14 Февруари, 2012 08:28 3 765 0

Най-сигурното в любовта е нейната несигурност

  • любов-
  • 14 февруари-
  • александра петрова-
  • любовта-
  • свети валентин
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-сигурното в любовта е нейната несигурност. Всички обяснения за нея са изключително тривиални и рационални, тъй като обясняват нещо, което е всепоглъщащо и необяснимо за нас. Това коментира пред Факти.бг Александра Петрова, психолог от сайта e-therapy.bg.

Ние се влюбваме, защото намираме някой, който според субективното ни усещане ни допълва изключително силно и ние заприличваме на две огледала, които се отразяват едно в друго. Или просто се отключва някакъв необясним механизъм (необясним за нас, тъй като на ниво биохимия и на ниво поведенчески механизъм това е обяснимо), уточнява Александра Петрова.

Празникът на любовта, 14 февруари,  е едно напомняне. Това е един момент в който човек фокусира цялото си внимание към партньора, прави по-големи жестове. Особено за мъжете, които по-трудно изразяват близостта и емоционалния си порив към нежната си половинка този празник е необходим. В някакъв смисъл той дава зелена светлина, дава ти свобода да изразиш емоцията, посочва психологът.

По думите й за хората, които се обичат, всеки ден е празник. Хората които изграждат стабилно партньорство – при тях всеки ден трябва да има такъв тип жестове, за да се развива и поддържа връзката.

Относно любовта и дали тя може да се намери в социалните мрежи Александра Петрова предупреждава, че често се случва така, че там човек проектира своята потребност върху другия образ. Така другият се напасва много лесно към собствените му нужди и желания и се получава един илюзорен, много субективен и изкривен образ:

В e-therapy имаме много такива случаи, в които хората кореспондират в различни социални мрежи, дори и с видеовръзка. Но когато решат да се съберат, изникват изключително много несъответствия, които са плод на личната фантазия, на личните сюжети, които човек е преекспонирал в своя партньор. Любовта може да се роди в мрежата, но продължението е в много различни посоки и много често хората се оказват силно изненадани от това, което откриват,” коментира още Александра Петрова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА