15 Октомври, 2019 11:42 19 577 38

Църкат ли, църкат, мишлетата от БНТ...

  • бнт-
  • футбол-
  • бфс-
  • национален отбор

Коректив или "приведени глави" трябва да са журналистите?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След края на мача България - Англия (0:6), коментаторът на двубоя по БНТ Стефан Георгиев заяви, че с неудоволствие е бил част от случващото се. Водещият на студиото Ивайло Ангелов пък си позволи да стигне по-далеч, използвайки думата "срам". И това бе един от малкото пъти, в които този човек каза истината. Срамът обаче отива директно в градината на същите тези господа, представящи се за журналисти.

За над три часа живо предаване, включващо студио преди и след самия мач, коментаторът, както и водещият на студиото нито веднъж не изрекоха името "Борислав Михайлов". Не споменаха БФС, отместваха вниманието и от Красимир Балъков. След най-тежката домакинска загуба в историята на българския национален отбор! Не им прави впечатление и стадион в какъв вид е работното им място, въпреки че са били на няколко световни първенства. Ей такива "личности" работят в националната телевизия, която се финансира от българите, за да работи в обществен интерес. Аз заплата на такива хора не желая да плащам. Да се чуди човек, ще му изсъхнат устните на иначе пълния със самочувствие Ивайло Ангелов, ако спомене Борислав Михайлов ли, или пък някакво природно явление ще ни застигне, ако същият вземе та прояви иначе нонстоп изискваното от футболистите "мъжество". Защото няма по-грозна гледка от събрали се няколко мъже, които се гънат като червеи само и само да измислят някакъв начин да не кажат истината. Очевадната истина.

По всяка вероятност всичко това е плод на нареждане отгоре. За това свидетелства и сценарият на студиото, в което взеха участие и други двама корифеи, от които единият беше особено комичен, а другият започна да защитава феновете, заради които днес ни сочи с пръст цял свят. Добре, че не заговори и за норвежците. Но с това сме свикнали, в БНТ с години се канят едни и същи преклонени главици, които мънкат, въртят и сучат, губейки времето на всички.

Скатаването на Ивайло Ангелов пък стигна дотам да използва фрази от рода "Аз не разбирам от футбол". Ами щом не разбираш от футбол, какво правиш на тази позиция, господине? Или толкова те е страх да поемеш отговорност, че си готов по всякакъв начин да се изсулиш пред зрителите? Г-н Ангелов, вие разбирате ли, че коментирате сфера, в която от 15 години България е в непрекъснато пропадане, която в този период е ръководена от едни и същи дебелокожи персонажи, които не са постигнали никакви успехи. Г-н Ангелов, една лесна логическа задача, щом не разбирате от футбол. За финансовата криза в БНТ чистачките ли са виновни или Константин Каменаров и Емил Кошлуков? Г-н Ангелов, във всяка една структура основната отговорност се носи от горе надолу или от долу нагоре?

Крайно време е в България мъжеството да се върне на мода. А не пазенето на столчето. Нищо толкова страшно няма да стане, ако се осмелиш да кажеш няколко думи извън сценария. След това ще има кой да те уважава и защити. Но не би. И за всичко случващо се сега, немалка вина имат и журналистите. Които толкова години мълчаха по същия оглушителен начин, както вчера Ивайло Ангелов и Стефан Георгиев. Защото същото е в останалите медии. И няма как да е иначе, когато преди няколко дни Кирил Домусчиев казва колко много допринасял за футбола Борислав Михайлов. И резултатът от всичко това е командата към папагалските медии, която влезе в действие след мача снощи - "футболистите са виновни". Неслучайно днес коментари срещу БФС няма къде да прочетете. Затова непрекъснато повтаряме колко вредни са определени процеси в държавата, медиите, които често се подминават от хората с лека ръка.

Най-лошото е, че цялата тази пародия е огледало на соцманталитета на един народ. Народ, който с години мълчи, за да си запази службицата и после се чуди откъде е дошла несправедливостта, в която живее. Народ, който цял живот седи приведен, вместо да си позволи поне веднъж да се почувства човек, изправяйки се гордо. Народ, около който гори пожар, а той се прави, че не го вижда. Народ, който седи послушно пред Пеевски и Кошлуков. А те се нуждаят от точно такива наведени. Със завързани очи.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма работа

    145 11 Отговор
    В живота има по - важни неща от някакъв си футбол. А държавата да не дава пари за футбол ще е най правилно - който може ще печели

    Коментиран от #19

  • 2 Коментар📝

    46 14 Отговор
    НЕ Е РАБОТА ДА КОМЕНТИРАТ БОБИ РАКИЯТА ИЛИ БАЛЪКОВ ТЕ СА ТАМ ЗА ДА КОМЕНТИРАТ МАЧА.ДА МОЖЕШЕ НАКРАЯ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ,ОСТАВКИ ТРЯБВАТ НО ПАК ТОВА НЕ Е ТЯХНА РАБОТА КОМЕНТАТОРЪТ НА МАЧА И ВОДЕЩИЯ КОМЕНТИРАТ САМИЯ МАЧ.И СПОРЕД МЕН С ТЕЗИ ДУМИ ГИ НАХРАНИХА НО КАКВО ОТ ТОВА.
  • 3 Тренера

    42 4 Отговор
    На няколко пъти Ангелов каза, че нашите правят превъзходен шпагат!

