31 Януари, 2020 10:00 42 972 84

Проф. Стив Ханке: Брюксел ви натиска за еврото, за да отмъкне златото на България

  • проф. стив ханке-
  • евро-
  • еврозона

Това ще бъде един прозрачен грабеж на 20 милиарда евро. Не мисля, че би могло да се случи, смята финансистът

Проф. Стив Ханке: Брюксел ви натиска за еврото, за да отмъкне златото на България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Публикуваме коментара на проф. Стив Ханке от 2016 г. заради актуалната дискусия около влизането на България в чакалнята на Еврозоната

Известният у нас и по света финансист проф. Стив Ханке, предупреди, че започва битка за 20-те млрд. евро от валутния борд. От Брюксел вече имало сондажи да ги предадем срещу новите евробанкноти, когато влезем в еврозоната.

Според някои финансисти причината е, че на ЕК и Европейската централна банка спешно им трябват пари. Както и повече страни членки, които да поемат дълговото бреме на държави като Гърция и на закъсалите европейски банки. Отделно тепърва трябва да се сформира общ фонд за мигрантите, за укрепване на границите и др. Ако приемем еврото само по линия на Европейския спасителен механизъм, вноската ни ще расте всяка година, докато стигне кошмарните 12% от БВП, което към момента е над 10 млрд. лв. При бюджет от около 30-ина милиарда всеки може да си направи сметката колко години ще издържим, преди да фалираме.

"Това е абсолютно безпринципно. Предполагам, че се прави, за да давате още повече пари на ЕС. Смятам, че това ще е голяма грешка за България.", казва проф. Стив Ханке пред "168 часа".

Според финансисти вече има тайни сондажи с приемането на еврото да предадем на Европейската централна банка и голяма част от 20-те млрд. евро, които стоят в БНБ като покритие на стойността на лева. Когато приемем европейската валута, емисията на БНБ се заменя с емисия на Европейската централна банка. Но покритието си остава отделно от паричната маса. "Резервите са собственост на България. Ако Европейската централна банка ги "вземе", това ще бъде един прозрачен грабеж. Не мисля, че би могло да се случи", допълва проф. Ханке.

"Ще има силен натиск и приказки да дадем тези пари на Европейската централна банка, ще има всякакви лобисти, но тези средства са си наши - категоричен е и финансистът Емил Хърсев. - Тези пари не са на Европейската централна банка. Мога точно да кажа какъв е произходът им - заем от Международния валутен фонд, резервът на БНБ и средствата по сметките на централната банка към онзи момент." "Никой не може да ни ги вземе", убеден е Хърсев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 134 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ърт

    422 27 Отговор
    Стив браво имаш топките и смелоста да отвориш очите на бг политиците.

    Коментиран от #12, #60

  • 2 Питам си

    404 32 Отговор
    А здрасти-че нали затова ни приеха в ЕС-та по лесно и безпрепятствено да ни смучат ресурсите-човешки,природни,интелектуални и т.н...Има ли още някой наивник да вярва,че са ни приели в ЕС за наше добро?

    Коментиран от #5, #20

  • 3 Behemoth

    133 13 Отговор
    От страната на булката!
  • 4 Гост

    265 15 Отговор
    Ще назначат дупедавец, който срещу комисионна, или затваряне на очите на правосъдие ще им шитне златото и после беж в чужбина.
  • 5 русенец

    175 29 Отговор

    До коментар #2 от "Питам си":

    А защо не се запиташ как така всички, ама всички други бивши соц страни тръгнаха здраво нагоре, само ние копаем дъното?!:) Като гледаш какво става през последните 30 години, сигурен ли си, че в трезорите на БНБ изобщо има злато?:)))))

    Коментиран от #81

  • 6 Лео Квали

    203 15 Отговор
    Никой ли още не се усеща че всичко е една голяма пирамида.
  • 7 гост

    52 87 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Според някои финансисти причината е, че на ЕК и Европейската централна банка спешно им трябват пари.Е това изречение ме отказа да чете глупостите по нататък.ЕЦБ опряла да нашите пари? По същата логика ЕЦБ трябва да е заинтересована всички да влязат в ЕЗ ,за да им вземе парите и в същото време гърците като по глупави не поискаха да излязат от нея.

    Коментиран от #44

  • 8 да питам

    28 73 Отговор
    Прочетохте ли това: Публикувано във факти.бг: коментара на проф. Стив Ханке от 2016 г.? А разбрахте ли го? Преди 5 години! За всеки баща неговото отроче е най-красиво и умно, без значение на колко години е и действително какво е. Минали работи. Сега е друго и ще се променя. Така, че ...
  • 9 Цако

    175 18 Отговор
    Боко сам ще предложи да им ги даде, даже предварително. А те ще го похвалят, което е най важното за него.

    Коментиран от #21

  • 10 синоптик

    68 104 Отговор
    Ханке изкара ЕС по големи крадльовци от рашките бе!ЕС има БВП 16 трилиона евро и ще рипа за нашите 20 милирда .хо.хо.хо.Че досега Европани е дала безвъзмено над 60милиарда,а америка ни е дала един среден...

    Коментиран от #23

  • 11 слушайте го

    106 17 Отговор
    крадците най добре познават мотивацията на другите крадци.
  • 12 Рошко

    71 8 Отговор

    До коментар #1 от "ърт":

    И какво ще отваря ма политиците, задните им част са така отворени че са като кладенци, те мн добре го знаят, ама народа нали е прост та за сметка на това стиска ли стиска неговите,
  • 13 гост

    28 5 Отговор
    Къде е златото за шиткане?
  • 14 Jack Bauer

    147 13 Отговор
    И без да съм професор ми е ясно че и европейци и американци се надпреварват да доят каквото е останало в България. Само като видите договорите на Канадските минни компании на които реално подаряваме, а не продаваме на концесия златото си...

    Коментиран от #19

  • 15 било

    16 98 Отговор
    Тоя изкукуригал дъртак да си пие хапчетата.
  • 16 Само коментирам

    61 27 Отговор
    Може би се очертава , един тлеещ конфликт между ЕС , доминиран от Германия , Франция , Италия , и др , срещу САЩ , Англия, Полша и др. Стив Ханке , се опитва индиректно , да ни насочи към "своя" лагер. Света на Долара , или света на Еврото. Всяка една икономика минала в Евро , е удар по долара , и Еврото става постепенно международна парична единица .

    Коментиран от #31

  • 17 НАРОД

    117 20 Отговор
    ...ХОРА..,БЪЛГАРИ...,СЪГРАЖДАНИ...отворете си очите..,стига само сте писали и злобяли през компа..,нека да вкараме тази,иначе не лоша енергия на правилното място и да защитим Българския ЛЕВ..,нашата валута е национална гордост,прочете малко инфо да разберете как е и по каква причина се казва.."ЛЕВ" = ЛЪВ....,така че еврото да го ду.....:)

    Коментиран от #47

  • 18 kolev

    17 63 Отговор
    олигофрен и прост народ. от 2001 г. няма така валута лев
  • 19 333

    17 45 Отговор

    До коментар #14 от "Jack Bauer":

    Ей, това злато, значи!
    Половината златодобивни фирми от топ 5 преди години фалираха, а добиваха в Австралия, където златото не е държавно. Имаш парцел, намираш злато, твое си е. 8 грама злато има в тон руда в нашите находища. Обработката на тоя тон струва маса пари.

    Коментиран от #40

  • 20 333

    28 36 Отговор

    До коментар #2 от "Питам си":

    Като гледам, тия, дето са ги приели са по-добре, отколкото тия, дето не са. Виж в региона бившите югославски. Виж Молдова и Латвия и Румъния. Естония, Словения и Чехия вече изпреварват някои държави от ЕС, които не са били в соц лагера, от старите членки. А Словакия почва да изпреварва бивши соц държави, които са в ЕС но не са в Еврозоната, които бяха доста по-добре от тях.
    Не знам защо все някой друг трябва да ни е виновен. Ни руснаци, ни ЕС, ни САЩ са ни виновни. Явно така е по-лесно. Управниците като правят глупост след глупост да се оправдаят с някой друг.
    Гърците, дето обвиняваха Германия и ЕС нещо не поискаха да си върнат драхмата. Щеше да стане мазало в Гърция.

    Коментиран от #28

  • 21 Анонимен

    64 7 Отговор

    До коментар #9 от "Цако":

    Той е готов всичко да даде само и само да не падне от власт
  • 22 НеЕС

    119 13 Отговор
    А, добро утро!
    ЕС ни прецакаха и цакат доста здраво...По-силните ни "партньори" бързо завладяха 70-80% от търговията, банките, 100% от електроразпределението и телекомуникациите, почти цялата минна промишленост и търговия с петролни продукти - почти всичко, което носи сигурни и постоянни приходи в държавата. Не инвестираха в заводите ни, а в огромните сайванти за продажба на (свои) хранителни стоки. Попиляха селското ни стопанство и ни взеха половината работна ръка. Не гъкнахме, и когато най-добрите ни лекари и медицински сестри заминаха да работят в Германия, Великобритания и Франция. И продължават да имигрират стотици лекари годишно. Сега идва ред и на транспортния бранш...Освен това, промянят историята ни, и ни натресоха техните ивратени ценности с които българина няма, ама няма нощо общо. Дано Бог да опази България!

    Коментиран от #66

  • 23 Да СИ ЧУЛ за.НАЯДЕН КАПИТАЛИСТ

    56 3 Отговор

    До коментар #10 от "синоптик":

    И. Банкер...??!!? Лапат от сякьде без спиране.....

    Коментиран от #45

  • 24 стоян георгиев

    25 48 Отговор
    да новата опорка на соцносталгика.никакво влизане в еврозоната!!!щели да ни прецакат.щели да ни вземат парите и т.н. смехории.другари я ми кажете една страна в еврозоната дето да е зле колкото българия или поне колкото любимата ви русия?

    Коментиран от #25, #38, #52, #64

  • 25 Сандо

    42 12 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Вземи да се образоваш поне малко,за да спреш да пишеш глупости.

    Коментиран от #48, #57

  • 26 reni

    17 3 Отговор
    vijte koi biagat v thujbina - tezi,koito imat mnogo pari ,a vsithki v pravitelstvoto sa MILIONERI.
  • 27 1122

    50 9 Отговор
    Референдум
  • 28 Бившите от СИВ

    56 15 Отговор

    До коментар #20 от "333":

    България, Румъния, Полша, Чехословакия, Унгария и ГДР. ГДР се сля с ГФР. Коя от другите соц държави не си запази валутата? Питам за държави, а не за изкуствено напомпвани балтийски квази държавици умиращи в демографска катастрофа. Защо еврото не помогна на балтийските измислени държавици да излязат от свредела на демографската си катастрофа? Те ако са самоубийци и България ли трябва да се самоубие, за да живее еврото?
  • 29 Абе нема кво

    26 8 Отговор
    да си говорим: ИНТЕРНЦИОНАЛИЗЪМ в действие. Нищо ново. Знаем си го от социализма.
  • 30 Бсп

    15 45 Отговор
    Нашето злато нали е на съхранение в Русия. Ето кой е против влизането ни в ЕЗ. Ще трябва да го върнат и няма да могат да ни шантажират. Сега не искат да го върнат, но като приемем Еврото, няма да може да се опълчи на ЕС.
  • 31 До само коментиращия

    70 7 Отговор

    До коментар #16 от "Само коментирам":

    Имаме си ЛЕВ. Ако имаме национално достойнство каквото имат поляците, унгарците и чехите и поне малко от техния разум, то ще си запазим лева. Еврото не може да измести долара, защото еврото е подчинено на долара по все още живата Бретен-Уудска система от лятото на 1944 г., която отмени британския паунд като световна валута и го замени с американския долар. Еврото е само част и то контролирана част от световната доларова система.

    Единствено рублата а СССР, който не прие Бретен-Уудската доларова система и преводната рубла за международно разплащане в СИВ, бяха сериозен конкурент извън доларовата система. С ликвидацията на СССР беше ликвидирана и реалната доларова конкуренция. Днес китайският юан се опитва да се конкурира с долара, но има едва 2% от световния финансов дял.

    Доларът е онзи вампир създаден от частната Федерална система на САЩ, който е омотал всички валути и чрез тях пие кръвта на народите. Много, прекалено много е наивно да си въобразявате, че с помощта на България еврото ще се избави от доларовата зависимост.

