Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 23:34 3 331 45

Англия откри футбола, ние го закрихме - 0:6

  • англия-
  • българия-
  • национален отбор-
  • красимир балъков-
  • национален отбор-
  • стадион "васил левски"

В тренировъчно темпо съперникът ни успя да отбележи шест гола във вратата на Пламен Илиев

Англия откри футбола, ние го закрихме - 0:6 - 1
Снимка: БГНЕС

Англия ни писа шестица насред София в европейската квалификация от група "А" на стадион "Васил Левски". В тренировъчно темпо съперникът ни успя да отбележи шест гола във вратата на Пламен Илиев, а това бе и най-малкото, с което националите ни се отърваха срещу английския тим тази вечер. Това е и най-голямата загуба за националния ни отбор у дома. Освен шестте попадения футболистите на Англия удариха и две греди.

Рашфорд беше точен в седмата минута. Баркли удвои в 20-ата минута, а след това вкара нов гол в 32-ата минута. Стърлинг отбеляза четвърти гол в даденото продължение на първата част. Отново той беше точен в 69-ата минута. Крайния резултат оформи Кейн в 85-ата минута. Преди това Пламен Илиев спаси няколко положения през втората част.

Едва 20 000 фенове пристигнаха на мача, като една четвърт от тях са привържаници на гостите. Още в седмата минута гостите поведоха, а това отново не стана без помощта на грешка в българската отбрана. Дълго подаване на Магуайър беше свалено с глава на Баркли, който подаде на Рашфорд на лявото крило. Звездата на Манчестър Юнайтед с много хубав финт се освободи от хвърлилия се на шпагат Пашов, след което влезе навътре и с мощен шут под гредата матира Пламен Илиев.

В 11-ата минута Костадинов подаде на Попов, който напредна и с бомбен шут стреля от 20 метра, но Пикфорд плонжира и изби. В 20-ата минута двойно подаване между Стърлинг и Кейн матира защитата на българите. Крилото на Манчестър Сити излезе зад отбраната и с остро подаване намери Баркли, който от два метра на празна врата удвои.

Малко по-късно реферът Бебек спря играта за две минути, тъй като Тайрън Мингс се е оплакал на хора от щаба на Англия, че е чул скандирания по свой адрес. Дикторът на стадиона предупреди феновете да не обиждат играчите на расистка основа. Три минути след това Баркли вкара трети гол. Този път халфът на Челси беше точен с глава от пет метра, засичайки центриране на капитана Кейн. Пламен Илиев обаче можеше да се намеси по-добре.

В 42-ата минута отново мачът бе спрян, като този път група фенове на Локомотив (Пловдив) от Сектор "Б" на стадион “Васил Левски” напуснаха съоръжението. Тогава главният съдия на мача е дочул расистки подвиквания от Сектор "А" и говори с делегата и щаба на англичаните. Селекцията на Гарет Саутгейт обаче реши да остане на терена. В даденото шест минутно продължение Стърлинг вкара четвърти гол. Той се разписа на празна врата след страхотна контраатака и подаване на Кейн.

Това вбеси родните фенове на трибуните, като част от тях скандираха срещу БФС и играчите. Капитанът Ивелин Попов остана почти през цялата пауза да говори с привърженици на "трикольорите" до тунела на Сектор "А".

На почивката английският национален отбор не искал да излезе да играе, но пресаташето на "лъвовете" Христо Запрянов убедил звездите от Острова да се върнат на терена. Там Божидар Краев беше заменил Георги Сърмов, а "лъвовете" тръгнаха по-смело напред.

Това остави много пространства пред вратата на Илиев, който в следващите 20 минути спаси няколко положения. Стражът на Лудогорец парира удар на Кейн, след това спря откъсналия се срещу него Рашфорд, а при добавката Стърлинг стреля в аут. Последваха два нови пропуска на Стърлинг и отлично спасяване на Илиев в 57-ата минута. Петър Занев с удар отдалеч пробва рефлекса на Пикфорд, а в 63-ата минута Кейн отново беше спрян от родния вратар, който показа страхотен рефлекс при изстрел от няколко метра на голмайстора на Мондиал 2018.

В 69-ата минута Стърлинг отбеляза втория си гол в мача. Хари Кейн се изтегли назад и получи между линиите, след което се устреми напред, докато нашата защита отстъпваше панически. Пасът по трева за Стърлинг беше изпипан майсторски, а звездата на Англия само търкулна кълбото в долния десен ъгъл.

