.
Той добре знае, че нашите ще мълчат като пукали.
Да не би Захариева да каже нещо?
Той и София да поиска, тя пак ще мълчи.

Пред явната наглост мълчат, обаче не се уморяват да съчиняват конспирации около руския патриарх.
Радев не го мислете – Кирил му направи чудесна услуга, може би случайно, а може би - съвсем съзнателно. Не ги мислете и русофилите.

От задочната разправия с Кирил стана ясно, че имаме министри, които и за ратаи няма да ги вземат в руската патриаршия, толкова са прости.
Прости, прости, обаче сега само се облизват след нахалството на Ердоган.

Имало признаци, че Падишахът се е раздвижил – наредил на своите да обясняват постиженията на ГЕРБ. Пак е грешка – ако повечето от тях можеха да говорят умно, нямаше сега да са в кръгова отбрана.
Падишахът/нашият отново е пренебрегнал единствено разумната заповед: да си затворят устите.

За нищо не ги бива: лакеите му непрекъснато твърдяха, че не само руснаците са ни освободили от турско. Но когато Радев го каза, останаха като препарирани.
А един от гробокопачите на Падишаха каза, че Радев „ястребеел“, бил ястреб.
Копай, умнико, копай: ако Радев е ястреб, какъв е в хербария на ГЕРБ Плевнелиев – гургулица, гугутка, кокошинка, врабец или…

И тоя прави услуга на Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Пути

    21 18 Отговор
    То Ердогана е пръв приятел на Пути. Все един и същи говори.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 goni

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "От Пути":

    Да бе! Когато даде Инджерлик на Русия тогава ще се съглася с теб! Между другото знаеш ли от къде излетяха самолетите, които бомбардираха турският парламент по време на опита за преврат?!:) И какво прави Гюлен в Пенсилвания?! :) Да не ти пука! Важното е да ти плащат!:)
  • 4 българия е на елита не е ваша

    8 27 Отговор
    Незнам какво значение има на кого ще робуваме,господарите си делят територии,тези земи не са ваши вие сте просто добитък за тях,даже си мисля че ще сме по добре ако се върнем при турците.
  • 5 ПЕЕВ

    21 5 Отговор
    ДА НЕ ВЗЕМЕМ И НИЕ ДА ПРИТЕГЛЯМЕ ЗЕМИТЕ КЪДЕТО ЖИВЕЯТ НАШИТЕ ИЗСЕЛНИЦИ.

    Коментиран от #24

  • 6 не е така

    23 4 Отговор
    Кеворк КО да го чуваме Падишаха ве ти виждаш ли нашите какво правят в Одрин ? Нашия консул отдал почет на убитите турски войници с минута мълчание точно на нашия 3-март а игнорирал наш танцов състав и не ги пуснал да играят !!!Е ти как мислиш ако беше друг в друга държава дали нямаше да му изстине мястото досега а какво прави калинката Захариява че не го пусне свободен да ходи де иска из Турция па може и гевреци да продава в Истанбул ?!
  • 7 куку руку ку

    10 1 Отговор
    Колко време, мислите, ще му трябва да премине от душевни към реалните, държавни граници?
    Сещам се за едни слова на Слава Севрюкова, мир на праха й.
  • 8 Опомнете се хора

    16 3 Отговор
    При Бойко България от нация техническа стана нация джендерическа. Скоро ще внасяме албански реотани и не случайно Борисов обикаля като изоглав западните балкани, т.к. нашите ще стават турски.
  • 9 патриотъ

    20 6 Отговор
    Кеворк,винаги съм те смятал за умен човек и сега пак го доказваш!Не знам колко трябва да им се налива в главата на нашите управници,че Русия е братски народ,а Турция е вражеска държава?!
    Но ето че ,идва часът на истината!Ние направихме всичко възможно Русия да не ни обича,като хвалехме демократизацията и Америка,без да си даваме сметка до къде ще я докараме.И сегашното положение е следствие на тези наши действия.И докато се делим на русофили и русофоби,врага/Турция/не спи.Взех да се отчайвам от този наш народ и най вече от управниците,които за пари продадоха България.Русия вече е отвратена от нашите предателства,а Нато не е никакъв гарант за нашата сигурност и в един конфликт с Турция,само ще си гледа сеира!Да ни е честита демокрацията !!!