    Борисов и Горанов си правят PR и си преследват личните интереси. Въобще не им пука коя валута е водеща, коя е зависима, а още по-малко им пука за българския ЛЕВ!
  • 32 Грис

    60 7 Отговор
    Това което пише Стив Ханке,се знае отдавна.Ние група приятели искаме да се отговори от шоумена,Бойко Методиев Борисов-член на БКП ,как ще се осъществи превозът на природен газ с танкер и от кое пристанище на сащ?Кой ще плати природния газ пътуващ към България?/ние или сащ-тяхна компания/Природният газ от сащ ще бъде разтоварен на остров РЕВИТУСА-край АТИНА.Кой ще плаща презстоя, докато се разтовари и как ще стигне до БЪЛГАРИЯ?Друга част от този газ щяло да мине по празната тръба на ТРАНСБАЛКАНСКИЯ газопровод през ТУРЦИЯ.Как ви се струва това което е договорила другарката Теменужка в сащ с другаря Марк Менезес?
  • 33 100

    12 33 Отговор
    хаха, то щото имаме много злато. Отделно, че не е ясно колко са ни прибрали рашките.

    Коментиран от #34

  • 34 падналия ангел

    43 13 Отговор

    До коментар #33 от "100":

    Нищо не са ти взели рашките! Купиха част от златния ни резерв, когато никоя западна банка не искаше да ни дава заем. Вярно, на по-ниска цена, но ако Париж и Лондон даваха по-висока, щяхме на тях да го дадем. Оправихме си някои заеми към Запада и Москва и това беше!
  • 35 Gonzo

    17 30 Отговор
    вие са кво искате да кажете че некъв немски проферсор къде по франкфурт го питат кво да прават като оплетат конците разбира повече от горанката къде има 4 от свищовския .като гербераст заявявам че тва е фейк ....вива боко вива горанката
  • 36 ми та ка

    2 12 Отговор
    тоз май незнае че златото го окрадих още навремето.
  • 37 Пиниза

    44 5 Отговор
    До като ГЕРБ и главатаря им са на чело на държавата, Европейската централна банка ще взема всичко каквото поиска.

    Коментиран от #42, #53

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 оффф

    31 0 Отговор
    "Никой не може да ни ги веземе"...ама нема разбереш кога герп че ги подари...питай ментата как стаат тез работи измежду закона и мъглата!
  • 40 Тъп,Тъп,най тъп...

    24 1 Отговор

    До коментар #19 от "333":

    Това е много злато за един тон руда,а има и мед,сребро и цялата Менделеева таблица!
  • 41 Един

    29 1 Отговор
    Хайде на бас : за колко бб ще ни продаде?
  • 42 наивник

    16 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пиниза":

    Въпросът е кой ще влезе в затвора ?
  • 43 пенчо

    24 12 Отговор
    Най-добре да си стоим до Русия.Я вижте Венецуела,Куба и Сев.Корея колко са добре.На светлини години са пред САЩ и Германия.

    Коментиран от #46, #54, #55

  • 44 Ххххх

    5 20 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Абе тролови статии и квакащи невинни тролчета в коментарите.Мислене на сибирски жабоци гастролиращи в падмасковието.Мдааа.фууу гадость какая,идите нах
  • 45 синоптик

    14 6 Отговор

    До коментар #23 от "Да СИ ЧУЛ за.НАЯДЕН КАПИТАЛИСТ":

    И какво са ти лапнали банкерите бе?Златото и архивите кой ги задигна?

    Коментиран от #83

  • 46 Ххххх

    4 11 Отговор

    До коментар #43 от "пенчо":

    Вася,у нас „Пенчо” ето нарицательное как у вас „Вася”,молдован недоделанный в Болгарии
    А ну домой бегом квакать,пос
  • 47 Мила ми другарко

    7 23 Отговор

    До коментар #17 от "НАРОД":

    Ако лев беше равно на лъв-щеше да се казва лъв на български.
    Сега се казва лев и е на руски,на съвременен руусс киии,както в Румъния не е лев,а лея
    Проведете си референдум за названието,бетер румънци сме,слепии и глухи
  • 48 Ххххх

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Сандо":

    Защо бе,Сандо,прав е човекът.Иди и виж сам
  • 49 нали

    21 9 Отговор
    заменяме банкноти със златен стандарт, срещу кухо евро... ние сме номер последен бе :)))
  • 50 ПАК

    32 10 Отговор
    ЕС и еврото са ход на Германия. С "мирни" средства все едно Хитлер превзе Европа.Пак същите държави са "коалиционните" партньори на Германия. Историята от преди 85 г се повтаря.
    След като са превзели Европа, пак Русия е пречката, Пак всички воюват срещу нея, пак за природни богатства...пак
    Ние сме поредната на 100 % превзета територия..
  • 51 Ххх

    21 5 Отговор
    Като.боико.си.продаде.държавата.а.неговите.пари.са.в.сащ
  • 52 Кажи троле

    21 1 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    ква Русия те гони па тебе, бе трол нещастен, не четеш ли, че става въпрос за България и ЕС

    Коментиран от #56

  • 53 И не забравяй

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пиниза":

    Там имаме наш човек...
  • 54 Квадро

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "пенчо":

    Нали, като някаква евтина прости......ка ,която се чуди при кой сводник да отиде да се отчита,за да я пази.
  • 55 Квадро

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "пенчо":

    Нали, като някаква евтина прости......ка ,която се чуди при кой сводник да отиде да се отчита,за да я пази.
  • 56 стоян георгиев

    7 22 Отговор

    До коментар #52 от "Кажи троле":

    аз не съм трол другарю?пиша с името си.трола си ти!сега ще смениш ника и ще има нов пост за да покажеш колко си много.та ви питам вас другарите ,коя страна в еврозоната е по-зле от българия?взеха ли златото на гърция или на литва или са взели златото на монако?то заради такива нетролове сме дупката на европеиската карта,дето се правите на европеици ,но ви се вижда руския паспорт в задния джоб поне от 100 км!

    Коментиран от #61

  • 57 стоян георгиев

    6 16 Отговор

    До коментар #25 от "Сандо":

    сандо аз братле съм много ама много образован,а ти както се вижда от поста ти си много необразован,а на всичкото отгоре си и нагъл което допълнително те прави глупав!та те питам сандо кажи коя страна от тия в еврозоната има нашия стандарт и проблеми и накоя и откраднаха златото бе другарю??смях!
  • 58 Мошеик Розенблум

    16 2 Отговор
    Естествено! Отделно лева е и предпоследният ни държавен суввренитет! BGEXIT!
  • 59 Анонимен

    26 2 Отговор
    В България всичко е възможно,а на заспалия народ от години както го доят и се раздава като за световно за какво му е злато?
    Мислите ли го това злато и като го има грее ли ви?
    Цените се вдигат и данъците също,всичко има в изобилие на пазара,няма пари и човека си остава същият балък какъвто е бил и преди 5000г,служи на шепа тарикати.За това вече българите не доживяват и 60г,а те вдигат годините за пенсиониране да има кой да снася пари,че няма какво да се краде.
    Народа си заслужава всичко това защото го допуска като отношения и позволява да го унищожават.
    Научете се да обичате съдбата си.Жертвата е кофти избор за роля,защото винаги си привлича насилника.
    Какво ли още ще се случва за да го осъзнаят повече българия всичко това?
  • 60 Д.Кънев

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "ърт":

    Стив Хамлет може да е смел защото не живее в България и където има продажни политици.А и има зад гърба си най мощната държава.Всеки ще почне да дава акъл като Емил Хърсев.Но като дойде момента всички вкупом ще се прегърнат и усмивка на лице ще кажат колко правилно е това в полза ще ни донесе и в какви благини ще се къпем и дружно ще се наведат със свлечени гащи.
  • 61 Кажи троле

    18 0 Отговор

    До коментар #56 от "стоян георгиев":

    как ще ми докажеш, че пишеш под твоето си име, и какво значение има това?
    и пак да питам троле- какво общо има Русия под статия от Стив Ханке, Брюксел и България?

    Коментиран от #62

  • 62 стоян георгиев

    1 16 Отговор

    До коментар #61 от "Кажи троле":

    русия другарю кадрува у нас като ползва тролове да пишат тъпотии за да се създава евроскептицизъм.в случая с приемането на еврото руската хибридна воина е фрапантна.сега група загрижени българи като теб се опитват да докажат колко е зле да се влиза в еврозоната използваики абсурдни аргументи и откровенни лъжи и манипулации както става с интервюто на хаинке.тои другарю не е против българската евроинтеграция ,а бе против влизането ни в еврозоната през 2016 година ,когато бе пика на дълговата криза.сега неговите тогавашни опасения са преекспонирани и се създават внушения които тои не е правил.та питаш кво има русия с това ,а?смях!

