Last news in Fakti

28 Май, 2012 10:35 15 595 39

Уорлик: Трябва да сте благодарни, че може би Галеви ги няма завинаги

  • уорлик-
  • галеви-
  • възобновяеми източници

Винаги съм бил искрен с българските граждани, каза посланикът

Уорлик: Трябва да сте благодарни, че може би Галеви ги няма завинаги - 1
Снимка БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Аз знам, че съм публична личност и съзнавам, че често се изказвам по чувствителни теми в публичното пространство. Знам, че често това не се харесва на някои хора и съм критикуван защо се намесвам във вътрешните работи. Но няма нищо лошо, ако мога да стимулирам дискусии по важни теми". Така американският посланик Джеймс Уорлик коментира пред bTV упреците, че се намесва във вътрешни въпроси на страната ни. Той обаче добави, че винаги е бил искрен с българските граждани.

„Аз не съм само американският посланик, който представлява американското правителство пред българското правителство, а съм американският посланик, който представлява американския народ пред българския народ”, каза Уорлик.

По повод изказванията си дори по случая „братя Галеви” посланикът каза, че не цели и не би искал да се намесва по неподходящ начин, когато става дума за конкретни дела или да вреди на решения на съдии.

"Tова, което целя да направя, когато има общи дискусии за върховенството на закона и съдебната система, е да се водят продуктивно разговори. Това касае българските граждани. Защото има български граждани, които не са доволни от системата тук и искат да видят тези, за които се знае, че виновни за престъпления зад решетките, а не да се разхождат свободно по улиците", каза Уорлик.

По думите му, когато става въпрос за братя Галеви, се вижда, че системата работи добре. Може би трябва да сте благодарни, че може би не са в страната и ги няма завинаги, каза дипломатът.

Попитан кой е последният съвет, който е дал на премиера Бойко Борисов, Уорлик каза, че го е информирал за предстояща визита на "американец" у нас, но отказа повече подробности.

Посланикът обаче каза, че не е негова задача да дава съвети на българския премиер.

Уорлик ще напусне България, преди да е изтекъл 3-годишният му мандат като посланик. Той ще бъде заменен от Марси Рийс, която в момента е на ръководна длъжност в Бюрото за контрол на въоръженията на Държавния департамент. Той отрече да си тръгва по-рано от България, защото бил извършил нещо нередно.

След близо 3 години в България, той призна, че още учи български език – по десет думи на ден. Най-трудната му дума е възобновяеми и затова избягва да говори за възобновяеми енергийни източници.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Погнусен

    3 0 Отговор
    Цитат от интервюто на един добър анализатор у нас:
    "...- Десницата е здрав смисъл. Някои добавят почва и даже съдба, но това плаши. Десницата е отговорност и грижа за ценностния ред, това със сигурност. Днешната обаче е драперия на банкерско задкулисие, безсрамна плутократична симулация. От името на тази десница се подвизават карикатури като Джордж Буш с неговата дислексия и Силвио Берлускони с харема му от малолетни. Това са фарсови хора.

    Колкото до родната десница, тя се изчерпва с едно спорно раздържавяване от миналия век, анахроничен пазарен либерализъм и маниакална русофобия. За фалшивия антикомунизъм да не отваряме дума. В реалната политика лидерите на тази десница действат опортюнистично и макиавелистки развратено. Гарант на евроатлантическите ценности тук е Уорлик, с извинение, че ви напомням това печално обстоятелство."
    Какво повече да кажем от това?...
  • 2 Хан Аспарух

    4 1 Отговор
    Да си ходи с цялото си посолство и да не се връща. Тая дето я гласят, ще иска да произвеждаме само лъкове, стрели и водни пистолети...
  • 3 Аз

    1 0 Отговор
    :) :D :)))
  • 4 лимонад

    2 0 Отговор
    интерестното е че щатите имат 1 посолство докато всички европейски страни имат отделни посолства в различните държави - още едно нещо от което могат да вземат пример за оптимизиране на разходите.
  • 5 Овчар

    2 1 Отговор
    Ще сме по-благодарни ако и тиквите ги няма.
  • 6 Васил Левски

    3 0 Отговор
    Още по благодарни ще сме и ако спреш да ръсиш глупости Уорлик явно някой е в абстиненция.
  • 7 Vlado