    Коментиран от #25

  • 4 тест

    61 9 Отговор
    Не може да очакваш мъжко поведение от педалчета, още повече селекционирани от една система.
  • 5 1288

    64 9 Отговор
    Много точно написано. За съжаление, както винаги всичко е след събитията, мнооого късно.
  • 6 жънат

    55 6 Отговор
    Много правилен коментар и е валиден за вс сфери в бг
  • 7 эпхэ

    17 21 Отговор
    До очевадната истина не си стигнал и ти. В една държава тръгнала бързо по нанадолнището няма мотивация за спортни подвизи както е видно от всички спортове в родината ни. Михайлов не е решението за мотивацията на футболистите.
  • 8 абе

    30 4 Отговор
    този е като Петел,С.Йовкове ,Ибриши...мов и мадам-борба Маданска !Смяна с шутове от ефира!.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 фърфори

    47 25 Отговор
    22 празни глави гонят една още по-празна а трима раирани ги пазят. Това е футбола. Ама изобщо не ми пука кой, кого е бил и с колко. Да закрият стадионите и да ги направят зелени зони за отдих. Да забранят футбола и още куп силови спортове.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хаджи Папурко

    66 5 Отговор
    За пореден път се оказвам прав. Ако, съм управник на България, първо ще забраня футбола/освен любителския/, пластмасовите опаковки и чалгата.
    Иначе вижте отбора на Косово . Държава на два петъка а се опънаха на всички в групата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ДДРОнег

    35 7 Отговор
    Много точна статия !!!
    Аз и затова не гледам бнт, бтв и новтел !!!
    Нашият народ има една поговорка, която май се спомена в статията -"преклонена главица сабя не я сече".
    А предпочитам друга, която май е скандинавска - "Високо вдигана глава, меч не я достига" !!!
    Нашият народ е дал доказателства и за едната и за другата поговорка, но ако първата преобладава ми се гади от такива гадини, още повече и ако НИЕ ГИ ИЗДЪРЖАМЕ !!!

    Коментиран от #34

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 WOW

    40 1 Отговор
    Нито трябва да са коректив, нито приведени глави! Работата им е да информират кой на кого е подал грешен пас, а гостите в студиото могат , ако им стиска, да се изкажат чий го дири Боби М. в БФС!
  • 17 ЛИлиев

    16 5 Отговор
    Спортен журналист = "дървено желязо"! Токова в природата няма!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кой е комичен - Бончо Генчев ли?

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма работа":

    Дори и него да сложат за треньор на националния,ще се справи по- добре от некадърния балък Балъков.
  • 20 Turk,рязаната карабина

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Türk":

    Заминавай за Турция да ти го набият манафите.
  • 21 Лижанччо

    11 3 Отговор
    Ангелов, курвооо, марш от телевизията!
  • 22 Артист

    22 1 Отговор
    И тия мишлета напират към джоба ни. Пищят за нарушаване на свободата на словото, с цел да скрият проекто закона за таксите, дето да ги плащаме за БНТ и БНР , и то чрез сметката за тока, на електромер. И успокояват - ама то е малко, социално поносимо е. Също като "Спокойно, само главичката...". Закривай !
  • 23 пешо

    17 3 Отговор
    за да разберете какво представлява една държава-погледнете и футбола!
    той е отражение на всичко в държавата:
    и политика
    и култура
    и образование
    и икономика
    и съдебна система
    и народопсихология
    щом като "най-гоЛемия" ритнитопковец в държавата е "човекО-слънце",какво да говорим повече!?!?!?
  • 24 Диамантената ръка

    10 1 Отговор
    Пълни смешници...
  • 25 Пиню

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тренера":

    Значи са готови за представителния отбор на Илиана Раева:)
  • 26 Soldier

    10 1 Отговор
    Иво Мексикото вече е Иво Мишлето
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Факти

    13 1 Отговор
    Коментара е много точен. Отдавна трябваше да се каже истината, че за всичките безобразия по българските стадиони вина имат и българските спортни журналисти и коментатори. Изстъпленията с димки, факли, бомби те наричаха "хореография". Гамените по стадионите, те наричаха фенове. Бяха ли безмълвни, когато трима лумпени пред телевизионните камери събличаха Ивайло Петев? И колко още простотии се премълчаваха или неглижираха. Така, че с нищо не ме изненадва поведението на журналистите и коментатора на БНТ.
  • 29 Пламен

    11 0 Отговор
    Г-нМихайлов алкохолик ли е?
  • 30 валери

    4 1 Отговор
    Мишоци
  • 31 rusnak

    7 1 Отговор
    Дамм, Българинът перфектно е усвоил техниката да се прави на ударен, дори когато го удрят.
  • 32 Факти

    8 0 Отговор
    Коментара е много точен. Отдавна трябваше да се каже истината, че за всичките безобразия по българските стадиони вина имат и българските спортни журналисти и коментатори. Изстъпленията с димки, факли, бомби те наричаха "хореография". Гамените по стадионите, те наричаха фенове. Бяха ли безмълвни, когато трима лумпени пред телевизионните камери събличаха Ивайло Петев? И колко още простотии се премълчаваха или неглижираха. Така, че с нищо не ме изненадва поведението на журналистите и коментатора на БНТ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Стефан

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ДДРОнег":

    Това с наведената глава НЕ Е ПОГОВОРКА, смисъла на този ИЗРАЗ е друг, но не ми се пише и не е тук мястото.
  • 35 Стършел

    3 0 Отговор
    Не знам за вас драги коментиращи, но почти винаги, когато коментира това недоразумение Ивайло Ангелов изключвам звука. Изключително дразнещ, преиграващо емоционален, абе куха работа.
  • 36 9736

    0 1 Отговор
    От мат'рялчето на афтора разбрах,причината за загубата от Англия.А това е защото,коментаторът,нито веднъж не е споменал Б.Михайлов,Балъков,и БФС.

    Коментиран от #37

  • 37 АБРИВИАТУРА

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "9736":

    Нищо не си разбрал,ама съвсем нищо.Той автора е друг.
  • 38 Живка

    1 0 Отговор
    Всички ги е страх от мафията и Боби Михайлов!