    Коментиран от #69

  • 63 Не ми пука за вас!!!

    5 15 Отговор
    Русофилски брътвежи и манипулации!! Поредната истерия,защото евентуално приемане на еврото ще застраши интересите на рубладжиите! Цитира се мнение ,изказано през 2016. Всички в еврозоната са ограбени и са доведени до просешка тояга,нали??? Цялото русофилски воинство---дерзайте,сега ви е паднало!
  • 64 Професор Янчо

    16 2 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Да най-тъпи са ингилизите, дето за 40 години устискаха да не приемат еврото. И да станат хептен зависими от брюкселските инфантили. Сега събраха кураж да се махнат изобщо от този сегрегиран съюз. Да ама отвориха голяма дупка, която трябва да се запълва и еврокърлежите няма да се спрат птед нищо за да си гарантират рахата. Интересно колко ли са пропаднали Чехия, Унгария, Полша и Швеция като бягат като дявол от тамян от еврото?!?! И толко ли прокопсаха Косово и Черна гора дето го приеха за парична единица?

    Коментиран от #72

  • 65 Язе съм

    11 1 Отговор
    Най-добрата заблуда е когато втълпиш на хората, че имат избор. Общо взето Долар или Евро е все едно, измислено е от каймака на каймака. Който навремето е държал юздите сега държи всички нации под контрол. Война трябва, а стигнели се ще се затрием. Общо взето сме на каишката. 😂
  • 66 Петарчо простия

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "НеЕС":

    Това е бизнеса приятелю.Но те нямат вина.За всичко сме си виновни ние.Нали знаеш за баницата.

    Коментиран от #68

  • 67 Пророк

    13 2 Отговор
    Въпрос на време е България и българите да бъдем оглозгани до кокал и след това захвърлени на кучетата под някой благовиден измислен повод!
  • 68 НеЕС

    14 0 Отговор

    До коментар #66 от "Петарчо простия":

    Преди години и аз мислех по този начин, че ние сме си виновни, но уви, не е така. Пример-България с Ньойския договор, или Сърбия- гледаше си интересите и не даваше на никой от баницата, и какво я сполетя?
    Спретнаха и едно етническо прочистване, разбомбиха я, разпокъсаха и навряха в миша дупка.
    Баницата може да я не даваш, но те идват и ти я вземат...
  • 69 Нагъл троле

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "стоян георгиев":

    ти ли ще определяш кой създава и кога има хибридна воина

    Коментиран от #71

  • 70 Болгар

    5 0 Отговор
    Чехия е в шенген, но си е ЗАПАЗИЛА КРОНАТА!!!
  • 71 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Нагъл троле":

    хахахаха !!!!!!явно те целнах точно ,а другар?

    Коментиран от #73, #82

  • 72 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Професор Янчо":

    баико зададох един елементарен въпрос и тои е има ли страна на нашия хал от тия в еврозоната?та що е питах това другарю професор?питах те щото е добре да се пресъединиш към по-богатите .та българия баико не е великобритания уви и за англичаните влизането в еврозоната нито е наложително нито ще им вдигне финансовите показатели,но при нас ще се вдигнат и то сериозно ,което баико ще доведе до ръст ,демек до просперитет.затова бедните се бутат при богатите ,за да ползват техните механизми,опит и пари ,но тва ти няма как да го знаеш.смешно е да сравняваш швеция която е доста над средния европеиски стандарт ,а чехия,унгария и полша са на нашия хал и се стремят към еврозоната ,макар че и на тях им е много по-малко зор от нас,щото те са в централна европа и вече имат финансовата стабилност за която ние се борим!
  • 73 Нагъл троле

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "стоян георгиев":

    май не вдяваш като се издаваш, че работиш като ТРОЛ

    Коментиран от #75

  • 74 Haho

    0 0 Отговор
    Добро утро
  • 75 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #73 от "Нагъл троле":

    ок аз съм трол дето пише с името си аргументирано и последователно.ти обаче не си ,макар да ползваш различни никове и да не пишеш нищо конкретно по темите в които влизаш.хахахахаха!