    3 2 Отговор
    Az sam Americanki grajdanin no toia ne moje da predstavia amerikanskia narod. Da si hodi v hralupata i da ne dava saveti. Zaradi takiva kato nego horata po cial sviat imat gre6noto mislene za anerikanskia narod
  • 8 кошка тулева

    3 1 Отговор
    благодарете на тази мижитурка за това че унищожи една от най красивите страни на земята наречена България а тая дето идва след него буквално ще я досъсипе и унищожи след което разбирасе просто ще си отлети
  • 9 Николай Петров

    2 1 Отговор
    Тоя да изчезва веднага и никога повече да не си и помисля за България. От друга страна е прав - дано и ония дупнишки л..нари никога повече не се появят...
  • 10 Lud

    2 1 Отговор
    всички знаят каде са и но е такава даржавата ни никои не смее да ги пипне щото и те са комбина
  • 11 gerero

    3 1 Отговор
    На теб ли да сме благодарни бе,най добре и тях и теб да те няма, ама никога вече....
  • 12 наблюдател

    0 5 Отговор
    Галевите са си тук в България, вчера ги видях да зареждат мощните си джипове на една бензиностанция по морето.
  • 13 Aз ли нещо не разбрах

    2 1 Отговор
    "По думите му, когато става въпрос за братя Галеви, се вижда, че системата работи добре". ???!!!
  • 14 радо

    0 1 Отговор
    Стига вече глупости клиенти има за всички марки.Едно е да искаш, друго е да имаш парите да го купиш и трето е да го купиш.Кой каквото има нека му се радва и го кара от сърце.

    Коментиран от #16

  • 15 чичо-митко

    1 1 Отговор
    демек чистачите си знаят работата и са трупове сигурно
  • 16 Васил Левски

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "радо":

    @14Абе Радо ти да не обърка нещо темата бе пич? Кой тук говори за коли?
  • 17 Само ЦСКА

    2 1 Отговор
    Довиждане г-н Генерал-Губернатор!
    Ще чакаме новата да я видим що за стока е.
  • 18 ahaha

    2 0 Отговор
    Погнусен
    ,"едно спорно раздържавяване от миналия век" e mnenie na ba6 promit mozuk kato teb!, "опортюнистично и макиавелистки развратено" govori 4e ti obi4a6 da citira6 nqkakvi knijki ot slaveikov pieiki kafe za 30ct. s nqkoia prirodoza6titni4ka i da si predstaviate 4e ste goliamoto 4udo na intelekta s 5ct. v djoba! zaradi takiva kato teb komunisti4e vkaraha troianskia kon Simeon|| i si napraviha posle koalizia! otnostno razdarjavenia business, ako be6e hodil pone edin put na rabota s trudov dogovor, 6te6e da znae6 4e biznesa e na sin4etata na komunistite a ne na sinite! sin bogat nqma. 4erven oligarh - ima! tukva si ti golqma ei!
  • 19 Станимир Христов

    1 0 Отговор
    ..абе защо не "късаш синджира" от България бе Уорлик
  • 20 очевадно

    1 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че тук ляво, дясно и центристко са просто подразделения на една и съща партия (хамелеон), която има за главна задача да УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ!!! Сменят се периодично, но оправляват вече повече от 20г. Насъскват хората един срещу друг, за да не се обединим и да ги смажем!!!!! А ти вярвай още в идеи....
    Да съберем по някой лев за сиромасите Костов, Софиянски, хубавото наде...и т.н.???
  • 21 Uther

    2 1 Отговор
    Шеврон не е американския народ.
  • 22 nek

    3 0 Отговор
    ГН. ОРЛИК НЕ Е ЛИ ПО ЗДРАВОСЛОВНО ДА СИ ГЛЕДАШ ПОСЛАННИЧЕСКАТА РАБОТА А НЕ ДА СЕ ПРАВИШ НА ГЕНЕРАЛ - ГОБЕРНАТОР - БЪЛГАРИЯ НЕ ТИ Е БАЩЕНИЯ-РАЗКАРВАТ ТЕ КАТО МАИМУН ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ - ЗА ВСИЧКО ИМАШ МНЕНИЕ .
  • 23 july

    2 1 Отговор
    Ей тия ще ни довършат!
  • 24 кик

    2 0 Отговор
    дали нямат пръст в тази работа?вижте сащ контролират глобално търговията с дрога и оръжия а галевите са джиткали с тях или са имали нещо общо и сега сащ може да са ги покрили...не е нормално уорли да каже 4е нема ги видим пове4е
  • 25 симеон

    4 1 Отговор
    благодарен съм че уорлик го няма завинаги
  • 26 протойерей

    2 0 Отговор
    Спомням си какви демонстрации правиха гърците преди години против базите на САЩ. И тук ще стане така! Тия хамериканци побъркаха света с тяхната хегемонистична политика! Вън янките от Б-я!
  • 27 руснака

    2 0 Отговор
    А като се ометеш оттук , ела в Русия да правиш тези изказвания . П...л
  • 28 руснака

    1 0 Отговор
    до @27 защо ми исползва ник нейма?!? ало!!!
  • 29 nikolaistaikov

    1 0 Отговор
    ,,...ще бъде заменен от Марси Рийс, която в момента е на ръководна длъжност в Бюрото за КОНТРОЛ НА ВЪОРЪЖЕНИЯТА на Държавния департамент ,, ... може би ще има някъкъв конфликт около нас ?
  • 30 Уорлик

    1 0 Отговор
    Здравейте,аз съм Джеймс Уорлик и много се радвам, че има толкова закъсали медии в България,които да са готови да отразяват дори и моите безмислени разсъждения! За съжаления трябва да си замина...по спешност...защото в моята родина има толкова пеАли,които не успяха да ме пробват! Правилно ли го произнасям!?
  • 31 кик

    1 0 Отговор
    уорли кажи защо убихте кенеди?заради федералния резерв?заради извънземните?заради и двете?
  • 32 кошка тулева

    1 0 Отговор
    а някога не смееха да си пъхнат носовете тук макар че много им се искаше защото винаги ги следяха и хващтаха помните ли това тогава много ни пазеха от тях и не беше случайно това защото знаеха тяхната цел ала ни надиграха и сега вече всичко в българия е в ръцете им то се и вижда хората изгубиха всичките си спестявания и станаха брдни няма ги заводите фабриките убиха всички български култури сега имаме турски пластмасови домати и мляко от прах натъпкани с анаболи и разни други химикали меса а за хляба по добре е да не знаете от какво се прави а някои станаха много богати типичната американска тактика унищожи превземи и владей
  • 33 ДОшО

    0 1 Отговор
    Тва е разработка на военните! Ше ги затрият като песен на годината
  • 34 sursur

    0 0 Отговор
    Тоя е истинския президент и премиер на България
  • 35 Уорлик

    0 0 Отговор
    @ КИК .... съжалявам но аз в мъжките работи не се бутам,предпочитам... мъжки работи да ме бутат! Аз като дойдох в България и мен военните ме разработваха....по цели нощи ме разработваха...първа рота...втора рота
    Ех...такива сме си ние американците....
    Ето сега пътувам в самолета и скука,няма нищо за лапане.....
  • 36 Тайфунчо

    1 0 Отговор
    ДА ако ги няма за винаги ще сме благодарни
  • 37 ВОР-ЛИК

    0 0 Отговор
    Уорлик: Трябва да сте благодарни, че може би Галеви ги няма завинаги - ДА НЕ БИ ДА ИМА ПРЪСТ В ТОВА ЧЕ НЯМА ДА ГИ ИМА ЗА ВИНАГИ, ТО НЕ БЕ ГМО, ТО НЕ БЯХА К...ВИ, ТО НЕ БЕ ШИСТОВ ГАЗ, ТО НЕ БЕ НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ГРУБА, НАГЛА, НЕКОМПЕТЕНТНА, ТО НЕ БЯХА СКАНДАЛИ, НЯМА ДА ГОВОРИМ ЗА СМУТЕНАТА МУ СЕКСУАЛНОСТ И НЯКОИ ПРИСТРАСТЕНОСТИ - ТОЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ИЗДЪНКА И ГАФ В ИСТОРИЯТА НА АМЕРИКАНСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ, КОГАТО И ДА ГО ОТЗОВАТ, ВСЕ Е КЪСНО
  • 38 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Тоя пак е бил пиян или каквото там ползва .
  • 39 Калугера

    0 0 Отговор
    Тоя явно се друса.