Last news in Fakti

16 Март, 2018 06:30 11 535 46

Това би било най-тежкото наказание за Путин

  • владимир путин-
  • световно първенство-
  • солсбъри-
  • сергей скрипал

Никой не бива да се учудва на упоритите уверения на Кремъл, че няма нищо общо с атентата в Солсбъри

Това би било най-тежкото наказание за Путин - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За Владимир Путин, за когото престижът е толкова важен, това би било най-тежкото, но и най-заслуженото наказание, пише Петер Щурм по повод покушението в Солсбъри и апелира за бойкот на футболното първенство в Русия.

Тайните служби никога не си признават. Затова никой не бива да се учудва на упоритите уверения на руското правителство, че няма нищо общо с атентата в Солсбъри. От друга страна британското правителство трябва да е много сигурно в изводите си, след като ангажира с въпроса всички важни международни институции - от ООН до НАТО и ЕС.

Нека не си правим илюзии

След като НАТО обяви, че от създаването му насам това е първият случай на офанзивно използване на нервнопаралитичен газ, вече е пределно ясно, че нещата няма да си останат просто на равнището на хартиените протести. Потвърждение дава и списъкът с мерки, които Великобритания вече предприема. И никой от съюзниците на Лондон не бива да си прави илюзии, че става дума само за някаква двустранна криза. Деянието беше извършено във Великобритания, но на мушката е целият Запад. Вярно, че по време на предизборната борба във Франция никой не пострада в резултат от руско вмешателство. Кръв не се проля и при кибератаката срещу германския Бундестаг. Някои хора на Запад не виждат никакъв проблем в управлението на Русия, но нека го кажем пак: Имаме си работа с една държава, която вече от години с всички сили работи за изключването си от международната общност. И в добавка да си припомним военните агресии срещу Грузия и Украйна.

Бойкотирайте Световното по футбол!

Можем да очакваме сега отново да се надигнат гласове, които критикуват Запада, задето „дрънка с оръжие". Но да изгониш предполагаеми или истински дипломати и да прекратиш политическите контакти не е „дрънкане на оръжие". Друг е въпросът, че британските мерки ще дадат ефект само ако съюзниците твърдо застанат на страната на Лондон. Защото случилото се в Солсбъри може всеки момент да се повтори другаде.

За вероятно най-ефикасната мярка засега се говори само под сурдинка. Защо ли всъщност след три месеца футболистите от Англия, Франция, Германия и другите държави непременно трябва да участват в спектакъла, наречен „Световно първенство"? За Владимир Путин, за когото престижът е толкова важен, един бойкот на турнира ще бъде най-тежкото, но и най-заслуженото наказание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2018

    67 10 Отговор
    Това си е шанс да се класираме, не помня англичаните в коя група са
  • 2 Бай Хуй

    59 7 Отговор
    България световен шампион по футбол /задочно/
  • 3 Митю

    22 10 Отговор
    Ква-ква радост за ДВ

    Коментиран от #30

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 WC2018

    55 7 Отговор
    Дано Италия и Холандия се откажат и директно влизаме на тяхно място, невероятен шанс
  • 6 соросоидни кърлежи

    67 20 Отговор
    Нови опорни точки -бойкот на световното по футбол,слез зимна Олимпиада. Това вече имаше през 1980г. в Москва. Запада беше ядосан заради Афганистан, сега вижте тази талибанска държава каква кочина благодарение на същите идиоти които тогава създадоха Бин Ладен..

    Коментиран от #39

  • 7 гост

    93 28 Отговор
    цялата работа толкова смърди, че чак ми е чудно как толкова народ вярва. Някакъв никому непречещ и изчерпан агент е отровен с вещество, което само Русия има!!! И никой не мисли - първо каква им е изгодата, второ ако искаха да го отровят защо не го направиха с друга субстанция, която не сочи директно към тях и трето защо просто не му спретнаха някой нещастен случай, катастраофа или да инсценират обир. Не знам на глупаци ли се опитват да ни направят или разчитат, че затъпелия, тлъст европеец ще повярва на всичко, което му кажат. Явно е, че всичко има някаква цел и тя най-вероятно е връщането на Русия в миманса - там, където беше през последните 25 години.

    Коментиран от #10

  • 8 Румяна Костова

    74 24 Отговор
    Още по времето на КГБ руснаците са разполагали с отрови,с които може да се помогне на човек да си отиде от този свят по ,,естествен,, начин.Ефтина театрална постановка ,ето какво са сглобили потомците на Шерлок Холмс.А логиката и търпението на руснаците е умопомрачителна!Държат шпионина предател 4 години в свой затвор, после го обменят за свои хора и чакат 8 години преди да го премахнат по възможно най-шумния начин.Няма да ме учуди следващото обвинение да е за всеки човек, убит с ,,Калашников,,.И да питат руснаците,,А кажете ни как руски автомат се е оказал в Англия?".А все пак листче с химическа формула и флакон с газ се транспортират чрез границите по -лесно отколкото автомат.Учудва ме единодушието на,, свободната"западна преса.Но Тереза Мей добре го каза,, Ето тук ще врътна няколко телефона и ще обърна всички против руснаците".