    Коментиран от #10, #29

  • 10 И аз не знам

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "патриотъ":

    Колко пъти трябва да се опарваме, за да разберем, че няма братски държави.Огледайте се и кажете коя държава просперира като подчинена на друга държава. Няма такива. Всеки трябва да се доказва сам и д азаслужава уважението. Но Бойко има други планове, да стане собственик на България, а не тя да е просперираща.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ууууу

    17 3 Отговор
    Ега ти и държавата нашата,дето на турското робство казва присъствие!Ами то както е тръгнало турското присъствие ще се върне,бе хора!Натам вървят работите,макар че,някой управници се правят на идиоти и неразбиращи за какво се вълнуваме.И сега,какво ще правим?
    И кои са тия подтиснати и жертви от турското мнозинство в Кърджали?Иначе е прав,че там е турско,защото българите там не са желани,за тях няма работа,в общината и всички обществени институции се говори само на турски,в магазините не те обслужват щом си българин,в хотелите не те пущат,турците се държат надменно с българите и още много примери.И ако се огледаш, май българите са подтиснати и жертви,а не обратното.Пък ББ да продължава да се лиже с Ердоган и да се подмазва на Меркел,да видим до къде ще я докараме?Че даже и армия нямаме,а младите се разбягаха по света.
    Кучета я яли такава държава!у

    Коментиран от #13

  • 13 ХАСАН

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "ууууу":

    Защо правиш провокации?? В България нямаме конфликти между българи и турци..всяка вечер заедно си пием биричката пред блока...в България и църквите са празни и джамиите....искам да питам Кеворкян Арарат не е ли в сърцето му...
  • 14 Тупалка

    3 0 Отговор
    Така трябва да стане в цяла България и тогава ще мислим бил ли патриарха прав
  • 15 до Хасан

    16 6 Отговор
    Хасане,аз говоря за истинсите турци,а не за такива като тебе.Ти си български мюсулманин,но ако наистина се имаш за турчин,защо не отиваш в Турция?Нали ви пуснахме да си отивате,какво стана?Ама на такива като тебе им викат там гяури и не ги искат.
    А пък за приятелство с турчин не ми говори-само да се обърнеш и ти забива ножа в гърба!

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Голем смях

    6 4 Отговор
    А ние не говорим ли вече 100 години че Македония е част от душевния рай на България.И не само душевен,че и направо си е българска.Както и Крим е част от душевния рай на Русия.Дума дупка не прави.
  • 18 Делчевски

    6 5 Отговор
    Аз знам че арменците обичат много Ердо , но защо някой трето разряден доностник подхваща такава тема. Това е същото което ние правим за българите в македония ,в западните покрайнини, в молдова и пр, . България е вратата към европа за ЕРДОГАН, и не би си позволил да си развали отношенията с нас . Малцинства има по цял свят , и ние възтановихме връзките си с албанските българи и дори ги признаха за малцинство. Та нищо ново под слънцето.
  • 19 Влаховски

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "до Хасан":

    Брато смешен си, КИТАЕЦЪТ СИ Е КИТАЕЦ ДОРИ В БЪЛГАРИЯ. В софия има доста китайчета родени в българия. Е не са българи , то и Кикимян се прави на българин но не е. Не казвам че си ахмак , но нещто бъркаш
  • 20 Юбряяяяяаа

    4 5 Отговор
    Е ся ко стаа? Путин взима северна българия до варна, а южна оставяме за бай Реджеп .
  • 21 Глупак

    6 2 Отговор
    Изглежда, че русофобите нямат нищо против да станат турски граждани
    Гласувайте за ГЕРБ, ДПС и реформаторчетата
  • 22 незнайко

    6 3 Отговор
    Каквото има да става, то ще стане !!! Дали ние сме съгласни или не, това никой не го интересува вече 28 години !!! Колониалните държави действат по друг начин, съответстващ на 21 век !!! Демокрацията е велика измислица на КАПИТАЛИЗМА !!! Каквото и да пишем, нищо не зависи от НАС !!!
  • 23 глухар

    5 0 Отговор
    аз пък не чух Кирил да си иска българска земя...
  • 24 Салам Алеко

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕЕВ":

    В търция няма наши изселници! Всичко е избито от сивите помияри!
  • 25 Расулюлах

    4 9 Отговор
    Стане ли воина с турция отивам да се сражавам с турците против българите....нема толкова долна сган като българската

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Расулюлах

    2 10 Отговор
    Имам много да връщам с лихвите на гяурите
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Коко

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "патриотъ":

    Един умен мъж кажи им го брат на простите соросоиди нека се видят колко са прости