9 Юли, 2018 13:03 2 583 14

Не умирай, човеко

  • николай колев-
  • босия-
  • емил йотовски
Не умирай, човеко - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Открито писмо до Босия

Не умирай, човеко! Няма смисъл.

Може да си бос, беден, прокуден, но си жив. Животът е такова нещо, което дава смисъл на всичко останало (поне според мен).

Твоята смърт ще е напразна. Ще е сеир. Ще е мълчание. Дори подигравка.

Ако онези решат и по телевизията няма да я споделят. Да не говорим по вестниците.

Не разчитай на управленската интелигентност. Такава няма. Тя е загадка от мащаба на интелигентността на съселите, които масово се самоубиват напук на биологията си.

Тези, които трябва да я осмислят, не могат да го направят на физическо ниво. Те са кокалогризящи. Нервните им центрове за състрадание са гангренясали, умрели, атрофирали. За тях смъртта е статистика, от която трябва да се извлече печалба. Няма значение чия смърт, но най-добре чуждата. Ако щат всички майки да изпукат, ако ще децата им да изпукат, няма да има смисъл. Ако това донесе печалба – хубаво. Ако не донесе – жалко, поне от магистралите падат пари...

Вина в тях няма. Това е все едно ти да чувстваш радиацията. Кокалогризящите нямат сетива за съпричастност. Има уста, черво и гъз. Останалото в тяхната анатомия е лирично отклонение.

Кокалогризящите не се интересуват от морал. За да си станал кокалогризящ трябва да нямаш такъв. Доказали са го.
Докато ти, човеко, умираш, кокалогризаящите се чудят как да спечелят пари от бездимните цигари. Ще докарат от всички кладенци вода да си завъртят нечовешката мелница, а ако водата не стигне, ще гледат леко встрани докато източват и кръвта ти. И твоята и моята.

Ако прогресът открие полезни цигари и те ще бъдат обложени с акцизи. Повярвай!

На никой не му пука за твоето здраве. Важни са само твоите пари.

Понякога думите са слаби, мислите ядни а телата безсилни.

Знаем. Залогът за твоята смърт е твоята чест. Знаеш, че ако не умреш кокалогризящите ще търкат доволно предните си лапи и ще те осмиват. Вестниците им ще пишат памфлети за теб. Карикатуристите им ще се надпреварват в остроумничене, а разголени репортерки ще иронизират със зле прикрит провинциален акцент животът ти. За едно малко кокалче ще продадат душата ти. И така, и така... Но ти ще си жив. А както казах, животът дава смисъл на всичко останало.

Твоята смърт не е правилното лекарство. Това е все едно да лекуваш чума с протест. Чумата просто не я интересува. Тя те убива независимо от морала и протестите ти. Тя не се трогва от мислите ти и не я интересува честта ти.

Същото е.

Трябвало е да мине много време, докато се е открил лек. Чумата се трепе с антибиотик.

С какво се трепят кокалогризящите обаче?

Те си имат пари, електрорат, кебапчета, закони, прокуратури, съдии, вестници, телевизии, слуги, полиция, жандармерия и в някаква малка степен армия.

P. S. - Един от тези, които ще те уважават, ако оцелееш.

Автор: Емил Йотовски

Източник: OFFNews


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    12 46 Отговор
    Оставете го да умира помия*а! Банален става вече..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Николай

    10 36 Отговор
    Тоз не е ли умрял още?
  • 4 Bahti

    2 2 Отговор
    Да! Глад е политика! Ма има нахранени!
  • 5 албен царев гьовренеца

    15 7 Отговор
    По принцип човек не умира ! Раждайки се във времето пред него е вечността. Дали ще е радостна,или горчива зависи от делата му. Николай Колев-Босия се захваща с нещо,което на църковен език се нарича САМОУБИЙСТВО. Това е най-тежкият и непростим грях,според християнския нравствен кодекс.Няма никакво оправдание! Нито погрешно разбраното чувство за "собствено достойнство",нито "активната гражданска" позиция,нито каквото и да било. Така няма да помогне на обществото,само ще навреди на безсмъртната си душа. Николай ! Опомни се ! Целият свят не струва колкото душата ти !
  • 6 Кумчо Вълчо

    10 8 Отговор
    Не го слушай БОСИЯ така говорят миджитурките като нас.Ботев и Левски / а и не само те / затова са умрели за да събудят тоя заспал народ.Жалко е че си сам ,мишките гледат сеир ,ама героите винаги са били сами.Ако след саможертвата ти поне 200 човека се вдигнат на протест ,значи че не си загинал напразно.Пък и знаеш ли може с твоята саможертва да запалиш фитила.Дерзай чевече не слушай мишоците.
  • 7 Отегчен

    3 14 Отговор
    Стига с този бос , изперкал клошар !
    Видях го да се храни от контейнер за смет !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 поспаланко

    6 1 Отговор
    Босият гладува и ще умре а в същото време проф Донка Байкова ни дава съвети как да отслабнем------два различни свята
  • 10 Ефтини сензации

    6 7 Отговор
    "Кокалогризящите" - е тва ми хареса!
    Всъшност босия е средностатистически луд, който трябва да се лекува. Със сигурност и на роднините му им е писнало от глупостите му, поне да се погрижат за него, да се обръсне, постриже и да заприлича на нормален човек...
    Няма да им е лесно, но въпреки магарешкия си инат, все трябва да му е останала капчица разсъдък та да разумее кви глупости върши сам със себеси....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Диди

    3 3 Отговор
    Хей ,ти луд ли си?Подтикваш човекът да умре. ЖИВОТЪТ Е РАДОСТ,НО ЖИВОТЪТ Е И БОЛКА. ЖИВОТЪТ Е ТОВА,КОЕТО ВСЕКИ ПРИТЕЖАВА.
  • 13 Обутия

    6 1 Отговор
    Какво иска този буден българин. Иска нещо много просто да се спре корупцията в транспортното министерство. Да не се назначават доказани корумпирани служители на държавни постове. Точно тези прости неща допринесоха за черната статистика по пътищата. Точно тези партийни назначения ще свалят ГЕРБ от власт. Как може някой да си позволява да нарече такъв човек луд. Съгласен съм с автора, ако остане жив ще бъде по-полезен на България.
  • 14 Иванов

    0 2 Отговор
    Босият не вярва на обутите!
    Босият желае да умре.
    Душата му копнее по хайдутите!
    Душата му, Душа е на дете.