    Коментиран от #9, #20

  • 9 Питащ

    21 19 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Това ли са новите опорки от посолството? Има ги по много форуми.
  • 10 Rome

    25 50 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Въпросът е: Кой има полза? И отговорът е еднозначен - Путин. Две причини:
    1. От гледна точка на руснаците/и не само/, Скрипал е предател, който заслужава тежко наказание. А се оказва, че той живее по-добре от тях в Англия, заедно с цялото си семейство. Това само може да подтикне и други да го последват. А използването на тази отрова казва на всеки който си го помисли - ние сме и ще те стигнем където и да си.
    2. Защо сега - Путин иска да победи, но не как да е. А с поне 70% участвали в гласуването от които 70% за него. А каква по-добра мобилизация от това да кажеш - вижте всички отново са срещу нас.

    Коментиран от #11, #34, #41

  • 11 гост

    43 17 Отговор

    До коментар #10 от "Rome":

    не съм съгласен с теб по 2 причини - първо, ако бяха инценирали смърт при съмнителни обстоятелства или с неизвестен извършител, ефекта щеше да е същия - послание към предателите. И второ - той ще си ги спечели изборите и без тези съмнителни лостове. Заради 1-2% повече подкрепа, да вдига целия тоя шум и да рискува всичко, ми звучи несериозно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петко

    18 14 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Благой":

    Може ли да ни споделиш няколко имена на затрити от МИ5, да кажем за последните 50 год.?

    Коментиран от #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    36 13 Отговор
    А може би пропускате едни 200 000 000 000, които трябва да се усвоят за обновяване на британския флот в следващите години... и в същото това време декларирането на едни бързи ракети от Путин прави това мероприятие да изглежда със съмнителен ефект и поставя под въпрос усвояването на едни милиарди. И сега някои кръгове търсят конфронтация с Путин, а понеже той не ги застрашава с нищо, налага се да си изфабрикуват някои неща и да оправдаят неотложността на военната модернизация в светлината на конфликт. Следвай парите. Алчните не живеят само в Бг.

    Коментиран от #26

  • 16 ДОХ

    9 3 Отговор
    Изобщо не си пролича личното отношение в статията :)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пеньо

    10 14 Отговор
    Уникална снимка: антихрист пали свещ!
  • 20 Ванго

    13 8 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Хабер си нямате за това Що е то КГБ.
  • 21 mediator37

    35 9 Отговор
    Мигрантите режат глави на англичани на улицата, изнасилват и безчинстват- това не е проблем. Във Франция на връх празника им с ТИР мигранти направиха на пастет 200 французи- това не е проблем, в концертна зала ги стреляха като зайци- това не е проблем. Русия отровила руснак-предател- вече световен проблем.
    Джеймс Бонд колко души убива за една серия- филм, ама е истина. Шпионите се трепят помежду си, защо Русия да няма право да утрепе собствения си шпионин.

    Коментиран от #33

  • 22 mediator37

    33 9 Отговор
    А какво стана с доказателствата за химическото оръжие на Садам. Нали затова затриха тази държава с незаконна война и я обърнаха в кървава касапница за години напред.
  • 23 Коко

    38 10 Отговор
    А когато ФАЩ правят без прикритие пред очите на цял свят окоизваждащи убийства, тотално пренебрегват суверенитета на кажи-речи всички държави по света, убиват с милиони във изкуствените конфликти с тяхна откровенна намеса, убиват и неудобните по още по-брутален от Русия начин - тогава те се грижат за интересите си, а когато са руснаците - имаме проблем?
    Ето затова нормалните хора са на страната на Русия - не че си падаме по извращенията там или искаме да живеем кучешкия им живот, просто липсата на справедливост спрямо наглото поведение на краварите докарва хората насила в другия лагер.

    Коментиран от #25, #31

  • 24 ГОСТ

    15 7 Отговор
    Хайдее ... съвсем очаквано следващата кампания срещу Русия набира сили. Ама трябва да разберем най-накрая, че медалисти ще са само американците и техните сателити. Къде се бърка там Русия? Тя може да е само извор на природни богатства, без да се възползва от тях. В края на краищата - ИМПЕРИАЛИЗЪМ Е!
  • 25 Гост

    17 8 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    "Ето затова нормалните хора са на страната на Русия - не че си падаме по извращенията там или искаме да живеем кучешкия им живот, просто липсата на справедливост спрямо наглото поведение на краварите докарва хората насила в другия лагер."
    Именно! Ето това някои хора не могат или не искат да разберат!!
  • 26 Да да

    12 24 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Путин! Този миролюбив човек,който върна свободата на окупиран Крим. Този който освободи Чечня и този заради който само предателите бягат на запад! Този който помага на законната власт в Сирия! Този човеколюбец,който се сдуши с турция! Този президент в чиято държава всички просперират и живеят 10 пъти по-добре от гадната капиталистическа Великобритания!Този човек който разработва оръжия за масово поразяване на хиляди километри с цел защита!И как може да има хора които търсят конфронтация с този миролюбив президент! Какво пиеш сутрин като станеш?

    Коментиран от #28

  • 27 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Петко":

    Тази атака е типичен пример за "операция под чужд флаг"! И за да отговоря на въпроса ви, препращам Ви малко информация.
    https://www.dnes.bg/blogini/2014/05/11/tainite-operacii-na-cru-mi-6-i-fbr.225057
  • 28 Гост

    8 6 Отговор

    До коментар #26 от "Да да":

    Определено не пия от Вашите хапове, защото нямам нужда от тях. Добре е да огледате монетата и от двете страни, ако имате очи да видите и мозък, с който да асимилирате видяното.
  • 29 РУСКИ

    17 4 Отговор
    Когато предадеш родината,това се наказва със смърт във всяка уважаваща се страна,Без съмнение РУСИЯ е такава.Особено за жълти стотинки.Нашите управници,ако имаха стах от нещо подобно,повярвайте, България нямаше да е такава.
  • 30 Я изкарай Гано

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Митю":

    Видя ли автор ДВ, не чета.
  • 31 СТАРОТО

    3 11 Отговор

    До коментар #23 от "Коко":

    той,другия лагер "цъфти и върже" хахахах май трябва да напомня пак на Путьо да достави екстрено ПАМПЕРСИ защото великите му борци си бършат гъза с пръст ,хахаха
  • 32 Ммззз

    9 7 Отговор
    Даже и да е вярно в цял свят предателите ги убиват.Този с какво е по-специален?А ония Америк.предател защо се крие в посолството на Еквадор нали защото ще го убият Американците.А ония защо избяга в Русия ?Нали по същата причина.Или както им изнася на гадовете.Това минаваше преди.Вече не се свързваме.Добре че сега са силни Русия ,че не знам какво щеше да им се случи и на твх и на нас.Може би като Сирия.
  • 33 копеле

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "mediator37":

    Коментарите ти са страхотни, точни и ясно показателни, браво изкефи ме
  • 34 СТАРОТО

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Rome":

    Скрипал беше заменен за няколко руски шпиони във Великобритания- редно,ли е сега тези английски "предатели" да бъдат почерпени с "новичок" както направиха руските тайни служби?
  • 35 Georgi

    9 6 Отговор
    Пълни простотии! Онази баба в Англия да си мери приказките! Лавров вчера нарече изявленията на държавите подкрепящи я в позицията и в болни от профанизъм! Май и нашата Захариева е в това число. Путин е велик! Ако не бяха руснаците сега щяхме да сме като народа на кюрдите! В задаващата се криза отново сме на страната на губещите!
  • 36 Хан Тервел

    6 14 Отговор
    Руската мечка се е настървила. Става страшно. Да не дава Господ да срещнеш такава мечка. Крим, Донбас, Сирия, България, Британия.Путин каза на мужиците да се готвят за война., Мужиците с малки изключения му ръкопляскат. Трябва да се избият зъбите на настървената руска мечка.Мечката трябва да се застреля, защото ще пострад много хора.С мечката шега не бива.
  • 37 Барс

    8 5 Отговор
    Пълно фияско спретна Лондон лъжа и измама както винаги причините са че сега Путин пак ще е президент което те не искат и отделно те сега излизат от ЕС и искат да се направят на яки
  • 38 куку руку ку

    6 2 Отговор
    дойче врелЕ-не кепЕлЕ
  • 39 Петър

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "соросоидни кърлежи":

    Малоумни са тези, които искат да изкарат Путин малоумник. Той няма никакъв мотив да го прави сега това "самоубийство". Идват му избори. Но явно някои се страхуват много от преизбирането. За съжаление много народ в световен мащаб е прост и не си дава сметка за това, което се случва. Ако това беше дело на Москва, нямаше да има празно.
  • 40 АБЕ

    5 2 Отговор
    DW....прескачаме статията.Поредните лъжи...
  • 41 тъйва

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Rome":

    Точно така...кой има полза?...Натовците го трепят за да предизвикат световно недоволство! Нещата винаги имат две страни....най-малко! Най-добрата отбрана си остава атаката!
  • 42 Бай Радой

    1 3 Отговор
    Всяко поколение си има своя Юда.
    Между всички юди Путин беше пръв.
    Ще сервират в президентската посуда -
    леща, не - човешка кръв...
  • 43 9689

    4 0 Отговор
    Глупости на болни мозъци.
  • 44 Иван

    2 4 Отговор
    Дай боже ,бойкот докато не престанат да сеят омраза и разделение в света.Затворете ги в крепистният им свят и не пизволявайте да сеят античовешката зараза по света.
  • 45 Футболчо

    3 0 Отговор
    Кретенията достига нови и нови върхове...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.