Last news in Fakti

2 Април, 2019 18:50 2 430 30

Радан Кънев: Важни уточнения по стари компромати

  • радан кънев-
  • компромати

Не съм светец. Дори съм нарушавал закона

Радан Кънев: Важни уточнения по стари компромати - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Някои важни лични уточнения по стари компромати:

1. Нямам леля партизанка от Пловдивско. Нито от друг район. Изобщо, страдам от дефицит на лели партизанки.

2. Баща ми не е бил началник на пристанище Варна по комунизма. Дядо ми е бил, преди комунизма. Бил е началник и на “Параходно дружество”, и на “Пристанищна дирекция”.
По комунизма е бил в Белене...

3. Не съм адвокат на НОИ (идея нямам кой роди това малоумие и как е хрумнало), нито на каквато и да било публична структура.
Скромната ми професионална практика е напълно, 100%, независима. И затова си я харесвам, колкото и да е скромна - защото ми дава пълна свобода.

4. Не пия три литра бира на ден. Нито “поне три литра”, нито “дори три литра”.
Повечето дни съм на кафе и вода. Понякога, в подходяща компания, изпивам и повече от три бири 🙂

5. Не, не съм гей. И никога не съм бил. Вярвам, че всички хора имаме равни права. Аз лично харесвам жени. Миналото пази доста свидетелства, а от близо 13 години съм женен за най-прекрасната жена. Благодарен съм й, че изтърпява мен и калните атаки срещу семейството ни.

6. Напълно независим човек съм. Никой не може да ми диктува мнение или решение.
Недостатък ми е, че понякога не се вслушвам достатъчно, а не че слушам някого.

7. Не съм светец. Дори съм нарушавал закона - пушил съм на закрито, превишавал съм 90км/ч и съм пил бира преди 18. Не се гордея с тези факти.
Със сигурност обаче - и това никой не смее да оспори - не съм използвал политически ресурс за обогатяване.

А сега да поговорим за политика, за бъдещето на България и Европа.

Източник: фейсбук профила на автора


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел

    39 5 Отговор
    Радане, в България честните хора не се ценят!

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бако

    26 6 Отговор
    Бойко призна че го е страх от теб.
  • 4 Venetutko

    30 5 Отговор
    Искаше ми се всички политици да можеха да го кажат!
    Особено последния ред.
  • 5 Тупан

    12 6 Отговор
    Замениха Тафров с Кънев, сборът е същият!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 охо бохо

    11 16 Отговор
    Много слаба подкрепа за този смотльо! Троловете спят! Заработвайте!
  • 8 Демократ

    21 7 Отговор
    Радане продължавайте все така и хората ще ви оценят. Вече няма морални политици. В един момент ще дойде и вашия ред.
  • 9 Ясно

    6 10 Отговор
    Значи и за адвокат не става.
  • 10 Batushka

    22 6 Отговор
    Аз ще гласувам за Радан Кънев!
  • 11 ВИЗИЯ БГ

    0 2 Отговор
    Тодор Живков и БКП подписаха Вашингтонският консенсус,. БКП се раздели на много партии, за да изпълни консенсуса. 40 години след НРБ ще има БВП равно на сегашни 200 милиарда лева. Няма да има осигуровки към държавата и държавни услуги свързани с това. Държавната издръжка ще е 10% от БВП. Пари само за армия, полиция и Безусловният базов доход. ББД тогава ще е 250 лева сегашни, 13 пъти в годината, или 60 лева седмично. 5 милиона български поданици. 100% частни услуги. И собственост. ПЪЛЕН СВОБОДЕН ПАЗАР НА ТРУДЪТ! тоест доход 250 месечно от държавата и заплата от частнкът 100 лева - или по-малко или повече.. ПАЗАР НА ТРУДЪТ!!! ни пенсии от държавата ни нищо. Всичко ще се плаща, бонус малка армия и полиция плюс пети клас читмо писмо, с 3,333% от БВП, 6,666% ББД - безвъзмезден базов доход. 10% ддс, 10% дод, ..
  • 12 ВИЗИЯ БГ