В 83-ата минута Джордан Хендерсън получи топката при поредната многоходова акция на Англия. С невероятна лекота играчът на Ливърпул намери Кейн на около 12 метра от целта. Таранът получи време да спре и нагласи топката на удобния си десен крак, а силният му шут разтърси десния стълб. Две минути по-късно Георги Костадинов загуби равновесие, а Кейн пое топката и моментално я прекара през краката на Георги Терзиев. Последва пробив към вратата и комфортен завършек в близкия долен ъгъл за 6:0.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ввв

    66 1 Отговор
    Ама ние и национален отбор ли имаме още бе,хахага закривай тази пародия!!!
  • 2 Пенев

    57 2 Отговор
    Къде е Лечков и Перуката?
  • 3 традиция

    58 1 Отговор
    Продължаваме напред,нищо че сме гола вода!
  • 4 Гост

    23 1 Отговор
    Българетата признаха македонците, дано поне те им помогнат с националите.
  • 5 999

    37 1 Отговор
    Лъвове? По-скоро малки котенца!

    Коментиран от #45

  • 6 Кво повече?

    36 1 Отговор
    Това заглавие е перфектно!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ахахаха

    63 1 Отговор
    Не разрешавам по никакъв повод мои пари от данъци да се дават за футболисти !

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Чичак

    24 3 Отговор
    Няма да ги плюем момчетата. Бойко да не може повече. ....
  • 11 Ал та фанах Атаопънах

    15 1 Отговор
    Брейй! Трябваше да направя залог бе човек. Ама честно казано, не е нужно да си Ванга да знаеш с колко ще падне националния.
  • 12 Бай хой

    40 0 Отговор
    Да ама в чалготеката не мойте ги стигна.
  • 13 Анти милиционер

    28 4 Отговор
    Треньорът Балъков си оправда името.
  • 14 РОДОЛЮБЦИ

    20 1 Отговор
    Бербатов не случайно напусна преди време. Има хора на които им е добре така.
  • 15 Гост

    24 1 Отговор
    Всичко трябва да започне с една оставка на хората в БСФС
  • 16 Будалата

    24 0 Отговор
    Разпускай и закривай кочината.
  • 17 Може би

    26 3 Отговор
    трябваше да излезе Лудогорец срещу Англия
  • 18 е де

    16 1 Отговор
    Пак метър минахме.....
  • 19 Лако

    36 1 Отговор
    Вие господа футболисти сте срам и позор , откажете се .
  • 20 Горо

    26 0 Отговор
    Борислав Михайлов доказа през не малкото години докато е шеф на БФС, че не е способен да ръководи един от най-популярните и най-атрактивните спортове у нас. Собствениците на футболните клубове неизменно гласуват за него и той продължава да вреди на този спорт. Ако този човек имаше поне капчица морал сам отдавна да се бе оттеглил и да даде шанс на някой по-инициативен и по-способен ръководител. Националният ни отбор е вече толкова жалък, че този факт даже не дава повод на Михайлов да излезе и да даде поне някакво смислено обяснение на обществеността. Или пък ако не желае да поема отговорност и вечно се крие, тогава по-добре той да си отиде незабавно!
  • 21 1234

    33 0 Отговор
    Правилното заглавие е Перуката закри футбола а Тиквата държавата

    Коментиран от #26

  • 22 тембър

    20 1 Отговор
    Браво момчета! Следващия мач с 10:0.Винаги има по-надолу.
  • 23 кълвач

    26 1 Отговор
    По времето на бай Тошо , имахме , футбол, спорт и банани , индустрия, селското стопанство и милиция! Сега има Тикви, тикви, тикви и много ГЕРБ! ВСИЧКО унищожиха Милиционерите от ГЕРБ!
  • 24 Бранник

    21 1 Отговор
    И преди са се оставяли да ги бият но не чак така.Нашия футбол е пародия.Две села ще играят по добре отколкото тия.Явно добре са им платили да се разкарат по терен.Защо изобщо участваме като сме гола вода.По добре да не участваме отколкото да ни се смеят и подиграват по света.Тази вечер и тия дни в Англия и англичаните тук ще ни коментират и ще ни се подиграват по кръчмите и улиците.
  • 25 Стефан

    13 1 Отговор
    Пламен Илиев обаче можеше да се намеси по-добре. Ех ако на врата беше Ники Михайлов по един равен щеше да направим, и Десподов ни липсваше, абе ИМАМЕ ИЗВИНЕНИЯ, така е във футбола, играем мач за мач, съдията ги подпря яко и куп още простотии ще кажат, но истината е че сме комплексари и мамини синчета, а колкото до Боби и другите лапачи, готвим се за световното, няма да подаваме оставки и продължаваме напред.

