Last news in Fakti

19 Юли, 2012 10:53 5 638 10

Шалом: Взривът е терористичен акт срещу България

  • шалом-
  • взрив-
  • автобус-
  • терористичен акт
Шалом: Взривът е терористичен акт срещу България - 1
Снимки БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Организацията на евреите в България „Шалом” остро осъжда терористичния акт срещу израелски туристи, извършен на 18 юли 2012 г. на летище „Сарафово”, Бургас, в който загинаха невинни граждани. Като представители на българската еврейска общност изказваме своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите и изразяваме своята готовност да помогнем на ранените и близките им.

Взривът е терористичен акт срещу Република България и българското общество и ние, като неразделна част от това общество, изразяваме своето възмущение и непримиримост срещу  тази варварска проява на насилие, агресия и омраза. Със съжаление трябва да заявим, че в Новата история на България, това е първият акт, в който  загиват невинни хора, само защото са евреи.

В последните години отношенията между Република България и Израел се развиват активно. Предстои задълбочаването на връзките между двете страни и това очевидно е акт на определени сили и групи, които искат да попречат на сътрудничество им. Само мобилизацията на българското общество може да предотврати ескалацията на тероризма.  Оповаваме се в силата и обединението на демократично мислещите хора в България, Европа и света, в решителността на политически сили в цял свят - да отстояват принципите на демокрацията и да защитават правата на хората срещу терористи, ксенофоби, расисти и антисемити.

Днес, ние сме притеснени за физическото оцеляване на децата ни, на близките ни и на нашите български приятели, които могат да станат невинни жертви на омразата. Но по-силно е притеснението ни, че с този терористичен акт се прави опит да се разруши днешния ден на България, да се всее страх и да дестабилизира страната ни.

Организацията на евреите в България „Шалом”  се надява, че всички институции, ангажирани с откриване на извършителите, ще свършат професионално своята работа и терористите ще бъдат заловени и наказани.

Призоваваме българските граждани и структурите на гражданското общество да реагират категорично против всяка проява на насилие и омраза.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Захарче

    5 1 Отговор
    Не ни забърквайте във вашата хилядолетна простотия !
    Големи тарикати сте , но от нас не сте по-големи !!!
  • 2 Грую

    1 0 Отговор
    Начина на извършването на това деяние сочи, че някой може да смята добре, а и предварително е събрал информация за сметките. Лесно не се продава душа, каквито и благини да ти предлагат там в "отвъдното". Инстинктът за самъхранение е от най-първичните и един господ знае колко е бил дрогиран изпълнителят за свърши работата, което означава, че едва ли той е правил сметките. Изказванията дето туй било нарочен акт срещу България не на мен само. Водата тече по най-малкото съпротивление. Този, който е планирал знае, че за да свърши тази работа в Америка, Великобритания, Испания или други държави, където разузнаването, полицията и охранителните власти разполагат и далеч по-големи бюджети и с може би по-квалифицирани кадри и хора с опит, там ще е много по-трудно и вериоятността от провал и залавяне значителна. Тук е било най-лесно да направи такова нещо. Покрай големите жеги всички охранители и шапкари са се скрили по сенките, а пък и в края на работния ден всеки си е грабнал шапката и си е хванал пътя за към къщи. Не е имало никакво съпротивление и е нямало и как да има. Това е възможно най-лесната и безпроблемна мишена. Единствения ни шанс е бил да се обърка съвсем нещо или на оня да му е дошъл умът в главата ама уви късметът този път ни изневери.
  • 3 2фиг

    0 1 Отговор
    Нас не ни намесвайте, еврей проклети! Вижда се как искате и нас да ни набутате в л..ната. Това си е терористичен акт с-у хора, който са си го заслужили в случая, еврейте. Вие толко хора сте малтретирали и убивали, че борйката им не се знае!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "2фиг":

    EI TI POKLONIK NA CHARSHAFITE LI SI?
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "2фиг":

    EI TI POKLONIK NA CHARSHAFITE LI SI?
  • 6 Хрътката

    0 0 Отговор
    Взривът може да е всичко друго ,но не и терористичен акт срещу БГ.
    Самия факт,че никой не пое отговорността говори сам по себе си.Арабите чувстват БГ като приятел и никога няма да кажат,че някой от тях е замесен.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 кик

    1 0 Отговор
    аз не изказвам съболезнования и тем подобни неща..еврейте изказват ли съболезнования за нас подложени на икономи4ески геноцид от тях?
  • 10 Захарче

    0 0 Отговор
    Кой се осмели да ми даде "-1" ?