    0 3 Отговор
    Тодор Живков и БКП подписаха Вашингтонският консенсус,. БКП се раздели на много партии, за да изпълни консенсуса. 40 години след НРБ ще има БВП равно на сегашни 200 милиарда лева. Няма да има осигуровки към държавата и държавни услуги свързани с това. Държавната издръжка ще е 10% от БВП. Пари само за армия, полиция и Безусловният базов доход. ББД тогава ще е 250 лева сегашни, 13 пъти в годината, или 60 лева седмично. 5 милиона български поданици. 100% частни услуги. И собственост. ПЪЛЕН СВОБОДЕН ПАЗАР НА ТРУДЪТ! тоест доход 250 месечно от държавата и заплата от частнкът 100 лева - или по-малко или повече.. ПАЗАР НА ТРУДЪТ!!! ни пенсии от държавата ни нищо. Всичко ще се плаща, бонус малка армия и полиция плюс пети клас читмо писмо, с 3,333% от БВП, 6,666% ББД - безвъзмезден базов доход. 6% ддс, 6% дод, 6 данък фирми.. или 10%ддс и 1% от бвп дял от новите евро банкноти. После чип на челото със знакът на диктаторът на планетата, за да се купува и продава, а и роботи ще работят и шоубизнесът ще е единствена работа.
  • 13 ВИЗИЯ БГ

    0 2 Отговор
    МЕДИИ, ПОЛИТИЦИ:"Ананиев2018г.:Разходите за здравеопазване в консолидираната фискална програма през следващата година достигат 5,2 млрд. лева" "Цветанов 2017г.:бюджетът на здравеопазването е 4,7 млрд. лв." "Управителният съвет на Националната здравноосигурелна каса одобри проектобюджета за 2019 година. Парите за здраве от догодина се увеличават с 490 млн. лева." "Допълнителни 400 млн. са предвидени за болниците. Спешната медицинска помощ, електронното здравеопазване, майчиното и детското здравеопазване, асистираната репродукция, лечебните заведения за болнична помощ - тези области от здравеопазването са посочени като приоритет в новия бюджет." Според платеният данък 10% на лични доходи 3 милиарда, показва, че плащащите осигуровки и данъци, имат доход 30 милиарда лева. 8% е здравната вноска. Значи не повече от 2,4 милиарда лева отиват в здравната каса, а държавата плаща още толкова за здравеопазване. А не всички се лекуват. Пенсиите са 7 милиарда, 8% са 560 милиона. Държавните служители са 20% от заетите, администрацията под 100 000. Но ако плащат 10%, данък, а не плащат здр. вноски, значи в касата влизат 2 милиарда, а държавата дава 3 милиарда.
  • 14 ВИЗИЯ БГ

    0 0 Отговор
    Здравните разходи в Германия са 300 милиарда евро. Като население сме 10 пъти по-малко. За да имаме такова качество и обхват, като в Германия, ще трябват 60 милиарда лева, годишно. Куба имат подобни на нашите разходи. КАКВО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИМ? Сингапур има контрол на цените, и 40% от болниците са безплатни - държавни, другите болници са на издръжка на работодателите, 80% от строителството е държавна работа и инвестиция, 32% от работещите са на държавна работа. Държавните здравни каси в Германия са били няколко хиляди, сега са 100. Преди 10г. в Германия се харчи за здравеопазване 125 милиарда евро, сега харчат 300 милиарда евро. Ние сме 10 пъти по-малко от тях, и за същото качество и обхватност, значи са ни нужни 30 милиарда евро. Там работодателят плаща 7-8% процента сума от заплатата на работника, за здравната вноска на работникът си, почти толкова плаща и работника, към някоя държавна каса. Частната застраховка е доброволна и с точни суми.
  • 15 ВИЗИЯ БГ