    Коментиран от #43

  • 26 Eistee

    1 13 Отговор

    До коментар #21 от "1234":

    Абре, викате на Курнелия Нинова "тиквата", защото е пълна със семе ли?

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 мани мани

    4 2 Отговор
    мaни, мaни, рeзил :) нo тo cрeщу чeрнилки дa изгрaeш нe e лecнo!
    oния имaт cилнo рaзвити тaзoбeдрeни муcкули, a нaшитe тaзoви ca зaкърнeли! и cухoжилиятa им ca пo-рaзтeгливи, тa oттaм и тичaт мнoгo :) нe чe ca aнгличaни дe, нo кoлoниитe дaвaт чoвeкoрecурc...
    oт 95г. oтбoр нямaмe! тo нe e държaвнa пoлитикa, a чacтнa, нo тaкa нe cтaвa!
  • 29 4321

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Eistee":

    Тиквата е пълна със семе от Симитли
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 кълвач

    6 0 Отговор
    По времето на бай Тошо , имахме , футбол, спорт и банани , индустрия, селското стопанство и милиция! Сега има Тикви, тикви, тикви и много ГЕРБ! ВСИЧКО унищожиха Милиционерите от ГЕРБ!
  • 32 Кокъл

    2 2 Отговор
    ЗАКРИВАЙТЕ този срамен отбор,защо даваме пари?Безхаберници а искат пари.За какво?

    Коментиран от #36

  • 33 Франкенщайн...!

    3 1 Отговор
    Каквито коментарите, такъв и футбола и повечето работи в БГ,, неадекватни,,...!
  • 34 асен

    3 1 Отговор
    Закривайте.По добре да нямаме.От колкото такъв резил с такива келеши некадърни. Само стойкаджии.
  • 35 какво е станало

    3 1 Отговор
    Нищо!Това е спорта.....
  • 36 не давай

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Кокъл":

    и готово....
  • 37 смок

    3 0 Отговор
    Надминаха и най-смелите прогнози! Юнаци!
  • 38 дедо Шишарко

    3 0 Отговор
    Не хвърляйте с кюфтета по оркестъра,толкова може да свири!
  • 39 Ганьо Балканския Тарикат

    3 1 Отговор
    Не знам дали това беше само парад на некадърността или просто да си част от неофициално, най-корумпираната страна не само в Европа, но и в света им се е отразило. След около 5 години в Българя ще са останали само политици, цигани и новопристигащите мигранти. Тъй като никоя от тези три паразитиращи фракции е производственна сила, държавата ни ще бъде банкрутирана и за да продължи да съществува ще рябва да бъде субсидирана от вън, също както най-бедните африкански държави.
    Жалко, защото повечето българи са честни и кадърни хора, но бяха прогонени от страната ни.
  • 40 kjl

    2 1 Отговор
    Заглавието не е коректно. Със сигурност англичаните се стараят повече на тренировка! Това не беше дори тренировъчно темпо. Правиха си майтап.
  • 41 неприятно

    3 0 Отговор
    А нашият вратар игра добре!Това е спорта!....
  • 42 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    Няма футболисти, това е положението. Това да ни е проблемът... А Англия е отбор малко над средното ниво. Нищо няма да направят на Европейското, това е сигурно
  • 43 vlady

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Стефан":

    Пламен Илиев има известна вина при първия и третия гол, но защитата беше безобразна през целия мач и не се намеси адекватно нито веднъж, вратарят спаси поне четири чисти положения без каквото и да е участие на защитата. С Ники Михайлов на вратата щяхме да паднем с двуцифрен резултат - нямаше да спаси нито едно от положенията, които Пламен Илиев успя. Вратарят на Лудогорец направи добър мач, като се има предвид практически пълната липса на защита пред него.
  • 44 Букова глава

    0 0 Отговор
    Ами така е,като бутат чичови и укьови!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.