    Коментиран от #76

  • 76 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "стоян георгиев":

    ето това ми е името Нагъл троле, докажи ми, че не е моето, а е лично твое.
    усещаш ли се как затъваш в лъжи и тролене?

    Коментиран от #80

  • 77 незнайко

    1 0 Отговор
    Никой не можело да ни ги вземе !!! САЩ как ни взеха 3 милиарда ??? НИЩО ВЕЧЕ, НЕ МЕ УЧУДВА !!!
  • 78 САШО ПОГОВОРКАТА

    0 1 Отговор
    ЯВНО ,НА ХАНК МУ СА СЕ ОБЪРКАЛИ ПОГОВОРКИТЕ.СИГУРНО Е ОТ МНОГО БЪРЗО ПРИБЛИЖАВАЩИТЕ СЕДМИ ЧИСЛА НА МЕСЕЦА.А ТОИ ГИ ЧАКА САМО ОТ КРЕМИКОВЦИ. И СТРАХЪТ ОТ БЪРЗОТО И ВЕЧЕ ИЗЧЕРПАНО СВЪРВАНЕ НА РЕЗЕРВИТЕ НА БНБ ЗА КРЕМИКОВСКИТЕ ТРУЖЕНИЦИ.ВЕЧЕ ЯВНО ГО ТРЕСАТ НА ТЕЗИ СТАРИ ГОДИНИ.ЕЦБ.ТРЯБВАЛО ДА ИМ ВЗЕМЕЛА РЕЗЕРВЪТ.РЕЗЕРВ КОЙТО НЯМАШ.ХАНКЕ ОСТАРЯВАШ.И НЕ МОЖЕШ ДОРИ ДА МИСЛИШ.ЯВНО Е ОТ 7 СЕДМОТО ЧИСЛО.
  • 79 Нет

    2 0 Отговор
    Жалко за спестяванията на хората защото ще влезим в еврозоната голи като църковни мишки за някои хора ще бъде късно да уреждат живота си за пореден път отначало спомнете си времето преди валутния борд това ни чака отново. Еврото няма да стане 5 за 1лв. но е достатъчно да е 2.5 за 1лв.за да останете с недостатъчно пари да решавате проблемите си. Нормално е младите хора да са наивни и аз бях такъв преди да загубят татко и дядо спестяванията си., но благодарение на това сега живея под наем.
  • 80 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "стоян георгиев":

    хахаха другарю аз затова пиша с този странен правопис.него няма как да го имитираш.опита ти го показва.ползваш името ми ,но няма какда догодиш моя изказ и писане!

    Коментиран от #84

  • 81 Инженер

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Защото другите соц. Страни не си унищожиха индустрията.
  • 82 Athens

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "стоян георгиев":

    Абе Стоянчо,много си прост. Не ти изчетох тъпизмите в коментарите ти,защото даже ми е и обидно да чета такива налудничави,но само ще ти кажа,че точно за САЩ не е изгодно Бг или която и да е друга държава-там Полша,Унгария и т.н. да приеме еврото.Защото еврото е с тенденция за световна валута,което не устройва САЩ,НО Китай и Русия засилват тези процеси-еврото да стане световна валута.И ще стане,щом Русия го е решила.Колкото до Бг дали да приеме еврото.....според мен -не,защото българите са много бедни и при смяната на лева с еврото и малко останалите да живеят в Бг ще измрат от глад.Това е първостепенно,а останалото...че Брюксел с нашата хунта щели да окрадат 20-те млрд евро не е чак от такова значение...Те толкова са окрали до сега,че за някакви си 20 млрд...Да не приемем еврото аз го казвам от позицията на българка,докато Ханке го казва от позицията на американец-сиреч той защитава интереса на САЩ.И в случая тук нашия интерес съвпада с интереса на САЩ. Впрочем интересите и на САЩ и нашия са ни от зор. За нас е физическото оцеляване..за САЩ-да не обяват фалит.
  • 83 Миризлив матрак

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "синоптик":

    Ти яж архиви, а злато няколко пъти повече от златния резерв сега се товари на кораби и потъва в ротшилдовските подземия.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.