    0 1 Отговор
    НАЧИНЪТ - НАЧИН: СЪБИРАМЕ 2 МИЛИОНА ЛЕВА, И ОЩЕ В СМЕТКИ И ЧРЕЗ СМС И ПЕЙПАЛ И ДРУГИ. ЗА ДА ПЛАЩАМЕ НА 200 ЧОВЕКА В БРЮКСЕЛ, КОИТО ЩЕ БИЯТ ТЕНДЖЕРИ И БЛОКИРАТ ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ И ДВИЖЕНИЕТО НА ЕВРОДЕПУТАТАТИТЕ. И ДА ИСКАТ И ВИКАТ: 100 ЕВРО СОЦИАЛНА ПОМОЩ ЗА БЪЛГАРИ С ДОХОД ПОД 40% ОТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. 200 ЕВРО МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ! 600 ЕВРО МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА! 20 БЕЗПЛАТНИ БОЛНИЦИ С БЮДЖЕТ 100 МИЛИОНА ЕВРО ВСЯКА. (бюджетът на тези болници се разделя на 5 части, 20 милиона за заплати, за 50 медици, 50 тесни специалисти по техниката, лаборанти и др., и 100 друг персонал, 20 милиона за техника, 20 милн. за поддръжка и експлоатация на техниката, 20 милн. за лекарства, купени на едро и изгодно, 20 милн. за комфорт, чистота, храна, топлина, климатизация, и вс. др., за персоналът и пациентите, за всички, и като разход работна ръка - труд, извън заплатата.,) Всеки микрорайон и село, да имат собствена линейка, шофьор за нея и парамедик, обслужващ и с помощ на мотоциклет. Това с пари на общините. Държавните безплатни болници да имат само по 5 линейки, малък самолет и компактен въртолет линейка. Безплатен транспорт от микрорайонът и селата, до най близката безплатна болница, безплатен веднъж седмично.
  • 16 ВИЗИЯ БГ

    1 0 Отговор
    Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество". . . "Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Друг десен експерт и основател на реформаторският блок Георги Ганев - каза, че работниците хвърлят заплтите си в тоалетната чиния, а работодателите им - инвестират. С което той иска да каже, колко основателно и добре е да има и да се задържат ниските заплати. .. .. А всъщност и на работниците им трябва да инвестират в децата си, здравето си, домът си, ...., а те могат да покрият нуждите си само от няколко калории храна и топло. Да не говорим, че така се спира растежът на икономиката, защото се спира търсенето, а то е по-мощен двигател на производството, отколкото желанието на работодателят - което зависи от търсенето, пък и за ивеститорите има банки. Работник с добра заплата също ще вземе от банка, с което още повече ще увеличи производството - чрез търсенето. ... ... Заради ниските заплати, българите имат битие и бит на безработни от западен изостанал квартал, и всичко плаче за ремонт и боя, и подмяна. .
  • 17 ВИЗИЯ БГ

    1 0 Отговор
    Сега работниците с ниските заплати издържат държавата, 60% от заплатите отиват за държава. А между другото е справедливо, един човек с 200 лева имущество, да издържа държавата, която е сигурност и гарант на собствеността, най-сигурната застраховка, с 10 милиона пъти по-малко пари, от един с имущество 2 милиарда лева. Или да се върнем към градове държави, тоест крепост и около нея пасища и ниви, а хората, добитъкът им, реколтата им, да се крият на сигурно в крепостта. Образованието и здравеопазването са сигурност. Сега не само работниците са зле като образовани и здраве, но армията и полицията страда от неуки и болни кандидати за местата които да попълнят. ПРОСТА И БОЛНА АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ. Инфарструктурата и администрацията пък са сърцето и гръбнакът на държавата. Без държава няма собственост. Собствеността е държавен продукт.
  • 18 ВИЗИЯ БГ

    1 0 Отговор
    България има по голяма производителност от Ирландия, Гърция, Кипър, ако се гледа добавена стойност на зает в селското стопанство. Добавената стойност в селското стопанство, на зает е измерител на производителността, защото това са световни цени, конвертируем продукт. ($ 5000 заплата за наши доктори в ЮАР 08 Декември 2005 09:15 в-к "Труд", а тогава БВП на глава в ЮАР 5000 долара на глава, сега на България е 8000 долара, но месечна заплата на доктор не е 8000 долара) Щом заплатите са ниски, значи има излишък на хора и работна ръка. Ако няма велосипеди за 5 долара в САЩ, значи ли, че няма велосипеди на пазарът в САЩ. ТАКА И С РАБОТНАТА РЪКА В БЪЛГАРИЯ. Цената винаги е въпрос на търсене, дори цената на трудът. Но голямото търсене на евтиното, няма да накара пазарът да го предложи, или то ще е имитация.

    Коментиран от #21

  • 19 ВИЗИЯ БГ

    1 1 Отговор
    Трябват радикални мерки: Увеличение на бг заплатите - ВЕДНАГА 60% от заплатите в Германия. Като се взима заем от 100 милиарда долара, за инвестиране във колежи и скандинавски модел на образование и култура. Инвестиране в това което е дефицит, техника, кадри, мощности. Сега бизнесът конкурира западът с предимството робски труд, чака ниски данъци и субсидии от ЕС, но Германия и Франция ни потпомагат като взимат заеми и високи данъци. Ние тарикатите, ги конкурираме с робски труд, ниски данъци, помощи от запад, и искаме да нямаме заеми. Простият запад, с пет пъти по-големи заеми от нас, като процент от БВП. ЩЕ ИМА ВОЙНА, така и южните щати са цакали северните. Но ние сме добре, елитът е умен. Да даваш акъл на елитът, е все едно да повярваш в пазарната догма, че доброто качество побеждава. Побеждава пазарът, когато има повече за дистрибуторът, а не качеството. Много фирми с качество, вече и помен няма за тях. наивитет!Българите ядат нискокачествено, защото имат ниски заплати, имат ниски заплати, защото произвеждат евтино, тоест нискоко качество, за бедни, понеже българите са бедни, тоест с ниски заплати. Турците са мощна държава, но не правят качествени сладкиши като Линдор и Сушард. Защото 90% от оборотът им е за бедните турци.Производителността била ниска, е голяма лъжа. БВП на зает и БНП на глава, са са два пъти под тези в германия, с няколко пъти под техните инвестиции на глава. Ниските заплати правят ниска трудова ефективност. Голямата възраст за пенсионир
  • 20 Ха ха

    4 5 Отговор
    Добре, че няма шанс за ЕП този мухъл.
  • 21 Бай Шиле

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "ВИЗИЯ БГ":

    Радане тия "визии" ти ли ги писа? Поздрави тоя сладур до тебе ,ама внимавай да не ти сложи бръмбар в подметките.Там му е силата.
  • 22 ДСБ

    9 2 Отговор
    вие писачите тук по кадърни ли сте от Радан огледаите се и ще видите че наи добрата кандидатура
  • 23 Петър Волгин

    0 5 Отговор
    Добре де, покажи оценките си от училище, покажи какво са работили дядовците ти, бабите ти, и родителите ти в периодът след 1944 до 1995г.
  • 24 Чоу

    2 5 Отговор
    Ама от джендъри. Сигурно свършиха нормалните в BG.
  • 25 Тереза Мей

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Меркел":

    Ти ме разсмя :той бил честен, къде в ушите? Всичко в него е античовешко. Единствено добро е че се бръсне гладко!!!
  • 26 Кичка

    2 2 Отговор
    Радане не си пиши сам автобиографията. Дай тази задача на Антон Тодоров който с документи ще напише истината!
  • 27 Мартин

    2 3 Отговор
    Как човек като Радан Кънев, който сам признава, че е нарушавал закона, ще става евродепутат?!?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Васил

    1 2 Отговор
    Демократична България са пълни с хора нарушавали закона, като Христо Иванов и Тома Белев особено.
  • 30 Симо

    0 0 Отговор
    Радане, двамата с Ицо Иванов сте много комична комбинация